Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Mα φυσικά είσαι ΟΚ, αν έχεις κάνει αίτηση φέτος μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων. Δε χρειαζόταν να τις ακυρώσεις αυτές, εκτός κι αν άλλαξες πάροχο στο μεσοδιάστημα και άλλαξε ο αριθμός παροχής.

Ξέρω ρε συ, απλά εγώ τα αλλάζω για "σιγουριά" για να είμαι 1000% καλυμένος. 
ΑΝ θυμάμαι καλά, υπήρξε εδώ μέσα στο φόρουμ μια ιδιάζουσα περίπτωση με ΚΟΤ μετά τις 15/9.  
Πχ, στο βασικό μου σπίτι της SOLAR, πέρασαν σήμερα το πρωί νυχτερινό μετρητή. Μετά εγώ ακύρωσα το μετά 15/9 ΚΟΤ (κάτι που ΔΕΝ χρειαζόταν) με νέα σημερινή αίτηση. 
Όταν είσαι μετά τις 15/9, ΔΕΝ σου βγάζει κάτω στο τέλος επιλογή νέας αίτησης ΚΟΤ-Α ή ΚΟΤ-Β. 
Όταν είσαι προ 15/9, στον πίνακα των αιτήσεων σου βγάζει την παλιά εγκεκριμένη εν'ενεργεία αλλά κάτω στο τέλος σε δίνει την επιλογή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ να διαλέξεις ΚΟΤ-Α/ΚΟΤ-Β. 
(δεν κράτησα screenshots για να καταλάβεις καλύτερα)

3 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

@Fallen333

Οταν κανεις αλλαγη παροχη και αλλαζεις αριθμο παροχης τοτε κανεις ακυρωση.

Στο διαστημα των 2 μηνων μετα την ληξη των φορολογικων δηλωσεων απλα κανεις υποβολη νεας αιτησης.

Ετσι το κανω εγω τουλαχιστον.

Ξέρω @HERTHAN , είναι λεπτομέρεια της λεπτομέρειας που αλλάζω για σιγουριά. 

Όπως έγραψα και παλιά, μπορείς να αλλάζεις τις πλατφόρμες όσες φορές θέλεις την ημέρα (αυτό πάει για τον κόρακα πιο πολύ, να μην αγχώνεται με τις ημερομηνίες!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 13/11/2021 στις 5:42 ΜΜ, Fallen333 είπε

Σε γενικές γραμμές, όποιος δικαιούται ΚΟΤ, είναι μονόδρομος το myhome online

Εφοσον ειναι διατεθειμενος να πληρωνει με παγια εντολη.

Ποια ακριβως ειναι η διαφορά σε €, τη ξερουμε απο τωρα ή θα πρεπει να περιμενουμε τους επομενους λογ/σμους?

Στις 15/11/2021 στις 1:07 ΠΜ, rus είπε

Εφοσον ειναι διατεθειμενος να πληρωνει με παγια εντολη

Επειδη ακουγεται σαν συμβιβασμος, υπαρχει καποιο μειον σε αυτον τον τροπο εξοφλησης?

1 ώρα πριν, Specs είπε

Επειδη ακουγεται σαν συμβιβασμος, υπαρχει καποιο μειον σε αυτον τον τροπο εξοφλησης?

κάποιοι δεν έχουν καν καρτα (υπάρχουν)ή δε θέλουν να φαίνεται κίνηση , κάθε μήνα αναγκαστικά πληρώνεις και αν δεν έχεις σε πετά στο Γ1 , αν γίνει λάθος πάλι πρέπει να διορθωθεί πριν τραβήξει τα λεφτά κτλ

για κάποιους είναι θέμα τα παραπάνω

• Like 1

Για Οποιον γνωριζει μπορει να μου απαντησει (για ΚΟΤ Β):

1.πως φευγω απο nrg και επιστρεφω δεη με κοτβ?

2.Να κανω αιτηση για κοινωνικο τιμολογιο απο τωρα ή αφου επιστρεψω δεη?

3.εχει ρητρα το κοτ β της δεη?

1 ώρα πριν, gponiris είπε

Για Οποιον γνωριζει μπορει να μου απαντησει (για ΚΟΤ Β):

1.πως φευγω απο nrg και επιστρεφω δεη με κοτβ?

2.Να κανω αιτηση για κοινωνικο τιμολογιο απο τωρα ή αφου επιστρεψω δεη?

3.εχει ρητρα το κοτ β της δεη?

1.Θα κανει αιτημα για αλλαγη παροχου.

2.Αφου γινει η μεταβαση στον νεο παροχο και αλλαξει το τελευταιο ψηφιο του αριθμου παροχης τοτε θ'ακυρωσεις την αιτηση που ειχες κανει και αυτοματως θα κανεις καινουρια με τον νεο αριθμο παροχης.

3.Το ΚΟΤ δεν ειναι προγραμμα για να εχει ρητρα.Τα προγραμματα εχουν ρητρες.Οχι ολα βεβαια γιατι υπαρχουν και σταθερα προγραμματα.

Καλυτερα να ξεκινησεις να διαβαζεις για να καταλαβεις πρωτα τι ειναι ΚΟΤ και μετα ολα τα υπολοιπα.

Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κάποιος πως θα γίνει να πάρω κοτ φέτος ενώ είμαι γραμμένος στο πατρικό που έχει ήδη κοτ;

Μόλις άλλαξα διεύθυνση. Πρέπει να ακυρώσουμε το κοτ από το πατρικό κ να ξανά γίνει χωρίς εμένα ώστε να με αφήσει να κάνω νέα αίτηση; φαίνομαι φιλοξενουμενος στο πατρικό. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κάποιος πως θα γίνει να πάρω κοτ φέτος ενώ είμαι γραμμένος στο πατρικό που έχει ήδη κοτ;

Μόλις άλλαξα διεύθυνση. Πρέπει να ακυρώσουμε το κοτ από το πατρικό κ να ξανά γίνει χωρίς εμένα ώστε να με αφήσει να κάνω νέα αίτηση; φαίνομαι φιλοξενουμενος στο πατρικό. 

Ευχαριστώ. 

To KOT αντλεί στοιχεία απ'τη φορολογική δήλωση, δηλαδή το περσινό έτος.

Το ΚΟΤ απ'το πατρικό, μην το πειράξεις.

Στο σπίτι που μένεις τώρα, θα πάρεις ΚΟΤ του χρόνου, μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων.

Επεξ/σία από ekrepali

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

To KOT αντλεί στοιχεία απ'τη φορολογική δήλωση, δηλαδή το περσινό έτος.

Το ΚΟΤ απ'το πατρικό, μην το πειράξεις.

Στο σπίτι που μένεις τώρα, θα πάρεις ΚΟΤ του χρόνου, μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων.

Με την ΔΕΗ που μιλούσα μου είχε πει ότι μπορώ 😬. Έχω αλλάξει την διεύθυνση από το aade πάντως. 

3 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Με την ΔΕΗ που μιλούσα μου είχε πει ότι μπορώ 😬. Έχω αλλάξει την διεύθυνση από το aade πάντως. 

Aν έχεις ΚΟΤ-Α ναι, γιατί τραβάει στοιχεία απ'το ΚΕΑ.

Το ΚΟΤ-Β τραβάει στοιχεία απ'το Ε1, δηλαδή τη σύνθεση νοικοικυριού της περασμένης χρονιάς.

• Like 1

23 ώρες πριν, HERTHAN είπε

1.Θα κανει αιτημα για αλλαγη παροχου.

2.Αφου γινει η μεταβαση στον νεο παροχο και αλλαξει το τελευταιο ψηφιο του αριθμου παροχης τοτε θ'ακυρωσεις την αιτηση που ειχες κανει και αυτοματως θα κανεις καινουρια με τον νεο αριθμο παροχης.

3.Το ΚΟΤ δεν ειναι προγραμμα για να εχει ρητρα.Τα προγραμματα εχουν ρητρες.Οχι ολα βεβαια γιατι υπαρχουν και σταθερα προγραμματα.

Καλυτερα να ξεκινησεις να διαβαζεις για να καταλαβεις πρωτα τι ειναι ΚΟΤ και μετα ολα τα υπολοιπα.

1.Μπορω να κανω εγω το αιτημα?Αν ναι πως?

2.Οταν γινει,το βλεπω απο καπου? ή μου στελνουν ενημερωση σε καποιο email για να κανω τα βηματα που λες?

3.ειχα παλια δεη με κοτβ.ξερω τι ειναι.τωρα δεν ξερω τι εχει αλλαξει,γιαυτο ρωταω:Αν παω δεη κανονικη με κοτ β εχει ρητρα?

26 λεπτά πριν, gponiris είπε

2.Οταν γινει,το βλεπω απο καπου? ή μου στελνουν ενημερωση σε καποιο email για να κανω τα βηματα που λες?

3.ειχα παλια δεη με κοτβ.ξερω τι ειναι.τωρα δεν ξερω τι εχει αλλαξει,γιαυτο ρωταω:Αν παω δεη κανονικη με κοτ β εχει ρητρα?

1.Ναι γιατι να μην μπορεις?.Ρωτα στο θεμα της ΔΕΗ καλυτερα οχι εδω που ειναι για ΚΟΤ.

2.Θα παρεις τηλεφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ να δεις αν εγινε η μεταβαση η με ενα αλλο τρικ θα βαλεις τα πρωτα 9 ψηφια της παροχης σου εδω https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ και θα σου βγαλει απο κατω τον αριθμο παροχης.Τωρα μπορει να ειναι 02 και μολις γινει η αλλαγη να γινει 03.Για τα υπολοιπα ρωτα στο θεμα της ΔΕΗ.

3.Μαλλον δεν ξερεις και δεν εχεις καταλαβει γιατι ρωτας τα ιδια.ΤΟ ΚΟΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΗΤΡΑ.Τα προγραμματα εχουν ρητρες.Οχι ολα βεβαια γιατι υπαρχουν και σταθερα προγραμματα.

Ρωτα στο θεμα της ΔΕΗ για τα υπολοιπα εδω ειναι οτι αφορα το ΚΟΤ.

• Like 1

23 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

1.Ναι γιατι να μην μπορεις?.Ρωτα στο θεμα της ΔΕΗ καλυτερα οχι εδω που ειναι για ΚΟΤ.

2.Θα παρεις τηλεφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ να δεις αν εγινε η μεταβαση η με ενα αλλο τρικ θα βαλεις τα πρωτα 9 ψηφια της παροχης σου εδω https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ και θα σου βγαλει απο κατω τον αριθμο παροχης.Τωρα μπορει να ειναι 02 και μολις γινει η αλλαγη να γινει 03.Για τα υπολοιπα ρωτα στο θεμα της ΔΕΗ.

3.Μαλλον δεν ξερεις και δεν εχεις καταλαβει γιατι ρωτας τα ιδια.ΤΟ ΚΟΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΗΤΡΑ.Τα προγραμματα εχουν ρητρες.Οχι ολα βεβαια γιατι υπαρχουν και σταθερα προγραμματα.

Ρωτα στο θεμα της ΔΕΗ για τα υπολοιπα εδω ειναι οτι αφορα το ΚΟΤ.

στειλε μου το θεμα της δεη να ρωτησω εκει και ελπιζω να μην μου πουν να ρωτησω αλλου

1 ώρα πριν, gponiris είπε

Αν εννοεις ρητρα αναπροσαρμογής,ναι εχει κ το κοτ β...

108€ ρητρα εδωσα εγω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...