Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ίδιο αριθμό παροχής έχεις, δε κάνεις νέα αίτηση.

Εκτός κι αν ξέχασες να κάνεις αίτηση φέτος (31/10 προθεσμία) με τα νέα φορολογικά στοιχεία.

Τον ίδιο αριθμό παροχής έχω δεν άλλαξα παροχο
Ήμουν ΔΕΗ Online Έληξε 8 Οκτωβρίου και πήγα  στο Elpedison Value  και έκανα αίτηση KOT Για τον νέο αριθμό παροχής
Σήμερα αλαξα πρόγραμμα όχι παροχο..
Το ερώτημα μου ήταν προς επιβεβαίωση  οποτε οπως το αντιλαμβαμομαι και εγω δε θελει νεα αιτηση

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ό φίλος παραπάνω είπε πως αρχικά βιάστηκε να κάνει νέα αίτηση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε αλλάξει το τελευταίο ψηφίο επισήμως. Ίσως γι 'αυτό κόλλησε. Σημασία έχει πήρε ΚΟΤ για όλες τις αιτήσεις που ακύρωσε.

Το τι έκανα εγώ, και τι θα ξανακάνω όταν αλλάξω πάροχο το έχω γράψει ήδη 3 φορές. Τη προβλεπόμενη διαδικασία που αναγράφει η παρ 16 στο ΗΔΙΚΑ... κι αν πάει κατά στραβά το βλέπεις στη πορεία. Αν περιμένες να γυρίσει αυτόματα επειδή έτσι είπε μια υπάλληλος στο τηλέφωνο πριν 1-2 μήνες και τελικά δε γυρίσει, εκεί δε πρόκειται με τίποτα να βρεις το δίκιο σου.

Μακάρι να πάρω ΚΟΤ και για τις άλλες δυο αιτήσεις αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ και ο Ηρων λέει από τότε που έκανες την αίτηση και εγκρίθηκε, δηλαδη στις 23… 

Αύριο θα προσπαθήσω να το διευκρινήσω και πάλι να δω τι γίνεται επιτέλους… 

Στις 27/11/2023 στις 7:36 ΜΜ, ekrepali είπε

Ό φίλος παραπάνω είπε πως αρχικά βιάστηκε να κάνει νέα αίτηση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε αλλάξει το τελευταίο ψηφίο επισήμως. Ίσως γι 'αυτό κόλλησε. Σημασία έχει πήρε ΚΟΤ για όλες τις αιτήσεις που ακύρωσε.

Το τι έκανα εγώ, και τι θα ξανακάνω όταν αλλάξω πάροχο το έχω γράψει ήδη 3 φορές. Τη προβλεπόμενη διαδικασία που αναγράφει η παρ 16 στο ΗΔΙΚΑ... κι αν πάει κατά στραβά το βλέπεις στη πορεία. Αν περιμένες να γυρίσει αυτόματα επειδή έτσι είπε μια υπάλληλος στο τηλέφωνο πριν 1-2 μήνες και τελικά δε γυρίσει, εκεί δε πρόκειται με τίποτα να βρεις το δίκιο σου.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δεις αν ο νέος αριθμός παροχής έχει περάσει σε ΚΟΤ προτού βγει λογαριασμός; Στην περίπτωση φυσικά που απλά κάνεις μετάβαση και δεν ακυρώσεις και κάνεις νέα αίτηση.

1 minute ago, tryfos said:

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δεις αν ο νέος αριθμός παροχής έχει περάσει σε ΚΟΤ προτού βγει λογαριασμός; Στην περίπτωση φυσικά που απλά κάνεις μετάβαση και δεν ακυρώσεις και κάνεις νέα αίτηση.

Μπαινεις κάθε μέρα στην ενεργή αίτηση (το κουμπί Προβολή) και περιμένεις αν θα αλλαξει το τελευταίο ψηφίο αυτόματα. Και κάθε μέρα που δεν αλλάζει σε ζώνουν τα φίδια.

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Μπαινεις κάθε μέρα στην ενεργή αίτηση (το κουμπί Προβολή) και περιμένεις αν θα αλλαξει το τελευταίο ψηφίο αυτόματα. Και κάθε μέρα που δεν αλλάζει σε ζώνουν τα φίδια.

Θεωρητικά - αν τελικά γίνεται αυτόματα- θα πρέπει να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα με τη μετάβαση ή το πολύ την επόμενη εργάσιμη. Ειδάλλως αφήνεις το πολύ 2-3 μέρες και, αν δεν αλλάξει, τότε κάνεις ακύρωση-νέα αίτηση. Γιατί όχι έτσι; Το πολύ-πολύ 2-3 μέρες ΚΟΤ θα χαθούν και τουλάχιστον θα μάθουμε κάποια στιγμή υπεύθυνα, αν όντως γίνεται αυτόματα. Δεν γίνεται σε 214 σελίδες θρεντ ήδη να μην έχουμε τελικά μια οριστική, υπεύθυνη απάντηση για το θέμα 😆

Με αλλαγή από ΔΕΗ Γ1Ν σε NRG ήρθε μήνυμα ότι η παροχή εντάχθηκε στο κοινωνικό τιμολόγιο. Βέβαια στη σελίδα της idika εξακολουθεί να εμφανίζεται η παλιά παροχή(δεν έχει αλλάξει το τελευταίο νούμερο)

28 λεπτά πριν, tryfos είπε

Θεωρητικά - αν τελικά γίνεται αυτόματα- θα πρέπει να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα με τη μετάβαση ή το πολύ την επόμενη εργάσιμη. Ειδάλλως αφήνεις το πολύ 2-3 μέρες και, αν δεν αλλάξει, τότε κάνεις ακύρωση-νέα αίτηση. Γιατί όχι έτσι; Το πολύ-πολύ 2-3 μέρες ΚΟΤ θα χαθούν και τουλάχιστον θα μάθουμε κάποια στιγμή υπεύθυνα, αν όντως γίνεται αυτόματα. Δεν γίνεται σε 214 σελίδες θρεντ ήδη να μην έχουμε τελικά μια οριστική, υπεύθυνη απάντηση για το θέμα 😆

Καλημέρα.. Δεν είναι το καλύτερο να πάρεις ένα τηλέφωνο στον Δεδδηε να ρωτήσεις αν έχει γίνει κάτι.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, famas είπε

ήρθε μήνυμα ότι η παροχή εντάχθηκε στο κοινωνικό τιμολόγιο

Από ποιον ήρθε τέτοιο μήνυμα; Εμένα ποτέ δεν μου στάλθηκε τίποτα ούτε την πρώτη φορά που μπήκα, απλά εγκρίθηκε η αίτηση στην ΗΔΙΚΑ.

Ασχέτως αυτού, αν έγινε έτσι χωρίς να κάνεις ακύρωση-νέα αίτηση, έχουμε άλλη μία ένδειξη ότι όντως γίνεται αυτόματα.

6 λεπτά πριν, takoulou είπε

Δεν είναι το καλύτερο να πάρεις ένα τηλέφωνο στον Δεδδηε να ρωτήσεις αν έχει γίνει κάτι.. 

Ποιος είπε για τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ; Το ρωτάς αυτό ή το λες; Προσωπικά θέλω να αποφεύγω την παραμικρή live επαφή με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επεξ/σία από tryfos

11 λεπτά πριν, tryfos είπε

Από ποιον ήρθε τέτοιο μήνυμα; Εμένα ποτέ δεν μου στάλθηκε τίποτα ούτε την πρώτη φορά που μπήκα, απλά εγκρίθηκε η αίτηση στην ΗΔΙΚΑ.

Ασχέτως αυτού, αν έγινε έτσι χωρίς να κάνεις ακύρωση-νέα αίτηση, έχουμε άλλη μία ένδειξη ότι όντως γίνεται αυτόματα.

Ποιος είπε για τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ; Το ρωτάς αυτό ή το λες; Προσωπικά θέλω να αποφεύγω την παραμικρή live επαφή με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Γιατί ;; Δεν θέλεις επαφή... Εκεί όμως φαίνονται αν υπάρχει κάποια εντολή.. 

Καλημέρα! Πότε ξέρω πότε ξεκίνησε το ΚΟΤβ για να ξέρω πότε τελειώνει το 4μηνο; 

Τώρα που έκανα αίτηση για ελπεντισον και ξαναγίνει η αίτηση για ΚΟΤ μηδενίζεται και ξαναμετραει στον καινούριο πάροχο το τετράμηνο; 

Που βλέπω ακριβώς πότε θα ενεργοποιηθεί η αλλαγή στον καινούριο πάροχο; πια ημερομηνία θα ισχύει αυτή που έκανα την αίτηση; αυτή που έγινε η εκπροσώπηση; ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Τώρα που έκανα αίτηση για ελπεντισον και ξαναγίνει η αίτηση για ΚΟΤ μηδενίζεται και ξαναμετραει στον καινούριο πάροχο το τετράμηνο; 

Που βλέπω ακριβώς πότε θα ενεργοποιηθεί η αλλαγή στον καινούριο πάροχο; πια ημερομηνία θα ισχύει αυτή που έκανα την αίτηση; αυτή που έγινε η εκπροσώπηση; ευχαριστώ 

Τηλέφωνο Δεδδηε 8004004000 πληροφορίες

Επεξ/σία από takoulou

3 minutes ago, gemis XTX said:

Το κοτ πάει με αναλογία ημερών, βάσει εκκαθαριστικών λογαριασμών. Πχ αν πάρεις εκπροσώπηση από την elpedison 1/12 και γίνει επιτόπια καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ στις 30/12 τότε θα έχεις κοτ με αναλογία 30 ημερών. Επομένως αν το όριο κοτ 4μηνου είναι 1600kw, το όριο για 30 μέρες εκκαθάριση είναι 400kw.

Tην αρχική ημερομηνία εκπροσώπησης μπορεί να στη πει η elpedison. Η θα δεις στον τελικό λογαριασμό του προηγούμενου παρόχου πότε έφυγες, η elpe ξεκινάει την επόμενη μέρα. Η κατεβάζεις το mydeddie app, και βλέπεις στις καταναλώσεις --> ενδείξεις... πότε ήταν η τελική ημερομηνία εκπροσώπησης στον προηγούμενο πάροχο.

40 minutes ago, takoulou said:

Καλημέρα.. Δεν είναι το καλύτερο να πάρεις ένα τηλέφωνο στον Δεδδηε να ρωτήσεις αν έχει γίνει κάτι.. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αρμοδιότητα να δώσει πληροφορίες για την πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ.

1 hour ago, tryfos said:

Γιατί όχι έτσι; Το πολύ-πολύ 2-3 μέρες ΚΟΤ θα χαθούν και τουλάχιστον θα μάθουμε κάποια στιγμή υπεύθυνα, αν όντως γίνεται αυτόματα. Δεν γίνεται σε 214 σελίδες θρεντ ήδη να μην έχουμε τελικά μια οριστική, υπεύθυνη απάντηση για το θέμα 😆

Αν η αλλαγή έχει καθυστερήσει ήδη 2-3 μέρες... πχ εμφανίζεται σημερα η αλλαγή του ψηφίου αλλά με αναδρομική ημερομηνία 27/11... και περιμενεις επιπλέον 2-3 μέρες... τότε μπορεί να χάσεις 5-6 μέρες κοτ. Ίσως και παραπάνω αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις αίτηση βάσει της προβλεπόμενης διαδικασία... αν μεσολαβήσει ΣΚ και αργήσει ο ΔΕΔΔΗΕ να δώσει έγκριση.

1 ώρα πριν, tryfos είπε

Από την NRG, η οποία λέει ότι " σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ η παροχή σας με αριθμό ....εντάχθηκε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο από ...."

Μόλις τώρα, famas είπε

Από την NRG, η οποία λέει ότι " σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ η παροχή σας με αριθμό ....εντάχθηκε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο από ...."

Οκ, χωρίς να εσύ να έχεις κάνει κάτι, έτσι; Δηλαδή δεν ακύρωσες το ΚΟΤ στη ΔΕΗ, για να το βάλεις στην NRG;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...