Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 λεπτά πριν, rofl είπε

οχι οχι δες το ββ)

https://deddie.gr/el/upiresies/eidika-timologia/koinwniko-oikiako-timologio/timologisi/

1

για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο

2

ή για υπέρβαση έως 10% (που εδω δεν κοιτανε τη μεση ετησια. μπορεις να κανεις εως +10% καθε 4μηνο)

εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων

και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση

με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης.

(το σπασα λιγο για να το κανω πιο κατανοητο)

η υπερβαλλουσα καταναλωση χρεωνεται εκτος ΚΟΤ.

και το 1) αφορα υπερβαση ανω του 10% 

ΝΑΙ, σωστά, λογικά είναι όπως τα λες, αλλά σύμφωνα με το δικό σου παράδειγμα θα έπρεπε να σε τιμολογήσει και τις 1827kwh με ΚΟΤ! Γιατί όμως δεν το έκανε? :huh:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

oχι αφου το λεει:  οτι καψεις πανω απο τα ορια  με  το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή

δεν κοιτανε την ετησια εκει. 

ξεπερνας το οριο του ΚΟΤ που δικαιουσαι στο 4μηνο μεχρι 10%, χρεωνεσαι με κανονικο τιμοκαταλογο τις παραπανω.

βασικα το ΚΟΤ δες το σαν μια flat εκπτωση που μου αφαιρει max 1700*0.045=~76 eur το τετραμηνο 

αν δεν πιασεις το 1700 με τις ημερησιες, σου συμπληρωνουν τα 1700 με νυχτας. οποτε η εκπτωση που περνεις ειναι flat (αν ξεπερνας τις 1700 ως συνολο)

Επεξ/σία από rofl
  • Confused 1

5 λεπτά πριν, Fallen333 είπε

"εισαγωγικά" σημαίνει οτι ΔΕΝ μας ενδιαφέρει αν η ΔΕΗ τιμολογεί με ΚΟΤ ή χωρίς ΚΟΤ στους έναντι λογαριασμούς της.Για την ΔΕΗ μετράει μόνο το χρηματικό ποσό της αξίας του ρεύματος. 

Καπίς?

Κι εμενα το χρηματικο ποσο της αξιας τους ρευματος μ'ενδιαφερει και ΔΕΝ μ'ενδιαφερει καθολου τι κανει η ΔΕΗ.

695345365_.PNG.5840dae74922760f0cb8d0f812f9fc38.PNG

• Like 1

5 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Κι εμενα το χρηματικο ποσο της αξιας τους ρευματος μ'ενδιαφερει και ΔΕΝ μ'ενδιαφερει καθολου τι κανει η ΔΕΗ.

695345365_.PNG.5840dae74922760f0cb8d0f812f9fc38.PNG

Si! 

Godfather-Ring-Kiss.jpg

Buona notte...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως σχετικά με τους μηνιαίους εκκαθαριστικούς ( εννοώ δινουμε εμείς μέτρησεις στους 3 ) το κοτ δεν υπολογίζεται αν κάποιος εχει 1600 οριο, 1600/4 = 400, αλλα 1600/120 = 13,33 επι της μέρες. Αυτό είναι το πραγματικό όριο.

Επίσης ο κάθε πάροχος το υπολογίζει αλλιώς, η δεη που τώρα ξαναγύρισα, πριν 2 χρόνια το υπολογίζει οπως ανέφερε ο φιλος παραπάνω ως εξεις, αν έχεις νυκτερινό. Αν είσαι κατω απο το όριο παίρνει kw απο της νύχτας καί τις προσθέτει στις μέρας για να τις υπολογίσει με το κοτ.

Επεξ/σία από leotzian
  • Like 1

9 ώρες πριν, leotzian είπε

Η τάδε,τις εχει κανονικά τις KWH και αφαιρεί το κοτ σαν ποσό.

έχει αναφερθεί πολλές φορές οτι είναι λάθος υπολογισμός μηχανογράφησης

κάποια στιγμή θα το δουν ,οπότε είτε θα το διορθώσουν και θα τιμολογούν τις νυχτερινές σαν ημερήσιες στο ΚΟΤ , είτε δε θα το δουν ποτέ , είτε θα έρθουν μεγάλα αναδρομικά

καλό είναι να σβήσεις την εταιρία (αν και πλέον βάζει ρήτρα στο ΚΟΤ οπότε σπάνιο να ρωτήσει κάποιος για το συγκεκριμένο)

Καλησπέρα,καταλάθος ενεργοποίησα το home online σε λογαριασμό με ΚΟΤ,ήθελα να ενεργοποιήσω την άλλη κατοικία,την επόμενη μέρα τους έστειλα μήνυμα να ακυρώσουν την αίτηση και τώρα είμαι στο περίμενε,σε περίπτωση που ακυρώσουν το home online λόγου λάθους το ΚΟΤ θα παραμείνει?η το χάνω?

38 λεπτά πριν, chrivas είπε

Καλησπέρα,καταλάθος ενεργοποίησα το home online σε λογαριασμό με ΚΟΤ,ήθελα να ενεργοποιήσω την άλλη κατοικία,την επόμενη μέρα τους έστειλα μήνυμα να ακυρώσουν την αίτηση και τώρα είμαι στο περίμενε,σε περίπτωση που ακυρώσουν το home online λόγου λάθους το ΚΟΤ θα παραμείνει?η το χάνω?

ξεκινάμε με τα πιο βασικά , πότε το ενεργοποίησες ?

39 λεπτά πριν, chrivas είπε

Μόλις τώρα, korakios είπε

Κι αν φαίνεται στο ebill ενεργό ως xx/xx/23 ή υπό εξέταση.

• Like 1

3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κι αν φαίνεται στο ebill ενεργό ως xx/xx/23 ή υπό εξέταση.

Φαίνεται ενεργό μέχρι το 23 αλλά έστειλα μήνυμα την επόμενη μέρα,ενεργοποιήθηκε το πρωί και το μεσημέρι εστειλα

5 λεπτά πριν, korakios είπε

Την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη τους έστειλα μήνυμα για ακύρωση λόγου λαθους

Μου είπαν από το τμήμα συμβολαίων να στείλω μήνυμα και θα εχω απάντηση,αλλά το πρόβλημα μου είναι αυτό αν χάσω το ΚΟΤ και πρέπει να ξανακάνω αίτηση παλι

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, chrivas είπε

Την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη τους έστειλα μήνυμα για ακύρωση λόγου λαθους

συγχαρητήρια ,  αιτήθηκες να ακυρώσεις αίτηση που άλλοι χτυπιούνται που δεν προλάβανε τελευταία στιγμή μέχρι 2/12

το ΚΟΤ δεν το χάνεις , χάνεις +0,10 0,073 λεπτά /kw (περίπου) παραπάνω χρέωση του Γ1 σε σχέση με το online

αν είσαι τυχερός , θα καθυστέρησε η ΔΕΗ να επεξεργαστεί το αίτημα , ζήτα να ακυρωθεί η ακύρωση , τηλ πρωί πρωί

Επεξ/σία από korakios

Μόλις τώρα, korakios είπε

συγχαρητήρια ,  αιτήθηκες να ακυρώσεις αίτηση που άλλοι χτυπιούνται που δεν προλάβανε τελευταία στιγμή μέχρι 2/12

το ΚΟΤ δεν το χάνεις , χάνεις +0,10 λεπτά /kw (περίπου) παραπάνω χρέωση του Γ1 σε σχέση με το online

αν είσαι τυχερός , θα καθυστέρησε η ΔΕΗ να επεξεργαστεί το αίτημα , ζήτα να ακυρωθεί η ακύρωση , τηλ πρωί πρωί

Έχεις δίκαιο φίλε μου αλλά είναι του παππού μου και έβαλα την δικιά μου κάρτα στην πάγια εντολή,ο παππούς μου δεν έχει μεγάλη κατανάλωση και εγώ δεν μπορώ να πληρώνω δύο λογαριασμούς με πάγια εντολή,γιατί την άλλη κατοικία την πληρώνω εγώ και εκεί έβαλα πάγια εντολή. Ναι τους έστειλα την επόμενη μέρα ακριβως

Έχει ενεργοποιηθεί το πακέτο δεν είναι υπό επεξεργασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...