Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε παιδια. Διαμενω σε σπιτι με 4 οροφους, εχοντας το ρουτερ στο υπογειο. Θελοντας να ενισχυσω το σημα και στους πανω οροφους αγορασα το ακολουθο range extender. (https://www.skroutz.gr/s/5120584/TP-LINK-TL-WA860RE.html?from=catspan)
Φαινομενικα εκανα σωστα την εγκατασταση, μεσω wps button, τα φωτακια κλπ αναβουν οπως πρεπει.
Το περιεργο ειναι το εξης: εαν βρισκομαι στο υπογειο, συνδεθω και μετα ανεβω σε αλλους οροφους, υπαρχει επαρκες σημα (μετα απο 1-2 λεπτα). Εαν ομως βρισκομαι ηδη σε αλλο οροφο, δεν μπορω να κανω συνδεση, παρολο που μου εμφανιζει το δικτυο και φαινεται να εχει μπαρες. Το ιδιο φαινομενο ειχε παρατηρηθει και με ενα απλο repeater που ειχα πριν, δηλαδη καθε φορα κατεβαινα στο υπογειο και ξανανεβαινα, για να εχω wifi στο υπολοιπο σπιτι. Εχω συνδεση vdsl απο wind. To μοντελο του ρουτερ ειναι ZTE ZXHN H168N

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το σπίτι αποτελείται από: υπόγειο-ισόγειο-1ος όροφος-2ος όροφος ;;;

Σε ποιον όροφο έχεις το router και σε ποιον το extender ?

btw το router είναι χάλια... αυτό που δίνει η wind δεν είναι;

Δημοσ.

Χαιρετε παιδια. Διαμενω σε σπιτι με 4 οροφους, εχοντας το ρουτερ στο υπογειο. Θελοντας να ενισχυσω το σημα και στους πανω οροφους αγορασα το ακολουθο range extender. (https://www.skroutz.gr/s/5120584/TP-LINK-TL-WA860RE.html?from=catspan)

Φαινομενικα εκανα σωστα την εγκατασταση, μεσω wps button, τα φωτακια κλπ αναβουν οπως πρεπει.

Το περιεργο ειναι το εξης: εαν βρισκομαι στο υπογειο, συνδεθω και μετα ανεβω σε αλλους οροφους, υπαρχει επαρκες σημα (μετα απο 1-2 λεπτα). Εαν ομως βρισκομαι ηδη σε αλλο οροφο, δεν μπορω να κανω συνδεση, παρολο που μου εμφανιζει το δικτυο και φαινεται να εχει μπαρες. Το ιδιο φαινομενο ειχε παρατηρηθει και με ενα απλο repeater που ειχα πριν, δηλαδη καθε φορα κατεβαινα στο υπογειο και ξανανεβαινα, για να εχω wifi στο υπολοιπο σπιτι. Εχω συνδεση vdsl απο wind. To μοντελο του ρουτερ ειναι ZTE ZXHN H168N

δυστυχώς τα repeater ή extender είναι λύση ανάγκης εάν ο όροφος που θες να στείλεις δίκτυο είναι στον ίδιο ηλεκτρονικό πινάκα μπορείς να χρησιμοποιησεις ένα  powerline και θα είσαι οκ 

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το σπίτι αποτελείται από: υπόγειο-ισόγειο-1ος όροφος-2ος όροφος ;;;

Σε ποιον όροφο έχεις το router και σε ποιον το extender ?

btw το router είναι χάλια... αυτό που δίνει η wind δεν είναι;

Υπογειο-ισογειο-1ος-σοφιτα. Το router ειναι στο υπογειο, το extender στο ισογειο, σχετικα κοντα ομως στο router . Ναι ειναι αυτο που μου εδωσε η wind.

δυστυχώς τα repeater ή extender είναι λύση ανάγκης εάν ο όροφος που θες να στείλεις δίκτυο είναι στον ίδιο ηλεκτρονικό πινάκα μπορείς να χρησιμοποιησεις ένα  powerline και θα είσαι οκ 

Μπορω να συνδεσω το υπαρχον με ethernet και να λειτουργησει ως hot-spot, η δε θα δουλεψει;

Δημοσ.

Υπογειο-ισογειο-1ος-σοφιτα. Το router ειναι στο υπογειο, το extender στο ισογειο, σχετικα κοντα ομως στο router . Ναι ειναι αυτο που μου εδωσε η wind.

Μπορω να συνδεσω το υπαρχον με ethernet και να λειτουργησει ως hot-spot, η δε θα δουλεψει;

αυτό μπαίνει σε μια πρίζα στο δωμάτιο που είναι το router και μεταφέρει το ίντερνετ μέσω το δίκτυο του ρεύματος σε οποιονδήποτε όροφο θες αρκεί να είναι στον ίδιο πινάκα και μπορείς είτε να παίξεις με ethernet είτε με wifi που έχουν ορισμένα μοντέλα   

Δημοσ.

αυτό μπαίνει σε μια πρίζα στο δωμάτιο που είναι το router και μεταφέρει το ίντερνετ μέσω το δίκτυο του ρεύματος σε οποιονδήποτε όροφο θες αρκεί να είναι στον ίδιο πινάκα και μπορείς είτε να παίξεις με ethernet είτε με wifi που έχουν ορισμένα μοντέλα   

Ναι, διαβασα καποια πραγματακια επ' αυτου. Αυτο με τον πινακα πως μπορω να το τσεκαρω;

Δημοσ.

Για μένα εφόσον μένεις σε 4όροφο σπίτι ειναι να βρεις ένα ηλεκτρολόγο και να σου κάνει μια πλήρη εγκατάσταση από πρίζες δικτύου ανα όροφο και όλες να πέφτουν σε κάποιο rack/switch σε κάποιο μέρος του κτιρίου.

Αν το κτίριο ειναι πίσω από το ίδιο ρολοι δεη (κι ας έχεις πολλούς ηλεκτρολογικους πίνακες) τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις powerlines (με ή χωρίς wifi).

Αν τα παραπάνω δεν γίνονται, τοτε πρέπει να ρίξεις καλώδιο ethernet (π.χ. απο φωταγωγό) και να χρησιμοποιήσεις access points.

Δημοσ.

Θα το ψαξω περαιτερω, και εν αναγκη θα επικοινωνησω και με καποιον τεχνικο. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το ψαξω περαιτερω, και εν αναγκη θα επικοινωνησω και με καποιον τεχνικο. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια.

εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ένα powerline  να το δοκιμάσεις και εάν δεν το πας πίσω για να γίνει εγκατάσταση καλωδίου και εγκατάσταση rack και access point θέλει πολλά χρήματα κάτι που δεν το χρειάζεσαι  

Δημοσ.

εχεις δοκιμασει την ασυρματη δικτυωση μεσω wifi extender ; πχ να αναμεταδωσει το σημα στα αλλα δωματια; ασυρματα ομως; . στα αλλα δωματια εχεις προσβαση; για να το βαλεις στην μεση; ή μενουνε αλλα ατομα ;. εγω θα σου προτεινα το tenda a30 και να το βαλεις να παρει ασυρματα το δικτυο που εχεις και να το αναμεταδωσει ασυρματα , ειναι 300ρι και πιστευω οτι βολευει , οσο για το powerline σιγουρα σε βολευει να παρεις ενα που το ενα απο τα 2 να δινει wifi αλλα δεν ξερουμε εαν ειναι στο ιδιο ρολοι. 

Δημοσ.

Τελικα πηρα το access point που ανεφερα πανω, το εβαλα σε μια πριζα στον 1ο οροφο, συνδεοντας το με τον τοιχο με καλωδιο ethernet. Απ ο,τι φαινεται επιασε, το σημα ειναι πολυ καλο πλεον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...