makisman1973 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 16/9/2023 στις 10:08 ΠΜ, tzitzikas2 είπε «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», ετήσιο συνολικό πραγματικό (φορολογητέο, αυτοτελώς φορολογούμενο ή ειδικώς φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο φόρου) Επειδη φετος απορριφθηκα απο ΚΟΤΒ ,οταν λέει "απαλλασομενο φορου" εννοει και το ειδικο βοηθημα ανεργιας αυτοαπασχολουμενων ? Γιατι αν και αυτο προσμετραται ως εισόδημα τοτε μαλλον γιαυτο αποριφθηκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα, θα ήθελα αν μπορείτε να μου διαλευκάνετε το εξής: Σε ηλικιωμένο συγγενή που έχει ΚΟΤ-Β, με πρόγραμμα ΔΕΗ Γ1Ν και με αριθμό παροχής *********01 (τελειώνει σε 01), στην περίπτωση που θέλω να του κάνω αίτηση σε άλλο πάροχο (ή αλλαγή προγράμματος στον ίδιο πάροχο), χρειάζεται να κάνω κάτι από ΗΔΙΚΑ "μεριά", ή το παίρνει αυτόματα; Χρειάζεται πχ σε κάθε φορά που αλλάζει το τελευταίο ψηφίο, να κάνω ακύρωση και ξανά αίτηση για ΚΟΤ-Β, με το νέο ψηφίο στο τέλος; Πχ τώρα τελειώνει σε 01, αν πάει μετά σε 02, θα πρέπει να κάνω αίτηση ξανά με 02 στο τέλος; (ή κάτι άλλο;) Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Καλημέρα, θα ήθελα αν μπορείτε να μου διαλευκάνετε το εξής: Σε ηλικιωμένο συγγενή που έχει ΚΟΤ-Β, με πρόγραμμα ΔΕΗ Γ1Ν και με αριθμό παροχής *********01 (τελειώνει σε 01), στην περίπτωση που θέλω να του κάνω αίτηση σε άλλο πάροχο (ή αλλαγή προγράμματος στον ίδιο πάροχο), χρειάζεται να κάνω κάτι από ΗΔΙΚΑ "μεριά", ή το παίρνει αυτόματα; Χρειάζεται πχ σε κάθε φορά που αλλάζει το τελευταίο ψηφίο, να κάνω ακύρωση και ξανά αίτηση για ΚΟΤ-Β, με το νέο ψηφίο στο τέλος; Πχ τώρα τελειώνει σε 01, αν πάει μετά σε 02, θα πρέπει να κάνω αίτηση ξανά με 02 στο τέλος; (ή κάτι άλλο;) Ευχαριστώ. Απλά θα κάνεις αίτηση στον νέο πάροχο... Και θα πεις ότι έχεις ΚΟΤΒ.. Και θα πάρει αυτόματα στοιχεία.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foul Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/9/2023 στις 1:20 ΠΜ, makisman1973 είπε Επειδη φετος απορριφθηκα απο ΚΟΤΒ ,οταν λέει "απαλλασομενο φορου" εννοει και το ειδικο βοηθημα ανεργιας αυτοαπασχολουμενων ? Γιατι αν και αυτο προσμετραται ως εισόδημα τοτε μαλλον γιαυτο αποριφθηκα _ Δυστυχώς προσμετρείται κανονικά κι ας είναι αφορολόγητο. Spoiler Το μόνο επίδομα που δεν προσμετείται είναι το επίδομα τέκνων (αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας) Στις 24/9/2023 στις 1:40 ΜΜ, Kozanitis1 είπε θα πρέπει να κάνω αίτηση ξανά Αν δεν έχει κάνει για φέτος (μετά 1/9) πρέπει ούτως ή άλλως να κάνει επειδή 31/10 θα του λήξει. Στο ερώτημά σου τώρα: Κάνε καλύτερα νέα αίτηση ακυρώνοντας την προηγούμενη, κάθε φορά που αλλάζει ο ΑΠ (έστω και το τελευταίο ψηφίο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από foul Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Στο Έναντι Πελάτη δεν υπολογίζεται η έκπτωση ΚΟΤ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, phanispal είπε Στο Έναντι Πελάτη δεν υπολογίζεται η έκπτωση ΚΟΤ; υπολογίζεται , εκτός αν στον έναντι θεωρήθηκε οτι έγινε υπέρβαση οπότε αν συνολικά δε γίνει θα μπει στον εκκαθαριστικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εδώ και κανά χρόνο τουλάχιστον δεν έχει μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και έρχονται συνέχεια έναντι. Έχω δώσει τρεις φορές δική μου μέτρηση, τις πρώτες δύο στο ebill και την τρίτη στο ebill και στο site του ΔΕΔΔΗΕ παράλληλα, και τώρα εκδόθηκε πάλι έναντι πελάτη. Έχω όριο 1.700kWh, δεν παίζει να το έχω περάσει στο κάθε τετράμηνο. Πώς να θεωρήθηκε ότι έγινε υπέρβαση; Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από phanispal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, phanispal είπε Εδώ και κανά χρόνο τουλάχιστον δεν έχει μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και έρχονται συνέχεια έναντι. Έχω δώσει τρεις φορές δική μου μέτρηση, τις πρώτες δύο στο ebill και την τρίτη στο ebill και στο site του ΔΕΔΔΗΕ παράλληλα, και τώρα εκδόθηκε πάλι έναντι πελάτη. Έχω όριο 1.700kWh, δεν παίζει να το έχω περάσει στο κάθε τετράμηνο. Πώς να θεωρήθηκε ότι έγινε υπέρβαση; Καλησπέρα.. Για ποιο λόγω δεν έχει μετρήσει ο Δεδδηε; Πάνω από ένα χρόνο αμέτρητα βγαίνουν έναντι οι λογαριασμοί.. Δεν περνουν οι μετρήσεις.. Να φροντίσετε να είναι ανοιχτά όταν περναει η καταμέτρηση.. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από takoulou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Τον πρώτο χρόνο μέτρησαν, τον δεύτερο δεν ξέρω τι άλλαξε. Κλασικά οι μετρητές είναι μέσα απ' την είσοδο, εγώ τουλάχιστον δε γίνεται να είμαι εκεί να τους ανοίξω, προφανώς δεν είναι και κάποιος άλλος απ' τα άλλα δύο διαμερίσματα. Πάντως στον τελευταίο λογαριασμό αναγράφεται το ΚΟΤ Β και το όριο των 1.700. Αν υπήρχε θέμα με το όριο δε θα με πετούσε εκτός ΚΟΤ; Ούτε νομίζω πέσαμε στην περίπτωση του 10%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 51 λεπτά πριν, phanispal είπε Έχω όριο 1.700kWh, δεν παίζει να το έχω περάσει στο κάθε τετράμηνο. Πώς να θεωρήθηκε ότι έγινε υπέρβαση; απο τη στιγμή που δεν ανέβασες το έναντι , δε γνωρίζω απλά δες αν οι κιλοβατώρες δεν είναι πάνω απο 1700 για 120 μέρες ή 850 για δίμηνο ή 425 μηνός κτλ αν όχι κάνε αμφισβήτηση λογαριασμού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Τον πρώτο χρόνο μέτρησαν, τον δεύτερο δεν ξέρω τι άλλαξε. Κλασικά οι μετρητές είναι μέσα απ' την είσοδο, εγώ τουλάχιστον δε γίνεται να είμαι εκεί να τους ανοίξω, προφανώς δεν είναι και κάποιος άλλος απ' τα άλλα δύο διαμερίσματα. Πάντως στον τελευταίο λογαριασμό αναγράφεται το ΚΟΤ Β και το όριο των 1.700. Αν υπήρχε θέμα με το όριο δε θα με πετούσε εκτός ΚΟΤ; Ούτε νομίζω πέσαμε στην περίπτωση του 10%. Ναι.. Θα πρεπει όμως να είναι κάποιος εκεί να ανοίξει την συγκεκριμένη ημερομηνία.. Για να μην βγαίνουν έναντι οι λογαριασμοί.. Δεν υπάρχει κάποια συννενόηση μεταξύ σας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μίλησα με ΔΕΗ αλλά και ΔΕΔΔΗΕ αφού οι πρώτοι με παρέπεμψαν στο δεύτερο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει να μετρήσει από 7/2022. Η τελευταία ένδειξη που έδωσα (~700 κιλοβατώρες) υπολογίστηκε για 29 μέρες, γι' αυτό δε μπήκε έκπτωση. Την προηγούμενη φορά που έδωσα ένδειξη ήταν το Μάρτιο (μόνο στο ebill) , οπότε δεν ξέρω τι θεώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ ως αρχική ένδειξη για να υπολογίσει 700 κιλοβατώρες. Πάντως εγώ αποκλείεται να έκαψα μόνο 700 σε ~6 μήνες, αλλά σίγουρα όχι και σε 29 μέρες. Ο ΔΕΔΔΗΕ μου είπε να δώσω εκ νέου ένδειξη για να κάνουν εκκαθάριση από τον Ιούλιο του 2022 έως σήμερα. Και γιατί δεν την έκαναν με την τελευταία ένδειξη που τους έδωσα; Πρέπει να το κουβεντιάσουμε πρώτα δηλαδή; Τώρα αναρωτιέμαι πώς θα υπολογιστούν τα όρια ανά τετράμηνο. 22 λεπτά πριν, takoulou είπε Ναι.. Θα πρεπει όμως να είναι κάποιος εκεί να ανοίξει την συγκεκριμένη ημερομηνία.. Για να μην βγαίνουν έναντι οι λογαριασμοί.. Δεν υπάρχει κάποια συννενόηση μεταξύ σας.. Στα λόγια όλα είναι εύκολα, στην πράξη είναι που δυσκολεύει το πράγμα. Να ζητήσω άδεια απ' τη δουλειά επειδή θα έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ να μετρήσει, γελάνε και οι πέτρες. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από phanispal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Λοιπόν μίλησα με ΔΕΗ αλλά και ΔΕΔΔΗΕ αφού οι πρώτοι με παρέπεμψαν στο δεύτερο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει να μετρήσει από 7/2022. Η τελευταία ένδειξη που έδωσα (~700 κιλοβατώρες) υπολογίστηκε για 29 μέρες, γι' αυτό δε μπήκε έκπτωση. Την προηγούμενη φορά που έδωσα ένδειξη ηταν κάπου το Φλεβάρη (μόνο στο ebill) , οπότε δεν ξέρω τι θεώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ ως αρχική ένδειξη για να υπολογίσει 700 κιλοβατώρες. Πάντως εγώ αποκλείεται να έκαψα μόνο 700 σε ~7 μήνες. Ο ΔΕΔΔΗΕ μου είπε να δώσω εκ νέου ένδειξη για να κάνουν εκκαθάριση από τον Ιούλιο του 2022 έως σήμερα. Και γιατί δεν την έκαναν με την τελευταία ένδειξη που τους έδωσα; Πρέπει να το κουβεντιάσουμε πρώτα δηλαδή; Τώρα αναρωτιέμαι πώς θα υπολογιστούν τα όρια ανά τετράμηνο. Δεν ξέρω αν μπορεί να περαστει η ένδειξη.. Επειδή είναι αμετρητο αρκετό καιρό.. Θα πρεπει να μιλήσεις με τον Δεδδηε της περιοχης σου.. Να δεις εκεί καλυτερα.. Και όχι με το τηλεφωνικό κέντρο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Λοιπόν βρήκα τις τελευταίες δύο ενδείξεις που έδωσα. 64.689/21.569 στις 7/9/2023 62.990/20.889 στις 7/3/2023 Δηλαδή έκαψα 1.699/680 = 2.379 στο εξάμηνο, άρα αναλογικά στο τετράμηνο είμαι εντός ΚΟΤ (με όριο 1.700 στο τετράμηνο βγαίνει 2.550 στο εξάμηνο). Το θέμα είναι ποια διάολο ένδειξη χρησιμοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ για να εξάγει τις 700 κιλοβατώρες και να υποθέσει ότι τις έκαψα σε 29 μέρες. Βασικά άκυρο, ξέχασα ότι στο ΚΟΤ δεν υπολογίζονται του νυχτερινού, οπότε εκεί κι αν είμαι πιο άνετος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Λοιπόν βρήκα τις τελευταίες δύο ενδείξεις που έδωσα. 64.689/21.569 στις 7/9/2023 62.990/20.889 στις 7/3/2023 Δηλαδή έκαψα 1.699/680 = 2.379 στο εξάμηνο, άρα αναλογικά στο τετράμηνο είμαι εντός ΚΟΤ (με όριο 1.700 στο τετράμηνο βγαίνει 2.550 στο εξάμηνο). Το θέμα είναι ποια διάολο ένδειξη χρησιμοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ για να εξάγει τις 700 κιλοβατώρες και να υποθέσει ότι τις έκαψα σε 29 μέρες. Βασικά άκυρο, ξέχασα ότι στο ΚΟΤ δεν υπολογίζονται του νυχτερινού, οπότε εκεί κι αν είμαι πιο άνετος. Αυτές τις ενδείξεις τις έχει περασει ο Δεδδηε; Φαίνονται μέσα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα