Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Αιτηση κανουμε  οταν ληξει η παραταση των φορολογικών δηλωσεων ή αν την εχουμε κανει μπορουμε να προχωρήσουμε; 

Ευχαριστώ. 

...και τα δυο : κάνεις άμεσα για να το δικαιωθείς (και να το παίρνεις από τώρα μέχρι και 2 μήνες μέτα από την λήξη των φορολογικών, δηλαδή μέχρι τέλος Οκτώβρη), και ΞΑΝΑ-κάνεις μέχρι τέλος Οκτώβρη το αργότερο (το νωρίτερο από 1η Σεπτέμβρη - δεν παίζει ρόλο, αρκεί να την κάνεις εντός του 2μήνου αυτού) για ν' ανανεωθεί για το επόμενο έτος.

Ρηπήτ : κάνεις ΑΜΕΣΑ και ΞΑΝΑκάνεις από 1/9 έως και 31/10.

ΥΓ : ΝΟΜΙΖΩ (λογικά δλδ), ότι μέχρι 1η Σεπτέμβρη το σύστημα θα βλέπει τα έσοδα του '20= περσινή δήλωση. Από 1η θα "κριθείς" με βάση τα περσινά έσοδα=φετινή δήλωση. Αν και τις 2 χρονιές (20+21) ήσουν εντός περιθωρίων, θα το δικαιωθείς από τώρα έως του χρόνου τον,,,Αύγουστο :ρ (τον Οκτώβριο, βασικά), αλλιώς ή θα το πάρεις τώρα έως και τον Οκτώβρη και μετά παπαλα (αν τα περσινα εισοδήματα ήταν πάνω του ορίου), ή το ανάποδο (θα το δικαιωθείς από 1η Σεπτέμβρη αν τα περσινά ήταν μεγαλύτερα του ορίου, ενώ θ' απορριφθείς τώρα).

Στις 22/7/2022 στις 3:00 ΜΜ, kostakiss είπε

Πριν μια εβδομάδα έκανα δηλωση …

την ανανέωση για κοτ την κάνω τώρα η στο 12μηνο από τη προηγούμενη φορά ;

...τα ίδια που είπα στον απαοπάνω.

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 22/7/2022 στις 3:00 ΜΜ, kostakiss είπε

Πριν μια εβδομάδα έκανα δηλωση …

την ανανέωση για κοτ την κάνω τώρα η στο 12μηνο από τη προηγούμενη φορά ;

12 ώρες πριν, washcloud είπε

...και τα δυο : κάνεις άμεσα για να το δικαιωθείς (και να το παίρνεις από τώρα μέχρι και 2 μήνες μέτα από την λήξη των φορολογικών, δηλαδή μέχρι τέλος Οκτώβρη), και ΞΑΝΑ-κάνεις μέχρι τέλος Οκτώβρη το αργότερο (το νωρίτερο από 1η Σεπτέμβρη - δεν παίζει ρόλο, αρκεί να την κάνεις εντός του 2μήνου αυτού) για ν' ανανεωθεί για το επόμενο έτος.

Ρηπήτ : κάνεις ΑΜΕΣΑ και ΞΑΝΑκάνεις από 1/9 έως και 31/10.

ΥΓ : ΝΟΜΙΖΩ (λογικά δλδ), ότι μέχρι 1η Σεπτέμβρη το σύστημα θα βλέπει τα έσοδα του '20= περσινή δήλωση. Από 1η θα "κριθείς" με βάση τα περσινά έσοδα=φετινή δήλωση. Αν και τις 2 χρονιές (20+21) ήσουν εντός περιθωρίων, θα το δικαιωθείς από τώρα έως του χρόνου τον,,,Αύγουστο :ρ (τον Οκτώβριο, βασικά), αλλιώς ή θα το πάρεις τώρα έως και τον Οκτώβρη και μετά παπαλα (αν τα περσινα εισοδήματα ήταν πάνω του ορίου), ή το ανάποδο (θα το δικαιωθείς από 1η Σεπτέμβρη αν τα περσινά ήταν μεγαλύτερα του ορίου, ενώ θ' απορριφθείς τώρα).

...τα ίδια που είπα στον απαοπάνω.

o Kostakiss ρώτησε για την ανανέωση ΚΟΤ, αφού υπέβαλε πρόσφατα φορολογική δήλωση, όχι για αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ, οπότε λογικά ισχύει η περσινή αίτηση και χρειάζεται μόνο να κάνει ανανέωση εντός της προθεσμίας.

Εξάλλου στο https://www.idika.gr/kot/ θα φαίνεται η ισχύουσα εγκεκριμένη αιτήσή του, αν υπάρχει.

Αντίθετα ο άλλος χρήστης ρώτησε για αίτηση (ένταξης) και ορθώς πρότεινες αίτηση κοτ τώρα & ανανέωση εντός της προθεσμίας για το επόμενο έτος.

Καλησπέρα στη παρέα. Για ανανέωση  που θέλω να κάνω για τους γονείς μου, πρέπει να μπω στην εγκεκριμένη,να πατήσω ακύρωση και μετά να κάνω νέα; 

1 λεπτό πριν, gilardino είπε

Καλησπέρα στη παρέα. Για ανανέωση  που θέλω να κάνω για τους γονείς μου, πρέπει να μπω στην εγκεκριμένη,να πατήσω ακύρωση και μετά να κάνω νέα; 

Αυτό γίνεται όταν θα λήξουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις... 

• Thanks 1

29 λεπτά πριν, gilardino είπε

Ναι.

Ή πατάς 'νέα αίτηση' και η προηγούμενη ακυρώνεται αυτόματα... το ίδιο είναι.

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Ναι.

Ή πατάς 'νέα αίτηση' και η προηγούμενη ακυρώνεται αυτόματα... το ίδιο είναι.

Εγω εχω κοτΒ μπηκα στο ειδικα και για νεα αιτηση δεν βλεπω πουθενα. Λογικα αν καταλαβα καλα θα ανοιξουν οι αιτησεις μετα την παραταση σωστα; γιατι ο φιλος παραπανω με μπερδεψε.

21 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Αιτηση κανουμε  οταν ληξει η παραταση των φορολογικών δηλωσεων ή αν την εχουμε κανει μπορουμε να προχωρήσουμε; 

Ευχαριστώ. 

Aν είναι 1η φορά που κάνεις αίτηση για ΚΟΤ, την κάνεις όποτε θες.

Αν έχεις ήδη ΚΟΤ και έχεις υποβάλει φορολογική δήλωση:

- Αν είσαι σίγουρος ότι δικαιούσαι ΚΟΤ, κάνεις την αίτηση από τώρα (με τα νέα οικονομικά στοιχεία) και ακυρώνεται η παλιά αίτηση.

- Αν δεν είσαι σίγουρος ότι δικαιούσαι ΚΟΤ με τα νέα οικονομικά στοιχεία, τότε περιμένεις να κάνεις την αίτηση 2 μήνες μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων για να μη ρισκάρεις να ακυρώσεις το παλιό ΚΟΤ.

1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Εγω εχω κοτΒ μπηκα στο ειδικα και για νεα αιτηση δεν βλεπω πουθενα. Λογικα αν καταλαβα καλα θα ανοιξουν οι αιτησεις μετα την παραταση σωστα; γιατι ο φιλος παραπανω με μπερδεψε.

Εγώ έκανα φορολογική δήλωση τον Μάιο και αίτηση ΚΟΤ τον Ιούνιο.

Αυτή τη στιγμή όντως δεν υπάρχει επιλογή για νέα αίτηση.

5 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

...αν εννοείς ότι εγώ σε μπέρδεψα, ούτε εσύ ξεκαθάρισες όμως ότι ΗΔΗ έχεις ΚΟΤ (εγώ το πήρα ως δεδομένο ότι δεν έχεις). Περιμένεις λοιπόν την 1η Σεπτέμβρη για να ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ το ΚΟΤ σου.

• Like 1

9 hours ago, washcloud said:

...αν εννοείς ότι εγώ σε μπέρδεψα, ούτε εσύ ξεκαθάρισες όμως ότι ΗΔΗ έχεις ΚΟΤ (εγώ το πήρα ως δεδομένο ότι δεν έχεις). Περιμένεις λοιπόν την 1η Σεπτέμβρη για να ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ το ΚΟΤ σου.

εγω που εκανα ακυρωση χθες και ξαναεκανα αιτηση (εγκεκριμενη) πειραζει καπου?

6 ώρες πριν, kostakiss είπε

εγω που εκανα ακυρωση χθες και ξαναεκανα αιτηση (εγκεκριμενη) πειραζει καπου?

...τί εννοείς "αν πειράζει"...; Οποιαδήποτε στιγμή θες την κάνεις αυτήν την διαδικασία - προφανώς όταν έχουν αλλάξει εισοδηματικά κριτήρια και σε συμφέρει, ή αν έχεις αλλάξει πάροχο και θες να σιγουρέψεις ότι θα συνεχίσεις να παίρνεις την έκπτωση (αν και υποτίθεται ότι "τα συστήματα ενημερώνονται αυτόματα"......).

...επίσης θα χρειαστεί να ξανακάνεις από 1/9 έως 31/10...

• Thanks 1

εφοσον εχουμε πραγματοποιησει την αιτηση μας για κοινωνικο και εμφανιστουν τα ορια καταναλωσης, υπαρχει καποιος τροπος να γνωριζουμε εαν στον επομενο λογαριασμο θα χρεωθουμε με κοτ ή οχι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...