Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μελετώντας και ψάχνοντας στο internet βρήκα πολλά βιβλία, αλλά μιας κ είναι ακριβά είπα να ανοίξω ένα θέμα μην πάρω καμιά πατάτα. Ενδιαφέρομαι για C# με στόχο την δημιουργία ενός απλού game.

Προτιμώ το βιβλίο να είναι στα ελλήνικα. Λογικά τους όρους θα τους έχει και στα αγγλικά.

Από εμπειρία υπάρχει μόνο σε ότι αφορά το web development html και css, αρκετά καλή. Το γράφω για την μετάβαση. Από c κτλ μηδέν.

Δημοσ.

Μπορεις να βρεις τοσα πραγματα online που δεν ξερω αν πρεπει να δωσεις χρηματα για κατι τετοιο. Udemy, Coursera, edX και το online υλικο ειναι τοσο απειρο που το βιβλιο(τουλαχιστον για μενα) δεν το προλαβαινω καν.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να βρεις τοσα πραγματα online που δεν ξερω αν πρεπει να δωσεις χρηματα για κατι τετοιο. Udemy, Coursera, edX και το online υλικο ειναι τοσο απειρο που το βιβλιο(τουλαχιστον για μενα) δεν το προλαβαινω καν.

I know.

Απλά στον υπολογιστή δεν συγκεντρώνομαι τόσο εύκολα στο διάβασμα. προτιμώ να κάνω 1-2 ξεφυλλίσματα την θεωρία σε βιβλίο και μετά να περάσω στο pc.

Τώρα πρόσεξα το Udemy είναι σαν σεμινάρια. Πολύ όμορφο δείχνει.

• Moderators
Δημοσ.

Αν θες να μάθεις C# για συγκεκριμένο σκοπό (game dev) μπορείς να κοιτάξεις το Unity που χρησιμοποιεί C#, να διαβάζεις τα tutorials και παράλληλα να υλοποιείς αυτά που λένε. Υπάρχει και το XNA της Microsoft, μπορείς να δεις κι αυτό αν δε θες Unity.

Δημοσ.

Αν θες να μάθεις C# για συγκεκριμένο σκοπό (game dev) μπορείς να κοιτάξεις το Unity που χρησιμοποιεί C#, να διαβάζεις τα tutorials και παράλληλα να υλοποιείς αυτά που λένε. Υπάρχει και το XNA της Microsoft, μπορείς να δεις κι αυτό αν δε θες Unity.

Θέλω να επικεντρωθώ στη γλώσσα πρώτα και με κώδικα να δημιουργήσω κάτι απλό. Με το Unity σε πρώτη φάση δε θα μάθω την γλώσσα, απλά θα εκτελώ εντολές. Θα ξεκινήσω κάποιο σεμινάριο και παράλληλα coding, νομίζω είναι το καλύτερο για αρχή. Ύστερα θα μου φανεί πιστεύω και πιο εύκολο το Unity etc..

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να επικεντρωθώ στη γλώσσα πρώτα και με κώδικα να δημιουργήσω κάτι απλό. Με το Unity σε πρώτη φάση δε θα μάθω την γλώσσα, απλά θα εκτελώ εντολές. Θα ξεκινήσω κάποιο σεμινάριο και παράλληλα coding, νομίζω είναι το καλύτερο για αρχή. Ύστερα θα μου φανεί πιστεύω και πιο εύκολο το Unity etc..

Δες το Pro C# 5.0 and the .NET 4.5 Framework το οποίο έχει και μπόλικη θεωρία.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι πιο φρέσκο!

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/67ef8sbd.aspx

προσοχή με τη C# διότι:

Because a string "modification" is actually a new string creation, you must use caution when you create references to strings. If you create a reference to a string, and then "modify" the original string, the reference will continue to point to the original object instead of the new object that was created when the string was modified.

Δημοσ.

Ότι πιο φρέσκο!

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/67ef8sbd.aspx

προσοχή με τη C# διότι:

Because a string "modification" is actually a new string creation, you must use caution when you create references to strings. If you create a reference to a string, and then "modify" the original string, the reference will continue to point to the original object instead of the new object that was created when the string was modified.

Υποθέτω δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς ποτέ "δεν ξέρω τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, ας μη πεταχτώ να πω ο,τι μου κατέβει" έτσι;

• Like 4
Δημοσ.

Δεν στέκομαι στην παρατήρησή σου (εσύ κατανοείς την χρησιμότητά της). Απλά δες τι θέλει ο θεματοθέτης, διαβάζοντας τι απάντησε για το Unity: "δε θα μάθω την γλώσσα, απλά θα εκτελώ εντολές".

Αφού επικεντρώνεται στη γλώσσα, καλό είναι να ξέρει με τι έχει να κάνει. Ίσως μια απλή java να τον βολέψει! Ή η Python.

Νομίζω ότι τη C# τη θέλει κάποιος για να "εκτελεί εντολές".

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/0ffkdtkf%28v=vs.71%29.aspx

Δημοσ.

Νομίζω ότι τη C# τη θέλει κάποιος για να "εκτελεί εντολές".

Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός σου αλλά μου απάντησες.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Να ξεκαθαρίσω το πλάνο μου για να μην μπερδεύεστε κ σεις κ γω.

Θέλω να μάθω την C# και να ασχοληθώ με αυτήν. Όταν μπλέκω διάφορα πράγματα μαζί, συνδυασμούς, δεύτερες γλώσσες κτλ μπουρδουκλώνομαι.

Έχω σαν στόχο μέσα από την γλώσσα να φτιάξω ένα text based game, μετά να περάσω σε 2d και τελικά αν ποτέ είμαι έτοιμος να μπω σε Unity και 3d.

Ακόμα καλά καλά δεν ξέρω τι υλικά IDE κτλ θα χρειαστώ. Δηλαδή δεν γνωρίζω την σειρά των εργαλείων, γι'αυτό και σκέφτομαι να την πιάσω από την αρχή. Αν μπορούσατε να μου δείξετε ένα καλό σεμινάριο μέσα από τα παραπάνω site που πρότεινε ο φίλος κ επί πληρωμή δεν με πειράζει, θα μου ήταν ευχάριστο.

Ειδικά στην αρχή είναι σύνηθες όσο αφορά εμένα να χρειάζομαι μπούσουλα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες να ξεκινήσεις με την γλώσσα και να μην μπλέκεις αλλα frameworks μπορείς να ξεκινήσεις με αυτό: https://www.syncfusion.com/resources/techportal/details/ebooks/csharp. Για γραφικό περιβάλλον θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις monodevelop ή visual studio 2015 community edition ανάλογα σε τι λειτουργικό θες να δουλεύεις.

Αν τωρα θες να αγοράσεις βιβλίο μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω: http://www.amazon.com/Essential-Edition-Addison-Wesley-Microsoft-Technology/dp/0134141040/ref=dp_ob_title_bk

Προσωπικά δεν το έχω διαβάσει οπότε δεν μπορώ να κρίνω κατα πόσο ισχύουν οι κριτικές. Αυτά τα λίγα, ελπίζω να βοήθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Σορυ για το ψιλό off topic απλά νομίζω ότι όσα tutorial και να δει-διαβάσει κάποιος, πάντα η επιλογή αγοράς ενός βιβλίο θα είναι η καλύτερη επιλογή για μια σειρά από λογους.

Επίσης χωρίς να θέλω να απαντήσω στη ερώτηση τα tutorial από τα codeacademy κλπ δεν λέω σου μαθαίνουν βασικά πραματα αλλά προγραμματισμό γενικά δεν σου μαθαίνουν. Από ένα σημείο και μετά δεν φτάνει να ξέρεις τις εντολές μια γλώσσας αλλά το πως γενικά θα μάθεις να γραφείς σωστό κώδικα.

Καλή συνέχεια and keep coding

• Like 1
Δημοσ.

Σορυ για το ψιλό off topic απλά νομίζω ότι όσα tutorial και να δει-διαβάσει κάποιος, πάντα η επιλογή αγοράς ενός βιβλίο θα είναι η καλύτερη επιλογή για μια σειρά από λογους.

Επίσης χωρίς να θέλω να απαντήσω στη ερώτηση τα tutorial από τα codeacademy κλπ δεν λέω σου μαθαίνουν βασικά πραματα αλλά προγραμματισμό γενικά δεν σου μαθαίνουν. Από ένα σημείο και μετά δεν φτάνει να ξέρεις τις εντολές μια γλώσσας αλλά το πως γενικά θα μάθεις να γραφείς σωστό κώδικα.

Καλή συνέχεια and keep coding

Συμφωνώ απόλυτα. Κ εγώ html από code academy ξεκίνησα και εκτελούσα μηχανικά εντολές. Μόλις διάβασα 1-2 βιβλία μπήκα στο πνεύμα και κατάλαβα το πως λειτουργούσε η html.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...