Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, korakios είπε

τι όριο έχεις ?

1700 και εχω παρει εκπτωση ΚΟΤ σε 1757 με συνολικη καταναλωση μερας 1827

τουλαχιστον οπως αναφερει το παιδι στο αλλο νημα

37 λεπτά πριν, leotzian είπε

'Όχι φίλε μου αν ξεπεράσεις το όριο πάνω από 10% σε πετάει για τον συγκεκριμένο τετράμηνο απ'έξω ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ, πληρώνεις κανονική τιμή,

Επεξ/σία από rofl
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, rofl είπε

μέχρι 1870 θα μπορούσες , (+10%) , δεν ξέρω γιατί δεν τις έβαλε όλες τις 1827

προσπάθησε να σπρώξεις και άλλες στο νυχτερινό , αλλιώς θα το χάσεις όλο το ΚΟΤ

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι απ οτι καταλαβα στην τσιτα την γλυτωσα, thanks guys!

αυτος εχει πολυ κλιματιστικο μεσα, το χειμωνα δεν πιανω τοση καταναλωση. 1600-1700 συνολικα μερας και νυχτας

Επεξ/σία από rofl

1 λεπτό πριν, rofl είπε

ναι απ οτι καταλαβα στην τσιτα την γλυτωσα, thanks guys!

αυτος εχει πολυ κλιματιστικο μεσα, το χειμωνα δεν πιανω τοση καταναλωση. 1600-1700 συνολικα μερας και νυχτας

ναι , το καλοκαίρι δεν αξιοποιείται το νυχτερινό με τα κλιματιστικά , δώσε μετά τις 11 ότι μπορείς (πλυντήρια , τυχών θερμοσίφωνα , μεταμεσονύχτια γκουρμέ μαγειρέματα κτλ)

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , το καλοκαίρι δεν αξιοποιείται το νυχτερινό με τα κλιματιστικά , δώσε μετά τις 11 ότι μπορείς (πλυντήρια , τυχών θερμοσίφωνα , μεταμεσονύχτια γκουρμέ μαγειρέματα κτλ)

το βρηκα κι ολας

https://deddie.gr/el/upiresies/eidika-timologia/koinwniko-oikiako-timologio/timologisi/

αα) για υπέρβαση άνω του 10%, και εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε δικαιούχο, δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για το συγκεκριμένο τετράμηνο,

ββ) για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο ή για υπέρβαση έως 10%

εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων,

και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης.

---------------------------------------

οποτε οπως το καταλαβαινω και με μια υπερβαση το ετος αν οι αλλες ειναι ενταξει σωνεσαι και με πανω απο 10% (αν και δεν θα το ρισκαρω)

Επεξ/σία από rofl

Καλησπέρα και πάλι σε όλους.

Έχω Κοτ Α και ενεργοποίησα το online χθες,πάγια εντολή και μηνιαίο λογαρισμό.

Σήμερα μου βγάζει ότιΤο προϊόν είναι ενεργό έως 01/12/2023

Φαντάζομαι ότι το πήρα με τις παλιές τιμές;

Το 4μηνο για εκκαθαριστικό είναι κανονικά τον Δεκέμβρη και έχω όριο 1400kw.

Ως τώρα πέρναγα εγώ τη μέτρηση στο Δεδηε στο δίμηνο του έναντι και κοίταγα γενικά να μην ξεπεράσω το όριο στο 4μηνο στον εκκαθαριστικό.

Τωρα που αναγκαστικά έχω μηνιαίο λογαριασμό πρέπει να περνάω έως 350 το μήνα και στο τετράμηνο να μην έχω κάψει πάνω απ'το όριο ή παίζει ρόλο μόνο πόσο θα έχω κάψει στο τετράμηνο και όχι κάθε μήνα στον έναντι;

Παρατήρησα ότι μπορώ να περνάω ένδειξη και απτή ΔΕΗ μέσω ebill,έχει κάποια διαφορά που ως τώρα την πέρναγα μέσω Δεδηε;

Λόγω ότι από Γ1 άλλαξα σε online αλλάζουν οι ημέρες μέτρησης του εκκαθαριστικού ή συνεχίζουν όπως ήταν;

Αν αλλάξω την κάρτα πάγιας εντολής μέσα απ'το ebill αλλάζει κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakouz είπε

Δεν ενεργοποιήθηκε χτες, αλλά προχτές. Λήξη 1/12/2023 σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκε 2/12 /2021... κυριολεκτικά στο νήμα. Και με ΚΟΤ-Α...τζάμπα. Καλορίζικο.

Το 4μηνο για εκκαθαριστικό είναι κανονικά τον Δεκέμβρη και έχω όριο 1400kw. Ως τώρα πέρναγα εγώ τη μέτρηση στο Δεδηε στο δίμηνο του έναντι και κοίταγα γενικά να μην ξεπεράσω το όριο στο 4μηνο στον εκκαθαριστικό. Τωρα που αναγκαστικά έχω μηνιαίο λογαριασμό πρέπει να περνάω έως 350 το μήνα και στο τετράμηνο να μην έχω κάψει πάνω απ'το όριο ή παίζει ρόλο μόνο πόσο θα έχω κάψει στο τετράμηνο και όχι κάθε μήνα στον έναντι; Παρατήρησα ότι μπορώ να περνάω ένδειξη και απτή ΔΕΗ μέσω ebill,έχει κάποια διαφορά που ως τώρα την πέρναγα μέσω Δεδηε;

Όσοι είστε οριακά στο ΚΟΤ μη δίνεται ποτέ μετρήσεις, αν δε ξέρεις τι κάνεις θα τα κάνεις μπάχαλο και μπορεί να χάσεις το ΚΟΤ για ένα διάστημα αν κάψεις πχ πολύ κλιματιστικό κάποιον καλοκαιρινό μήνα. Άσε τη κατανάλωση να απλωθεί σε όλο το 4μηνο, θα παίρνεις έναντι κατά προσέγγιση. Συνήθως στον έναντι χρεώνουν λιγότερο...πχ αν σου βάζουν 200kw σε ένα μήνα, υπολόγιζε ότι θα πληρώσεις άλλα τόσα για αξία ρεύματος στον εκκαθαριστικό.

Λόγω ότι από Γ1 άλλαξα σε online αλλάζουν οι ημέρες μέτρησης του εκκαθαριστικού ή συνεχίζουν όπως ήταν;

Συνεχίζουν κανονικά οι καταμετρήσεις. Οκτώβρη και Νοέμβρη που θα χρεωθείς με Γ1 θα είναι φουσκωμένος ο λογαριασμός... ετοιμάσου οικονομικά και ψυχολογικά.

Μπορείς να την αλλάξεις αλλά καλό είναι να μη το σκαλίζεις συνέχεια το bill. Ή τουλάχιστον πριν κάνεις οτιδήποτε τράβα screenshots και απ'τη κεντρική σελίδα και από το ιστορικό επιλογών. Και προς θεού μη παίζεις με τις κάρτες αν βρίσκεσαι κοντά στην ημερομηνία πληρωμής γιατί αν για κάποιο λόγο κολλήσει το σύστημα και δε μπορείς να ενεργοποιήσεις τη καινούργια κάρτα, θα νομίζει το σύστημα ότι ξήλωσες τη πάγια εντολή και θα σε πετάξει στο Γ1. Οι λογαριασμοί βγαίνουν αρχές του μήνα. Πριν 2 μέρες εγώ πήρα λογαριασμό.

Επίσης αν δε σου αρέσει η πάγια εντολή (τη αφήνεις ενεργή εννοείτα), μπορείς να πληρώνεις με κάρτα μέσα απ'το ebill όπως παλιά. Τουλάχιστον 10 μέρες νωρίτερα όμως για να λογιστικοποιείται η συναλλαγή εγκαίρως και να μηδενίζει το οφειλόμενο ποσό αλλιώς αν το κάνεις τελευταία στιγμή θα πάει να τραβήξει λεφτά και η πάγια εντολή.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
  • Thanks 1

37 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όσοι είστε οριακά στο ΚΟΤ μη δίνεται ποτέ μετρήσεις, αν δε ξέρεις τι κάνεις θα τα κάνεις μπάχαλο και μπορεί να χάσεις το ΚΟΤ για ένα διάστημα αν κάψεις πχ πολύ κλιματιστικό κάποιον καλοκαιρινό μήνα. Άσε τη κατανάλωση να απλωθεί σε όλο το 4μηνο, θα παίρνεις έναντι κατά προσέγγιση. Συνήθως στον έναντι χρεώνουν λιγότερο...πχ αν σου βάζουν 200kw σε ένα μήνα, υπολόγιζε ότι θα πληρώσεις άλλα τόσα για αξία ρεύματος στον εκκαθαριστικό.

ekre εγω προσωπικα με τα οσα εχω ζησει δεν προκειται ποτε ν'αφησω κανεναν ξανα να μου βγαλει εναντι.

Εννοειται κοντρολαρω τις μετρησεις κι οπως ειπες συγκεκριμενα κι εσυ με το:αν δεν ξερεις τι κανεις.

Βεβαια εχω και μεγαλο οριο οποτε πρεπει να γινει χοντρη μαλακια για να βγω εκτος.Εννοειται βεβαια οτι μπορει να γινει.Ολα μπορει να συμβουν.

• Like 1

1 ώρα πριν, liakouz είπε

Τωρα που αναγκαστικά έχω μηνιαίο λογαριασμό πρέπει να περνάω έως 350 το μήνα και στο τετράμηνο να μην έχω κάψει πάνω απ'το όριο ή παίζει ρόλο μόνο πόσο θα έχω κάψει στο τετράμηνο και όχι κάθε μήνα στον έναντι;

Οι δικές μας μετρήσεις αποτελούν στην ουσία εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε φορά. 
Δικές μας ενδείξεις δίνουμε όταν είμαστε 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι θα χάσουμε το ΚΟΤ, 
οπότε δίνουμε 330kwh κάθε μήνα επί 3 μήνες (όχι το μέγιστο 350, 330 για σιγουριά μην τυχόν κάνουμε λάθος στο μέτρημα των ημερών) για να "κλειδώσουμε" τα 3 ΚΟΤ και περιμένουμε την λυπητερή χωρίς ΚΟΤ στον εκκαθαριστικό. 
Παράδειγμα, θα κάψουμε 1700kwh στο 4μηνο (όριο ΚΟΤ 1400): 
με δικές μας ενδείξεις θα πληρώσουμε 3χ330=990kwh με ΚΟΤ, και τον 4ο μήνα θα πληρώσουμε 710kwh χωρίς ΚΟΤ. 
Διαφορετικά θα πληρώσουμε 1700kwh χωρίς ΚΟΤ, μείον τις αξίες ρεύματος των 3 έναντι. 
Συν του οτι θα χάσουμε και όλες τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στην τελευταία περίπτωση.   

Όταν είμαστε σίγουροι οτι δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε το όριο του ΚΟΤ, δεν ασχολούμαστε με μετρήσεις, αφήνουμε την ΔΕΗ να στέλνει έναντι κάθε μήνα μέχρι να έρθει ο εκκαθαριστικός. 

• Like 2
  • Thanks 2

29 λεπτά πριν, Fallen333 είπε

οπότε δίνουμε 330kwh κάθε μήνα επί 3 μήνες (όχι το μέγιστο 350, 330 για σιγουριά μην τυχόν κάνουμε λάθος στο μέτρημα των ημερών) για να "κλειδώσουμε" τα 3 ΚΟΤ και περιμένουμε την λυπητερή χωρίς ΚΟΤ στον εκκαθαριστικό. 
με δικές μας ενδείξεις θα πληρώσουμε 3χ330=990kwh με ΚΟΤ, και τον 4ο μήνα θα πληρώσουμε 710kwh χωρίς ΚΟΤ. 
Διαφορετικά θα πληρώσουμε 1700kwh χωρίς ΚΟΤ, μείον τις αξίες ρεύματος των 3 έναντι. 
Συν του οτι θα χάσουμε και όλες τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στην τελευταία περίπτωση.   

Όταν είμαστε σίγουροι οτι δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε το όριο του ΚΟΤ, δεν ασχολούμαστε με μετρήσεις, αφήνουμε την ΔΕΗ να στέλνει έναντι κάθε μήνα μέχρι να έρθει ο εκκαθαριστικός. 

Δεν εχεις αδικο αλλα προσωπικα οι λογοι που ξεκινησα να δινω ενδειξει μονος μου ηταν οι παρακατω:

1)Εχω να λαβω εναντι γενικοτερα μπορει και πανω απο 4-5 χρονια.Εμενα μου ερχοντουσαν τρελοι εναντι με 400αρια 500αρια και 600αρια χωρις καμια λογικη και μετα απο εναν χαμο που ειχαν κανει στην ΔΕΗ δινω παντα τις δικες μου ενδειξεις γιατι δεν μπορω να πληρωνω τετοιους λογαριασμους με τιποτα.Οι εκκαθαριστικοι ηταν στα 150-250 μ.ο.

2) Μετα απο το σκηνικο στην ΔΕΗ και ειδικα απο τοτε που ξεκινησε το ΚΟΤ ολοι οι εναντι ερχοντουσαν φυσιολογικοι και χαμηλοτεροι απο πριν σε συγκριση με τον εκκαθαριστικο(δεν ειχαν μεγαλες διαφορες δηλαδη) και ξαφνικα σε εκκαθαριστικους που ξεπερνουσα το ΚΟΤ η τιμη σε σχεση με τον εναντι ηταν μεχρι και τρεις φορες πανω.Παλι δεν μπορουσα να πληρωσω.

Απο τοτε που δινω τις ενδειξεις μονος μου μπορω να πληρωσω φυσιολογικα χωρις μεγαλες διακυμανσεις ανα λογαριασμο.Ακομη και να ξεπερασω το ΚΟΤ παλι δεν θα ειναι ο λογαριασμος υπερογκος και δεν θα ξερω πως να τον πληρωσω.

Δεν ειχα και δεν εχω τον μισθο καθε μηνα να κανω προγραμματισμο.Ηθελα ενα φυσιιλογικο ποσο για τα δεδομενα μου καθε μηνα ετσι ωστε να μπορω να το πληρωνω.Μπορει για 2-3 μηνες να μην επαιρνα χρηματα κι αυτοι να εβαζαν 500αρικο εναντι.Λες κι ειμαι δημοσιος υπαλληλος που μπαινει ο μισθος καθε μηνα και θα παω να κανω καταθεση.

Δεν λεω φυσικα οτι ειναι το σωστο αυτο που κανω εγω και θα πρεπεινα το κανουν ολοι.Αυτο ειναι για εμενα ιδανικο και για την δικη μου περιπτωση.

Ακομη και τωρα να το εκανα αυτο που λες και ν'αφησω να μου στειλουν εναντι αν δω τιποτα τρελο θα με κλεισουν μεσα.Θα ξεφυγω ασχημα.Καλα θα ειναι για μενα οποιος ξερει να το κοντρολαρει να το κανει αν δεν θελει εναντι.Αν δεν μπορει τοτε εννοειται να κανει αυτο που αναφερεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νταξ υπαρχει και το 10% περιθωριο στην υπερβαση  οποτε δεν ειναι 350 ακριβως.

και αν δειτε το πανω ποστ μου το ββ) λεει:

για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε διακούχο 

ή για υπέρβαση έως 10%

εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων, και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του Προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση

^

αυτο οπως το καταλαβαινω εγω αν γινει μια υπερβαση ανω του 10% σε ενα 4μηνο στο ετος, σωνεται αν δεν ειστε σταθερα οριακα. δηλαδη αν καποιος καψει 1200 + 1200 + 1700 σε ενα 4μηνο- τουλαχιστον αν το καταλαβαινω σωστα - ειναι εντος του ετησιου οριου που ειναι 4200 για τους 1400αρηδες, και δεν χανει το ΚΟΤ για τις 1400, και θα πληρωσει τις αλλες 300 με κανονικη χρεωση.

αν γινονται περισσοτερες υπερβασεις, αυτo που αναφερεται παραπανω ειναι καλη λυση

Επεξ/σία από rofl

16 ώρες πριν, HERTHAN είπε

@leotzianΣτο αλλο θεμα γραφεις: στους ΚΟΤ συμφέρει να ΜΗΝ δείνεις έναντι να απλώνεται η κατανάλωση το τετράμηνο ΕΙΔΙΚΑ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μηπως εννοεις συμφερει να μην δινεις ενδειξη εκει που λες να μην δινεις εναντι?

Ναί δίκιο έχεις αυτό εννοούσα, γράφε γράφε βραχυκύκλωσα .....

15 ώρες πριν, rofl είπε

τουλαχιστον οπως αναφερει το παιδι στο αλλο νημα

1700 δικαιούσαι, και θα πάρεις την επιδότηση για τις 1700, τώρα αν πέρναγες τις 1870, θα το έχανες όλο, στην τσίτα δεν το έχασες, ( βέβαια και αν ξεπεράσεις το 10% πάλι γίνεται ένας υπολογισμός με τον μέσο όρο του χρόνου αλλά δεν το έχω καταλάβει καλά και ίσως πάλι θα το έπαιρνες ) το καλύτερο είναι να μην ξεπερνάς το όριο σου, φόρτωνε το νυκτερινό αν έχεις 

8 ώρες πριν, liakouz είπε

Το 4μηνο για εκκαθαριστικό είναι κανονικά τον Δεκέμβρη και έχω όριο 1400kw.

Ως τώρα πέρναγα εγώ τη μέτρηση στο Δεδηε στο δίμηνο του έναντι και κοίταγα γενικά να μην ξεπεράσω το όριο στο 4μηνο στον εκκαθαριστικό.

Παρατήρησα ότι μπορώ να περνάω ένδειξη και απτή ΔΕΗ μέσω ebill,έχει κάποια διαφορά που ως τώρα την πέρναγα μέσω Δεδηε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν δίνεις εσύ μετρήσεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αφήνεις την καταμέτρηση τού ΔΕΔΔΗΕ, ας παίρνεις μηνιαίο θα είναι έναντι και ΔΕΝ υπολογίζεται το ΚΟΤ εκεί.

7 ώρες πριν, Fallen333 είπε

Φίλε μου έχεις δίκιο αυτήν την προσέγγιση δεν την είχα σκεφτεί, βέβαια εγώ είμαι πάντα αρκετά κάτω από το όριο, και δεν δίνω μετρήσεις, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

• Like 1

4 ώρες πριν, leotzian είπε

Δεν δίνεις εσύ μετρήσεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αφήνεις την καταμέτρηση τού ΔΕΔΔΗΕ, ας παίρνεις μηνιαίο θα είναι έναντι και ΔΕΝ υπολογίζεται το ΚΟΤ εκεί.

12 ώρες πριν, Fallen333 είπε

Tελικα στους εναντι υπολογιζεται η εκπτωση ΚΟΤ η οχι?

1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

Tελικα στους εναντι υπολογιζεται η εκπτωση ΚΟΤ η οχι?

Ναι, αν είσαι εντός ορίων. Αν βάλεις μέτρηση εκτός ορίου όχι, και περιμένεις μετά την εκκαθάριση του 4μήνου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...