Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, desiro είπε

Ακυρο....λεει my home enter Κοτ....

Ναι my enter kot ειμαι,αλλα δεν εχει εκπτωση κοτ καθολου,μπορει επειδη βγηκε ο εκαθαριστικος πριν συμπληρωθει 4μηνο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

27 λεπτά πριν, dimostr είπε

Που το λέει ότι οποίος έχει ΚΟΤ δε πληρώνει ΥΚΩ?

https://government.gov.gr/απαλλαγή-από-τις-χρεώσεις-των-υπηρεσι/

Λογικό. Οι εκπτώσεις ΚΟΤ πληρώνονται άλλωστε από τις χρεώσεις ΥΚΩ και θα ήταν λίγο κουλό να πληρώνεις για να έχεις έκπτωση.

5 λεπτά πριν, washcloud είπε

https://government.gov.gr/απαλλαγή-από-τις-χρεώσεις-των-υπηρεσι/

Λογικό. Οι εκπτώσεις ΚΟΤ πληρώνονται άλλωστε από τις χρεώσεις ΥΚΩ και θα ήταν λίγο κουλό να πληρώνεις για να έχεις έκπτωση.

Ωραία αλλά βλέπω κατά καιρούς ανθρώπους που ανεβάζουν λογαριασμούς με ΚΟΤ και έχουν χρεώσεις ΥΚΩ 

Χίλια-δυο μπορεί. Μπορεί πχ (το πιθανότερο) να έχουν περάσει το όριο ΚΟΤ (οι άνω του ορίου πληρώνουν ΥΚΩ κανονικα)

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, washcloud είπε

Χίλια-δυο μπορεί. Μπορεί πχ (το πιθανότερο) να έχουν περάσει το όριο ΚΟΤ (οι άνω του ορίου πληρώνουν ΥΚΩ κανονικα)

Ερώτηση , όταν λέμε έχουν περάσει το όριο εννοούμε το όριο πχ των 1600 συνολικά η αν έχω όριο 1600 και έχω ένα μήνα πάνω από 400 τότε το χάνω όλο ?

Το σύνολο μετράει του 4μηνου.  Οταν περνάς το όριο Κοτ τοτε πληρώνεις ΥΚΩ. Χαρακτηριστικά , τον Νοεμβρη που ημουν εντος κοτ δεν πληρωσα τιποτα για ΥΚΩ  και τον Γενάρη που δεν ήμουν εντος  , πλήρωσα 50 ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ερώτηση , όταν λέμε έχουν περάσει το όριο εννοούμε το όριο πχ των 1600 συνολικά η αν έχω όριο 1600 και έχω ένα μήνα πάνω από 400 τότε το χάνω όλο ?

Βασικά το αν ΤΕΛΙΚΑ θα το χάσεις ή όχι, φαίνεται (εκ πρώτης) στον εκκαθαριστικό (αλλά και πάλι παίζουν κι άλλα "περιθώρια", πχ σε βάθος έτους). Αλλά και στον έναντι, αν πχ είναι μηνός και έχεις ξεπεράσει πχ τις 400kWh (με όριο 4μηνου 1.600), δεν θα πάρεις την έκπτωση, αλλά θα έχεις περιθώριο τον άλλο μήνα αν συνολικά δεν έχεις ξεπεράσει τις 800, να πάρεις την έκπτωση.

Με άλλα λόγια, αν το τετράμηνο ΔΕΝ έχεις ξεπεράσει συνολικά τις 1.600, παίρνεις την έκπτωση. Αν τις ξεπεράσεις (+ ένα 10% περιθώριο, δλδ συνολικά 1.760kWh), τότε θα χάσεις την έκπτωση για το 4μηνο.

Επεξ/σία από washcloud

Αφού ρε παιδιά μια φορά τους 4 μήνες μετράνε πως ξέρουν τι έχεις κάψει εσύ τον πρώτο η τον δεύτερο κλπ μήνα;.

Παλιά θυμάμαι μετρούσαν και στον δεύτερο μήνα για να σου βγάλουν το έναντι τώρα λένε τι είχες πέρυσι γραψε μια από τα ίδια.

Καλημέρα σας,

Τον Αύγουστο το 2020 είχα ενεργοποιήσει το ΔΕΗ myHome Online, τον Νοέμβριο το 2021 ο λογιστής μου, έκανε αίτηση για ΚΟΤ-Β 1600 και εγκρίθηκε.

Από τον λογαριασμό του Δεκεμβρίου 2021 και μετέπειτα, το τιμολόγιο εμφανίζεται ως: Γ1 Οικιακό Τιμολόγιο ΚΟΤ B

Όταν ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός που είναι και εκκαθαριστικός, είδα οτι πλέον εμφανίζει χρέωση για “Ρήτρα Αναπροσαρμογής” και τραβάω τα μαλλιά μου!

Γιατί έγινε αυτό;

Έκανε λάθος ο λογιστής στην αίτηση;

Δεν υπάρχει τιμολόγιο ΔΕΗ myHome Online + ΚΟΤ-Β ;

Τι μου προτείνετε να κάνω; ποιο είναι πιο οικονομικό;

Ευχαριστώ,

1 ώρα πριν, 2gsgsn είπε

Έκανε λάθος ο λογιστής στην αίτηση;

Δεν υπάρχει τιμολόγιο ΔΕΗ myHome Online + ΚΟΤ-Β ;

Τι μου προτείνετε να κάνω; ποιο είναι πιο οικονομικό;

...σαν τί λάθος να έκανε ο λογιστής στην αίτηση που να σχετίζεται με την ΔΕΗ και το ότι σε γύρισαν σε Γ1; Η αίτηση ήταν για ΚΟΤ και το μόνο λάθος που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να μην το δικαιωθείς (επίσης δύσκολο, αφού σαν λογιστής "σίγουρα" θα ήξερε τί να κάνει).

...το φθινόπωρο του '21 σίγουρα το Online δεχόταν ΚΟΤ. Πρακτικά, καθώς δεν αναφερόταν κάπου ότι δέχεται ή δεν δέχεται (την στιγμή που το Enter, δηλωμένα δεν δεχόταν). Προσωπικά δεν ξέρω αν τυχόν μεταξύ του φθινοπώρου του '21 και του Αυγούστου του '20 άλλαξε κάτι (αν δηλαδή πιο πριν δεχόταν το Ονλάιν ή δεν δεχόταν ΚΟΤ, δηλαδή να έχει σημασία το ΠΟΤΕ το ενεργοποίησες). Θα μπορούσε όμως και να βγει κάποιος που ξέρει περισσότερα και να πει. Αν δεν βγει (βασικά βγει δεν βγει), ρώτα την ΔΕΗ (με μέιλ) τί ισχύει και γιατί σε γύρισαν στο Γ1.

Τσέκαρε πάντως και προηγούμενους λογαριασμούς μπας κι έχουν ειδοποίηση (για την αλλαγή) που δεν πρόσεξες και δεν έχει σχέση με το ΚΟΤ...

50 λεπτά πριν, washcloud είπε

...σαν τί λάθος να έκανε ο λογιστής στην αίτηση που να σχετίζεται με την ΔΕΗ και το ότι σε γύρισαν σε Γ1; Η αίτηση ήταν για ΚΟΤ και το μόνο λάθος που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να μην το δικαιωθείς (επίσης δύσκολο, αφού σαν λογιστής "σίγουρα" θα ήξερε τί να κάνει).

...το φθινόπωρο του '21 σίγουρα το Online δεχόταν ΚΟΤ. Πρακτικά, καθώς δεν αναφερόταν κάπου ότι δέχεται ή δεν δέχεται (την στιγμή που το Enter, δηλωμένα δεν δεχόταν). Προσωπικά δεν ξέρω αν τυχόν μεταξύ του φθινοπώρου του '21 και του Αυγούστου του '20 άλλαξε κάτι (αν δηλαδή πιο πριν δεχόταν το Ονλάιν ή δεν δεχόταν ΚΟΤ, δηλαδή να έχει σημασία το ΠΟΤΕ το ενεργοποίησες). Θα μπορούσε όμως και να βγει κάποιος που ξέρει περισσότερα και να πει. Αν δεν βγει (βασικά βγει δεν βγει), ρώτα την ΔΕΗ (με μέιλ) τί ισχύει και γιατί σε γύρισαν στο Γ1.

Τσέκαρε πάντως και προηγούμενους λογαριασμούς μπας κι έχουν ειδοποίηση (για την αλλαγή) που δεν πρόσεξες και δεν έχει σχέση με το ΚΟΤ...

Ευχαριστώ washcloud για την άμεση απόκριση.

Παραθέτω τα στοιχεία του τελευταίου λογαριασμού, και ήθελα να ρωτήσω αν για καταναλώσεις 1300kw/μηνο υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή μεταξύ ΔΕΗ myHome Online και απλού Γ1 ΚΟΤ B ;

Έχω πιθανότητες να διεκδικήσω επιστροφή χρημάτων για το λάθος τους που με πήγαν στο απλό Γ1 ΚΟΤ B αντί του myHome Online + ΚΟΤ-Β ;

Screenshot_20220219_042115-1.png

Screenshot_20220219_043220.png

47 λεπτά πριν, 2gsgsn είπε

Παραθέτω τα στοιχεία του τελευταίου λογαριασμού, και ήθελα να ρωτήσω αν για καταναλώσεις 1300kw/μηνο υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή μεταξύ ΔΕΗ myHome Online και απλού Γ1 ΚΟΤ B ;

Έχω πιθανότητες να διεκδικήσω επιστροφή χρημάτων για το λάθος τους που με πήγαν στο απλό Γ1 ΚΟΤ B αντί του myHome Online + ΚΟΤ-Β ;

...και μόνο την αλλαγή από το "παλιό" Ονλάιν να βάλεις, μιλάμε (για αυτήν την κατανάλωση), σου βάζουν να πληρώσεις ένα 50άρι παραπάνω. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, γενικά τα νούμερα (πχ στην κρατική επιδότηση για το Γ1 που σε βάλανε = ποσά "ΤΕΜ") δεν μου κάθονται εντάξει (και λογικά σου χρωστάνε κι από εκεί). Αλλά και η ώρα δεν είναι νορμάλ, και η οθόνη μου που τα 'φτυσε και παλεύω με μια παλιά 14άρα CRT που μου φέρνει πονοκέφαλο - και γενικά λείπουν στοιχεία (απ' τον λογαριασμό, που τα ξέρει μόνο η ίδια η ΔΕΗ) για να μπορέσω εύκολα να υπολογίσω πώς και τί. Ο καλύτερος μάστορας για να "αποκρυπτογραφήσει" την συγκεκριμένη ανάλυση λογαριασμού είναι το μέλος korakios. Αν μέχρι αύριο απόγευμα δεν έχει δει το ποστ σου/απαντήσει, πόσταρέ το όλο αυτό ξανά στο thread "ΔΕΗ ΟΝλάιν/Εντερ" και απευθύνσου του. Δεν ξέρω αν εκείνος μπορεί να λύσει τον 'γρίφο' - σε κάθε περίπτωση θα σε ορμηνέψει τί να κάνεις για την αλλαγή σε Γ1 που σου κάνανε (και πιθανώς θα σου πει αν είναι "νόμιμη" ή όχι). Εάν δεν είναι, σύμφωνα με την γνώμη του, τότε 100% όχι μόνο μπορείς να διεκδικήσεις την διόρθωση λογαριασμού (και την επάνοδό σου στο παλιό Ονλάιν), αλλά να την έχεις σίγουρη. Εγώ είπαμε διατηρώ την επιφύλαξη μήπως και είτε το δικό σου Ονλάιν (το ΤΟΣΟ παλιό) δεν δεχόταν ΚΟΤ όταν υπέγραψες (άρα όταν το έβαλες έχασες το πρόγραμμα, ή μήπως με εσένα έκαναν αυτό που 'τρέμει" κόσμος καιρό τώρα, δηλαδή την μονομερή αλλαγή όρων σύμβασης στα σταθερά προγράμματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα...

Τεσπα, στα λέω γενικά - περιμένεις άποψη κοράκιου. Πάντως γενικά εμένα αυτός ο λογαριασμός μου φαίνεται σαν να τράκαρε βυτιοφόρο καυσίμων με πυραυλάκατο...

7 ώρες πριν, 2gsgsn είπε

ήθελα να ρωτήσω αν για καταναλώσεις 1300kw/μηνο υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή μεταξύ ΔΕΗ myHome Online και απλού Γ1 ΚΟΤ B ;

ναι

9 ώρες πριν, 2gsgsn είπε

Τον Αύγουστο το 2020 είχα ενεργοποιήσει το ΔΕΗ myHome Online,

μήπως τότε δεν έπαιρνε ΚΟΤ το online του 2020 και μπορεί να είχε άλλους όρους , δες τη σύμβαση

7 ώρες πριν, 2gsgsn είπε

φυσικά, κάνεις αμφισβήτηση στο [email protected]

και περιμένεις 10 εργάσιμες, μετά καταγγελία μέσω myrae

Ειμαι στο κοινωνικο που κανω αιτηση για νυκτερινο;

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

Τι εκριβως να διαλλεξω εκει που λεει χορηγηση καταργηση νυκτερινου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...