Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιδιο με το Paypal.

Τραβαει ενα ποσο που στο δινει πισω για να σε κανει Verified.

Μετα απο αυτο ολες οι αγορες γινονται με την καρτα σου μεσω του Alipay.

Εγγυηση ιδια με αυτη του κινεζομαγαζου,αλλα επειδη εκει η αξιολογηση μετραει μπορει και λιιιγο καλυτερη.

Παρελαβες Registered απο Belgium Post ή Unregistered?

Σημερα παρελαβα Chuwi Hi10 με NL απο το Gearbest σε 17μερες παραγγελια 21 Μαρτιου

Τα HomTom μου και το πληκτρολογιο με Belgium που εγινε την ιδια μερα και σταλθηκε την επομενη ειναι ακομα σε....

2016-03-26 09:06 Departure to country of destination

2016-03-22 13:00 Arrival at export hub

2016-03-22 00:01 Item is ready for transport

2016-03-21 06:39 Item is announced / bpost received the information

Belgium registered. Στο 17track έδειξε ότι μπήκε Ελλάδα 2 Απριλίου και σήμερα παρέλαβα. Δεν έδειξε δηλαδή την κίνηση από αθηνα Θεσσαλονίκη κτλ όπως με sg cn nl. Το Power bank που παρέλαβα πριν λίγες μέρες πάλι με Belgium post ήταν Untracked και ήρθε πολύ γρήγορα και αυτό.

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά εμένα μου είχανε σπάσει την παραγγελία σε 2 πακέτα
Τα είχανε στείλει με Sweden Post registered, το δεύτερο 2 μέρες αργότερα από το πρώτο
Το θέμα είναι ότι το πρώτο ήρθε κανονικά πριν 6 βδομάδες περίπου, αλλά το δεύτερο χάθηκε στην πορεία απ'ότι φαίνεται
Σε επικοινωνία μου είπανε ότι επειδή δεν είχα βάλει insurance, σαν δείγμα καλής θέλησης μπορούν να μου κάνουν partial refund μόνο το μισό ποσό ή αν θέλω μπορώ να πληρώσω εγώ το μισό να μου ξαναστείλουν το πακέτο (~26$ περίπου το οποίο φυσικά το απορρίπτω)

Τι να κάνω λέτε;
Αν κάνω dispute στο paypal υπάρχει περίπτωση κι εκεί να μη μου κάνει refund το paypal όλο το ποσό;

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια σε αντίστοιχη περίπτωση παραγγελία που είχα κάνει από dealextreme και είχε χαθεί, ενώ την είχαν στείλει registered, μου είχαν κάνει refund από μόνοι τους όλο το πόσο
Κοίτα που θα αρχίσουμε να λέμε τι καλά που ήταν όταν παίρναμε από dealextreme

Δημοσ.

ναι περάσανε 2 μήνες
τους είχα στείλει πριν 2 βδομάδες περίπου και μου είπανε να περιμένω να περάσουν 2 μήνες πρώτα
τους έστειλα τώρα που κλείσαμε τους 2 μήνες και δεν άλλαξε κάτι και μου είπανε αυτό για partial refund το μισό ποσό (~26$)
πριν κάνω dispute, να τους απαντήσω ότι θέλω full refund μήπως μου το δώσουν, έχει νόημα;
απλά επειδή είναι και registered το πακέτο, θα δώσει full refund το paypal αν πάω εκεί;

δεν μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση στο paypal γι'αυτό ρωτάω

Δημοσ.

Τους απάντησα χθες το απόγευμα, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά μου ας πούμε και ότι δεν θα ήθελα να κάνω dispute, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω κτλ.
Και σήμερα ήδη μου κάνανε full refund το πακέτο στο paypal.
Από βδομάδα θα το δω στην κάρτα το ποσό φαντάζομαι

Επίσης, για την ιστορία να πω ότι, το partial refund που μου είχανε προτείνει αρχικά, δεν ήταν καν στο paypal, αλλά σε store credit, απλά έτσι όπως είχα κάνει την πρώτη ανάγνωση μου διέφυγε.

Τέλος καλό, αλλά με ενοχλεί αυτή η τακτική που έχουν ορισμένα καταστήματα/εταιρείες να προτείνουν κάτι ασύμφορο στον πελάτη με τη λογική μπορεί να είναι χαζούλης να το δεχτεί κιόλας, αν όχι τότε κάνε τα προβλεπόμενα π.χ. refund στο paypal.
Και είναι μια τακτική που την έχω συναντήσει αρκετές φορές κι εδώ Ελλάδα δηλαδή σε καταστήματα/eshops ακόμα και σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Δημοσ.

εγω δε σας πολυκαταλαβαινω παντως... Αφου το πακετο δεν ηρθε, δεν πιανεις κουβεντα καν με το Gearbest. Ανοιγεις case απευθειας στην Paypal. Ειναι γνωστες οι πρακτικές τους. Δεν χρειαζεται ουτε τους 2 μήνες να φτάνετε για να κάνετε κάτι, ούτε να μιλατε με το μαγαζί μιας και θα σας προτεινουν κατι πουστικα τυπου μιση αποζημίωση κλπ κλπ...

Βαρατε στο κεφάλι απευθείας...

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει 2 μήνες περίμενα για να είμαι κι εγώ fair ας πούμε απέναντι στο κατάστημα, όχι ότι περίμενα πως θα ερχόταν τυχαία το πακέτο στο extra διάστημα που περίμενα.
Και δεν είναι κακό να μιλήσεις με το κατάστημα να βρείτε μια λύση χωρίς την παρέμβαση του paypal.
Εντάξει δε λέμε να μιλάς 1 βδομάδα, αλλά 1-2 μέρες μέχρι να απαντήσουν και οι κινέζοι είναι οκ νομίζω.

Χώρια αν κάνεις dispute και περιμένεις μετά και για claim κτλ, μπορεί το case να κάνει και κανα μήνα παραπάνω να γίνει resolve. Μου έχει τύχει πολύ πρόσφατα, επίτηδες δεν απαντούσε o seller (geekbuying) κτλ. καθυστερούσε την διαδικασία όσο μπορούσε (για "σπάσιμο" ας πούμε; )

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και registered το πακέτο, δεν ξέρω ποια είναι και η πολιτική του paypal σε τέτοια περίπτωση, δεν μου έχει ξανατύχει

• Like 1
Δημοσ.

Το σωστο ειναι να μιλας με το μαγαζί-πωλητή και ΑΝ δεν σε εξυπηρέτησουν τοτε πας paypal. Αμεσως dispute ειναι χαζομαρα για τους λογους που ειπωθηκαν παραπανω.

Δημοσ.

To σωστο ειναι να περιμενεις τις 60 μερες...μετα μπορεις να θεωρησεις οτι 'χαθηκε'.

Βεβαια μου εχει τυχει να παραγγειλω tempered glass και να ερθει στους 3μιση μηνες....βεβαια το ταμπλετ για το οποιο το ειχα παραγγειλει ειχε φαει πουλημα ηδη....

Δημοσ.

Εγώ που έχω παραγγείλει μεταξύ 12 και 17 Φεβρουαρίου 7 τεμάχια (εξυπηρέτηση φίλων) τι να κάνω που δεν ήλθε κανένα... Θα το παίξω κινέζος και θα περιμένω μέχρι το Πάσχα και βάλε..Να ανοίξω 7 disputes ταυτόχρονα, πάει πολύ...

Δημοσ.

2 μηνες μετα, μου καναν αμεσα refund στο paypal μετα απο αιτημα μου με ticket. 2 διαφορετικες παραγγελιες

Παρηγγειλα ξανα με tracking τωρα και εφυγε με belgium τωρα. Για να δουμε...

Δημοσ.

refund κι εγώ αφού δεν παρέλαβα ποτέ μετα απο 2 μήνες.

Ελπιζω με τη 2η φορά να το παραλάβω και να μην περιμενω παλι αδικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...