ekrepali Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 33 minutes ago, physnik said: Η ερώτηση είναι η εξής: Πως θα γίνει ο υπολογισμός της κατανάλωσης σε ετήσια κυλιόμενη βάση, αφού δεν θα έχει κλείσει χρόνο στο ΚΟΤ (ούτε και ως καταναλωτής γενικότερα). Λαμβάνουν υπόψιν τις εκκαθαριστικές καταναλώσεις του 8μήνου, διαιρούν διά 240 33 minutes ago, physnik said: πχ. Ας πουμε οτι γίνεται εκκαθαριστική μέτρηση ανά τετράμηνο και κλεινει 2 τετράμηνα (8 μήνες) από την ένταξη στο ΚΟΤ. Στο 1ο είχε κατανάλωση 1300kWh, οπότε είναι OK και στο επόμενο 2500kWh. Αν έχει στο 2ο τετράμηνο 2500, χάνει οριστικά το ΚΟΤ το 2ο τετράμηνο. Αν έχει ως και 1870 το 2ο τετράμηνο (εντός του 10%) τότε υπολογίζεται αν είναι εντός του ετήσιου ορίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physnik Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αν έχει στο 2ο τετράμηνο 2500, χάνει οριστικά το ΚΟΤ το 2ο τετράμηνο. Επομένως, αν υποθέσουμε ότι είχε στο προηγούμενο 4μηνο 800kWh, δε θα το χάσει για το 4μηνο με τις 2500 γιατί το σύνολο θα είναι 3300 και δικαιούται σύνολο στα 2 τετράμηνο 3400, οπότε ο κυλιόμενος μέσος όρος είναι μέσα στα όρια. Απλά θα πάρει την έκπτωση μόνο για τις 1700kWh. Σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SofoS@ Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 31/5/2024 στις 2:07 ΜΜ, Kozanitis1 είπε Το όριο σου είναι 1.400kWh για 120 μέρες, οπότε σπάει αναλογικά σε 11,66 kWh τη μέρα, ή 350 kWh το μήνα (αν είσαι στην μηνιαία) Με αφορμή την κουβέντα που γίνεται τώρα, επανερχομαι με το παρακάτω σενάριο για όριο 4μήνου τις 1400kw 1ος μήνας 350kw 2ος μήνας 600kw 3ος μήνας 100kw 4ος μήνας 350kw Λέει ο νόμος κάπου ότι σπάει αναλογικά το όριο του 4μήνου και δεν εφαρμόζεται έκπτωση ακόμα κι αν η πραγματική χρήση 4μήνου είναι εντός ορίων; Με μηνιαίες εκδόσεις λογαριασμού, δεν θα εφαρμοστεί έκπτωση ΚΟΤ για ολόκληρο τον 2ο μήνα. Αλλά δεν θα έπρεπε να δοθεί αναδρομική έκπτωση όταν εκδοθεί κι ο λογαριασμός του 3ου; Επεξ/σία 13 Ιουνίου από SofoS@ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Eγω απ οτι φαινεται λαμβανω πλεον μηνιαιο εκκ/κο λογ/σμο ΔΕΗ. Το οριο του ΚΟΤ ειναι 1400 το 4μηνο, αρα στο μηνα 350. Οπότε αν κανω <350 πανε ολες στο ΚΟΤ μεσω ημερησιου, και το νυχτερινο καθισταται περιττο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 hours ago, physnik said: Επομένως, αν υποθέσουμε ότι είχε στο προηγούμενο 4μηνο 800kWh, δε θα το χάσει για το 4μηνο με τις 2500 γιατί το σύνολο θα είναι 3300 και δικαιούται σύνολο στα 2 τετράμηνο 3400, οπότε ο κυλιόμενος μέσος όρος είναι μέσα στα όρια. Απλά θα πάρει την έκπτωση μόνο για τις 1700kWh. Σωστά; Το γράφω ξανά (και τελευταία φορά)... όταν σε κάποια περίοδο εκκαθάρισης έχεις πάνω από 10% υπέρβαση, χάνεις οριστικά κι αμετάκλητα το KOT για τη συγκεκριμένη περοδο. Δηλαδή για το τετράμηνο με τις 2500 δε θα πάρει καθόλου ΚΟΤ. Ο κυλιόμενος μέσος όρος υπολογίζεται μόνο αν έχεις κάνει ως 10% υπέρβαση σε κάποιο 4μηνο. 2 hours ago, SofoS@ said: Με αφορμή την κουβέντα που γίνεται τώρα, επανερχομαι με το παρακάτω σενάριο για όριο 4μήνου τις 1400kw 1ος μήνας 350kw 2ος μήνας 600kw 3ος μήνας 100kw 4ος μήνας 350kw Λέει ο νόμος κάπου ότι σπάει αναλογικά το όριο του 4μήνου και δεν εφαρμόζεται έκπτωση ακόμα κι αν η πραγματική χρήση 4μήνου είναι εντός ορίων; Με μηνιαίες εκδόσεις λογαριασμού, δεν θα εφαρμοστεί έκπτωση ΚΟΤ για ολόκληρο τον 2ο μήνα. Αλλά δεν θα έπρεπε να δοθεί αναδρομική έκπτωση όταν εκδοθεί κι ο λογαριασμός του 3ου; Ο νόμος (Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας) γράφει ότι ο πάροχος εκκαθαρίζει όλες τις χρεώσεις βάζει των εκκαθαριστικών ενδείξειων του ΔΕΔΔΗΕ. Ανέκαθεν το ΚΟΤ εκκαθαριζόταν βάσει ημερών κατανάλωσης πχ 120 ή 118 ή 123. Αν άλλαζες πάροχο κάθε μήνα, ανέκαθεν εκκαθαριζόταν κάθε μήνα. Την έχουμε κάνει και πριν 1 μήνα αυτή τη συζήτηση και δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο με νέο ΦΕΚ θα μπορούσε να δωθεί λύση ωστε οι πάροχοι να εκκαθαρίζουν το ΚΟΤ με αναδρομική ισχύ και όχι σε μηνιαία βάση. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου πελάτες αλλάζουν πάροχο κάθε μήνα, θα έπρεπε να υπάρχει βάση δεδομένων με στοιχεια απ'τον ΔΕΔΔΗΕ. Θα έπρεπε δηλαδή να φτιαχτεί μια πλατφόρμα σαν το power pass όπου θα τραβάει στοιχεία 4μηνιαίας κατανάλωσης απ'τον ΔΕΔΔΗΕ και θα ενημερώνει τους παρόχους (τρέχοντες και πρώην) να αποδώσουν ΚΟΤ ή όχι. Δύσκολο στην υλοποίηση αλλά όχι ανέφικτο... αλλά πέρα βρέχει. Τα παράπονα σας ξέρετε πού, όχι ότι πρόκειται να σας δώσουν σημασία. Εγώ όσο και να προσπάθησα να θίξω το θέμα σε αρμόδιες υπηρεσίες (υπουργεία, ΡΑΕ κλπ) δε βρήκα πουθενά ανταπόκριση. Κι από ειδησεογραφικά, μόνο το energypress φιλοτιμήθηκε να φιλοξενήσει το σχόλιο μου https://energypress.gr/news/kindynos-gia-toys-dikaioyhoys-toy-koinonikoy-timologioy-apo-ti-miniaia-katametrisi-tis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physnik Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 56 λεπτά πριν, ekrepali είπε Το γράφω ξανά (και τελευταία φορά)... όταν σε κάποια περίοδο εκκαθάρισης έχεις πάνω από 10% υπέρβαση, χάνεις οριστικά κι αμετάκλητα το KOT για τη συγκεκριμένη περοδο. Δηλαδή για το τετράμηνο με τις 2500 δε θα πάρει καθόλου ΚΟΤ. Ο κυλιόμενος μέσος όρος υπολογίζεται μόνο αν έχεις κάνει ως 10% υπέρβαση σε κάποιο 4μηνο. Καταλαβαίνω ότι έχεις ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα και σορρυ αν σε απασχολώ. Επομένως το παρακάτω: για υπέρβαση άνω του 10% και εφόσον η μέση 4μηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε δικαιούχο Δεν εφαρμόζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ojm Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 13/6/2024 στις 6:39 ΜΜ, ekrepali είπε Το γράφω ξανά (και τελευταία φορά)... όταν σε κάποια περίοδο εκκαθάρισης έχεις πάνω από 10% υπέρβαση, χάνεις οριστικά κι αμετάκλητα το KOT για τη συγκεκριμένη περοδο. Δηλαδή για το τετράμηνο με τις 2500 δε θα πάρει καθόλου ΚΟΤ. Ο κυλιόμενος μέσος όρος υπολογίζεται μόνο αν έχεις κάνει ως 10% υπέρβαση σε κάποιο 4μηνο. Στο site της ΔΕΔΔΗΕ λέει: αα) για υπέρβαση άνω του 10%, και εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε δικαιούχο, δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για το συγκεκριμένο τετράμηνο, Από εδώ, το συμπέρασμα είναι ότι αν έχεις υπερβεί το όριο πάνω από 10%, τότε υπολογίζεται η μέση κατανάλωση και μόνο αν και αυτή υπερβαίνει τα όρια χάνεις το ΚΟΤ. ββ) για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο ή για υπέρβαση έως 10% εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης. Από εδώ, το ένα συμπέρασμα είναι ότι αν έχεις υπερβεί το όριο πάνω από 10%, τότε υπολογίζεται η μέση κατανάλωση και μόνο αν αυτή ΔΕΝ υπερβαίνει τα όρια ισχύει το ΚΟΤ για την κατανάλωση εντός του ορίου. Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι αν έχεις υπερβεί το όριο έως 10%, τότε ΔΕΝ υπολογίζεται η μέση κατανάλωση, και ισχύει το ΚΟΤ για την κατανάλωση εντός του ορίου. Ο μόνος τρόπος να ισχύει αυτό που λες, είναι αν για κάποιο λόγο είναι λάθος το site. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Προφανώς έχει καεί ο εγκέφαλος μου και χρειάζομαι διάλειμμα. Σαφώς και ισχύει αυτό που έγραψες.☝️ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ojm Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Ωραία, τώρα που το λύσαμε αυτό θέλω να ρωτήσω κάτι για την "μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση". Λογικά θα έχει απαντηθεί νωρίτερα αλλά το θέμα έχει 251 σελίδες και δε γίνεται να το διαβάσω όλο. Αν δε σας κάνει κόπο, κάποιος να μου πει πως ακριβώς υπολογίζουν το αν έχει ξεπεραστεί η μέση κατανάλωση. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί μου έρχονται κάθε τετράμηνο. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε λογαριασμός για το διάστημα 15/11/2023 - 14/03/2024 και η κατανάλωση είναι 2149 kWh. Μένω μόνος μου άρα το όριο κατανάλωσης μου για τετράμηνο είναι 1400 kWh. Στον λογαριασμό αυτό δεν εφαρμόστηκε καθόλου η έκπτωση ΚΟΤ. Τα προηγούμενα 2 τετράμηνα είχα συνολική κατανάλωση 1805 kWh, άρα εγώ βλέπω ότι η μέση κατανάλωσή μου δεν έχει ξεπεράσει το όριο. Δε θα έπρεπε κανονικά να εφαρμοστεί η έκπτωση τουλάχιστον για τις 1400 kWh; Έχω κάνει κάποιο λάθος υπολογισμό; Μήπως δεν έχω καταλάβει πως υπολογίζεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, ojm είπε Ωραία, τώρα που το λύσαμε αυτό θέλω να ρωτήσω κάτι για την "μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση". Λογικά θα έχει απαντηθεί νωρίτερα αλλά το θέμα έχει 251 σελίδες και δε γίνεται να το διαβάσω όλο. Αν δε σας κάνει κόπο, κάποιος να μου πει πως ακριβώς υπολογίζουν το αν έχει ξεπεραστεί η μέση κατανάλωση. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί μου έρχονται κάθε τετράμηνο. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε λογαριασμός για το διάστημα 15/11/2023 - 14/03/2024 και η κατανάλωση είναι 2149 kWh. Μένω μόνος μου άρα το όριο κατανάλωσης μου για τετράμηνο είναι 1400 kWh. Στον λογαριασμό αυτό δεν εφαρμόστηκε καθόλου η έκπτωση ΚΟΤ. Τα προηγούμενα 2 τετράμηνα είχα συνολική κατανάλωση 1805 kWh, άρα εγώ βλέπω ότι η μέση κατανάλωσή μου δεν έχει ξεπεράσει το όριο. Δε θα έπρεπε κανονικά να εφαρμοστεί η έκπτωση τουλάχιστον για τις 1400 kWh; Έχω κάνει κάποιο λάθος υπολογισμό; Μήπως δεν έχω καταλάβει πως υπολογίζεται; Αρχικά να πούμε πως πιθανότατα πλέον έχεις περάσει στην μηνιαία καταμέτρηση, οπότε το όριο των 1.400kWh/τετράμηνο έχει πάει στις 350kWh/μήνα ή στις 11,66 ανά ημέρα αναλογικά. Αν ξεπεράσεις έστω και για μία kWh χάνεις την έκπτωση του ΚΟΤ, τώρα οι 2149 είναι πολύ πάνω από το 10% (1540kWh) και ας είχες τα προηγούμενα κατανάλωση μέσα στα όρια.Για να είσαι μέσα στο όριο των 350kWh/μήνα πλέον, αρχικά μειώνεις σίγουρα την κατανάλωση σου, δες αν κάπου "καις τσάμπα ρεύμα", πχ λάμπες πυρακτώσεως, συσκευές "δεινόσαυρους" ή θέρμανση με αντιστάσεις.Αν το σπίτι είναι ιδιοκατοίκηση, κάνεις άμεσα αίτηση για νυκτερινό, καθώς στα όρια του ΚΟΤ λαμβάνονται υπόψη μόνο οι ημερήσιες καταναλώσεις, οπότε θα είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το όριο.., αν νοικιάζεις μιλάς με ιδιοκτήτη να καλύψει το κόστος (42.16€) καθώς αυτό μένει στην παροχή (σπίτι), δεν το παίρνεις μαζί σου αν φύγεις. Από την άλλη αν όντως μένεις μόνος σου, τι είναι αυτό που καις τόσο πολύ και φτάνεις σχεδόν 4.000kWh το χρόνο σε ρεύμα; Όσοι ξέρω που μένουν μόνοι τους καίνε 1.200-3.000kWh max (μαξ εννοώ με θέρμανση χρησιμοποιώντας κλιματιστικό) σε 1 χρόνο.. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Kozanitis1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ojm Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Αρχικά να πούμε πως πιθανότατα πλέον έχεις περάσει στην μηνιαία καταμέτρηση, οπότε το όριο των 1.400kWh/τετράμηνο έχει πάει στις 350kWh/μήνα ή στις 11,66 ανά ημέρα αναλογικά. Αν ξεπεράσεις έστω και για μία kWh χάνεις την έκπτωση του ΚΟΤ, τώρα οι 2149 είναι πολύ πάνω από το 10% (1540kWh) και ας είχες τα προηγούμενα κατανάλωση μέσα στα όρια.Για να είσαι μέσα στο όριο των 350kWh/μήνα πλέον, αρχικά μειώνεις σίγουρα την κατανάλωση σου, δες αν κάπου "καις τσάμπα ρεύμα", πχ λάμπες πυρακτώσεως, συσκευές "δεινόσαυρους" ή θέρμανση με αντιστάσεις.Αν το σπίτι είναι ιδιοκατοίκηση, κάνεις άμεσα αίτηση για νυκτερινό, καθώς στα όρια του ΚΟΤ λαμβάνονται υπόψη μόνο οι ημερήσιες καταναλώσεις, οπότε θα είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσεις το όριο.., αν νοικιάζεις μιλάς με ιδιοκτήτη να καλύψει το κόστος (42.16€) καθώς αυτό μένει στην παροχή (σπίτι), δεν το παίρνεις μαζί σου αν φύγεις. Από την άλλη αν όντως μένεις μόνος σου, τι είναι αυτό που καις τόσο πολύ και φτάνεις σχεδόν 4.000kWh το χρόνο σε ρεύμα; Όσοι ξέρω που μένουν μόνοι τους καίνε 1.200-3.000kWh max (μαξ εννοώ με θέρμανση χρησιμοποιώντας κλιματιστικό) σε 1 χρόνο.. Ευχαριστώ, αλλά η απορία μου δεν είναι τόσο η κατανάλωση ή πως θα τη μειώσω. Αυτό που θέλω να καταλάβω τώρα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε καθόλου η έκπτωση του ΚΟΤ. Είπαμε πριν ότι αν έχεις ξεπεράσει το 10% στο τετράμηνo, τότε υπολογίζεται η τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση και χάνεις το ΚΟΤ μόνο αν και αυτή είναι εκτός ορίων. Ίσως έβγαζε νόημα αν είχα περάσει στη μηνιαία καταμέτρηση όπως λες, αλλά πώς γίνεται να είμαι σε μηνιαία καταμέτρηση αφού ο λογαριασμός έρχεται ακόμα κάθε τετράμηνο; Μάλιστα ο σημερινός λογαριασμός γράφει και την ημερομηνία που θα γίνει η επόμενη καταμέτρηση, και είναι και αυτή ακριβώς 4 μήνες μετά το διάστημα αυτής της τιμολόγησης. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από ojm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, ojm είπε Ευχαριστώ, αλλά η απορία μου δεν είναι τόσο η κατανάλωση ή πως θα τη μειώσω. Αυτό που θέλω να καταλάβω τώρα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε καθόλου η έκπτωση του ΚΟΤ. Είπαμε πριν ότι αν έχεις ξεπεράσει το 10% στο τετράμηνo, τότε υπολογίζεται η τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση και χάνεις το ΚΟΤ μόνο αν και αυτή είναι εκτός ορίων. Ίσως έβγαζε νόημα αν είχα περάσει στη μηνιαία καταμέτρηση όπως λες, αλλά πώς γίνεται να είμαι σε μηνιαία καταμέτρηση αφού ο λογαριασμός έρχεται ακόμα κάθε τετράμηνο; Μάλιστα ο σημερινός λογαριασμός γράφει και την ημερομηνία που θα γίνει η επόμενη καταμέτρηση, και είναι και αυτή ακριβώς 4 μήνες μετά το διάστημα αυτής της τιμολόγησης. Εσύ τα ξεπέρασες το όριο που είχες κατά πολυ.. Προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση.. Βάλε νυχτερινό σίγουρα.. Μπορεί ακόμα σε εσένα να μην υπάρχει η μηνιαία καταμέτρηση... Πάρε ένα τηλέφωνο στον Δεδδηε να ρωτήσεις.. Σε ποια περιοχη είσαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ojm Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Μόλις τώρα, takoulou είπε Εσύ τα ξεπέρασες το όριο που είχες κατά πολυ.. Προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση.. Βάλε νυχτερινό σίγουρα.. Τι σημαίνει έχω περάσει το όριο που είχα κατά πολύ; Τι σημασία έχει πόσο παραπάνω κατανάλωσα, αφού στο site της ΔΕΔΔΗΕ λέει "για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης";; Με βάση αυτό δε μου βγάζει νόημα που δεν εφαρμόστηκε καθόλου. Για αυτό θέλω κάποιος που έχει καταλάβει πως υπολογίζεται να μου εξηγήσει αν το υπολογίζω λάθος. Αυτό είναι που με νοιάζει αυτή τη στιγμή. Το τι θα κάνω με την κατανάλωση από εδώ και πέρα είναι άλλο θέμα. 10 λεπτά πριν, takoulou είπε Μπορεί ακόμα σε εσένα να μην υπάρχει η μηνιαία καταμέτρηση... Πάρε ένα τηλέφωνο στον Δεδδηε να ρωτήσεις.. Σε ποια περιοχη είσαι; Στην Κρήτη μένω, Ηράκλειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, ojm είπε Τι σημαίνει έχω περάσει το όριο που είχα κατά πολύ; Τι σημασία έχει πόσο παραπάνω κατανάλωσα, αφού στο site της ΔΕΔΔΗΕ λέει "για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης";; Με βάση αυτό δε μου βγάζει νόημα που δεν εφαρμόστηκε καθόλου. Για αυτό θέλω κάποιος που έχει καταλάβει πως υπολογίζεται να μου εξηγήσει αν το υπολογίζω λάθος. Αυτό είναι που με νοιάζει αυτή τη στιγμή. Το τι θα κάνω με την κατανάλωση από εδώ και πέρα είναι άλλο θέμα. Στην Κρήτη μένω, Ηράκλειο. Τότε αν καταλαβαίνεις κάτι άλλο, στείλε αμφισβήτηση στον πάροχο σου και πες του να σου βάλει το ΚΟΤ κανονικά, είπαμε πως αν το περάσεις πάνω από 10% χάνεις την έκπτωση, σου εξηγήσαμε πως υπολογίζεται.., επίσης σου είπαμε και τι να κάνεις για να μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία αλλά δεν φαίνεται να σε ενδιαφέρει.. καλή συνέχεια από εμένα😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ojm Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε είπαμε πως αν το περάσεις πάνω από 10% χάνεις την έκπτωση Όχι, δεν είπαμε αυτό 🙂 . Αν σε ενδιαφέρει και θες ξαναδιάβασε προσεκτικά αυτό που παρέθεσα από το site. 23 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε σου εξηγήσαμε πως υπολογίζεται.. Όχι, κανείς δε μου εξήγησε πως υπολογίζεται η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, που ήταν η βασική μου απορία. Δεν φαίνεται να έχεις καταλάβει ούτε τι ρώτησα, ούτε τα δεδομένα που είχα παραθέσει νωρίτερα και άρα δε μπορείς να με βοηθήσεις, οπότε θα περιμένω από κάποιον άλλο που γνωρίζει περισσότερα. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, ούτως ή άλλως. Καλή συνέχεια ❤️ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα