korakios Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, rofl είπε το ωφελος στις νυχτερινες μ αυτον τον τροπο που το υπολογιζουν ειναι απο 7.8 λεπτα της νυχτας > στα 6.5 λεπτα. νταξ στις 220 ειναι ενα 3ευρο το όφελος είναι να μη χάσεις το ΚΟΤ όπου και εκεί είναι η τεράστια χρηματική διαφορά Μόνο και μόνο γιαυτό το λόγο ,αξίζει αγνοώντας τα 0,0269 συστήματος μεταφοράς&διανομής στις ρυθμιζόμενες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Γιατι όμως τσιμπισαν και μερικές απο το νυχτερινό και τις πεταξαν στο ημερήσιο ?? Για να γεμίσουν το τσουβαλι τους ?? Δεν είναι κάπως "κακό" αυτό ? Γίνεται συστηματικά αυτο βέβαια !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Γιατι όμως τσιμπισαν και μερικές απο το νυχτερινό και τις πεταξαν στο ημερήσιο ?? Για να γεμίσουν το τσουβαλι τους ?? Δεν είναι κάπως "κακό" αυτό ? Γίνεται συστηματικά αυτο βέβαια !!! γιατί οι νυχτερινές τιμολογούνται ως ημερήσιες στο ΚΟΤ (έτσι όρισε ο νομοθέτης) φυσικά τα 0,0285 (με ΦΠΑ απο μεταφοράς διανομής) κάπως πατσίζουν και εννοείται οτι οι υπόλοιπες νυχτερινές τιμολογούνται κανονικά σαν νυχτερινές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fallen333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 3/12/2021 στις 5:10 ΜΜ, rofl είπε 1700 και εχω παρει εκπτωση ΚΟΤ σε 1757 με συνολικη καταναλωση μερας 1827 Αν έχεις τα εκκαθαριστικά από τα προηγούμενα 2 τετράμηνα, τσέκαρε λίγο τις kwh και πες μας πόσες ήταν? 23 ώρες πριν, HERTHAN είπε Καλα θα ειναι για μενα οποιος ξερει να το κοντρολαρει να το κανει αν δεν θελει εναντι.Αν δεν μπορει τοτε εννοειται να κανει αυτο που αναφερεις. Ο καθένας λειτουργεί όπως τον βολεύει. Εσύ το έμαθες πλέον το σύστημα και το κοντρολάρεις όπως θες. 11 ώρες πριν, HERTHAN είπε Tελικα στους εναντι υπολογιζεται η εκπτωση ΚΟΤ η οχι? "ΝΑΙ", αλλά σε εισαγωγικά... Spoiler Πώς βάζω φωτός μέσα σε spoiler???? θα σου εξηγήσω σε λίγο τα "εισαγωγικά" σ 10 ώρες πριν, korakios είπε μπορεί με βάση περσινές ενδείξεις να σε πετάνε και να βγει φουσκωμένος μέχρι να βγει ο εκκαθαριστικός Μου ήρθε μια φορά με Γ1Ν έναντι 249Ε, βασισμένος σε περσινές ενδείξεις, εγώ γέλασα και τους έβαλα τα 49Ε. Το επόμενο δίμηνο μου ήρθε εκκαθαριστικός -210Ε (αξία ρεύματοσ), τους χρωστούσα 200Ε, πατσίσαμε! Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από Fallen333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, korakios είπε το όφελος είναι να μη χάσεις το ΚΟΤ όπου και εκεί είναι η τεράστια χρηματική διαφορά Μόνο και μόνο γιαυτό το λόγο ,αξίζει αγνοώντας τα 0,0269 συστήματος μεταφοράς&διανομής στις ρυθμιζόμενες ναι αυτο δεν το συζηταμε, ειναι must το νυχτερινο. με τα ορια που εχουν βαλει δεν βγαινει χωρις νυχτερινο. Και χωρις ΚΟΤ το νυχτερινο ειναι must ουτως η αλλως. 1 ώρα πριν, Fallen333 είπε Αν έχεις τα εκκαθαριστικά από τα προηγούμενα 2 τετράμηνα, τσέκαρε λίγο τις kwh και πες μας πόσες ήταν 1666 στο προηγουμενο και 1482 στο προπροηγουμενο oπως ειπαν τα παιδια ομως με 1700 οριο δεν εκανα ουσιαστικα υπερβαση με τις 1827 καθως ημουν κατω του 10%. τις καταναλωσεις του χρονου θα τις κοιτουσαν αν σε ενα λογαριασμο υπερβεις πανω απο το 10%. και στις 2 περιπτωσεις οι extra χρεωνονται με τον κανονικο τιμοκαταλογο και κλιμακα. ειλικρινα γιατι το χουν κανει ετσι. ενα 78.44 το 4μηνο εκπτωση ειναι το ΚΟΤΒ με 1700, και το χουν κανει πυρηνικη φυσικη στους υπολογισμους, για να κοβουν κοσμο αντι να περνανε flat μεχρι 80 ευρω εκπτωση το 4μηνο η ενα 20αρι στους μηνιαιους. και αντιστοιχα εως 65/4μηνο η 16/μηνα στο 1400. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από rofl 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler 30 λεπτά πριν, Fallen333 είπε Πώς βάζω φωτός μέσα σε spoiler???? αν είσαι απο pc όταν βάλεις spoiler να σιγουρευτείς οτι ο δρομέας είναι μέσα στο spoiler αν είσαι απο κινητό/tablet είναι πίκρα , ειδικά σε iOS ξεχνάς οποιαδήποτε διόρθωση (μεταφορά ή σβήσιμο) Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fallen333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, rofl είπε 1666 στο προηγουμενο και 1482 στο προπροηγουμενο Ωραία! Λοιπόν, "ετήσια ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ βάση" σημαίνει Rock'n'Roll = μπορείς να "ροκάρεις" (να πάρεις το 10%) μόνο ΑΝ "ρολάρεις" (το ετήσιο σύνολο kwh να είναι 3 χ όρια ΚΟΤ). Πχ, έχουμε όριο ΚΟΤ=1700kwh. Η ετήσια βάση είναι 3χ1700=5100kwh. Για να ροκάρω σε αυτό το τετράμηνο, δηλαδή για να χρεωθώ ΕΩΣ 1870kwh ΜΕ ΚΟΤ, θα πρέπει στα 2 προηγούμενα τετράμηνα που ρολάρουν (ακολουθούν) μαζί με αυτό το τετράμηνο, να έχω, ΚΑΙ κάτω από 1700kwh για κάθε ένα από τα 2 τετράμηνα, ΚΑΙ ταυτόχρονα σύνολο 1700+1700-170 = κάτω από 3230kwh. Εσύ έκαψες 1666+1482=3138kwh, άρα μπορούσες να κερδίσεις το 10% και να ξεπεράσεις τα 1700. Το θέμα είναι γιατί σε τιμολόγησαν μόνο τις 1757 και οχι τις 1827kwh με ΚΟΤ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, Fallen333 είπε Ο καθένας λειτουργεί όπως τον βολεύει. Εσύ το έμαθες πλέον το σύστημα και το κοντρολάρεις όπως θες. "ΝΑΙ", αλλά σε εισαγωγικά... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Πώς βάζω φωτός μέσα σε spoiler???? θα σου εξηγήσω σε λίγο τα "εισαγωγικά" Εννοειται ο καθενας οπως τον βολευει κι αυτο ανεφερα απο το πρωτο μου μηνυμα. Εισαγωγικα και μια μαλακια και μιση.....δεν τους αφηνω με τιποτα να ξαναβγαλουν εναντι ουτε με σφαιρες.Δεν θα κανουν αυτοι οτι θελουν.Εγω θα κανω οτι θελω.Και να λαθος να κανω καλυτερα να το κανω εγω παρα να το κανουν αυτοι. Φυσικα ετσι λειτουργω εγω και δεν λεω σε κανεναν να κανει το ιδιο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fallen333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, korakios είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου αν είσαι απο pc όταν βάλεις spoiler να σιγουρευτείς οτι ο δρομέας είναι μέσα στο spoiler αν είσαι απο κινητό/tablet είναι πίκρα , ειδικά σε iOS ξεχνάς οποιαδήποτε διόρθωση (μεταφορά ή σβήσιμο) Spoiler Τί εννοείς "δρομέα"? Το λίνκ?? Άρα θα πρέπει να ανεβάσω την φωτό στο ίντερνετ!? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από Fallen333 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Fallen333 είπε Ωραία! Λοιπόν, "ετήσια ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ βάση" σημαίνει Rock'n'Roll = μπορείς να "ροκάρεις" (να πάρεις το 10%) μόνο ΑΝ "ρολάρεις" (το ετήσιο σύνολο kwh να είναι 3 χ όρια ΚΟΤ). Πχ, έχουμε όριο ΚΟΤ=1700kwh. Η ετήσια βάση είναι 3χ1700=5100kwh. Για να ροκάρω σε αυτό το τετράμηνο, δηλαδή για να χρεωθώ ΕΩΣ 1870kwh ΜΕ ΚΟΤ, θα πρέπει στα 2 προηγούμενα τετράμηνα που ρολάρουν (ακολουθούν) μαζί με αυτό το τετράμηνο, να έχω, ΚΑΙ κάτω από 1700kwh για κάθε ένα από τα 2 τετράμηνα, ΚΑΙ ταυτόχρονα σύνολο 1700+1700-170 = κάτω από 3230kwh. Εσύ έκαψες 1666+1482=3138kwh, άρα μπορούσες να κερδίσεις το 10% και να ξεπεράσεις τα 1700. Το θέμα είναι γιατί σε τιμολόγησαν μόνο τις 1757 και οχι τις 1827kwh με ΚΟΤ? οχι οχι δες το ββ) https://deddie.gr/el/upiresies/eidika-timologia/koinwniko-oikiako-timologio/timologisi/ 1 για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο 2 ή για υπέρβαση έως 10% (που εδω δεν κοιτανε τη μεση ετησια. μπορεις να κανεις εως +10% καθε 4μηνο) εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης. (το σπασα λιγο για να το κανω πιο κατανοητο) η υπερβαλλουσα καταναλωση χρεωνεται εκτος ΚΟΤ. και το 1) αφορα υπερβαση ανω του 10% Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fallen333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Εννοειται ο καθενας οπως τον βολευει κι αυτο ανεφερα απο το πρωτο μου μηνυμα. Εισαγωγικα και μια μαλακια και μιση.....δεν τους αφηνω με τιποτα να ξαναβγαλουν εναντι ουτε με σφαιρες.Δεν θα κανουν αυτοι οτι θελουν.Εγω θα κανω οτι θελω.Και να λαθος να κανω καλυτερα να το κανω εγω παρα να το κανουν αυτοι. Φυσικα ετσι λειτουργω εγω και δεν λεω σε κανεναν να κανει το ιδιο. Γιατί βιάζεσαι? Θα σου εξηγήσω σε λίγο. Δεν έχει να κάνει με προσωπικές επιλογές, είναι θέμα "τί τιμολογεί η ΔΕΗ", εμείς συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Μισό να κάνω τσιγάρο και επανέρχομαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Fallen333 είπε Γιατί βιάζεσαι? Θα σου εξηγήσω σε λίγο. Δεν έχει να κάνει με προσωπικές επιλογές, είναι θέμα "τί τιμολογεί η ΔΕΗ", εμείς συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Μισό να κάνω τσιγάρο και επανέρχομαι... Επειδη κανω τσιγαρο και ειναι η ωρα τετοια μην με βαλεις να σκεφτω γιατι σ'εφαγα κι εφυγα. Καταλαβαινω το σκεπτικο σου αλλα για μενα ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη και δεν με νοιαζει τι θα κανει η ΔΕΗ και η καθε ΔΕΗ. Οτι κι αν πεις εγω μετρησεις θα δινω εκτος κι αν μου πληρωσεις τον επομενο λογαριασμο στο αεριο τοτε θ'αφησω να μου ερθει εναντι. 15 λεπτά πριν, Fallen333 είπε Ωραία! Λοιπόν, "ετήσια ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ βάση" σημαίνει Rock'n'Roll = μπορείς να "ροκάρεις" (να πάρεις το 10%) μόνο ΑΝ "ρολάρεις" (το ετήσιο σύνολο kwh να είναι 3 χ όρια ΚΟΤ). Πχ, έχουμε όριο ΚΟΤ=1700kwh. Η ετήσια βάση είναι 3χ1700=5100kwh. Για να ροκάρω σε αυτό το τετράμηνο, δηλαδή για να χρεωθώ ΕΩΣ 1870kwh ΜΕ ΚΟΤ, θα πρέπει στα 2 προηγούμενα τετράμηνα που ρολάρουν (ακολουθούν) μαζί με αυτό το τετράμηνο, να έχω, ΚΑΙ κάτω από 1700kwh για κάθε ένα από τα 2 τετράμηνα, ΚΑΙ ταυτόχρονα σύνολο 1700+1700-170 = κάτω από 3230kwh. Εσύ έκαψες 1666+1482=3138kwh, άρα μπορούσες να κερδίσεις το 10% και να ξεπεράσεις τα 1700. Το θέμα είναι γιατί σε τιμολόγησαν μόνο τις 1757 και οχι τις 1827kwh με ΚΟΤ? Αν δω οτι ξεκινα με την λεξη Ωραια και βαλεις κανενα κατεβατο δεν το διαβαζω.Οπως κανω με τον Wash με λιγα λογια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Επειδη κανω τσιγαρο και ειναι η ωρα τετοια μην με βαλεις να σκεφτω γιατι σ'εφαγα κι εφυγα. ένας ένας και ανοίξτε κανα παράθυρο 6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Αν δω οτι ξεκινα με την λεξη Ωραια και βαλεις κανενα κατεβατο δεν το διαβαζω.Οπως κανω με τον Wash με λιγα λογια. ναι ρε, τι παλικάρι , ποστ και νουβέλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, korakios είπε ναι ρε, τι παλικάρι , ποστ και νουβέλα Τον ξερω πολλα χρονια κι εχω επισης πολλα χρονια που δεν μπορω να τον παρακολουθησω.Θα πρεπει να παρω ηρεμηστικο για να ξεκινησω να διαβαζω. Ενα καλημερα ενα καλησπερα κι ενα καληνυχτα θα πω μονο σε συζητηση με τον Wash. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fallen333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Επειδη κανω τσιγαρο και ειναι η ωρα τετοια μην με βαλεις να σκεφτω γιατι σ'εφαγα κι εφυγα. "εισαγωγικά" σημαίνει οτι ΔΕΝ μας ενδιαφέρει αν η ΔΕΗ τιμολογεί με ΚΟΤ ή χωρίς ΚΟΤ στους έναντι λογαριασμούς της. Για την ΔΕΗ μετράει μόνο το χρηματικό ποσό της αξίας του ρεύματος. Είτε 100Ε έρθει έναντι με ΚΟΤ, είτε 100Ε χωρίς ΚΟΤ, αυτό το ποσό των 100Ε θα αφαιρέσει στο τέλος η ΔΕΗ από τον εκκαθαριστικό. Καπίς? Εσύ καλά κάνεις και μετράς κάθε μήνα γιατί τρώς 400άρια και 500άρια σε κάθε έναντι, οπότε σωστά για σένα κάνεις κοντρόλ και δίνεις ενδείξεις. Για κάποιον που είναι σίγουρος οτι ΔΕΝ ξεπερνά το όριο του ΚΟΤ, είτε 10Ε του έρθει έναντι, είτε 100Ε, ΔΕΝ τον ενδιαφέρει αφού στον εκκαθαριστικό θα τιμολογηθεί με ΚΟΤ και θα του αφαιρεθούν τα 10Ε ή τα 100Ε του έναντι. Βλέπε δικό μου παράδειγμα πιο πάνω που είπα στον κόρακα για τα "-210Ε, +200Ε που χρωστούσα, πατσίσαμε". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα