bep1995 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ίσος λίγο χαζή η ερώτηση αλλά ποια είναι peak ταχύτητα για download ή/και upload για μπρίζα παλαιού τύπου (διπολική) με ανταπτοράκι σαν το παρακάτω ;; Το τηλ. καλώδιο είναι 7.5 μέτρα και είμαι με ethernet και πιάνω 12.5 mbps. Υπάρχει κάποιο όριο πιο μεγάλο ;; Και σε καινούριου τύπου που το είχα πριν, τόσο περίπου έπιανε με ethernet, απλός ήταν μακριά και αναγκαστικά ήμουν με WiFi και έπιανα γύρο στα 8-9 mbps. Και κάτι ακόμα, σε καινούριου τύπου ποιο είναι το peak download/upload ;; Το pstn, isdn, η adsl, είναι θέμα καλωδίωσης του σπιτιού ή σύνδεσης ;; Εγώ έχω το 3play της Forthnet. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... !! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2016 από bep1995
navigator0 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Η ταχυτητα δεν θα αλλαξει,λογικα, αν ο ανταπτορας και η πριζα του ειναι σε καλη κατασταση. Αυτο που θα κερδισεις με καινουρια πριζα σιγουρα, ειναι λιγοτερα σφαλματα και συνεπως πιο σταθερο ιντερνετ. 1
bep1995 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μπορείς να εξηγήσεις και το άλλο που ρώτησα σχετικά με το pstn κλπ στο πρώτο μου post ;; Ευχαριστώ.
giannisopc Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μπορείς να εξηγήσεις και το άλλο που ρώτησα σχετικά με το pstn κλπ στο πρώτο μου post ;; Ευχαριστώ. το pstn και το isdn είναι τύποι γραμμής αναλογικής και ψηφιακής θα το έλεγα isdn συνήθως είναι όταν έχεις παραπάνω από έναν τηλεφωνικό αριθμό στο σπίτι δες το σαν "ανολογικο" και ψηφιακό σήμα κάπως έτσι το adsl είναι για το internet καθαρά δεν έχει να κάνει με pstn isdn εκεί υπάρχουν δυο κατηγοριας adsl2 και είναι για έως 24mbps και vdsl που είναι έως και 50mbps
bep1995 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδή για να πάω ας πούμε από pstn σε isdn, πρέπει να αλλαχτεί όλη η καλωδίωση του σπιτιού ;; Η είναι θέμα παρόχου ;;
giannisopc Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 θεμα παροχου αλλα δε χρηαζετε εχτος αν εχεις δυο τηλεφονα στο σπιτι η αν θες να εχεις αυτοματο τηλεφωνητη αν θυμαμαι καλα..δε θα αλλαξει κατι στην ταχυτητα σου με αυτο...
bep1995 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Άραγε με μια τέτοια πρίζα θα μπορούσα να αξιοποιήσω το vdsl ;; Μελλοντικά δηλαδή αν έβαζα vdsl θα έπιανε καμία 30-40ριά mbps ;; Γίνετε να πάρω στην forthnet π.χ. και να κάνουν ένα τεστ να δούνε το max που μπορεί να πιάσει;;
giannisopc Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Ειναι μεγαλο θεμα με το vdsl αν εισαι σε καλη αποσταση θα πιασεις πανω απο 40 αν εισαι πανω απο χιλιομετρο μη περιμενεισ και πολλα..η φορθνετ θα σου πει minimum 40 αλλα μη τους πιστευεις..
bep1995 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Καλά το τι λένε και το τι ταχύτητα πιάνεις πραγματικά είναι άλλο θέμα, με 24άρα πιάνω 12, που είναι σχετικά λίγο, απλός σαν καλωδίωση δεν ξέρω τι γίνετε, είναι καμιά 50αριά χρονών το σπίτι μη πω και παραπάνω.... όταν το είχα στην RJ11 πρίζα είχε που και που διακοπές, αν και δεν ξέρω τι έφταιγε, τώρα έχει 2-3 μέρες που το έχω στην διπολική πρίζα με αντάπτορα (καινούριος είναι και κουμπώνει σφιχτά, και το καλώδιο είναι επίσης καινούριο) και είναι κομπλέ. Θα δούμε στο μέλλον πως θα πάει.
giannisopc Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 τα 12 που πιανεις με adsl δεν τα λες λιγα εισαι στο μεσο ορο του adsl σκεψου εγω με adsl επιανα 1.5mbps και τωρα με προβληματικο vdsl πιανω 13 αστο τρελο μπλεξιμο...τωρα ειμαι στα 21 και ετσι απλα του τη δινει του ρουτερ και κανει restart και παει 13...
bep1995 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Με αυτά εδώ τα χαρακτηριστικά είναι καλά τα 12 mbps που πιάνω ή όχι ;; Σύμφωνα με το attenuation που είναι στα 11 είμαι περί τα 797 μέτρα σε απόσταση, αρκετά κοντά δηλαδή. Έπρεπε να πιάνω 20 τουλάχιστον.....
bill2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα με τι παροχο ο πατερας μου με forthnet στην ιδι αποσταση πιανει 16 με πολυ ζορι και οταν ηρθε ο τεχνικος ειπε επρεπε να πιανουμε τουλαχιστον 19,5
navigator0 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Λιγο πιανεις με 11 attenuation νομιζω. Λογικα κανενα 16αρι θα μπορουσες να το εχεις. Παιζει ρολο βεβαια και η κατασταση της καλωδιωσης του οτε και του σπιτιου.
bep1995 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Πως γίνετε να πέσει το atenuation ;; Από 11 πήγε στο 10.5 Και κάτι ακόμα, η τιμή του SN Margin πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή ή πιο μεγάλη ;; Εμένα είναι εξής: " SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,0 / 8,0 ", αυτό θεωρείτε καλό ή κακό ;;
giannisopc Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2016 το attenuation εχει μικρες διακημανσεις εκει στο 0.5 παντα λιγο πολυ...το margin oσο πεφτει αναιβαινει η ταχυτητα αλλα γινετε ποιο ασταθης η γραμμη μια τιμη απο 6-8 που εισαι λογικα δεν εχει θεμα μπορεισ να παρει τηλ και να ζητησεισ να στο κλειδωσουν στο 6 απο τα 13 που εισαι τωρα θα παει κανα 14αρι 15αρι αν εισαι σταθερος οκ αν οχι περνεις και στο αλλαζουν παλι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα