Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, kostakiss είπε

εχω το home online με κοτβ. 

αξιζει να ζητησω νυχτερινο? δεν κανω ιδιαιτερη χρηση , αλλα αν αξιζει ισως να το ξανασκεφτω.

...αν θυμάμαι καλά, πάνω από 150kWh/μήνα, αξίζει (έστω και λίγο). Εξαρτάται φυσικά πόσο θα εκμεταλλεύεσαι τα ωράριά του (διαφέρουν κατά εποχή/περιοχή - τσέκαρέ τα), και λάβε υπ' όψη πως αν έχεις συσκευές που δουλεύουν 24/7 (2-3 ψυγεία ίσως ή/και καταψύκτες, ή συσκευές που καίνε βράδυ, πχ ίσως κλιμματιστικό το καλοκαίρι ή και υπολογιστή που έχεις ανοιχτό για πολλές ώρες).  Αν είναι δικό σου σπίτι, αξίζει σίγουρα έστω και για βάθος χρόνου - πάντως χασούρα σίγουρα δεν είναι, κάποια στιγμή θα κάνεις απόσβεση του αρχικού κόστους,  και απλά το αιτείσαι, δεν έχεις κάποια άλλη "υποχρέωση" (εκτός απ' τα εφ' άπαξ 42, το να έχεις ανοικτή πρόσβαση στο συνεργείο ή να είσαι εκεί να τους ανοίξεις). Μπορεί μάλιστα για κάποιο λόγο στο μέλλον ν' αυξηθεί η κατανάλωσή σου, και να είσαι ήδη έτοιμος. Και όπως ήδη σου είπε ο αποπάνω, σου "εξασφαλίζει" ότι δεν θα χάνεις το ΚΟΤ, καθώς οι "νυχτερινές" δεν μετριούνται για το όριό του (ειδικά αν έχεις όριο 1.400, είναι αρκετά πιθανό να σου είναι χρήσιμο). Ελπίζω βέβαια να ξέρεις ότι το ΚΟΤ έχει όριο κατανάλωσης και να μη νομίζεις ότι βρέξει-χιονίσει παίρνεις την έκπτωσή του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, washcloud είπε

^...ωραία ερώτηση, και το πιθανότερο είναι να παίρνεις την "απλή". Πιο σαφή απάντηση θα πάρεις ρωτώντας τους, και σίγουρα πάνω απ' όλα θα δεις τί θα ισχύσει στην πράξη (εκκαθαριστικός).

Αν δεν έχεις νυχτερινό, βάλε μπας και δεν χάνεις έτσι (δεν "μετράνε" οι "νυχτερινές για το όριο ΚΟΤ) την έκπτωση.

Η έκπτωση ΚΟΤ εφαρμόζεται, στη ΔΕΗ (γιατί σε άλλους παρόχους, παλιότερα έστω, εφαρμοζόταν κ στο νυχτερινό, όσο θυμάμαι) μόνο στις καταναλώσεις ημέρας...

...κι ενώ δε μετράνε οι νυχτερινές στο όριο, δε ήταν σαφές - για μένα τουλάχιστον - τί γίνεται αν η συνολική κατανάλωση Ημέρας + Νύχτας δε ξεπερνάει τις 350kwh το μήνα, σε μηνιαίο λογαριασμό...
...θα εφαρμοστεί το ΚΟΤ μόνο στη κατανάλωση ημέρας;

Στο τελευταίο λογαριασμό που έλαβα είχα κατανάλωση 300kwh ακριβώς, 151kwh μέρας + 141kwh νύχτας, και μού δόθηκε έκπτωση ΚΟΤΑ για το σύνολο των 300kwh, υπολογίζοντας τη κατανάλωση νύχτας σαν να ήταν μέρας (δλδ με χρέωση ημέρας)

dei-kot.jpg.081d0bd823b907ae3e806c161e1fb20a.jpg

6 ώρες πριν, definitio είπε

Η έκπτωση ΚΟΤ εφαρμόζεται, στη ΔΕΗ (γιατί σε άλλους παρόχους, παλιότερα έστω, εφαρμοζόταν κ στο νυχτερινό, όσο θυμάμαι) μόνο στις καταναλώσεις ημέρας...

...κι ενώ δε μετράνε οι νυχτερινές στο όριο, δε ήταν σαφές - για μένα τουλάχιστον - τί γίνεται αν η συνολική κατανάλωση Ημέρας + Νύχτας δε ξεπερνάει τις 350kwh το μήνα, σε μηνιαίο λογαριασμό...
...θα εφαρμοστεί το ΚΟΤ μόνο στη κατανάλωση ημέρας;

Στο τελευταίο λογαριασμό που έλαβα είχα κατανάλωση 300kwh ακριβώς, 151kwh μέρας + 141kwh νύχτας, και μού δόθηκε έκπτωση ΚΟΤΑ για το σύνολο των 300kwh, υπολογίζοντας τη κατανάλωση νύχτας σαν να ήταν μέρας (δλδ με χρέωση ημέρας)

Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στην εφαρμογή ΚΟΤ μεταξύ παρόχων.

Κατά τ' άλλα : α) οι νυχτερινές δεν προσμετρούνται αναφορικά με το όριο (άρα αν πχ με όριο 1.400 έχεις 1.350 ημερήσιες και 500 νυχτερινές, έτσι απλά δεν χάνεις την έκπτωση ΚΟΤ) και β) 50 κιλοβατώρες (για το συγκεκριμένο παράδειγμα) από τις νυχτερινές, "μεταφέρονται"/τιμολογούνται ως ημερήσιες ΜΕ ΚΟΤ (πράγμα που σε συμφέρει προφανώς). Οι υπολοιπόμενες (450), τιμολογούνται με την τιμή του νυχτερινού. Ανάλογο πράγμα ισχύει αν πχ είναι 1.200 οι ημερήσιες : "μεταφέρονται" 200 από τις 500 του νυχτερινού...(με άλλα λόγια "συμπληρώνουν το όριο", τρόπον τινά).

Καλησπέρα σας.

Έχω ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Μόλις σήμερα έγινε το συμβόλαιο στο taxisnet. Αρχικά ελπίζω να προλαβαίνω το παλαιό τιμολόγιο της ΔΕΗ (αύριο έχω κλείσει ραντεβού). Επίσης δικαιούμαι και ΚΟΤ. Πρόκειται να κάνω αίτηση και για το MyHomeOnline. Βρίσκομαι στο σωστό θέμα ή θα πρέπει να πάω στο MyHomeOnline;

Η απορία μου είναι: Με ποιά σειρά θα πρέπει να τα κάνω;
Για παράδειγμα, στο προηγούμενο διαμέρισμα έκανα πρώτα την αίτηση για MyHomeOnline και μετά για ΚΟΤ και...ενώ ο πρώτος λογ/μος ήρθε MyHomeOnline-Χωρίς ΚΟΤ, ο επόμενος ναι μεν είχε ΚΟΤ αλλά με πέταξε στο Γ1. Επομένως υποθέτω πως θα πρέπει να κάνω με σειρά:
1. Αίτηση επανηλεκτροδότησης
2. Αίτηση ΚΟΤ
3. Αίτηση MyHomeOnline
και όλα αυτά χωρίς να φύγω από το ραντεβού της ΔΕΗ (δηλαδή την ίδια ημέρα/ώρα για να προλάβω τις τρέχουσες τιμές).
Έχω πελαγώσει. @korakios @washcloud @HERTHAN και λοιποί εθελοντές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kongous είπε

Η απορία μου είναι: Με ποιά σειρά θα πρέπει να τα κάνω;
Για παράδειγμα, στο προηγούμενο διαμέρισμα έκανα πρώτα την αίτηση για MyHomeOnline και μετά για ΚΟΤ και...ενώ ο πρώτος λογ/μος ήρθε MyHomeOnline-Χωρίς ΚΟΤ, ο επόμενος ναι μεν είχε ΚΟΤ αλλά με πέταξε στο Γ1

κακώς , το online έπαιρνε κανονικά ΚΟΤ , ψάξτο*

5 λεπτά πριν, kongous είπε

Επομένως υποθέτω πως θα πρέπει να κάνω με σειρά:
2. Αίτηση ΚΟΤ
3. Αίτηση MyHomeOnline

σωστά , όχι όμως για το αν υπάρχει κίνδυνος να σε πετάξει στο Γ1 , αλλά να μη χάσεις μέρα απο ΚΟΤ

*εννοώ αμφισβήτηση λογαριασμού μέσω email , o μόνος λόγος να σε πετούσαν στο Γ1 είναι να μην επέλεξες μηνιαίο λογαριασμό/ ηλεκτρονικό και με πάγια εντολή μέσω κάρτας

επίσης πάρε γραπτώς οτι το online συνδιάζεται με ΚΟΤ μιας και δεν αναφέρεται στο site

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

6 λεπτά πριν, korakios είπε

κακώς , το online έπαιρνε κανονικά ΚΟΤ , ψάξτο*

Λάθος μου. Τώρα συνειδητοποιώ ότι άλλαξα κατηγορία ΚΟΤ από Α σε Β και συνέβη αυτό. Έχω κάνει τις ενστάσεις μου, τηλεφωνικά και με e-mail στη ΔΕΗ αλλά ακόμη περιμένω σχετικά με το όλο θέμα (από Νοέμβριο-Δεκέμβριο). 

Να ρωτήσω κάτι ακόμη: Υπάρχει κάποιος αριθμός που να χρειάζομαι ώστε να μπορώ να προχωρήσω το θέμα του MyHomeOnline χωρίς να περιμένω να γίνει επανηλεκτροδότηση πρώτα; Δηλαδή στο ίδιο ραντεβόυ που έχω για αίτηση επαναηλεκτροδότησης. (πχ Κωδικός Εταίρου η κάτι τέτοιο;) Ή αναγκαστικά περιμένω πρώτα να φανεί στο e-bill η παροχή του διαμερίσματος ώστε να προχωρήσω σε πάγια εντολή και μετά MyHomeOnline.

Να σε ευχαριστήσω επίσης για τη βοήθεια και για την αμεσότητα! 

1 λεπτό πριν, kongous είπε

Λάθος μου. Τώρα συνειδητοποιώ ότι άλλαξα κατηγορία ΚΟΤ από Α σε Β και συνέβη αυτό. Έχω κάνει τις ενστάσεις μου, τηλεφωνικά και με e-mail στη ΔΕΗ αλλά ακόμη περιμένω σχετικά με το όλο θέμα (από Νοέμβριο-Δεκέμβριο). 

10 εργάσιμες περιμένεις , όχι μήνες . Μπες στο myrae και κάνε αίτημα/παράπονο

τα υπόλοιπα δεν αφορούν ΚΟΤ , σου απαντώ στο άλλο θέμα

29 λεπτά πριν, korakios είπε

επίσης πάρε γραπτώς οτι το online συνδιάζεται με ΚΟΤ μιας και δεν αναφέρεται στο site

Ειναι αρκετο οτι αναφερεται στην συμβαση προμηθειας που εχει το site ?

2.3 Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)
Οι ΥΚΩ, οι οποίε καθορίζονται κάθε φορά από την Πολιτεία,
όπω: α) η παροχή ηλεκτρική ενέργεια στου καταναλω-
τέ των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τιμολογήσει ίδιε
ανά κατηγορία πελατών με αυτέ τη ηπειρωτική χώρα,
β) η παροχή ειδικού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
(Κ.Ο.Τ.)
στου δικαιούχου καταναλωτές...

5 λεπτά πριν, Specs είπε

Ειναι αρκετο οτι αναφερεται στην συμβαση προμηθειας που εχει το site ?

2.3 Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)
Οι ΥΚΩ, οι οποίε καθορίζονται κάθε φορά από την Πολιτεία,
όπω: α) η παροχή ηλεκτρική ενέργεια στου καταναλω-
τέ των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τιμολογήσει ίδιε
ανά κατηγορία πελατών με αυτέ τη ηπειρωτική χώρα,
β) η παροχή ειδικού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
(Κ.Ο.Τ.)
στου δικαιούχου καταναλωτές...

όχι μιας και είναι κάτι πολύ γενικό

πχ στα enter/enter+ αναφέρεται ξεκάθαρα στους όρους οτι προσφέρεται σε δικαιούχους ΚΟΤ

36 λεπτά πριν, kongous είπε

Επομένως υποθέτω πως θα πρέπει να κάνω με σειρά:
2. Αίτηση ΚΟΤ
3. Αίτηση MyHomeOnline
και όλα αυτά χωρίς να φύγω από το ραντεβού της ΔΕΗ (δηλαδή την ίδια ημέρα/ώρα για να προλάβω τις τρέχουσες τιμές).

Το 1. και το 3. είναι το ίδιο πράγμα, υπογράφεις νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμείς. Μόνο που το MyHomeOnline γίνεται μόνο online, στο ραντεβού σε κατάστημα μπορείς να υπογράψεις μόνο Γ1 ή Enter/Enter+.

Η αίτηση για ΚΟΤ δεν είμαι σίγουρος, αλλά λογικά γίνεται αφού υπογράψεις τη σύμβαση με τον πάροχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αίτηση ΚΟΤ χρειάζεσαι τον νέο αριθμό παροχής, που δηλώνει ο ΔΕΔΔΗΕ κατά την ηλεκτροδότηση/μέτρηση, άρα η αίτηση ΚΟΤ γίνεται κατόπιν επίσκεψης του ΔΕΔΔΗΕ μετά την νέα σύμβαση, για αλλαγή πάροχου ή και ηλεκτροδότησης.
Τον αριθμό παροχής στον λένε και τηλεφωνικά από τον πάροχο (ΔΕΗ στην προκειμένη)

https://www.insomnia.gr/forums/topic/598241-κοινωνικό-τιμολόγιο-ηλεκτρικού-ρεύματος/?do=findComment&comment=59142265

Επεξ/σία από foul

Άλλαξε κάτι στο ΚΟΤΑ ?Νόμιζα ότι το όριο 1400kw ήταν μόνο για την ημερήσια κατανάλωση και όχι για το νυχτερινό. Τους 2 τελευταίους μήνες δεν μου χουν βάλει έκπτωση γιατί είπαν η μέτρηση είναι από το ημερήσιο και το νυχτερινό ρολόι. Ξέρει κάνεις κάτι για αυτό?

Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι.

Το δε "1.400" είναι πάντως εξατομικευμένο όριο (βάσει σύνθεσης νοικοκυριού, δηλαδή για ΕΝΑ άτομο) και δεν έχει κάποιο νόημα γενικά που το αναφέρεις...

Τώρα όσο για το

Αναφορά σε κείμενο

Τους 2 τελευταίους μήνες δεν μου χουν βάλει έκπτωση γιατί είπαν η μέτρηση είναι από το ημερήσιο και το νυχτερινό ρολόι

...ποιοι ακριβώς στο είπαν "αυτό"; Το οποίο παρεμπιπτόντως δεν βγάζει κάποιο νόημα (...δεν ξέρω εσύ τι καταλαβαίνεις από το "επειδή η μέτρηση είναι από το ημερήσιο και το νυχτερινό ρολόι", ή αν κάποιος άλλος το πιάνει καλύτερα,,,,εγώ προσωπικά πάντως δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα...).

Στείλε ΜAIL "σε αυτούς", και (ξανα)ρώτα τους το γιατί, ζητώντας να σου απαντήσουν και αυτοί ΜΕ MAIL - και αν η απάντησή τους συνεχίζει να σε μπερδεύει, πσοτάρισέ την μας εδώ...

12 λεπτά πριν, geofak είπε

Ξέρουμε στο περίπου από πότε θα τραβάει το σύστημα στοιχεία από τη φετινή δήλωση για να γίνει νέα αίτηση;

...δεν υπάρχει "περίπου" - υπάρχει ακριβώς : την επομένη της λήξεως της περιόδου υποβολής των (συμπεριλαμβανομένης ΚΑΙ της - κλασσικής... - παρατάσεως). Αν θες να μπεις από τώρα με επικαιροποιημένα τα στοιχεία σου (αν έχει υπάρξει μεταβολή), ρώτα τον λογιστή σου αν και τί μπορεί να κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...