Προς το περιεχόμενο

1 frame drop/repeat every x seconds.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο μου εμφανιζει οταν παιζω ταινιες με το WMP-HC + MadVR. Το drop οταν παιζω τις ταινιες στην τηλεοραση (καθε 3,4 λεπτα ) και το repeat οταν παιζω τις ταινιες στην οθονη του υπολογιστη ( καθε 45 δευτερολεπτα ). Και στις 2 περιπτωσεις μου εμφανιζει και dropped frames. Λογικα καμια απο τις δυο αναφορες δεν ειναι καλη, ετσι;

Επισης το rendering time ειναι στα 4.5ms, και οταν πηγαινω μπρος-πισω στην ταινια ανεβαινει στα 25-30ms και δε ξαναπεφτει.

Εχω καποιο θεμα; Μπορω να το διορθωσω με αντιστοιχες ρυθμισεις;

Επισης διαφορα δε μπορω να δω με το motion plus στο on/off. Και εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει καθολου Judder στην οθονη του υπολογιστη και ας ειναι στα 60Hz.

Δημοσ.

Λογικό είναι.

Οι περισσότερες κάρτες γραφικών δεν κλειδώνουν ακριβώς στα 23.976Hz, οπότε και κάθε Χ χρονικό διάστημα χάνεται 1 frame.

Δημοσ.

Με το repeat πάλι χάνεται; Και πως γίνεται να λέει πχ drop every 45 seconds και στο συγκεκριμένο διάστημα να χάνει περισσότερα;

Δημοσ.

Υπάρχουν 3 τινά:

1) Αν κάνεις τίποτα στο παράθυρο, π.χ. maximize/minimize/move ή κάποιο άλλο program μεταφέρεις/κλείνεις, μπορεί να σου χαλάσει τα stats που κάνει report ο MadVR ( είναι γνωστό θέμα )

2) Αν κάνεις upscaling ( δεν είναι native resolution υλικό ), μπορεί με τις παρούσες ρυθμίσεις σου να μην επαρκεί η ισχύς του συστήματός σου

3) Να μην κλειδώνει καθόλου καλά η γραφικών ( θα πρέπει να πειραματιστείς με custom resolution και πειραγμένα Hz από εκεί )

Αν έχει ευθύνη το multi-monitor ( είτε extend είτε duplicate ) δεν γνωρίζω μιας και προσωπικά στο HTPC έχω μόνο συνδεδεμένο τον προβολέα, δεν έχω multi-monitor για να σου πω με σιγουριά αν επηρεάζει ή όχι

Το να κάνει repeat 1 frame ανα 4-5 λεπτά δεν είναι καθόλου κακό αποτέλεσμα, και δύσκολα θα είναι παρατηρήσιμο το θέμα.

Δημοσ.

Drop Frame κανει ανα 3,4 λεπτα.. Παντως δεν παρατηρω κατι.

Περισσοτερη περιεργεια εχω με το Monitor του υπολογιστη, πως γινεται να παιζει τις ταινιες τοσο smooth. Παρολο που η οθονη κλειδωνει μονο στα 60Hz.

Και το αλλο το περιεργο. Εαν κανω duplicate screen, μου δειχνει και στις δυο οθονες στα στατιστικα οτι κλειδωσε στα 23,976Hz, ενω κατι τετοιο δε γινεται.. Ειναι bug;

Judder δε παρατηρω σε καμμια οθονη, εκτος αν βαλω Motion Plus στην τηλεοραση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...