ekrepali Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, depmode είπε Δηλαδή, εν τέλει παίρνω έκπτωση βάση Κοτ 0,045 (χρέωση 0,135) για τις νυχτερινές, ενώ χωρίς Κοτ θα τις είχα χρεωθεί 0,13. Φυσικά, όταν τον χειμώνα θα έχω 1800 ημερήσιες, τότε φυσικά είναι πιο συμφέρον. Εεε ναι, όταν βγήκε το ΦΕΚ είχαν υπόψιν τις κλασικές τιμές της ΔΕΗ 0.10 - 0.08... και δε μερίμνησαν ότι θα βγούνε προγράμματα με διαφορά ημερήσιου / νυχτερινού πάνω από 0.045. Η ΔΕΗ δε μπορεί να κάνει κάτι αν δε βγει τροποποιητικό ΦΕΚ, φέξε μου και γλύστρισα... τώρα τα υπουργία είναι απασχολημένα με άλλα πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, depmode είπε Δηλαδή, εν τέλει παίρνω έκπτωση βάση Κοτ 0,045 (χρέωση 0,135) για τις νυχτερινές, ενώ χωρίς Κοτ θα τις είχα χρεωθεί 0,13. Ναι αλλά χωρίς ΚΟΤ θα είχες χρεωθεί τις ημερήσιες 0,18€/kw (συν τις ΥΚΩ) 😛 Εκτός του οτι γλύτωσες απο τις νυχτερινές ,τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις μεταφοράς/διανομής ~0,0269€/kw (άρα πάλι συμφέρει να εκμεταλλεύεσαι το νυχτερινό) , η αξία του να μη χάσεις την έκπτωση λόγω υπέρβασης μιας και μετράνε μόνο οι ημερήσιες στο όριο , είναι μεγάλη 6 ώρες πριν, depmode είπε Φυσικά, όταν τον χειμώνα θα έχω 1800 ημερήσιες, τότε φυσικά είναι πιο συμφέρον. φυσικά εννοείται να μη φτάνεις στο όριο την κατανάλωση , δε θέλει και πολύ να ξεπεράσεις τα 1800 και να χαθεί η έκπτωση τελείως (δίνει όριο υπέρβασης 10% αλλά γενικά έχε το νού σου) Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από korakios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Καλημέρα παιδιά. Επειδή έχω μπερδευτεί, το όριο σε ΚΟΤ Β είναι 1400 + ένα 10%, δηλαδή 1540, σωστά? Αυτό μετριέται ανά τετράμηνο? Δηλαδή 1540 / 4 = 385 Kwh τον μήνα είναι το όριο για να ισχύσει το ΚΟΤ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, KaRouLi είπε Καλημέρα παιδιά. Επειδή έχω μπερδευτεί, το όριο σε ΚΟΤ Β είναι 1400 + ένα 10%, δηλαδή 1540, σωστά? Αυτό μετριέται ανά τετράμηνο? Δηλαδή 1540 / 4 = 385 Kwh τον μήνα είναι το όριο για να ισχύσει το ΚΟΤ? τετράμηνο όχι μήνα , αν έκαψες παραπάνω ένα μήνα αλλά στο τετράμηνο είσαι στα όρια δε χάνεται η έκπτωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, korakios είπε τετράμηνο όχι μήνα , αν έκαψες παραπάνω ένα μήνα αλλά στο τετράμηνο είσαι στα όρια δε χάνεται η έκπτωση Μετράει στο τετράμηνο, οκ. Και στον έναντι ειναι φυσιολογικό να έκαψα "παραπάνω"? Επίσης, πώς γίνεται να καίω παραπάνω στον Εναντι, αφού στους έναντι δεν μετράνε Kwh? Μου ήρθε λογαριασμός 457 kwh για τον Ιούνιο και 77 ευρώ με myhome Online και το KOT δεν μέτρησε. Απλά βάλανε τυχαίο το νούμερο ή το στηρίζουν με μέσο όρο καταναλώσεων?? Κατέβηκα να κοιτάξω τον μετρητή, για να δω σε τι επίπεδα βρίσκομαι για να μην περάσω το όριο. Τελευταία καταμέτρηση με βάση τον προηγούμενο εκκαθαριστικό 328 στις ημερήσιες στις 6/6. Σήμερα, 11/7, είμαι στην ταρίφα 1 (ημερήσιες) στις 584 Kwh. Και άλλες 46 kwh στις νυχτερινές. Ελπίζω να τα επιστρέψουν τα παραπάνω που θα πληρώσω, γιατί πλέον δεν εμπιστεύομαι τίποτα. Το ξέρω ότι είναι λίγο off topic, αλλά οι νυχτερινές με το ΚΟΤ πώς συνδυάζονται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Το ξέρω ότι είναι λίγο off topic, αλλά οι νυχτερινές με το ΚΟΤ πώς συνδυάζονται? έχει χιλιοαναφερθεί , οι νυχτερινές τιμολογούνται σαν ημερήσιες μέχρι το όριο του ΚΟΤ στο όριο μετράνε μόνο οι ημερήσιες για τα έναντι να δίνεις εσύ την καταμέτρηση είτε μέσω ΔΕΗ ανα μήνα ή ΔΕΔΔΗΕ ανα δίμηνο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, korakios είπε έχει χιλιοαναφερθεί , οι νυχτερινές τιμολογούνται σαν ημερήσιες μέχρι το όριο του ΚΟΤ στο όριο μετράνε μόνο οι ημερήσιες για τα έναντι να δίνεις εσύ την καταμέτρηση είτε μέσω ΔΕΗ ανα μήνα ή ΔΕΔΔΗΕ ανα δίμηνο Σε παράδειγμα 2000 kwh με 1200 ημερησιες και 800 νυχτερινές, γίνεται 1400 ημερήσιες και 600 νυχτερινές, και θα μετρήσει το ΚΟΤ εν ολίγοις. Πώς γνωρίζω το ακριβές διάστημα του μήνα που μετράνε αυτοί για να στείλω και τις σωστές μετρήσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Σε παράδειγμα 2000 kwh με 1200 ημερησιες και 800 νυχτερινές, γίνεται 1400 ημερήσιες και 600 νυχτερινές, και θα μετρήσει το ΚΟΤ εν ολίγοις. σωστά 2 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Πώς γνωρίζω το ακριβές διάστημα του μήνα που μετράνε αυτοί για να στείλω και τις σωστές μετρήσεις? θα το δεις στο ebill , αν πας στο site του ΔΕΔΔΗΕ δε θυμάμαι , νομίζω σου δίνει άκυρο και απο κάτω γράφει τις ημερομηνίες καταχώρησης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatoskylo8 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Τα εισοδηματικά κριτήρια θα άλλαξουν για τον νέο ΚΟΤ ή θα μείνουν ίδια με πέρυσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geodimis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Στις 11/7/2022 στις 6:40 ΜΜ, Gatoskylo8 είπε Τα εισοδηματικά κριτήρια θα άλλαξουν για τον νέο ΚΟΤ ή θα μείνουν ίδια με πέρυσι; Τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν ίδια. Το θέμα είναι ότι θα δοθεί τελικά νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις όποτε θα καθυστερήσουν οι διασταυρώσεις στοιχείων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrakiskap Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε έναντι λογαριασμό 2μηνου με 800 ημ kw δεν βάλανε έκπτωση κοτ γιατί το σύστημα θεώρησε οτι θα ξεπεράσω το όριο των 1400 . Σε επικοινωνια μαζί τους ειπαν οτι αν δεν χάσω το όριο, θα μπει στον επόμενο λογαριασμό. Στον νέο λογαριασμό που εκδόθηκε (επισης έναντι) βάλανε την έκπτωση κοτ μόνο σε αυτές του τρέχοντος λογαριασμού και οχι και στις υπόλοιπες του προηγούμενου. Ειπαν οτι αυτό έγινε γιατι ειναι έναντι και όχι εκκαθαριστικός. Ειναι έτσι ;; Δεν λαμβάνω εκκαθαριστικούς δυστυχώς συχνά , για αυτο δινω δικές μου μετρήσεις καθε δίμηνο. Αν ειναι έτσι για να παίρνω την έκπτωση κοτ σε κάθε δίμηνο πρέπει να μην ξεπερνάω τις 700 kw το δίμηνο σωστά, ενώ κανονικά θα είχα την άνεση να είχα 800 το ένα δίμηνο και 600 το άλλο; Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από petrakiskap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, petrakiskap είπε Αν ειναι έτσι για να παίρνω την έκπτωση κοτ σε κάθε δίμηνο πρέπει να μην ξεπερνάω τις 700 kw το δίμηνο σωστά, ενώ κανονικά θα είχα την άνεση να είχα 800 το ένα δίμηνο και 600 το άλλο; καταρχάς την έκπτωση δεν την χάνεις απο τη στιγμή που στο τετράμηνο είσαι οκ όταν βγει εκκαθαριστικός κανονικά πρέπει να μπούνε όλες 6 λεπτά πριν, petrakiskap είπε Δεν λαμβάνω εκκαθαριστικούς δυστυχώς συχνά , για αυτο δινω δικές μου μετρήσεις καθε δίμηνο. να δίνεις εσύ μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ ωστε να το παίρνει η ΔΕΗ απο εκεί 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
libertini Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Αναμενόμενο... https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/394078/anakoinothike-nea-paratasi-gia-tis-forologikes-diloseis-2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakiss Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Πριν μια εβδομάδα έκανα δηλωση … την ανανέωση για κοτ την κάνω τώρα η στο 12μηνο από τη προηγούμενη φορά ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, kostakiss είπε Πριν μια εβδομάδα έκανα δηλωση … την ανανέωση για κοτ την κάνω τώρα η στο 12μηνο από τη προηγούμενη φορά ; Άμα κάνουν δηλώση ΟΛΟΙ. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα