Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, rus είπε

Για να μην υπαρχει μπερδεμα με τα "οικονομικα ετη", ας βαζουμε ημερομηνια δηλωσης το ετος στο οποιο την καταθετουμε, δηλαδή σε λιγο θα εχουμε δηλωση 2019, περυσι ειχαμε δηλωση 2018 κοκ.

Αρα  θα ληφθει υποψη η δηλωση 2019. Δηλαδη μπορω στην επομενη φορ.δηλωση να βγαλω το φιλογεξουμενο και αμεσως μετα να ξαναλαβω κοτ(απ το οποιο βγηκα προσφατα).

Εβαλα εξηγηση στο προηγουμενο post σε παρενθεσεις αλλα με προλαβες.Δυστυχως ετσι ειναι οι οροι, φετος 2019 θα κανουμε δηλωσεις που αφορουν οικονομικο ετος 2018.Οποτε εφοσον κανεις την αλλαγη και δεν θα φαινεται φιλοξενουμενος στην δηλωση, τοτε και για το κοτ δεν θα χεις φιλοξενουμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, chsam είπε

Δυστυχως ετσι ειναι οι οροι, φετος 2019 θα κανουμε δηλωσεις που αφορουν οικονομικο ετος 2018.Οποτε εφοσον κανεις την αλλαγη και δεν θα φαινεται φιλοξενουμενος στην δηλωση, τοτε και για το κοτ δεν θα χεις φιλοξενουμενο.

Όχι δυστυχως, ευτυχως θες να πεις. Θα μπορω να ξαναπαρω συντομα κοτ χωρις να περιμενω του χρονου.

Παιδιά καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι εγώ έκανα αίτηση 4 φορές για το κοινωνικό, η τελευταία ήτανε τον Νοέμβρη γιατί είχε βγει μια ανακοίνωση ότι πρέπει να ξανά γίνει, αυτό με είπε και ο λογιστής, στην ΔΕΗ που ρώτησα με είπε δεν χρειάζεται, τώρα άκουσα ότι πάλι κατά τον μόρτη πρέπει να ξανά γίνει δηλαδή ανά 3 μήνες πρέπει να κάνουμε αίτηση;  πότε πρέπει να ξανά γίνει πάλι αίτηση; 

56 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Παιδιά καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι εγώ έκανα αίτηση 4 φορές για το κοινωνικό, η τελευταία ήτανε τον Νοέμβρη γιατί είχε βγει μια ανακοίνωση ότι πρέπει να ξανά γίνει, αυτό με είπε και ο λογιστής, στην ΔΕΗ που ρώτησα με είπε δεν χρειάζεται, τώρα άκουσα ότι πάλι κατά τον μόρτη πρέπει να ξανά γίνει δηλαδή ανά 3 μήνες πρέπει να κάνουμε αίτηση;  πότε πρέπει να ξανά γίνει πάλι αίτηση; 

Φυσιολογικα οτι γινει θα γινει αφου ξεκινησουν οι φορολογικες δηλωσεις.Αλλα η μονη σιγουρη ενημερωση ειναι να μπαινεις στην σελιδα της ΗΔΙΚΑ για το ΚΟΤ και να βλεπεις για καινουρια ανακοινωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα... Το κοινωνικο τιμολογιο θα υποβαλεται καθε χρονο μετα την ληξη της περιοδου των δηλωσεων στην εφορια (ΗΔΙΚΑ)... Ετσι αναφερεται...

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1
  • Thanks 1

Γεια σας, να ρωτήσω, ποια είναι η διαφορά στις ρυθμιζομενες χρεώσεις των κοινωνικών τιμολογίων Α και Β. 

Είμαι στο Α αλλά όταν ξανακάνω αίτηση θα είμαι στο Β. 

Καλησπέρα. Την 23/10 μου έρχεται εκκαθαριστικός λογαριασμός όπου στην τελευταία μέτρηση γράφει 58634. Την 18/12 μου έρχεται έναντι όπου στην τελευταία μέτρηση γράφει και πάλι 58634. Πριν λίγο κατέβηκα στο ρολόι και είδα ότι πλέον είναι στο 59781. Δηλαδή από την 23/10 έως και σήμερα έχω 1.147 kWh. Αν δεν κάνω λάθος το όριο του ΚΟΤ Β' είναι 1.400 kWh. Οπότε κατά τις 20/02 που θα έρθει ο εκκαθαριστικός εγώ θα έχω ξεπεράσει το όριο (λογικά). Επειδή τα έχω μπερδέψει λίγο, κάνω κάπου λάθος στη σκέψη μου;

8 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Καλησπέρα. Την 23/10 μου έρχεται εκκαθαριστικός λογαριασμός όπου στην τελευταία μέτρηση γράφει 58634. Την 18/12 μου έρχεται έναντι όπου στην τελευταία μέτρηση γράφει και πάλι 58634. Πριν λίγο κατέβηκα στο ρολόι και είδα ότι πλέον είναι στο 59781. Δηλαδή από την 23/10 έως και σήμερα έχω 1.147 kWh. Αν δεν κάνω λάθος το όριο του ΚΟΤ Β' είναι 1.400 kWh. Οπότε κατά τις 20/02 που θα έρθει ο εκκαθαριστικός εγώ θα έχω ξεπεράσει το όριο (λογικά). Επειδή τα έχω μπερδέψει λίγο, κάνω κάπου λάθος στη σκέψη μου;

Οι 1400 kWh ειναι για μονοπροσωπο νοικοκυριο και ανεβαινει το οριο αναλογα με τον αριθμο ατομων στο νυκοκυριο.Αν εισαι μονος ναι αυτο ειναι το οριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτο που πρεπει να σημειωθεί ειναι οτι πλεον αν ξεπερασεις το οριο η εκπτωση χανεται μονο στο μερος που το ξεπερασες.

36 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Καλησπέρα. Την 23/10 μου έρχεται εκκαθαριστικός λογαριασμός όπου στην τελευταία μέτρηση γράφει 58634. Την 18/12 μου έρχεται έναντι όπου στην τελευταία μέτρηση γράφει και πάλι 58634. Πριν λίγο κατέβηκα στο ρολόι και είδα ότι πλέον είναι στο 59781.

Στον εναντι δε γινεται μετρηση.

Επεξ/σία από rus

23 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Από αύριο μπάνιο με τον βραστήρα 😂

Παντως και να τις ξεπερασεις χρεωνεσαι μονο για αυτες πανω απο τις 1400(κανονικα).

• Thanks 2

39 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Αν δεν κάνω λάθος το όριο του ΚΟΤ Β' είναι 1.400 kWh.

Τοσο είναι και του ΚΟΤ Α' (για ένα ατομο παντα).

3 λεπτά πριν, Dannie είπε

Παντως και να τις ξεπερασεις χρεωνεσαι μονο για αυτες πανω απο τις 1400(κανονικα).

Και ακομα να πουμε ότι αν εχεις και νυχτερινο αυτές οι παραπανω  πανε στο νυχτερινο.

• Thanks 2

Καλημερα... Οι παραπανω χρεωσεις πηγαινουν μετα τις 1400  με κανονικη χρεωση ... Δεν συμφερει οταν εχεις κοινωνικο τιμολογιο  να εχεις και το νυχτερινο ρευμα...

• Confused 1

Επειδή έχουν πάνω-κάτω την ίδια χρέωση εννοείς, αν και αλλάζουν οι λοιπές χρεώσεις, όπου νομίζω ότι πάλι συμφέρει να σπρώχνεις καταναλώσεις στο νυχτερινό.

ΟΚ, πριν συνέφερε πολύ περισσότερο, αλλά έτσι όπως το πάνε τον τελευταίο καιρό, αλλάζουν συνέχεια τα κριτήρια και και όλα. Οπότε του χρόνου μπορεί να το αλλάξουν πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...