korakios Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, leotzian είπε Πώς γίνεται να σου υπολογίζουν κοτ σε υποθετική κατανάλωση δεν ξέρω.... εφαρμόζουν αναλογικά το όριο στην υποθετική κατανάλωση ανέβασε έναν έναντι απο ΔΕΗ (nova δεν είναι εμπιστοσύνης οτι θα τα υπολόγιζαν καν) που να μην έχει ΚΟΤ . έναντι μετά απο εκκαθαριστικό και πες μας όρια και περίοδο κατανάλωσης φυσικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, HERTHAN είπε Αν ειχες νυχτερινο θα μπορουσες τις 400 kwh που εχεις παραπανω απο το οριο να τις καις στο νυχτερινο και να μην εχεις προβλημα. @HERTHAN έχω νυχτερίνο (το παλιο νυχτερινο κιολας συνεχόμενο 11 βραδυ με 8 το πρωι) αλλά αντε πες το στην γυναίκα αυτό !!! αμα ημουν μονος μου ολα νυχτερινο θα τα ειχα !!! αλλα στην γυναικα δεν μπορεις να εξησεις τις διαφορές !!! ευχαριστω για τις απαντησεις σας , θα κανω μια δοκιμη το προσεχες διαστημα και αναλογως θα κινηθώ !! Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από NeCrOmAnCeR19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, HERTHAN είπε Πως ξερουν αν εισαι εντος η εκτος οριων αφου ειναι εναντι? Είναι μεν έναντι, αλλά αφού έχεις δώσει μέτρηση σε χρεώνουν βάσει της πραγματικής εικόνας. Αν δώσεις μέτρηση εκτός ορίων, θεωρούν πως είναι καλύτερα να σε βγάλουν εκτός ΚΟΤ στον έναντι και να πληρώσεις ρυθμιζόμενες, παρά να σου δώσουν έκπτωση στον έναντι κι αν είσαι εκτός ορίων στο 4μηνο να πρέπει να πληρώσεις όλη τη κατανάλωση συν τις ρυθμιζόμενες. Γι'αυτό λέω ότι είναι καλύτερα: - Να κάνεις απλά κουμάντο να μη ξεπερνάς τα όρια 4μήνου - Να κάνεις υπολογισμό στο excel πόσο θα πληρώσεις το 4μηνο με ΚΟΤ συν ρυθμιζόμενες, και πόσο χωρίς ΚΟΤ συν ρυθμιζόμενες (σε περίπτωση που κάνεις υπέρβαση ). Προσθέτεις μετά και τις χρεώσεις του Δήμου και έχεις πλήρη εικόνα των μελλοντικών χρεώσεων. Αν είναι να πληρώνεις 200 ευρώ το 4μηνο, τότε αφήνεις τη ΔΕΗ να σε χρεώνει έναντι κατά προσέγγιση κι εσύ πληρώνεις 50 ευρώ το μήνα ανεξάρτητα αν ο έναντι έρθεις 20 ή 30 ευρώ. Βέβαια αυτό που λες ότι σου έρχονταν έναντι κατά προσέγγιση 400 ευρώ είναι τρελό. Για το οικιακό μιλάς ή για το επαγγελματικό; Αν έγινε στο επαγγελματικό πιθανώς λάμβαναν κατά τη προσέγγιση τη περσινή κατανάλωση με το χαλασμένο μετρητή. Αν έγινε στο οικιακό, αυτό είναι μαλακία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, ekrepali είπε Είναι μεν έναντι, αλλά αφού έχεις δώσει μέτρηση σε χρεώνουν βάσει της πραγματικής εικόνας. Οχι εννοω για εναντι χωρις να δωσεις μετρηση. 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε Για το οικιακό μιλάς ή για το επαγγελματικό; Αν έγινε στο επαγγελματικό πιθανώς λάμβαναν κατά τη προσέγγιση τη περσινή κατανάλωση με το χαλασμένο μετρητή. Αν έγινε στο οικιακό, αυτό είναι μαλακία... Για το οικιακο αφου μιλαμε για ΚΟΤ. Στο επαγγελματικο το Γ22 βγαινει υποχρεωτικα εκκαθαριστικος καθε μηνα. 8 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε @HERTHAN έχω νυχτερίνο (το παλιο νυχτερινο κιολας συνεχόμενο 11 βραδυ με 8 το πρωι) αλλά αντε πες το στην γυναίκα αυτό !!! αμα ημουν μονος μου ολα νυχτερινο θα τα ειχα !!! αλλα στην γυναικα δεν μπορεις να εξησεις τις διαφορές !!! ευχαριστω για τις απαντησεις σας , θα κανω μια δοκιμη το προσεχες διαστημα και αναλογως θα κινηθώ !! Απο τις κιλοβατωρες που ανεφερες μετα στο προηγουμενο μηνυμα ποσες ηταν στο νυχτερινο? Στο ρωταω γιατι μονο το ημερησιο πιανεται για το αν θα ξεπερασειςς το ΚΟΤ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 400 ευρώ έναντι... μόνο σε σένα συμβαίνουν αυτά ρε, τι να πω. 🤪 Εντάξει αυτό έγινε παλιά, τώρα η ΔΕΗ έχει εκσυχρονιστεί. 😅 Είσαι και πιο ενημερωμένος... θα μπορούσες να κάνεις αμφισβήτηση προσκομίζοντας τους εκκαθαριστικούς του περασμένου χρόνου, ώστε να ακυρωθεί ο λογαριασμός και να γίνει επανέκδοση. Αλλά κι εδώ είσαι γκαντέμης λόγω myhomeonline... γιατί αν δε ξεμπερδέψεις με την αμφισβήτηση εντός 40 ημερών (εσένα σου απαντάνε μετά από 8 μήνες συνήθως), θα πάει η πάγια να τραβήξει 400 ευρώ κι αν δεν τα βρει σε πετάξει σε Γ1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, ekrepali είπε 400 ευρώ έναντι... μόνο σε σένα συμβαίνουν αυτά ρε, τι να πω. 🤪 Εντάξει αυτό έγινε παλιά, τώρα η ΔΕΗ έχει εκσυχρονιστεί. 😅 Είσαι και πιο ενημερωμένος... θα μπορούσες να κάνεις αμφισβήτηση προσκομίζοντας τους εκκαθαριστικούς του περασμένου χρόνου, ώστε να ακυρωθεί ο λογαριασμός και να γίνει επανέκδοση. Αλλά κι εδώ είσαι γκαντέμης λόγω myhomeonline... γιατί αν δε ξεμπερδέψεις με την αμφισβήτηση εντός 40 ημερών (εσένα σου απαντάνε μετά από 8 μήνες συνήθως), θα πάει η πάγια να τραβήξει 400 ευρώ κι αν δεν τα βρει σε πετάξει σε Γ1. Ναι αυτο εγινε πιο παλια οχι τωρα.Και 611 ευρω μου εχει ερθει εναντι. Αν γινει τιποτα τετοιο τωρα δεν παιζει να πληρωθει.Αλλα δεν θα γινει γιατι θα δινω παντα εγω μετρηση.Δεν παιζει να ξαναλαβω εναντι ποτε.Αν θυμαμαι καλα απο το 2016 δεν εχω παρει ποτε εναντι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, HERTHAN είπε Απο τις κιλοβατωρες που ανεφερες μετα στο προηγουμενο μηνυμα ποσες ηταν στο νυχτερινο? Στο ρωταω γιατι μονο το ημερησιο πιανεται για το αν θα ξεπερασειςς το ΚΟΤ. @HERTHAN δες τον τελευταιο εκκαθαριστικό μου 100209717047_2021-11-19.pdf Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από NeCrOmAnCeR19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
baladisk Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) κατεβασε το φαινεται αφμ ανεβασετο χωρις αφμ Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από baladisk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) οι εναντι της δεη, δεν εχουν ΚΟΤ γιατι δεν αναγραφουν καταναλωση... αν δεν αναγραφουν καταναλωση πως θα μπει η εκπτωση ΚΟΤ που ειναι επι της καταναλωσης. ολη η καταναλωση και η εκπτωση ΚΟΤ μπαινουν στον εκκαθαριστικο. Δεν κερδιζεις ουτε χανεις τιποτα χρηματικα. αυτα οταν δεν κανεις μετρηση μονο σου. Οταν κανεις μετρηση μονος σου, ολοι οι λογαριασμοι γραφουν πλεον εκκαθαριστικος? 4 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Εγω μπερδεύτηκα πάντως. Εχω απο 27/11 myhome online με ΚΟΤ Β οριο 1700kw. Πρακτικά οι 1700 / 4 μηνες μας βγαζουν 425kw το μήνα. Το τελευταίο 4μηνο ομως προσωπικά εφτασα τις 2100kw (κάποιες χρεώθηκαν με κοτ και καποιες αλλες χωρις) Πρακτικά θα συνέφερε να δινω μια μέτρηση τον μηνα με περιπου λιγο κατω απο 400kw ( συνολο μερας - νυχτας ??) ωστε να παιρνω 3 εκκαθαριστικούς με κοτ και στον 4ο που μετράει ο ΔΕΔΔΗΕ οτι αγγούρι φαω ?? δεν θα αλλαζε κατι αν εδινες 3 425αρια, ο τελευταιος θα εγραφε 825. τις παραπανω 400 παλι θα τις πληρωνες εξ ολοκληρου με βαση αυτο: για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο ή για υπέρβαση έως 10% εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων, και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση. Αν ομως καποιος ειναι τσιμα τσιμα και το υπερβαινει συχνα, δεν τον καλυπτει το παραπανω. Τοτε τον συμφερει να δωσει 3 μετρησεις στο οριο, για να χανει το ΚΟΤ μονο για τον τελευταιο μηνα και οχι για ολο το 4μηνο. Αν δεν ειναι τσιμα τσιμα στο οριο, αν θα δωσει μετρησεις για να κανει καλυτερα τον προγραμματισμο του η οχι, ειναι καθαρα θεμα προτιμησης. Στο 4μηνο τελικα τα ιδια θα δωσεις. Βασικα μονο αν καποιος λαμβανει φουσκωμενους εναντι, και τον ενοχλει, εχει νοημα. και οντως καποιος που δεν νιωθει μπορει να κανει λαθη σε βαρος του, οποτε δεν ειναι λυση για ολους. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε @HERTHAN δες τον τελευταιο εκκαθαριστικό μου Ναι οι ημερησιες ειναι πανω απο 1700. Ριξε το ημερησιο κι ανεβασε κιλοβατωρες στο νυχτερινο για να μην χανεις το ΚΟΤ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Ναι οι ημερησιες ειναι πανω απο 1700. Ριξε το ημερησιο κι ανεβασε κιλοβατωρες στο νυχτερινο για να μην χανεις το ΚΟΤ. εχει μονο 1523 κιλοβατωρες ημερας. απλα φαινεται οτι πηραν και 220 κιλοβατωρες νυχτας ως ημερας με εκπτωση ΚΟΤ προφανως αυτες μεταφερονται στον τιμοκαταλογο ημερας μειον ΚΟΤ, οποτε η διαφορα ειναι πραγματικα αμελητεα σε σχεση με την τιμη της νυχτας χωρις ΚΟΤ 😅. η ΔΕΗ παντως και σε μενα ειχε εκπτωση για 1757 για οριο 1700 Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από rofl 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, rofl είπε εχει μονο 1523 κιλοβατωρες ημερας. απλα πηραν και 220 κιλοβατωρες νυχτας με εκπτωση ΚΟΤ η ΔΕΗ και σε μενα ειχε εκπτωση για 1757 για οριο 1700 Ναι λεω για το ποσες κιλοβατωρες χρεωθηκαν με το ημερησιο.Οι πραγματικες 1523. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) οσες και να χεις μερας μαξαρουν το 1757 με νυχτας απ οτι φαινεται αλλα τις μεταφερουν στο ημερησιο. το ωφελος στις νυχτερινες μ αυτον τον τροπο που το υπολογιζουν ειναι απο 7.8 λεπτα της νυχτας > στα 6.5 λεπτα. νταξ στις 220 ειναι ενα 3ευρο ολοι οι λογαριασμοι 1700κατι λενε, ειναι random το νουμερο, αλλοι 1710 αλλοι 1740 ο τρεχων 1757 Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Nαι αυτος ο λογαριασμος μπορει να ειναι ok και να μην εχασε το ΚΟΤ απλα για να μην παιζει καποιες φορες στο οριο γιατι δεν ειναι ολοι οι μηνες ιδιοι αν ριξει λιγο περισσοτερο το βαρος στο νυχτερινο θα ειναι μια χαρα και δεν θα κινδυνευει να βγει εκτος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kzaxas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, HERTHAN είπε Τι εννοεις δεν γινεται να δωσω ενδειξη? Ποιος το λεει αυτος εσυ το λες? Γι'αυτο κι εγω δινω ενδειξη για να μην καθομαι να παλευω με τον καθε υπαλληλο αν εβαλε η αν δεν εβαλε μεγαλη ενδειξη στον εναντι κι αν υπολογισε η οχι το ΚΟΤ. Ενδειξη και παλι ενδειξη για να ξερω τι γινεται. Και εγώ το ίδιο κάνω ειδικά τώρα αυτό το διάστημα με την θέρμανση αντλίας θερμότητας όπου είναι το μόνο τετράμηνο που ξεπερνάω οριακά το όριο. Οπότε το υπολογίζω πάνω κάτω και βάζω εγώ ένδειξη απλά δεν είναι κάθε μήνα,είναι περίπου στον ενάμιση μήνα το διάστημα καταχώρησης πριν την λήξη πληρωμής του λογαριασμού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα