Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, aggelosn είπε

https://www.rae.gr/genika-nea/74839/

Οι Προμηθευτές οφείλουν να εφαρμόσουν την έκπτωση του Κ.Ο.Τ. κατ’ ελάχιστον στο Ειδικό «Πράσινο» Τιμολόγιο, καθότι όλοι οι καταναλωτές μεταπίπτουν αυτοδικαίως σε αυτό από 1.1.2024 και δικαιούνται πλήρους και αποτελεσματικής προστασίας των εννόμων συμφερόντων τους.

Περαιτέρω, η Αρχή συστήνει στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας να υιοθετήσουν ως καλή πρακτική την εφαρμογή της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. σε όλα τα οικιακά τιμολόγια, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικά η ελευθερία επιλογής των καταναλωτών και να ενισχύονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των προμηθευτών, προς όφελος της αγοράς συνολικά.

με τέτοιες ανακοινώσεις μπερδεύουν τον κόσμο και νομίζει (λανθασμένα) οτι δεν ισχύει το ΚΟΤ σε κίτρινα/μπλε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, korakios είπε

με τέτοιες ανακοινώσεις μπερδεύουν τον κόσμο και νομίζει (λανθασμένα) οτι δεν ισχύει το ΚΟΤ σε κίτρινα/μπλε

Θα συμφωνήσω και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποια η χρησιμότητα τους.

2 λεπτά πριν, aggelosn είπε

Θα συμφωνήσω και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποια η χρησιμότητα τους.

είναι κάποια (ελάχιστα) προγράμματα απο άλλους πάροχους που δεν παίρνουν ΚΟΤ , ίσως για εκεί πήγαινε η μπηχτή της άχρηστης ΡΑΕ

Μόλις τώρα, HERTHAN είπε

Τωρα μιλας σωστα.

ναι καμιά φορά ξεχνώ να το γράψω ,ίσως γιατί το θεωρώ αυτονόητο 

να κάνεις υπενθύμιση αν δεν έχω κοσμητικό επίθετο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/12/2023 at 10:22, dasnowy said:

Επειδή εσύ πέρασες το όριο πλήρωσες ακριβώς αυτά που χάλασες. Αν δεν έχεις περάσει το όριο στις ημερήσιες, χρεώνονται και οι νυχτερινές ως ημερήσιες επειδή η έκπτωση ΚΟΤ μπαίνει μόνο στις ημερήσιες. Πχ (με 1400kwh όριο) αν έχεις 1000 ημερήσιες και 200 νυχτερινές θα χρεωθείς 1200 ημερήσιες και θα πάρεις έκπτωση ΚΟΤ για 1200kwh. Αν έχεις 1200 ημερήσιες και 800 νυχτερινές τότε θα χρεωθείς 1400kwh ημερήσιες και 600kwh νυχτερινές και θα πάρεις έκπτωση ΚΟΤ για 1400kwh.

Δεν το ήξερα αυτό.
Πολύ χρήσιμο.

Και προσπαθούσα να βγάλω άκρη με το λογαριασμό του πεθερού μου.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Aurumnus

Να ενημερώσω κι εγώ ότι με αλλαγή παρόχου από 29/12 και ο ΔΕΔΔΗΕ και η ελπε είναι ενήμεροι για το ΚΟΤ μου στην νέα μου παροχή χωρίς νέα αίτηση. Όποτε το θέμα αυτο τελείωσε οριστικά με τις νέες αιτήσεις.

• Like 3

Άκουσα στις ειδήσεις ότι ο δεδδηε θα μετράει κάθε μήνα όποτε θα έχουμε μόνο εκκαθαριστικό και όχι έναντι εμείς με κοτ τι θα κάνουνε με το όριο θα πχ 2400/4=600kwh τον μήνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, GreekGames είπε

Άκουσα στις ειδήσεις ότι ο δεδδηε θα μετράει κάθε μήνα όποτε θα έχουμε μόνο εκκαθαριστικό και όχι έναντι εμείς με κοτ τι θα κάνουνε με το όριο θα πχ 2400/4=600kwh τον μήνα;

Υπάρχει εντολή απο ΡΑΕ  ότι απο 1-6-2024 θα πρέπει ο Δεδδηε να  κάνει καταμετρήσεις μηνιαίες γιατί το το έχουν και το ζητήσει και οι πάροχοι..Πιθανόν να ξεκινήσουν από Απρίλιο Μάιο...Από ότι έχει ακουστεί θα αλλάξουν αρκετά στην καταμέτρηση.. Θα δοθούν παραπάνω χρήματα  και κίνητρα για να προσελκύσουν κόσμο.

Επεξ/σία από takoulou
  • Thanks 1

On 07/01/2024 at 00:34, GreekGames said:

Όπως είναι η γραμμενη η παλιά ΚΥΑ, το Κοτ πάει με αναλογία ημερών... δηλαδή με μηνιαίες εκκαθαρίσεις θα έχουμε σίγουρα υπέρβαση πάνω από 10% τους μήνες που καίμε κλιματιστικά. 

Αν δε βρεθεί άλλος τρόπος να αποδιδουν το Κοτ, πχ με πλατφόρμα όπως το revma pass ώστε να τραβάνε στοιχεία κατανάλωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ... τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

• Thanks 1

33 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Τελικά η έξτρα επιδότηση για τους ευάλωτους (ΚΟΤ) τον Ιανουάριο χάθηκε κάπου στο δρόμο; Ή βγήκε κάποια ανακοίνωση και δε πήρα χαμπάρι;

θα ξαναγίνει το μπαχαλο με αναδρομικά στο τέλος

2 minutes ago, korakios said:

θα ξαναγίνει το μπαχαλο με αναδρομικά στο τέλος

Αν δε διαμαρτυρηθούν καταναλωτές, μπορεί να μη δώσουν και τίποτα. Αφού ούτως η άλλως "είναι φτηνή πλέον η κιλοβατώρα, επανήλθαμε στα παλιά επίπεδα". 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Τελικά η έξτρα επιδότηση για τους ευάλωτους (ΚΟΤ) τον Ιανουάριο χάθηκε κάπου στο δρόμο; Ή βγήκε κάποια ανακοίνωση και δε πήρα χαμπάρι;

Εγώ σας είπα ότι που ρώτησα στο υπουργείο αλλά και η δική μου ερμηνεία από τα άρθρα που διαβάζαμε στον τύπο είναι ότι με το οι στοχευμένες επιδοτήσεις θα συνεχιστούν εννοούσαν το ΚΟΤ και όχι έξτρα επιδοτήσεις κρατικές… μακάρι να διαψευσθώ όμως και εγώ και η καθαρίστρια του υπουργείου που ενδεχομένως σήκωσε το τηλ 😂

Επεξ/σία από Greg29M

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...