Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς προκύπτουν οι 1355 kWh που τις χρεώνει στο ημερήσιο, αφού ο μετρητής του ημερήσιου έγραψε 1050.

To 1355 δε σημαινει ημερησιο, σημαινει χρεωση με το κανονικο τιμολογιο(0,094ε).

Εκανες λοιπον 1444 κιλ/ρες εκ των οποιων οι 1119 πηγαν με το κοινωνικο(-0,045ε).

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης Τα όρια τετραμηνιαίας (120 ημερών) κατανάλωσης για τιμολόγηση με Κ.Ο.Τ. Α και Κ.Ο.Τ. Β είναι τα παρακάτω: Σύνθεση νοικοκυριού Εισοδηματικό όριο Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 1400 kWh Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 1600 kWh Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 1700 kWh Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 1800 kWh Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 1900 kWh Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 2000 kWh Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται κατανάλωση 200 kWh και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος κατανάλωση 100 kWh, μέχρι του συνολικού ορίου των 2.400 kWh ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh. Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh. https://www.idika.gr/kot/images/Docs/Ενημερωτικό_ΚΟΤ.pdf

Επεξ/σία από adsl2+

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2ag581y.png

Ελαβα κανονικα τον εναντι αλλα δε μου γραφει πλεον "ΚΟΤ Β", μου γραφει ομως το οριο των 1600 κιλοβατωρων. Βεβαια στη τελευταια αιτηση που εκανα για κοινωνικο απορριφθηκα. Ο προηγούμενος  εναντι που ελαβα ηταν ο παρακατω

20r08qg.png

Συνεπως τωρα αναρωτιεμαι πως θα ειναι ο εκκαθαριστικος που θα λαβω το άλλο διμηνο. Με κοινωνικο ή χωρις? Επισης σημειωνω οτι δεν ελαβα την εκπτωση 15% της εγκαιρης πληρωμης αρα αν είμαι χωρις, αυτά τα λεφτα τι γινονται?

Επεξ/σία από rus

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και θέλω να προσθέσω ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό. Πως γίνεται? Δεν με αφήνει να τροποποιήσω την αίτησή μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια τι γινεται οταν καποιος ξεπερναει τα ορια στο κοινωνικο τιμολογιο(Α κ Β).Χρεωνεται μετα απο την πρωτη ΚΒ η διαφορετικα?

Επεξ/σία από Dannie

2 ώρες πριν, hurin είπε

Έχω μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και θέλω να προσθέσω ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό. Πως γίνεται? Δεν με αφήνει να τροποποιήσω την αίτησή μου.

Ακυρωνεις την παλια και κανεις καινουρια.Για οποιαδηποτε αλλαγη και σε οποιαδηποτε χρονικο σημειο του ετους μπορεις να το κανεις.

50 λεπτά πριν, Dannie είπε

Παιδια τι γινεται οταν καποιος ξεπερναει τα ορια στο κοινωνικο τιμολογιο(Α κ Β).Χρεωνεται μετα απο τιν πρωτη ΚΒ η διαφορετικα?

Οχι πια, ευτυχως και επιτελους.Εντος οριου με χαμηλη τιμη και απο κει και πανω με την αυξημενη.

Στις 7/12/2018 στις 1:56 ΠΜ, rus είπε

2ag581y.png

Ελαβα κανονικα τον εναντι αλλα δε μου γραφει πλεον "ΚΟΤ Β", μου γραφει ομως το οριο των 1600 κιλοβατωρων. Βεβαια στη τελευταια αιτηση που εκανα για κοινωνικο απορριφθηκα. Ο προηγούμενος  εναντι που ελαβα ηταν ο παρακατω

20r08qg.png

Συνεπως τωρα αναρωτιεμαι πως θα ειναι ο εκκαθαριστικος που θα λαβω το άλλο διμηνο. Με κοινωνικο ή χωρις? Επισης σημειωνω οτι δεν ελαβα την εκπτωση 15% της εγκαιρης πληρωμης αρα αν είμαι χωρις, αυτά τα λεφτα τι γινονται?

Ησουν στο κοινωνικο τιμολογιο μεχρι την ληξη των αιτησεων 30/11, απο 1/12 δεν εισαι, αφου απορριφθηκες.

• Thanks 1

55 λεπτά πριν, chsam είπε

Ακυρωνεις την παλια και κανεις καινουρια.Για οποιαδηποτε αλλαγη και σε οποιαδηποτε χρονικο σημειο του ετους μπορεις να το κανεις.

Και θα ισχύει κανονικά για τον επόμενο λογαριασμό?

11 λεπτά πριν, hurin είπε

Και θα ισχύει κανονικά για τον επόμενο λογαριασμό?

απο την στιγμη που γινει δεκτη και περαστει στο συστημα γιατι οχι;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, chsam είπε

Ησουν στο κοινωνικο τιμολογιο μεχρι την ληξη των αιτησεων 30/11, απο 1/12 δεν εισαι, αφου απορριφθηκες.

Aυτο ισχυει γενικα λοιπον, η ημερομηνια αλλαγης ειναι για ολους η 1/12? Δηλαδη αν καποιος εκανε αιτηση, απορριφθηκε και βγηκε απ το κοινωνικο πχ. στις 2/10, οι συνεπειες αρχιζουν στις 1/12?

Αρα ημουν στο κοινωνικο εως 30/11 (στη περιπτωση μου  δυο μηνες από τους τέσσερις) και ισχυει το ιδιο οριο κιλοβατωρων?

Υπ αυτή την εννοια, το ότι δε μπηκε η εκπτωση εγκαιρης εξοφλησης είναι λογικο?

Επεξ/σία από rus

1 ώρα πριν, rus είπε

Aυτο ισχυει γενικα λοιπον, η ημερομηνια αλλαγης ειναι για ολους η 1/12? Δηλαδη αν καποιος εκανε αιτηση, απορριφθηκε και βγηκε απ το κοινωνικο πχ. στις 2/10, οι συνεπειες αρχιζουν στις 1/12?

Αρα ημουν στο κοινωνικο εως 30/11 (στη περιπτωση μου  δυο μηνες από τους τέσσερις) και ισχυει το ιδιο οριο κιλοβατωρων?

Υπ αυτή την εννοια, το ότι δε μπηκε η εκπτωση εγκαιρης εξοφλησης είναι λογικο?

Ας το ξαναπω:ειτε εγκριθηκε ειτε απορριφθηκε,ειτε δεν εκανε καν αιτηση καποιος, για ολους η ημερα "κρισεως" ηταν η 30/11.Απο κει κ επειτα ειτε βγαινει οποιος απορριφθηκε ειτε μπαινει οποιος εγκριθηκε στο κοτ.Μεχρι την 30/11 ησουν στο κοτ, μετα οχι.εκπτωση εγκαιρης εξοφλησης δεν υπαρχει στο κοτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chsam είπε

Ας το ξαναπω:ειτε εγκριθηκε ειτε απορριφθηκε,ειτε δεν εκανε καν αιτηση καποιος, για ολους η ημερα "κρισεως" ηταν η 30/11.Απο κει κ επειτα ειτε βγαινει οποιος απορριφθηκε ειτε μπαινει οποιος εγκριθηκε στο κοτ.Μεχρι την 30/11 ησουν στο κοτ, μετα οχι.εκπτωση εγκαιρης εξοφλησης δεν υπαρχει στο κοτ.

Αν βγηκα απ το κοτ στις 1/12, αυτό σημαινει ότι οι κιλοβατώρες πριν από αυτή την ημεριομηνια τιμολογούνται με το κοινωνικο, και οι κιλοβατώρες μετα αυτή την ημερομηνια τιμολογουνται με το κανονικο? Το οριο παραμενει ιδιο?

Αυτοι που βγηκαν στις 1/12 θεωρουνται κοτ ή όχι κοτ, δηλαδή εχουν ή δεν εχουν την εκπτωση της εγκαιρης εξοφλησης?

Επεξ/σία από rus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, rus είπε

Αν βγηκα απ το κοτ στις 1/12, αυτό σημαινει ότι οι κιλοβατώρες πριν από αυτή την ημεριομηνια τιμολογούνται με το κοινωνικο, και οι κιλοβατώρες μετα αυτή την ημερομηνια τιμολογουνται με το κανονικο? Το οριο παραμενει ιδιο?

Ναι.Το οριο για το "κανονικο" Γ1 οικιακο τιμολογιο ειναι

kWh             euro

0-2000   0,09460

>2000     0,10252

7 ώρες πριν, rus είπε

Αυτοι που βγηκαν στις 1/12 θεωρουνται κοτ ή όχι κοτ, δηλαδή εχουν ή δεν εχουν την εκπτωση της εγκαιρης εξοφλησης?

Φυσιολογικα (δεν ξερω πως το βλεπει και πως θα το υπολογισει η δεη) αφου βγηκες απο κοτ 1/12, η εκπτωση θα ισχυει για το ρευμα που καταναλωσες απο 1/12-2/12(που ειναι η τελευταια ημερομηνια του λογαριασμου σου).Γιατι τοσο αγχος;;;;Για δυο μερες του δεκεμβρη ζαλιζεις το κεφαλι σου;;;;!!!;;;

Επεξ/σία από chsam

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, chsam είπε

Ναι.Το οριο για το "κανονικο" Γ1 οικιακο τιμολογιο ειναι

kWh             euro

0-2000   0,09460

>2000     0,10252

To oριο κιλοβατωρων του κοινωνικου ανα νοικοκυριο λεω, δηλ. οι 1400 για το μονοπροσωπο, οι 1600 για το νοικοκυριο δυο ατομων κ.ο.κ.

3 ώρες πριν, chsam είπε

Φυσιολογικα (δεν ξερω πως το βλεπει και πως θα το υπολογισει η δεη) αφου βγηκες απο κοτ 1/12, η εκπτωση θα ισχυει για το ρευμα που καταναλωσες απο 1/12-2/12(που ειναι η τελευταια ημερομηνια του λογαριασμου σου).Γιατι τοσο αγχος;;;;Για δυο μερες του δεκεμβρη ζαλιζεις το κεφαλι σου;;;;!!!;;;

Όπως βλέπεις στη φωτο, ο λογ/σμος αυτος είναι ΕΝΑΝΤΙ. Σε αυτον υποτιθεται ότι μπαινει η εκπτωση εφόσον πληρωσα εγκαιρως τον προηγουμενο εκκαθαριστικο. Και δεν μπηκε. Δηλαδη δεν μου εβαλαν την εκπτωση διοτι υπολογίζομαι με κοινωνικο τους 2 από τους 4 μηνες?

Επεξ/σία από rus

49 λεπτά πριν, rus είπε

To oριο κιλοβατωρων του κοινωνικου ανα νοικοκυριο λεω, δηλ. οι 1400 για το μονοπροσωπο, οι 1600 για το νοικοκυριο δυο ατομων κ.ο.κ.

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/enimerwsi-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio-kot

50 λεπτά πριν, rus είπε

Όπως βλέπεις στη φωτο, ο λογ/σμος αυτος είναι ΕΝΑΝΤΙ.

Απο συνηθειο δεν το προσεξα γιατι δεν αφηνω ποτε εναντι, παντα στελνω μετρησεις.

51 λεπτά πριν, rus είπε

Σε αυτον υποτιθεται ότι μπαινει η εκπτωση εφόσον πληρωσα εγκαιρως τον προηγουμενο εκκαθαριστικο. Και δεν μπηκε. Δηλαδη δεν μου εβαλαν την εκπτωση διοτι υπολογίζομαι με κοινωνικο τους 2 από τους 4 μηνες?

Καταρχην δεν ξερω ποτε εκανες την αιτηση αλλα η δεη σε εβγαλε απο το κοτ στις 1/12 που εληξε η προθεσμια αιτησεων(30/11).Αναγκαστικα θα περιμενεις τον επομενο εκκαθαριστικο αφου δεν εστειλες μετρηση για λεπτομερειες, αλλά συμφωνα με τα παρακατω γραφομενα της δεη(οπως σου προειπα) ησουν εκτος κοτ μονο 1/12/-2/12 .Οποτε αναμονη για τον επομενο.

Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το Κ.Ο.Τ. μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, chsam είπε

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/enimerwsi-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio-kot

Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το Κ.Ο.Τ. μέχρι την 30η Νοεμβρυ 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της πρμέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

To oριο των κιλοβατωρων ανα νοικοκυριο το γνωριζω φυσικα, αυτο που ρωτησα είναι εάν σε λογ/σμο που εχει εν μερει κοινωνικο όπως τωρα συμβαινει με τον  τρεχοντα δικο μου, τι γινεται με τα ορια, ισχυουν κανονικα σα να ειχα πληρες κοινωνικο?

9 ώρες πριν, chsam είπε

Αναγκαστικα θα περιμενεις τον επομενο εκκαθαριστικο αφου δεν εστειλες μετρηση για λεπτομερειες, αλλά συμφωνα με τα παρακατω γραφομενα της δεη(οπως σου προειπα) ησουν εκτος κοτ μονο 1/12/-2/12 .Οποτε αναμονη για τον επομενο.

Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το Κ.Ο.Τ. μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίαγια την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Mετρηση δε στελνω ποτε. Προσεξε τωρα, γιατι εξακολουθεις να μη καταλαβαινεις τι λεω. Oταν πληρωσεις εγκαίρως έναν εκκαθαριστικο τοτε στον επομενο εναντι παιρνεις εκπττωση 15%. Ο εναντι λοιπον αυτος που θα επαιρνα την εκπτωση είναι αυτος που βλεπεις στη πρωτη φωτο. Δεν τιθεται θεμα  διημερου 1-2/12, ο τρεχων λογ/σμος μου αφορα το 4μηνο 4/10-4/2 αρα αν είναι όπως τα ειπαμε οι 2 απο τους 4 μηνες εχουν τιμολογηση κοινωνικου.

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...