iznotak Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Θέλω να ασχοληθώ με δημιουργία site με wordpress. Ως τώρα έχω συντηρήσει μόνο site φτιαγμένα με frontpage και joomla (άρα ξέρω τα βασικά του backend, ftp κλπ) αλλά επέλεξα wordpress λόγω ευκολίας και κοινότητας (έτσι ακούγεται τουλάχιστον). Επίσης, θέλω απλά να κατασκευάσω ένα καλαίσθητο, στατικό, μικρό site, δεν με ενδιαφέρουν eshop, SEO κλπ. Δεν με πειράζει να πληρώσω κάποια χρήματα αλλά ΜΟΝΟ αν αξίζει πραγματικά. Με μία μικρή έρευνα βρήκα τα παρακάτω: lynda.com: έχει free trial period και υπάρχει και ο θείος για κάποια tutorials και δεν είναι και ακριβά για 1-2 μήνες udemy: το έμαθα από το φόρουμ "προσφορές" αλλά μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι πουλάνε φύκια σεμινάρια πανεπιστημίου Πειραιά: είναι πανάκριβα και ακόμα και το pdf που παρουσιάζει το σεμινάριο είναι... λίγο. Αν έχετε να πείτε μια γνώμη για τα παραπάνω ή αν έχετε να προτείνετε κάποιο tutorial στο youtube ή κάποιο βιβλίο ή κάποιο σεμινάριο με φυσική παρουσία - περιοχή Πάτρα (μαθαίνω καλύτερα έτσι) παρακαλώ πολύ πείτε μου ευχαριστώ!
dominotrix Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δε ξερω αν χρειαζεται να πληρωσεις για να κανεις αυτο που θελεις. Το μονο που χρειαζεται ειναι χρονος και θεληση. Καλυτερα ειναι να μην παρεις online βοηθηματα γιατι οσο καλα και να τα εξηγουν, θα εχεις πολλες αποριες. Ετσι θα αναγκαστεις να ψαχνεις ωρες στο google για να βρεις την απαντηση, κανοντας ετσι τα βοηθηματα που θα αγοραζες inefficient. Πιστευω το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να εγκαταστησεις ενα Wordpress και να πειραματηστεις πανω του. Μαθε την δομη του και πως λειτουργει. Δες τι plugins υπαρχουν. Κατεβασει free (ή σπασμενα) themes και δες τι σου αρεσει. Απο κωδικα HTML, CSS, PHP πως πας; Γνωριζεις εστω τα βασικα; Το site που θελεις να φτιαξεις τι θεμα εχει; Και γιατι λες στατικο; Το Wordpress ειναι ενα δυναμικο site και καλο θα ηταν (οσο και να μην σε ενδιαφερει) να νοιαζεσαι για το SEO. Εκτος κ αν θελεις η σελιδα που θα φτιαξεις να ειναι αποκλειστικα για τον δικο σου εκπαιδευτικο σκοπο. Οτι απορια εχεις ευχαριστως να σε βοηθησω. Καλη αρχη! 1
iznotak Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δε ξερω αν χρειαζεται να πληρωσεις για να κανεις αυτο που θελεις. Το μονο που χρειαζεται ειναι χρονος και θεληση. Καλυτερα ειναι να μην παρεις online βοηθηματα γιατι οσο καλα και να τα εξηγουν, θα εχεις πολλες αποριες. Ετσι θα αναγκαστεις να ψαχνεις ωρες στο google για να βρεις την απαντηση, κανοντας ετσι τα βοηθηματα που θα αγοραζες inefficient. Πιστευω το καλυτερο που εχεις να κανεις, ειναι να εγκαταστησεις ενα Wordpress και να πειραματηστεις πανω του. Μαθε την δομη του και πως λειτουργει. Δες τι plugins υπαρχουν. Κατεβασει free (ή σπασμενα) themes και δες τι σου αρεσει. Απο κωδικα HTML, CSS, PHP πως πας; Γνωριζεις εστω τα βασικα; Το site που θελεις να φτιαξεις τι θεμα εχει; Και γιατι λες στατικο; Το Wordpress ειναι ενα δυναμικο site και καλο θα ηταν (οσο και να μην σε ενδιαφερει) να νοιαζεσαι για το SEO. Εκτος κ αν θελεις η σελιδα που θα φτιαξεις να ειναι αποκλειστικα για τον δικο σου εκπαιδευτικο σκοπο. Οτι απορια εχεις ευχαριστως να σε βοηθησω. Καλη αρχη! Ευχαριστώ! Μόνο HTML έχω ιδέα (που είναι εύκολη ) CSS και PHP όχι, αλλά είμαι ανοικτός να μάθω. Το site θα απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται για έναν ετήσιο διαγωνισμό. Οι επισκέψεις είναι σίγουρες από αυτούς που ενδιαφέρονται οπότε το μόνο ζητούμενο είναι να είναι όμορφο και φυσικά λειτουργικό. Δεν χρειάζομαι να κάνουν σχόλια κλπ. Μόνο να έχω αναρτήσει βασικές πληροφορίες και αρχεία για τον διαγωνισμό και στο μέλλον τυχόν διευκρινιστικές ανακοινώσεις. Άντε και κανά κουμπάκι share τάδε ανακοίνωση/άρθρο on facebook. Ρωτάω για σεμινάρια ή έστω video tutorial και βιβλία γιατί γενικά σαν άνθρωπος στην αρχή θέλω την "ύλη" να μου παρουσιάζεται με δομημένο τρόπο (στο lynda.com το έχει με ενότητες και υπο-ενότητες μαθημάτων), και μόλις "προσανατολιστώ" και μάθω τα βασικά τότε περνάω στο να παίζω μόνος με το πρόγραμμα και να κάνω ατελείωτο googling για να δω τι παίζει και troubleshooting. Αν μου τα λέει και κάποιος που μπορώ να τον ρωτάω κιόλας, ακόμα καλύτερα. Γενικά με το να αρχίζω ολομόναχος η learning curve τραβάει πααααάρα πολύ στον άξονα χ και είναι πιο πιθανό να κουραστώ/ξενερώσω και να χάσω τον αρχικό ενθουσιασμό που είναι απαραίτητος για να ρολάρει το πράγμα. Αλλά θα κάνω μια μικρή δοκιμή Γενικά με έχει εντυπωσιάσει η full page σχεδίαση (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτός ο όρος) που έχει μια μεγάλη φωτογραφία ή ένα βίντεο στο background (όπως στο site του paypal) και scrollαρεις προς τα κάτω με τη φωτογραφία είτε να εξαφανίζεται είτε να μένει σταθερή στο background. Το προτιμώ από τον "παλιό" σχεδιασμό με top bar και side bars. Αυτό φυσικά σε site που οι βασικές πληροφορίες είναι λίγες και με λίγο scroll down ο επισκέπτης βρίσκει τι θέλει. SIte-πρότυπο/μικρός θεούλης για μένα είναι αυτό του Αρκτούρου.
dominotrix Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Απ'τη στιγμη που η σελιδα σου δεν θα ειναι εταιρικη ουτε προιοντικη, τοτε οντως θα μπορουσες να τη σχεδιασεις σαν One-Page Site λογω ελειψης αρκετου περιεχομενου. Υπαρχουν απειρα τετοια themes στο themeforest.net με τα οποια θα μπορουσες να ξεκινησεις. Ενας ακομα πιο ευκολος τροπος, ειναι το theme που θα εγκαταστησεις να περιλαμβανει το plugin Visual Composer. Αυτο, σου δινει τη δυνατοτητα να κανεις μονος σου ακριβως οπως θελεις μια σελιδα χωρις να πας αναγκαστηκα με τα νερα του template. Και η σχεδιαση γινετε ευκολα με drag & drop. Αν θελεις δες το Stockholm theme. Οποτε αφου δεν σε απασχολει το οικονομικο και εφοσον μπορεις να επενδυσεις σε καποια online lessons, τοτε το lynda ειναι απο τα καλυτερα οντως. Κατι παραπανω για σεμιναρια, δε γνωριζω να σου πω δυστηχως. 1
k33theod Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Εγώ έχω κάποια βίντεο από LYNDA όχι για wordpress αλλά για javascript και CSS και είναι πολύ καλά και πολύ αναλυτικά επικεντρώνουν σε αυτά που δεν καταλαβαίνεις. Τα πήρα από τον θείο 1
halvas0000 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Θα πρότεινα https://teamtreehouse.com/ Πολύ προσεγμένα μαθήματα! 1
iznotak Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 @dominotrix θα τα κοιτάξω αυτά που λες. Άρχισα ήδη το wordpress essentials απο lynda.com και πάει καλά @k33theod ρώτησα βιαστικά τον θείο μου και μου είπε ότι έχει κι αυτός κάποια σε τέτοια θεματολογία. Κοίτα να δεις συμπτώσεις Θα τα τιμήσω αλλά αργότερα, νομίζω είναι λίγο βαθιά νερά - ας αποκτήσω λίγο εμπειρία με τα βασικά του wordpress πρώτα.. Καλά δεν το σκέφτομαι; @halvas0000 πολύ εντυπωσιακό φαίνεται το site που προτείνεις! Θα κάνω μια πρώτη κρούση με τον θείο και αν είναι τόσο ωραίο θα μπει στο payroll. Σας ευχαριστώ πολύ όλους, έχω ενθουσιαστεί
dominotrix Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Βρε παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ.. ποιος στο καλο ειναι αυτος ο θειος;
iznotak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Βρε παιδια ειμαι καινουριος στο φορουμ.. ποιος στο καλο ειναι αυτος ο θειος; έχεις πμ
k33theod Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Ο θείος έχει πολλά βιβλία και βίντεο και άλλα καλούδια και τα μοιράζει στα ανηψακια του. Εγώ βασικά από wordpress και άλλα τέτοια πακέτα δεν ξέρω χρησιμοποιώ την JavaScript με html, css για να κάνω μικρά προγράμματα που απλά τρέχουν σε browser. Τη CSS νομίζω πρέπει να την δεις πριν η παράλληλα με το Wordpress γιατί κάνει όλη τη δουλειά στην εμφάνιση μιας σελίδας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα