ekrepali Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, k0stas1 said: Καλησπέρα σε όλους αν μπορεί κάποιος να μου πει αν ισχύει κάτι. Πήγα elpedison πριν έναν μήνα. Έχω εγκεκριμένη αίτηση ΚΟΤ την 1/9/2024 η οποία είναι ακόμα εγκεκριμένη. Στον λογαριασμό elpesidon που εκδόθηκε δεν φαίνομαι κοτ και μου λένε ότι σε κάθε αλλαγή πάροχου πρέπει να ακυρώνω την παλιά αίτηση και να κάνω νέα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Βλακείες σου λένε... άλλαξα ένα σωρό παρόχους πέρυσι, μεταξύ αυτών και elpedison 2 φορές, και δεν έκανα νέα αίτηση ΚΟΤ... ενημερώθηκαν αυτόματα. Κάνε στον ΔΕΔΔΗΕ ένα τηλέφωνο και ρώτα α) αν φαίνεται ενεργό το ΚΟΤ και β) αν έχουν ενημερώσει την elpedison ότι έχεις ΚΟΤ. Επίσης τσέκαρες μη τυχόν έκανες μηνιαία υπέρβαση κατανάλωσης; Πόσο όριο ΚΟΤ έχεις, πόσες kw έκαψες στο ημερήσιο και πόσες μέρες είναι ο λογαριασμός; Επίσης έλεγξε τα αυτονόητα... αν η elpedison έχει περάσει σωστά τον αριθμό παροχής και το ΑΦΜ, γιατί έχουμε δει μέχρι και τέτοια λάθη! Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου από ekrepali 1
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, k0stas1 είπε Είμαι κανονικά ΚΟΤ. Η απορία μου λύθηκε εν μέρει. Θα κάνω ένα τηλέφωνο στην δεδηε να δω αν εμφανίζομαι σαν ΚΟΤ και μετά θα τους κυνηγήσω. Στον προηγούμενο λογαριασμό έγραφε Κοτ?
k0stas1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στον προηγούμενο λογαριασμό έγραφε Κοτ? Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Στον προηγούμενο λογαριασμό που ήταν ως 4/11 στην Volton έλεγε κανονικά ΚΟΤ. Επίσης οι kwh μου είναι ελάχιστες 100-150 τον μήνα και στον λογαριασμό της ελπεντισον που υπάρχει το θέμα 100 κιλοβατώρες έναντι είναι. 1
ekrepali Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 30 minutes ago, k0stas1 said: Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Στον προηγούμενο λογαριασμό που ήταν ως 4/11 στην Volton έλεγε κανονικά ΚΟΤ. Επίσης οι kwh μου είναι ελάχιστες 100-150 τον μήνα και στον λογαριασμό της ελπεντισον που υπάρχει το θέμα 100 κιλοβατώρες έναντι είναι. Nα'σαι άρα τόσο γκαντέμης και να μην ενημερώθηκε η elpedison απ'τον ΔΕΔΔΗΕ ότι είσαι δικαιούχος ΚΟΤ... αυτόματα γίνεται πάντα. Εγώ βέβαια για καλό και για κακό όταν άλλαζα πάροχο, περίμενα 2-3 εργάσιμες και ρωτούσα τον πάροχο αν βλέπει ενεργό το ΚΟΤ ή όχι. Το πρόβλημα στη περίπτωση σου είναι να μη μπλέξεις με τους δεινόσαυρους στο ΗΔΙΚΑ... μού'χει τύχει στο τηλέφωνο να μου λένε ότι δε χρειάζεται νέα αίτηση, ενώ γραπτώς μου είχανε απαντήσει ότι χρειάζεται και με παρέπεμψαν στις απαρχαιωμένες οδηγίες στο site.
k0stas1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, ekrepali είπε Nα'σαι άρα τόσο γκαντέμης και να μην ενημερώθηκε η elpedison απ'τον ΔΕΔΔΗΕ ότι είσαι δικαιούχος ΚΟΤ... αυτόματα γίνεται πάντα. Εγώ βέβαια για καλό και για κακό όταν άλλαζα πάροχο, περίμενα 2-3 εργάσιμες και ρωτούσα τον πάροχο αν βλέπει ενεργό το ΚΟΤ ή όχι. Το πρόβλημα στη περίπτωση σου είναι να μη μπλέξεις με τους δεινόσαυρους στο ΗΔΙΚΑ... μού'χει τύχει στο τηλέφωνο να μου λένε ότι δε χρειάζεται νέα αίτηση, ενώ γραπτώς μου είχανε απαντήσει ότι χρειάζεται και με παρέπεμψαν στις απαρχαιωμένες οδηγίες στο site. Ο Δεδηε μου απάντησε ότι εμφανίζομαι κανονικά κοτ και έκανα επίσης αίτημα μεταφοράς στον Ήρων χθες εκεί που λέει δικαιούχος κοτ στο συμβόλαιο βάλανε ναι. Η ΕΛΠΕ τελικώς λέει ότι άργησαν να τους ενημερώσουν από τον Δεδηε ότι είμαι δικαιούχος Κοτ και θα εκδοθεί νέος λογαριασμός. Τώρα αν είχε γίνει κάποιο λάθος στα συστήματα τους και λένε έτσι δεν το ξέρω. Πάντως όλα καλά σας ευχαριστώ πολύ όλους. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από k0stas1
Bloummy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Καλησπέρα, να ρωτήσω.. είμαι δικαιούχος ΚΟΤ-Β και θέλω να βγαίνουν μηνιαίοι λογαρισμοί στο ρεύμα. Η Ζενίθ όπου είμαι τώρα βγάζει λογαριασμούς όποτε θέλει, παρότι στέλνω μηνιαίες μετρήσεις μέσω της σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. Είχα στείλει αίτημα για άλλο λόγο στην σελίδα τους όμως λόγω "φόρτου εργασίας" με κάλεσαν για κάποιες εξηγήσεις που χρειαζόμουν. Μεταξύ άλλων τους ρώτησα γιατί δεν μπορώ να έχω μηνιαίους λογαριασμούς και μου είπε "εξαιτίας του νόμου που εκδόθηκε από το κράτος από τότε που βγήκαν τα χρωματιστά τιμολόγια" μη γνωρίζοντας όμως να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες... το ερώτημά μου είναι όντως υφίσταται τέτοιος νόμος και αν τον ξέρει κάποιος να τον ποστάρει.. δεν έχει ενταχθεί η περιοχή μου στην μηνιαία καταμέτρηση ακόμα.. ευχαριστώ
ev_trantos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Γνωρίζει κάποιος εάν έχει αλλάξει ο νόμος για το κοινωνικό τιμολόγιο και πλέον θα χρεώνονται τα δημοτικά τέλη (ΔΤ) στις χρεώσεις του δήμου πέραν του δημοτικού φωτισμού (ΔΦ) που πληρώναμε πάντα;
Kzaxas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Νομίζω τα δημοτικά τέλη τα πληρώναμε πάντα αν δεν κάνω λάθος
Con_stant1ne Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 43 λεπτά πριν, ev_trantos είπε Γνωρίζει κάποιος εάν έχει αλλάξει ο νόμος για το κοινωνικό τιμολόγιο και πλέον θα χρεώνονται τα δημοτικά τέλη (ΔΤ) στις χρεώσεις του δήμου πέραν του δημοτικού φωτισμού (ΔΦ) που πληρώναμε πάντα; Τα ΔΤ χρεώνονται κανονικά στο κοινωνικό τιμολόγιο. Σε περίπτωση που παίρνεις κεα όμως, κάνεις αίτηση στο δήμο για μείωση 50% στα ΔΤ, την οποία θα πρέπει να την ανανεώνεις ανά 6μηνο που θα ανανεώνεις το κεα.
GREGORYMO Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 23 ώρες πριν, Bloummy είπε Καλησπέρα, να ρωτήσω.. είμαι δικαιούχος ΚΟΤ-Β και θέλω να βγαίνουν μηνιαίοι λογαρισμοί στο ρεύμα. Η Ζενίθ όπου είμαι τώρα βγάζει λογαριασμούς όποτε θέλει, παρότι στέλνω μηνιαίες μετρήσεις μέσω της σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. Είχα στείλει αίτημα για άλλο λόγο στην σελίδα τους όμως λόγω "φόρτου εργασίας" με κάλεσαν για κάποιες εξηγήσεις που χρειαζόμουν. Μεταξύ άλλων τους ρώτησα γιατί δεν μπορώ να έχω μηνιαίους λογαριασμούς και μου είπε "εξαιτίας του νόμου που εκδόθηκε από το κράτος από τότε που βγήκαν τα χρωματιστά τιμολόγια" μη γνωρίζοντας όμως να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες... το ερώτημά μου είναι όντως υφίσταται τέτοιος νόμος και αν τον ξέρει κάποιος να τον ποστάρει.. δεν έχει ενταχθεί η περιοχή μου στην μηνιαία καταμέτρηση ακόμα.. ευχαριστώ Έτσι είναι. Βγες από το Κοτ αν θέλεις μηνιαίο λογαριασμό 1 ώρα πριν, ev_trantos είπε Γνωρίζει κάποιος εάν έχει αλλάξει ο νόμος για το κοινωνικό τιμολόγιο και πλέον θα χρεώνονται τα δημοτικά τέλη (ΔΤ) στις χρεώσεις του δήμου πέραν του δημοτικού φωτισμού (ΔΦ) που πληρώναμε πάντα; Να γίνεις πιο συγκεκριμένος?
arcadian27 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Παιδιά καλησπέρα σας. Έχω μια ερώτηση αν μπορείτε να με διαφωτίσετε για τον υπολογισμό του Κοτ. Εγώ πήγα ΗΡΩΝ από 1/11 με κανονικό μετρητή και στις 3/12 μπήκε ο νυχτερινός διζωνικός. Στο app μου δείχνει ότι η μέτρηση την ημέρα της αλλαγής ήταν 313kwh. (Έχω όριο 350kwh/ μήνα -1400kwh/ τετράμηνο).Στις 11/1 μου δείχνει ότι πέρασαν κι έκαναν μέτρηση όπου της ημέρας είναι 520kwh. Στον εκκαθαριστικό που θα λάβω τώρα θα πρέπει να είναι 520+313 δια τον αριθμό των ημερών (71) όπου αν έτσι με το περιθώριο 10% που δίνει είμαι εντός για όλο το διάστημα ή θα είναι δύο εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ένας με τον παλιό μετρητή και μετά καινούργια εκκαθάριση με τον καινούργιο? Ρωτάω γιατί στην δεύτερη περίπτωση το χάνω το Κοτ για το διάστημα 3/12-11/1.
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Στην πρώτη περίπτωση είναι 72 μέρες και γι' αυτές το όριο είναι 840kWh, άρα καλύπτεσαι. Στην δεύτερη περίπτωση είναι 1η περίοδος με 33 μέρες και όριο 385kWh, που καλύπτεσαι και με 2η περίοδο για 39 μέρες και όριο 455kWh που οριακά τις καλύπτεις με το 10%. Ωστόσο είναι άγνωστο που θα τα χρεώσει ο πάροχος.
arcadian27 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, jkoukos είπε Στην πρώτη περίπτωση είναι 72 μέρες και γι' αυτές το όριο είναι 840kWh, άρα καλύπτεσαι. Στην δεύτερη περίπτωση είναι 1η περίοδος με 33 μέρες και όριο 385kWh, που καλύπτεσαι και με 2η περίοδο για 39 μέρες και όριο 455kWh που οριακά τις καλύπτεις με το 10%. Ωστόσο είναι άγνωστο που θα τα χρεώσει ο πάροχος. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό δηλαδή το αποφασίζει ο πάροχος; Δεν ξέρω βέβαια αλλά δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό κάτι τέτοιο Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από arcadian27
ekrepali Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου On 07/02/2025 at 17:00, Bloummy said: το ερώτημά μου είναι όντως υφίσταται τέτοιος νόμος και αν τον ξέρει κάποιος να τον ποστάρει.. δεν έχει ενταχθεί η περιοχή μου στην μηνιαία καταμέτρηση ακόμα.. ευχαριστώ Βλακείες λένε... άμα δεν έχεις μπει σε μηνιαία καταμέτρηση θα πρέπει να βγάζουν είτε έναντι με δική σου ένδειξη (στη ζενίθ, όχι στον δεδδηε) ή έναντι με εκτιμηση από τον ΔΕΔΔΗΕ βάσει ιστορικού κατανάλωσης. Aν δεν έχεις μπλε τιμολόγιο στη ζενίθ και μπορεις να φύγεις αζημίως... θα σου πρότεινα να πας elpedison αν θες μηνιαίους.
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 39 λεπτά πριν, arcadian27 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό δηλαδή το αποφασίζει ο πάροχος; Δεν ξέρω βέβαια αλλά δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό κάτι τέτοιο To θέμα είναι ότι έχεις αλλάξει μετρητή, οπότε αλλάζει και ο σειριακός αριθμός του. "Κανονικά" θα πρέπει να εμφανισθεί διακριτή ένδειξη των καταναλώσεων ανά μετρητή και οι χρεώσεις να είναι οι συνολικές του ημερήσιου και των 2 μετρήσεων, από την στιγμή που δεν άλλαξες πάροχο. Ωστόσο (εξού και τα εισαγωγικά) δεν γνωρίζω τον τρόπο που το λογιστήριο του παρόχου κάνει τους υπολογισμούς και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να προβλέπει κάτι σχετικό. Περίμενε να βγει πρώτα ο λογαριασμός και βλέπεις πως θα πορευθείς στην συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα