Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα.

Ανοίγω σήμερα ένα θέμα το οποίο είμαι σίγουρος πως συζητηθεί πάρα πολλές φορές σε αυτό εδώ το forum αλλά πραγματικά θα ήθελα τις απόψεις- συμβουλές σας και θα τις διαβάσω με μεγάλη προσοχή!

Λοιπόν, είμαι σχετικά νέος κατασκευαστής ιστοσελίδων και μπορώ να πω πως πάω αρκετά καλά όσο αφορά τις δουλειές που παίρνω. Σκέφτομαι όμως πολύ σοβαρά να δημιουργήσω μια δική μου ιστοσελίδα

στην οποία θα προσπαθήσω  να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα ( δεν ξέρω κατά πόσο θα ειναι αυτό εφικτό), αυτό μπορεί να ειναι ένα ειδησιογραφικό portal ή κάτι άλλο (έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα) πάντως έχω πολλά στο μυαλό μου. 

Η ερώτηση μου ειναι και θα ήθελα πάρα πολύ τις συμβουλές σας πως μπορώ να βγάλω χρήματα από αυτό ( ξέρω πως δεν ειναι καθόλου εύκολο αλλά αξίζει να προσπαθεί κανείς) δηλαδή από εσάς ζητάω αν γνωρίζετε, ποιοι ειναι οι τρόποι που μια ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα πληρώνεται από κάπου?

Εγώ αυτό που ξέρω αν και δεν είμαι μεγάλος γνώστης απλά τώρα τελευταία το ψάχνω ειναι το google adSense το οποίο πάνω κάτω έχω κατανοήσει το πως λειτουργεί.

Γνωρίζεται κάποιους άλλους τρόπους σας παρακαλώ? 

Δημοσ.

Λίγο "κράξιμο"

Είσαι προγραμματιστής και κατασκευάζεις ιστοσελίδες.

Λες ότι τα πας αρκετά καλά και παίρνεις Projects.

Τότε γιατί να μπλέξεις με Adsense για 100-200ευρώ/μήνα στην καλύτερη? μόνο και μόνο που θα κάθεσαι κάθε μέρα όλη μέρα πάνω στη σελίδα σου, είναι μεγάλη απώλεια για σενα. Θα μπορούσες εκείνο τον χρόνο να κάνεις κάτι σχετικό με την δουλειά σου. Να εξελιχθείς εκεί.

Και πως θα το κάνεις δηλαδή; το ξέρεις πως πρέπει να γράφεις άρθρα σχεδόν κάθε ώρα αν θέλεις να σε πάρει στα σοβαρά η Google. Μοναδικά κιόλας!.

Ας μπούμε στο θέμα

Η συνήθης πηγή εισοδήματος είναι ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Google με το Adsense του. Για να καταφέρεις όμως να βγάλεις κάτι θέλεις ΠΟΛΥ κόσμο ΚΑΙ να σπας τα @ σου μην τύχει κάτι και φας Ban. Η Google κάνει μπαν πιο συχνά από τι αλλάζει κάποιος σόβρακο.

Θέλω να σου πω ότι πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω να παρατηράς την κίνηση, να φιλτράρεις, να προλάβεις-εντοπίσεις πιθανά clickbomb (spamers who click your ads all the time and you get instabaned without any chance to apologise)... γενικά η Google είναι πολύ ΓΤΠ σε αυτό το κομμάτι. Σου λέει "στα @ μου. βρες τρόπο να προστατευτείς από αυτά μόνος σου."

Μια άλλη πηγή εισοδήματος είναι οι διαφημίσεις από καταστήματα. Μπορεί πχ να έχεις ένα Μπλογκ για την κωλοπετινιτσα και να πλησιασεις τους καταστηματάρχες και να τους πεις "έχω ενα μπλογκ με 10.000 χρήστες καθε μερα, αν θες να σε διαφημισω, σκασε 100ευρώ το μηνα"

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο "ρελαχ". Δεν έχεις το άγχος "ποτε θα φαω μπαν". Άσε που η Γοογλε δινει cents. Μόνο από clicks παιρνεις...

Για να μην φανώ κακός... δεν σου λέω να μην ασχοληθείς με Adsense! το αντίθετο! (αν δεν ασχοληθείς θα εισαι μ....ας)... για έναν πληροφορικό το Adsense είναι εύκολο χαρτζιλίκι. Απλά σε "κουράζει-αγχώνει" με τα εύκολα bans.

PS: Αν βασιστείς υπερβολικά στο Adsense και περιμένεις να ζήσεις από εκεί, τι θα γίνει αν φας ban? το μπουο! οπότε ΠΟΤΕ σαν κύρια πηγή εισοδήματος.

Δημοσ.

Ρε φιλαρακι, με μπερδεψες, στην αρχη να μην βαλει Adsense γιατι ειναι μονο 100-200 το μηνα, μετα να βαλει γιατι ειναι ο αυτοκρατοςρας, μετα αγχος με τα μπαν και μετα ξανα ευκολο χαρτιζιλικι. Να αποφασισουμε;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε φιλαρακι, με μπερδεψες, στην αρχη να μην βαλει Adsense γιατι ειναι μονο 100-200 το μηνα, μετα να βαλει γιατι ειναι ο αυτοκρατοςρας, μετα αγχος με τα μπαν και μετα ξανα ευκολο χαρτιζιλικι. Να αποφασισουμε;

Σε ότι γράφω υπάρχουν Conditions ρε φίλε. Απαιτεί να έχεις ένα Background. Δεν μπορώ τώρα να τα αναλύσω αυτά γιατί θα μου πάρει πολύ.

Σε γενικές γραμμές:

• Οι συνήθεις πηγές εισοδήματος είναι 2. Adsense ή διαφήμιση καταστημάτων
  • Η Google κάνει εύκολα μπανάκια και πρέπει να προσέξεις πολύ να είσαι σωστός ΚΑΙ να μεριμνήσεις να μην σου προκαλέσουν άλλοι πρόβλημα. Μπορεί εσύ να είσαι σωστός αλλά κάποιος άλλος πχ να σε σπαμαρει clicks και να φας μπαν.
  • Για ένα μέτριο blog το οποίο έχει σχετικά καλό rank (500-1000) μπορείς να βγάλεις και 100-200ευρώ το μήνα
  • Για ένα μεγάλο βλογ (πχ newsbomb) μπορείς να βγάλεις κάτι χιλιάρικα.
  • Θέλεις ΠΟΛΥ χρόνο να εδραιωθείς. Μπορεί να σου πάρει και 2 χρόνια. Το ΣΕΟ είναι κάτι πολύ αργο.
  • ^ Κέρδος θα δεις μετά από 1.5-2 χρόνια (εφόσον πας καλά). Μερικοί νομίζεται ότι σε ένα 6μηνο θα αρχίσετε να βγάζετε από 100 ευρώ...

Βάλε Adsense αλλά να ξέρεις ότι θέλει πολύ χρόνο και δουλειά να καταφέρεις κάτι. Να καταφέρεις να βγάζεις 200 ευρώ. Και εγώ στην αρχή νόμιζα ότι είναι εύκολο αλλά όταν κατάλαβα ότι μόνο από κλικς δίνει... γμστα!

ΥΓ: Και γενικά για να πετύχεις χρειάζονται 3 πράγματα.

1. Προγραμματιστής, που θα κανονίζει τα πάντα για την σελίδα, το ΣΕΟ κλπ
  2. Δημόσιες σχέσεις, να ξέρουν να πλασάρουν τη πραμάτια στο κόσμο... εσύ (και όλοι μας) σαν προγραμματιστής δεν ξέρεις από αυτά...
  3. Αρθρογράφοι... 

Μια τέτοια ομάδα μπορεί να φέρει σίγουρα αποτελέσματα. Από μόνος του ο καθένας είναι καθαρά θέμα τύχης.

ΥΓ2: Δες λίγο τα Autoblogs. (inewsgr.com Πχ) το προγραμματίζεις 1 φορά και μετά ούτε που ασχολείσαι. Και αν σου κάτσει βγάζεις και λεφτά... 

Δημοσ.

εμενα με μπαναρανε γρηγορα σχετικα ,με το πρωτο 50ευρω ,φυσικα μετα ειχα και καποια θεματα με τον server και που κουραγιο πλεον να ξαναρχισω

Δημοσ.

εμενα με μπαναρανε γρηγορα σχετικα ,με το πρωτο 50ευρω ,φυσικα μετα ειχα και καποια θεματα με τον server και που κουραγιο πλεον να ξαναρχισω

Μπορείς να μας πεις γιατί έφαγες?

• Έφερνες traffic στο site σου με προγράμματα όπως το Hitleap?
  • Clickares τις διαφημίσεις σου από το Internet καφέ/κινητό?
  • Είχε ακατάλληλο περιεχόμενο - τσόντα? Βασικά δεν χρειάζεσαι καν τσοντα. Αν θεωρηθεί προκλητικό, και ρούχα να φοράει, τον ήπιες.
  • Είχες πάνω από 3 ad units /page?
  • Είχες τα ads σε σημεία στη σελίδα σου που εύκολα κάποιος έκανε Missclick?
  • Μήπως έβλεπες ξανά και ξανά τις διαφημίσεις σου; γενικά ούτε αυτό επιτρέπεται. Για αυτό πάντα adblock όταν βλέπεις τη σελίδα σου.

Πιστεύω πως αρκετός κόσμος επειδή δεν γνωρίζει από αυτά, κάνει κάποια από τα παραπάνω λάθη. ΠΧ: Το "πάνω από 3 ads"/page φαντάζομαι το κάνει πολύς κόσμος νομίζοντας ότι θα αυξήσει τις πιθανότητες κέρδους.

Επίσης, -πολύ σημαντικό-, σε βάζει να ελέγχεις μόνος σου τη κίνηση και να κάνεις Report περίεργα πράγματα (πχ spamers). Και άντε πες ότι εγώ ξέρω να τα εντοπίζω και αντιμετωπίζω αυτά... ξέρουν όλοι? από που και ως που κάποιος που ξέρει μόνο να φτιάχνει ένα blogspot να τα ξέρει αυτά? (google say 'i dont give a shit')

Γενικά παιδιά για αυτό λέω ότι είναι αγχωτικό και δεν είναι να το εμπιστεύεσαι για κύρια πηγή εισοδήματος. Γιατί μπορεί να φας μπαν (που είναι εύκολο) και μετά δεν θα βγάζεις ουτε cents. Οπότε, όχι μεγάλη εξάρτηση!

Δημοσ.

Μπορείς να μας πεις γιατί έφαγες?

• Έφερνες traffic στο site σου με προγράμματα όπως το Hitleap?
  • Clickares τις διαφημίσεις σου από το Internet καφέ/κινητό?
  • Είχε ακατάλληλο περιεχόμενο - τσόντα? Βασικά δεν χρειάζεσαι καν τσοντα. Αν θεωρηθεί προκλητικό, και ρούχα να φοράει, τον ήπιες.
  • Είχες πάνω από 3 ad units /page?
  • Είχες τα ads σε σημεία στη σελίδα σου που εύκολα κάποιος έκανε Missclick?
  • Μήπως έβλεπες ξανά και ξανά τις διαφημίσεις σου; γενικά ούτε αυτό επιτρέπεται. Για αυτό πάντα adblock όταν βλέπεις τη σελίδα σου.

Πιστεύω πως αρκετός κόσμος επειδή δεν γνωρίζει από αυτά, κάνει κάποια από τα παραπάνω λάθη. ΠΧ: Το "πάνω από 3 ads"/page φαντάζομαι το κάνει πολύς κόσμος νομίζοντας ότι θα αυξήσει τις πιθανότητες κέρδους.

Επίσης, -πολύ σημαντικό-, σε βάζει να ελέγχεις μόνος σου τη κίνηση και να κάνεις Report περίεργα πράγματα (πχ spamers). Και άντε πες ότι εγώ ξέρω να τα εντοπίζω και αντιμετωπίζω αυτά... ξέρουν όλοι? από που και ως που κάποιος που ξέρει μόνο να φτιάχνει ένα blogspot να τα ξέρει αυτά? (google say 'i dont give a shit')

Γενικά παιδιά για αυτό λέω ότι είναι αγχωτικό και δεν είναι να το εμπιστεύεσαι για κύρια πηγή εισοδήματος. Γιατί μπορεί να φας μπαν (που είναι εύκολο) και μετά δεν θα βγάζεις ουτε cents. Οπότε, όχι μεγάλη εξάρτηση!

καμια σχεση  με πληρωμενο traffic , ειχα ads στο τελος καθε αρθρου  το site ηταν τεχνολογικο kalxas seer of tech , απλα επαναδημοσιευε αρθρα με τους συνδεσμους φυσικα του επισημου site δημοσιευσης ή χρησιμα προγραμματακια freeware κλπ και με μπαναρανε με λογο illegal software και links

Δημοσ.

καμια σχεση  με πληρωμενο traffic , ειχα ads στο τελος καθε αρθρου  το site ηταν τεχνολογικο kalxas seer of tech , απλα επαναδημοσιευε αρθρα με τους συνδεσμους φυσικα του επισημου site δημοσιευσης ή χρησιμα προγραμματακια freeware κλπ και με μπαναρανε με λογο illegal software και links

Ξέχασα να το αναφέρω και αυτό. Είναι πολύ εύκολο όταν "κινείς" λογισμικό. Μπορεί να μην έχεις τπτ στον Σερβερ αλλά μόνο και μόνο που λες που να το βρει ο κόσμος είναι "ρίσκο".

Γνώμη μου είναι να βρεις το κουράγιο και να συνεχίσεις με κάτι άλλο που αγαπάς. Ή έστω να προσέχεις με τις "προτάσεις" σου και να βάζεις open source λογισμικά.

ΥΓ: Το freeware δεν σημαίνει και καλό. Αν εγώ πχ φτιάξω μια freeware εφαρμογή που κάνει κάτι κακό, σίγουρα είναι παράνομο για την Google

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι παράνομο όπως έχει συζητηθεί πολλάκις.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι παράνομο όπως έχει συζητηθεί πολλάκις

Αν όμως κάνεις αντιγραφεί κάποια άρθρα και  τα κόβεις βάζοντας link για να το διαβάσεις όλο από την πηγή του,

αυτό ειναι παράνομο? 

Δημοσ.

Αν όμως κάνεις αντιγραφεί κάποια άρθρα και  τα κόβεις βάζοντας link για να το διαβάσεις όλο από την πηγή του,

αυτό ειναι παράνομο?

Ναι αλλά δεν είμαι μαθηματικά βέβαιος οπότε με μια ελάχιστη επιφύλαξη. Γενικά εξαρτάται από το τι ακριβώς εννοείς "κόβεις" και για ποιό σκοπό το κάνεις. Προφανώς δεν είναι παράνομο να πεις "εδώ ο Μήτσος γράφει ΧΥΖ, ας το πάρουμε γραμμή γραμμή να σας εξηγήσω γιατί έχει λάθος".

Δημοσ.

απλα επαναδημοσιευε αρθρα με τους συνδεσμους φυσικα του επισημου site δημοσιευσης

Αυτό από μόνο του είναι παράνομο. Το να βάζεις πηγή δεν σημαίνει τίποτα. Βλέπω ότι πολλοί έχουν αυτή τη νοοτροπία κι αντιγράφουν άρθρα με το τσουβάλι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...