k33theod Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Συμφωνώ απόλυτα. Κ εγώ html από code academy ξεκίνησα και εκτελούσα μηχανικά εντολές. Μόλις διάβασα 1-2 βιβλία μπήκα στο πνεύμα και κατάλαβα το πως λειτουργούσε η html. Να το πω εγώ, θα σου το πούνε κι άλλοι βέβαια. Η html δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι μια συμβολική γλώσσα που εκφράζεις με tag κάποια πράγματα. Δεν προγραμματίζεις όμως τίποτα, δεν έχει μεταβλητές δεν έχει συναρτήσεις δεν έχει βρόγχους και άλλα πάρα πολά. Δεν θέλω να μειώσω την αξία της απλά το αναφέρω γιατί σχολίασες ένα σχόλιο που αναφερόταν στον προγραμματισμό. και εγώ σχολιάζω το σχόλιο σου που σχολίασε ένα άλλο σχόλιο
TechnoV Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Να το πω εγώ, θα σου το πούνε κι άλλοι βέβαια. Η html δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι μια συμβολική γλώσσα που εκφράζεις με tag κάποια πράγματα. Δεν προγραμματίζεις όμως τίποτα, δεν έχει μεταβλητές δεν έχει συναρτήσεις δεν έχει βρόγχους και άλλα πάρα πολά. Δεν θέλω να μειώσω την αξία της απλά το αναφέρω γιατί σχολίασες ένα σχόλιο που αναφερόταν στον προγραμματισμό. και εγώ σχολιάζω το σχόλιο σου που σχολίασε ένα άλλο σχόλιο κουβέντα να γίνεται δηλαδή. Είναι συμβολική λοιπόν. Απλά στραβώθηκα μέχρι να μάθω html και css.
k33theod Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 κουβέντα να γίνεται δηλαδή. Είναι συμβολική λοιπόν. Απλά στραβώθηκα μέχρι να μάθω html και css. Οπ sorry δεν πρόσεξα ότι εσύ άνοιξες το θέμα. Καλή συνέχεια λοιπόν με τον προγραμματισμό.
Shyn Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Εγω προτεινω το Head First C# (3rd Edition). Εχει και project/examples βασισμενα σε game, οποτε πιστευω ειναι ιδανικο για αυτο που θελεις να κανεις ! PS: Εχει 40€ αλλα το βρισκεις δωρεαν στον θειο
ditsikts Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Από ότι κατάλαβα είναι η πρώτη σου γλώσσα γενικά. Άρα θα σου πρότεινα κάτι για εντελώς αρχάριους. Για video δες εδώ C# Fundamentals for Absolute Beginners για βιβλία δες εδω c# 5 for dummies και εδώ Head first C# Αν θες να μάθεις C# για συγκεκριμένο σκοπό (game dev) μπορείς να κοιτάξεις το Unity που χρησιμοποιεί C#, να διαβάζεις τα tutorials και παράλληλα να υλοποιείς αυτά που λένε. Υπάρχει και το XNA της Microsoft Monogame, μπορείς να δεις κι αυτό αν δε θες Unity. fixed
Alithinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Από βιβλία, ρίξε μια ματιά εδώ: http://static1.squarespace.com/static/5019271be4b0807297e8f404/t/55e8091ee4b0b7a615665de5/1441270046307/CSharp+Book+2015+Final.pdf Είναι βιβλίο του Πανεπιστημίου του Hull για πρωτοετής φοιτητές, με τη C#. Όσων αφορά τα videos του Bob Tabor, (που παρέθεσε ο ditsikts) ο τύπος είναι πολύ καλός στο να τα εξηγεί, αλλά η σειρά του δεν καλύπτει όλα τα θέματα, και προτείνεται σαν συμπλήρωμα για να σε βοηθήσει να καταλάβεις κάτι άμα κολλήσεις, αλλά για πιο προχωρημένα θέματα θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού. Έχει ανεβάσει και μαθήματα και στο Youtube, αν σε βολεύει καλύτερα: 1
wizard1983 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ έκανα μαθήματα στο coursera https://www.coursera.org/course/gameprogramming και έμαθα πολύ ωραία πράγματα(έφτιαξα απλά παιχνίδια).Επίσης MVA (microsoft virtual academy) έχει πολύ υλικό για τη C# μιας και είναι η γλώσσα που υποστηρίζει η microsoft .Τέλος όπως είπαν πιο πάνω Bob Tabor www.learnvisualstudio.net (η στο MVA ή youtube)ο τύπος είναι πολύ μεταδοτικός και ξέρει.Αν θες τώρα βιβλία Head first C# και C# in a nutshell.Αν αρχίζεις και καταλαβαίνεις πως λειτουργεί η C# τότε για παιχνίδια πας σε unity που είναι απίστευτη engine.
Alithinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Να πω και κάτι ακόμα. Πήρα το "οδηγό της c# 3.0" από εκδόσεις Γκιουρδα που ειναι στα ελληνικά και το διαβάζω αυτό το καιρό για να κάνω επανάληψη που τα χα παρατήσει για ένα διάστημα. Μου αρέσει o τρόπος που τα εξηγεί, και το ότι δεν υποθέτει προηγούμενες γνώσεις, αλλά φυσικά είναι για παλιότερη έκδοση και θα πρέπει μετά τα νεότερα στοιχεία να τα μάθεις ξεχωριστά.
grotenfrod Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Από βιβλία, ρίξε μια ματιά εδώ: http://static1.squarespace.com/static/5019271be4b0807297e8f404/t/55e8091ee4b0b7a615665de5/1441270046307/CSharp+Book+2015+Final.pdf Είναι βιβλίο του Πανεπιστημίου του Hull για πρωτοετής φοιτητές, με τη C#. Όσων αφορά τα videos του Bob Tabor, (που παρέθεσε ο ditsikts) ο τύπος είναι πολύ καλός στο να τα εξηγεί, αλλά η σειρά του δεν καλύπτει όλα τα θέματα, και προτείνεται σαν συμπλήρωμα για να σε βοηθήσει να καταλάβεις κάτι άμα κολλήσεις, αλλά για πιο προχωρημένα θέματα θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού. Έχει ανεβάσει και μαθήματα και στο Youtube, αν σε βολεύει καλύτερα: Εξαιρετικό το συγκεκριμένο βιβλίο, αυτό διαβάζω κι εγώ τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα