GREGORYMO Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ωραίο ανέκδοτο αυτό... στις αλλαγές παρόχου πάνε και παίρνουν επιτόπια στον τηλεμετρουμενο μετρητή.😆 Τι σχέση έχει αυτό? Δεν θα προχωρήσει κάποια στιγμή?
takoulou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 28 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ωραίο ανέκδοτο αυτό... στις αλλαγές παρόχου πάνε και παίρνουν επιτόπια στον τηλεμετρουμενο μετρητή.😆 Ναι γιατι η τηλεμετρηση γινεται μονο οταν υπαρχει τακτικη καταμετρηση ... Οταν υπαρχει αλλαγη ονοματος, αλλαγη παροχου δεν εχει ρυθμιστει ακομα και θελει η ενδειξη να ληφθει απο κοντα...... Θα πρεπει να υπαρξει και το κεντρο τηλεμετρησης... 2
ekrepali Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Άμα δε μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να πάρει τηλεμετρηση σε αλλαγή παρόχου... τοτε η ερμηνεία του ΚΟΤ φαντάζει πυρηνική επιστήμη... Αυτό εννοούσα.
ev_trantos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Να ρωτήσω κάτι που μου είπε χθες ο λογιστής μου για επιβεβαίωση. Η κρατική επιδότηση που ανακοινώνεται κάθε μήνα, π.χ. για Ιανουάριο: "Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15 €/MWh ή 1,5 λεπτό/kWh." "Στην περίπτωση των νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 35 €/MWh ή 3,5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης." Αυτή η επιδότηση των 3,5 λεπτών/kWh προστίθεται στα 4,5 λεπτά που δίνει ήδη το ΚΟΤ και έχουμε σύνολο 3,5+4,5=8 λεπτά; Επίσης αυτή η επιπλέον ενίσχυση αφορά μόνο το πράσινο (Γ1) ή και το κίτρινο (4all) της ΔΕΗ;
ekrepali Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 15 minutes ago, ev_trantos said: Αυτή η επιδότηση των 3,5 λεπτών/kWh προστίθεται στα 4,5 λεπτά που δίνει ήδη το ΚΟΤ και έχουμε σύνολο 3,5+4,5=8 λεπτά; Ναι 15 minutes ago, ev_trantos said: Επίσης αυτή η επιπλέον ενίσχυση αφορά μόνο το πράσινο (Γ1) ή και το κίτρινο (4all) της ΔΕΗ; Σε όλους τους παρόχους ισχύει η επιδότηση. Παλιά ίσχυε για όλα τα κυμαινόμενα. Για το μήνα Σεπτέμβριο (βγάλανε ΦΕΚ τον Οκτώβριο) έβαλαν περιορισμό... έδωσαν επιδότηση μόνο στα προγράμματα με τιμή από 0.14 και πάνω. Για το Δεκέμβριο, θα πρέπει να περιμένεις πάλι να βγει το ΦΕΚ.... 1
ev_trantos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 22 λεπτά πριν, ekrepali είπε Σε όλους τους παρόχους ισχύει η επιδότηση. Εννοούσα εάν ισχύει μόνο στα κυμαινόμενα και όχι στα σταθερά. Συγνώμη που δεν το διευκρίνισα. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
ev_trantos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, ekrepali είπε Παλιά ίσχυε για όλα τα κυμαινόμενα. Για το μήνα Σεπτέμβριο (βγάλανε ΦΕΚ τον Οκτώβριο) έβαλαν περιορισμό... έδωσαν επιδότηση μόνο στα προγράμματα με τιμή από 0.14 και πάνω. Δηλαδή δώσανε και στο μπλέ της ΔΕΗ;
ekrepali Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 55 minutes ago, ev_trantos said: Δηλαδή δώσανε και στο μπλέ της ΔΕΗ; Όχι. Μόνο κυμαινόμενα. Και το Σεπτέμβρη κυμαινόμενα με τιμή πάνω από 0.14. Για Δεκέμβριο άγνωστο... αγνόησε την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, σημασία έχει αν θα βάλουν πάλι πλαφόν τιμής στο ΦΕΚ. 1
Titarasaudi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλημέρα παιδιά! Μια γρήγορη ερώτηση που σίγουρα έχει απαντηθεί πολλάκις! Συγγνώμη αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω! Η κόρη ενός φίλου έχει ΚΟΤ Α μέχρι 1700 Kwh, αν τις ξεπεράσει πως χρεώνεται; Χρεώνεται με κανονική χρέωση μόνο τις επιπλέον ή όλες ;
washcloud Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 12/1/2025 στις 10:16 ΠΜ, Titarasaudi είπε Καλημέρα παιδιά! Μια γρήγορη ερώτηση που σίγουρα έχει απαντηθεί πολλάκις! Συγγνώμη αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω! Η κόρη ενός φίλου έχει ΚΟΤ Α μέχρι 1700 Kwh, αν τις ξεπεράσει πως χρεώνεται; Χρεώνεται με κανονική χρέωση μόνο τις επιπλέον ή όλες ; Μέχρι 10% υπέρβαση (170ΚΒΩ) θα χρεωθεί ως "κανονικές" μόνο τις υπερβάλλουσες (το 10% που είπαμε). Οι υπόλοιπες 1700 θα πάρουν την έκπτωση του 0,075. Αν όμως ξεπεράσει αυτό το 10%, "κάψει" έστω και 1ΚΒΩ παραπάνω = σύνολο 1871, τότε δεν θα έχει καθόλου την έκπτωση...(βέβαια υπάρχει και η ασφαλιστική δικλείδα "τελευταίας ευκαιρίας" του να μην έχει ξεπεράσει τις 1870x3 μέσα στο προηγούμενο 12μηνο, για να μην χάσει την συνολική έκπτωση, δηλαδή αν ένα τετράμηνο ξεπεράσει το όριο, να φροντίσει ώστε μέσα στα επόμενα 2 να μην ξεπεράσει το σύνολο που είπαμε...). Επίσης αν στην περιοχή της γίνεται πλέον μηνιαία καταμέτρηση (από πέρσι δηλαδή που ξεκίνησε η ιστορία αυτή) και όχι 4μηνιαία, τότε θα πρέπει να κάνει τους ανάλογους υπολογισμούς ορίων υπέρβασης /4 και να φροντίζει να μην ξεπερνάει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ το σχετικό όριο...(Πράγμα που το λες και παλούκι...). 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, washcloud είπε Επίσης αν στην περιοχή της γίνεται πλέον μηνιαία καταμέτρηση (από πέρσι δηλαδή που ξεκίνησε η ιστορία αυτή) και όχι 4μηνιαία, τότε θα πρέπει να κάνει τους ανάλογους υπολογισμούς ορίων υπέρβασης /4 και να φροντίζει να μην ξεπερνάει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ το σχετικό όριο...(Πράγμα που το λες και παλούκι...). Υπαρχει καμια διαφορά? αφου παει αναλογικα. 1700 στο τετραμηνο, 425 στο μηνα. Και φυσικα να πουμε στο φιλο οτι αν θελει να μη κιδυνευει με το οριο, τοτε να βαλει νυχτερινο.
washcloud Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Υπαρχει καμια διαφορά? αφου παει αναλογικα. 1700 στο τετραμηνο, 425 στο μηνα. Και φυσικα να πουμε στο φιλο οτι αν θελει να μη κιδυνευει με το οριο, τοτε να βαλει νυχτερινο. ...στις περιοχές που δεν γίνεται μηνιαία καταμέτρηση, αλλά εκκαθάριση/4μηνο, δεν πάει αναλογικά. Μπορείς πχ να καταναλώσεις πχ 1600 μέσα σε ένα μήνα και τους άλλους τρεις 100 και να πάρεις την έκπτωση κανονικότατα για όλες τις κιλοβατώρες (ή 1000 σ' ένα μήνα, ή σε όποιο διάστημα θες τεσπα, και τις υπόλοιπες μέσα στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα). Αυτό δηλαδή που πάντα και παντού γινόταν μέχρι το περσινό φρούτο των μηνιαών καταμετρήσεων/εκκαθαρίσεων που ακόμη δεν έχει επεκταθεί παντού. Ορθότατο πάντως αυτό που είπες για το νυχτερινό, όντως να βάλει αν δεν έχει ήδη, για να βοηθάει έτσι την περίπτωση να μην χάνει την έκπτωση του ΚΟΤ (μιας και οι "νυχτερινές" δεν προσμετρούνται για το όριο).
k0stas1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους αν μπορεί κάποιος να μου πει αν ισχύει κάτι. Πήγα elpedison πριν έναν μήνα. Έχω εγκεκριμένη αίτηση ΚΟΤ την 1/9/2024 η οποία είναι ακόμα εγκεκριμένη. Στον λογαριασμό elpesidon που εκδόθηκε δεν φαίνομαι κοτ και μου λένε ότι σε κάθε αλλαγή πάροχου πρέπει να ακυρώνω την παλιά αίτηση και να κάνω νέα. Ισχύει κάτι τέτοιο;
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 22 λεπτά πριν, k0stas1 είπε Καλησπέρα σε όλους αν μπορεί κάποιος να μου πει αν ισχύει κάτι. Πήγα elpedison πριν έναν μήνα. Έχω εγκεκριμένη αίτηση ΚΟΤ την 1/9/2024 η οποία είναι ακόμα εγκεκριμένη. Στον λογαριασμό elpesidon που εκδόθηκε δεν φαίνομαι κοτ και μου λένε ότι σε κάθε αλλαγή πάροχου πρέπει να ακυρώνω την παλιά αίτηση και να κάνω νέα. Ισχύει κάτι τέτοιο; ΜΗΠΩΣ έπαψες να είσαι Κοτ?
k0stas1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΜΗΠΩΣ έπαψες να είσαι Κοτ Είμαι κανονικά ΚΟΤ. Η απορία μου λύθηκε εν μέρει. Θα κάνω ένα τηλέφωνο στην δεδηε να δω αν εμφανίζομαι σαν ΚΟΤ και μετά θα τους κυνηγήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα