Merenda7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, washcloud είπε ...εμένα πάντως η Βολτέρα, μια χαρά μου εξέδιδε μηνιαίους (χωρίς να δίνω δική μου μέτρηση κι όλας) - μόνο που είχαν την εξής πρωτοτυπία : είχαν λήξη, λόγω ΚΟΤ, εντός 40ήμερου, αλλά,,,,μετά τις 30, αν τυχόν δεν είχα πλήρώσει τον λογαριασμό μέχρι τότε, εξέδιδαν ΝΕΟ, με,,,ανεξόφλητο μέσα τον προηγούμενο χωρίς να είχε λήξει...😄 Το ίδιο ακριβώς μου έκανε η προτέργια. Στην Ελίν απο την αρχή με είχαν ενημερώσει οτι λόγω ΚΟΤ θα έχω κάθε δυο μήνες λογαριασμό. Οπως και έτσι γινοταν. Μια φορά μόνο έκαναν έκδοση έναντι με υπόλοιπο απο εκκαθαριστικο που δεν είχε λήξει η προθεσμία πληρωμής. Εκανα αμφισβήτηση λογαριασμού, και το διόρθωσαν καπάκι. 8-4 ειχε βγει ο έναντι και 13-4 βγήκε πιστωτικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kzaxas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Εγώ πάντως στην Solar ( σε συννενόηση μαζί τους) δίνω την ένδειξη στο site τους 3-4 μέρες πριν την ημερομηνία πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού και μου τα υπολογίζουν κανονικά με το ΚΟΤ-Β μέσα. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω προφανώς και ειναι δύσκολο (όχι ακατόρθωτο) να δίνεις μέτρηση κάθε μήνα σε Κοτ τιμολόγια γιατί δεν ειναι και η διάρκεια πληρωμής και έκδοσης τους τέτοια για να το υποστηρίζει ο κάθε πάροχος αλλά το να σου υπαγορεύει κάποιος να μην δίνεις την ένδειξη σου όταν είναι να βγει ο καινούργιος χρεώνοντας ότι νάνε μέχρι τον εκκαθαριστικό νομίζω θέλει λίγο “κυνηγητό”! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merenda7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Drake27 είπε Όποτε όπου και να πάω από την στιγμή που δικαιούχος ΚΟΤ τα ίδια θα είναι. Καλο πάντως αυτό το ότι θα έχω 40 μέρες περιθώριο για εξόφληση λογαριασμού. Μαλλον με βλέπω μονόδρομο για ΔΕΗ με το ΚΟΤ για να έχουμε παρατράγουδα. Η δική μου άποψη είναι ,να πάρεις εγγραφη απάντηση απο την προτέργια, για το πως θα γίνετε η έκδοση λογαριασμων απο εδω και στο εξής που είσαι σε ΚΟΤ. Να τους αναφέρεις οτι βάση νομοθεσίας ορίζετε προθεσμία πληρωμής λογαριασμών κατ΄ελάχιστον 40 ημερών.Και να ζητήσεις ,εαν σου πουν για μηνιαίο λογαριασμο που δεν μπορεις να δινεις εσυ την μετρηση,σε δικαιουχους κοινωνικου-την νομοθεσία που βασίζονται .Για το μονόδρομο που λές- ρίξε μια ματιά στο Γ1- έχουν αλλάξει την τιμολόγηση στις Ρυθμιζόμενες χρεώσεις- απο 1-9-22 χρεωνουν και νυχτερινό και ΚΟΤ Β. Εχω μιλησει με 4 υπαλληλους στο κεντρο εξυπηρέτησης , δεν ήξεραν καν την ύπαρξη του PDF στην ιστοσελιδα τους. Αποτι ειδα,κανενας άλλος πάροχος δεν έχει αλλαξει ρυθμιζομενες χρεωσεις( αναμενουν ,ΜΟΝΟ για ΥΚΩ αλλαγη) Οπότε έκανα αιτημα σε ΡΑΕ- 19 λεπτά πριν, Kzaxas είπε Εγώ πάντως στην Solar ( σε συννενόηση μαζί τους) δίνω την ένδειξη στο site τους 3-4 μέρες πριν την ημερομηνία πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού και μου τα υπολογίζουν κανονικά με το ΚΟΤ-Β μέσα. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω προφανώς και ειναι δύσκολο (όχι ακατόρθωτο) να δίνεις μέτρηση κάθε μήνα σε Κοτ τιμολόγια γιατί δεν ειναι και η διάρκεια πληρωμής και έκδοσης τους τέτοια για να το υποστηρίζει ο κάθε πάροχος αλλά το να σου υπαγορεύει κάποιος να μην δίνεις την ένδειξη σου όταν είναι να βγει ο καινούργιος χρεώνοντας ότι νάνε μέχρι τον εκκαθαριστικό νομίζω θέλει λίγο “κυνηγητό”! Αυτό ακούγετε πολύ καλόοοοοο!! Κάθε πότε γίνετε η έκδοση των λογαριασμών σου? κάθε 40-45 ημέρες? 39 λεπτά πριν, Kzaxas είπε Εγώ πάντως στην Solar ( σε συννενόηση μαζί τους) δίνω την ένδειξη στο site τους 3-4 μέρες πριν την ημερομηνία πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού και μου τα υπολογίζουν κανονικά με το ΚΟΤ-Β μέσα. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω προφανώς και ειναι δύσκολο (όχι ακατόρθωτο) να δίνεις μέτρηση κάθε μήνα σε Κοτ τιμολόγια γιατί δεν ειναι και η διάρκεια πληρωμής και έκδοσης τους τέτοια για να το υποστηρίζει ο κάθε πάροχος αλλά το να σου υπαγορεύει κάποιος να μην δίνεις την ένδειξη σου όταν είναι να βγει ο καινούργιος χρεώνοντας ότι νάνε μέχρι τον εκκαθαριστικό νομίζω θέλει λίγο “κυνηγητό”! Κι αποτι βλέπω,ίσως είναι και ο μοναδικός πάροχος που στην ιστοσελίδα τους έχουν αναλυτικά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ( εχω σκαλώσει τελευταία να μάθω που οφείλετε η αλλαγή σε ρυθμιζόμενες χρεωσεις της δεη. κανένας άλλος δεν τις έχει αλλάξει) https://www.senergy.gr/rythmizomenes-xrewseis/ Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2022 από Merenda7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kzaxas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 35 λεπτά πριν, Merenda7 είπε Η δική μου άποψη είναι ,να πάρεις εγγραφη απάντηση απο την προτέργια, για το πως θα γίνετε η έκδοση λογαριασμων απο εδω και στο εξής που είσαι σε ΚΟΤ. Να τους αναφέρεις οτι βάση νομοθεσίας ορίζετε προθεσμία πληρωμής λογαριασμών κατ΄ελάχιστον 40 ημερών.Και να ζητήσεις ,εαν σου πουν για μηνιαίο λογαριασμο που δεν μπορεις να δινεις εσυ την μετρηση,σε δικαιουχους κοινωνικου-την νομοθεσία που βασίζονται .Για το μονόδρομο που λές- ρίξε μια ματιά στο Γ1- έχουν αλλάξει την τιμολόγηση στις Ρυθμιζόμενες χρεώσεις- απο 1-9-22 χρεωνουν και νυχτερινό και ΚΟΤ Β. Εχω μιλησει με 4 υπαλληλους στο κεντρο εξυπηρέτησης , δεν ήξεραν καν την ύπαρξη του PDF στην ιστοσελιδα τους. Αποτι ειδα,κανενας άλλος πάροχος δεν έχει αλλαξει ρυθμιζομενες χρεωσεις( αναμενουν ,ΜΟΝΟ για ΥΚΩ αλλαγη) Οπότε έκανα αιτημα σε ΡΑΕ- Αυτό ακούγετε πολύ καλόοοοοο!! Κάθε πότε γίνετε η έκδοση των λογαριασμών σου? κάθε 40-45 ημέρες? Ο κανόνας αυτός είναι περίπου στις 45 μέρες απλά ο τελευταίος άργησε λίγο παραπάνω λόγω αλλαγής προγραμματος (κατάργησης του “καλού” σταθερού . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Merenda7 είπε ( εχω σκαλώσει τελευταία να μάθω που οφείλετε η αλλαγή σε ρυθμιζόμενες χρεωσεις της δεη. κανένας άλλος δεν τις έχει αλλάξει) οι ρυθμιζόμενες δεν αφορούν πάροχο , αλλάξανε για όλους λόγο πρόσφατης νομοθεσίας Νομίζω απο Σεπτέμβρη ξεκινά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merenda7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, korakios είπε οι ρυθμιζόμενες δεν αφορούν πάροχο , αλλάξανε για όλους λόγο πρόσφατης νομοθεσίας Νομίζω απο Σεπτέμβρη ξεκινά Ναι το άκουσα. Ωστόσο το υπουργό είπε μόνο για αυξηση σε ΥΚΩ. Στην τιμολόγηση της δεη (και μόνο σε αυτην, κανενας αλλος πάροχος δεν τις έχει αλλάξει) βλέπουμε αλλαγές και όχι σε ΥΚΩ ,καθώς δεν έχουν ενημερώσει ακόμα το συστημα τους. Ριξε μια ματιά στην τριτη σελιδα του PDF https://www.dei.gr/media/vjslxqmx/timok-xt-092022-g1-g1n_v2.pdf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merenda7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Στις 28/8/2022 στις 6:56 ΜΜ, korakios είπε οι ρυθμιζόμενες δεν αφορούν πάροχο , αλλάξανε για όλους λόγο πρόσφατης νομοθεσίας Νομίζω απο Σεπτέμβρη ξεκινά Η απάντηση του ΡΑΕ σε ερωτηση μου σχετικά με τις αλλαγες που βλέπουμε σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις (προς το παρον μονο σε δεη υπαρχει ενημέρωση https://www.dei.gr/media/vjslxqmx/timok-xt-092022-g1-g1n_v2.pdf ) Για αυξήσεις σε σύστημα μεταφοράς ενεργειας ,ρυθμιζομενες χρεωσεις νύχτας και κοτ β. Δεν μου διευκρίνισαν για νυχτερινό και αποτι βλέπω για κοτ β ΄συστημα μεταφορας ,χρέωση ενεργειας σε κοτ β ειναι 0.00844 πλέον κι αυτο Κυρία Κ...... Σε απάντηση της υπ αριθ 9790 ηλεκτρονικής αναφοράς σας σχετικά με το θέμα που θίγει για την παροχή σας με αριθμό 6............. θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα ακόλουθα Οι τιμές των ρυθμιζόμενων χρεώσεων παραμένουν ίδιες με μοναδική αλλαγή στην χρέωση του ΑΔΜΗΕ από 1-9-2022 στα 0.00844 τιμή που αναμένεται να ισχύσει για όλους τους προμηθευτές ενέργειας καθώς οι χρεώσεις αυτές δεν καθορίζονται από τον εκάστοτε πάροχο αλλά από τον αντίστοιχο φορέα (ΑΔΜΗΕ,ΔΕΔΔΗΕ κ.λ.π) Όσον αφορά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των δικαιούχων ΚΟΤ , σύμφωνα με τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις Οι δικαιούχοι ΚΟΤ Β τιμολογούνται με μειωμένες τιμές χρέωσης για τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ Οι δικαιούχοι ΚΟΤ Α και Β απαλλάσσονται από την χρέωση των ΥΚΩ για την κατανάλωση μέχρι το όριο κατανάλωσης εκάστοτε δικαιούχου Τα προβλεπόμενα για την τιμολόγηση του ΚΟΤ ,εφαρμόζονται και στον έναντι λογαριασμό Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση Με εκτίμηση Ε.Νέννε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Merenda7 είπε Η απάντηση του ΡΑΕ σε ερωτηση μου σχετικά με τις αλλαγες που βλέπουμε σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις (προς το παρον μονο σε δεη υπαρχει ενημέρωση https://www.dei.gr/media/vjslxqmx/timok-xt-092022-g1-g1n_v2.pdf ) Η ΔΕΗ κατα καιρούς είχε λανθασμένο πίνακα με ρυθμιζόμενες , μην ασχολείσαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merenda7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε Η ΔΕΗ κατα καιρούς είχε λανθασμένο πίνακα με ρυθμιζόμενες , μην ασχολείσαι με καλύπτει δηλαδή αυτή η απάντηση απο ΡΑΕ, σε περίπτωση που η δεη μου χρεώσει ότι γουστάρει σε ρυμιζομενες χρεώσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Merenda7 είπε με καλύπτει δηλαδή αυτή η απάντηση απο ΡΑΕ, σε περίπτωση που η δεη μου χρεώσει ότι γουστάρει σε ρυμιζομενες χρεώσεις? τις ΥΚΩ γλυτώνεις λόγω ΚΟΤ-Β και φυσικά τα διανομής/μεταφοράς του ΔΕΔΔΗΕ σε νυχτερινό (άσχετα ΚΟΤ) επίσης οι ΥΚΩ αλλάξανε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Στις 30/8/2022 στις 2:53 ΜΜ, KEFALAS1981 είπε Καλησπέρα, Μια μικρή βοήθεια,από watt & volt έγινε αλλαγή σε ΔΕΗ , Είμαι δικαιούχος Κοτ β , Από ότι μου είπαν από την ΔΕΗ άλλαξε το τελευταίο ψηφίο της παροχής, Πρέπει να ακυρώσω την Αίτηση του ΚΟΤ και να κάνω άλλη; Ευχαριστώ. Πλέον υποτίθεται πως τα συστήματα ενημερώνονται αυτόματα (το ίδιο λένε και από ΗΔΙΚΑ και από ΔΕΔΔΗΕ και από πάροχο) = ΔΕΝ χρειάζεται να ακυρώσεις/επανυποβάλλεις αίτηση ΚΟΤ. Αν μάλιστα το κάνεις, εγώ έχω μια υποψία ότι τότε είναι που μπορεί να "μπερδευτεί το σύστημα". Επιβεβαίωσε μέσω ΔΕΗ ότι φαίνεται η παροχή σου να έχει ΚΟΤ (πρώτα επιβεβαίωση από ΔΕΔΔΗΕ που το βλέπουν κι εκείνοι, αλλά επειδή πρέπει αυτοί να ενημερώσουν και τον πάροχο, σημασία έχει το πότε θα το κάνουν. Άρα αν σου πει και η ΔΕΗ ΟΚ, κομπλέ). <- τα έχω κάνει ακριβώς αυτά πρόσφατα (αλλαγή με ΚΟΤ από Βολτέρα σε ΔΕΗ στις 9/8, στις~20/8 τηλ. στον ΔΕΔΔΗΕ αν φαίνεται το ΚΟΤ στην νέα παροχή, επιβεβαίωση, τηλ. ΔΕΗ αν φαίνεται κι εκεί, όχι μου λένε, μάλλον λόγω διακοπών αργούνε να στείλουν στοιχεία/πιθανώς ν' αργήσουν μέχρι τέλςο μήνα και να τα στείλουν μαζικά, τηλ. χθες ΔΕΗ/επιβεβαίωση ότι πλέον φαίνεται και σ' αυτούς το ΚΟΤ κανονικά και στις δύο παροχές που άλλαξα. Κατά τ' άλλα πρέπει ούτως ή άλλως να κάνεις ανανέωση της αίτησης για το '22-'23 από αύριο 1/9 έως και 31/10. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, εχθές ήταν η τελευταία μέρα υποβολής των φορολογικών. Οπότε τώρα δεν πρέπει να γίνει ανανέωση του ΚΟΤ? Έτσι μου είχε πει ο λογιστής νομίζω, μετά το τέλος της προθεσμίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gulik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Καλησπέρα παιδιά, εχθές ήταν η τελευταία μέρα υποβολής των φορολογικών. Οπότε τώρα δεν πρέπει να γίνει ανανέωση του ΚΟΤ? Έτσι μου είχε πει ο λογιστής νομίζω, μετά το τέλος της προθεσμίας. Σωστά σου είπε. Τώρα ξεκινούν και τυπικά οι ανανεώσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Προς το παρων λεει εκτος λειτουργιας... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι, κι εγώ εκτός λειτουργίας το βλέπω. Το ρώτησα γιατί την είχα πατήσει άλλη φορά και το είχα χάσει για 1 μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα