Pilot200 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Η κατηγορία ευάλωτων ομάδων, δηλαδή άνω των 70 και οι δυο ενήλικες στο σπίτι, πόσο έκπτωση προσφέρει; Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον λογαριασμό από ότι το κανονικό;
alefther Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Pilot200 είπε Καλησπέρα. Η κατηγορία ευάλωτων ομάδων, δηλαδή άνω των 70 και οι δυο ενήλικες στο σπίτι, πόσο έκπτωση προσφέρει; Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον λογαριασμό από ότι το κανονικό; 0%
Pilot200 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Όντως τώρα; Καλά και τι το παραπάνω προσφέρει τότε; Μιλάμε τώρα για συνταξιούχους των 500€ σύνταξη όπου για ελάχιστα περνάνε το όριο του ΚΟΤ-Β...
alefther Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, Pilot200 είπε Καλά και τι το παραπάνω προσφέρει τότε; 40 μερες για πληρωμη λογαριασμου (αρα διμηνοι λογαριασμοι) προστασια απο διακοπη παροχης λογω χρεους (προστασια, οχι ασυλια απλα θελει περισσοτερους απληρωτους λογαριασμους για να εγκριθει η διακοπη απο τον ΔΕΔΔΗΕ) Spoiler Στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται από όλους τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας ειδικά μέτρα προστασίας, όπως είναι προθεσμία εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης τουλάχιστον σαράντα ημερών, δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης, αναστολή της δυνατότητας του προμηθευτή να δώσει εντολή απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά την χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο έως Μάρτιο) και κατά τη θερινή περίοδο (Ιούλιο και Αύγουστο), καθώς και αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας εκ μέρους του προμηθευτή.
fitsoulas2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, alefther είπε 40 μερες για πληρωμη λογαριασμου (αρα διμηνοι λογαριασμοι) Χωρις να ειμαι στη κατηγορια >70, να πω οτι εχω 40 μερες για πληρωμη με μηνιαιους λογ/σμους.
alefther Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Χωρις να ειμαι στη κατηγορια >70, να πω οτι εχω 40 μερες για πληρωμη με μηνιαιους λογ/σμους. εγω ξερω οτι σε πανε σε διμηνο λογαριασμο, αλλιως φαινεται μονιμα οτι χρωστας (αφου με μηνιαιο ο καθε λογαριασμος εκδιδεται πριν ληξει η προθεσμια πληρωμης του προηγουμενου. Το οποιο σου δημιουργει προβλημα αν θελεις να αλλαξεις παροχο αλλα δεν ειμαι σε ευαλωτη ομαδα οποτε δεν εχω προσωπικη εμπειρια Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από alefther 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, alefther είπε εγω ξερω οτι σε πανε σε διμηνο λογαριασμο, αλλιως φαινεται μονιμα οτι χρωστας (αφου με μηνιαιο ο καθε λογαριασμος εκδιδεται πριν ληξει η προθεσμια πληρωμης του προηγουμενου. αν καθυστερησεις να πληρωσεις εννοεις, οχι μονιμα. Να και ο προσφατος λογ/σμος, 45 ημερες διορια απο την ημερ/νια εκδοσης του
megapaixtaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Στις 11/12/2024 στις 1:08 ΠΜ, alefther είπε εγω ξερω οτι σε πανε σε διμηνο λογαριασμο, αλλιως φαινεται μονιμα οτι χρωστας (αφου με μηνιαιο ο καθε λογαριασμος εκδιδεται πριν ληξει η προθεσμια πληρωμης του προηγουμενου. Το οποιο σου δημιουργει προβλημα αν θελεις να αλλαξεις παροχο αλλα δεν ειμαι σε ευαλωτη ομαδα οποτε δεν εχω προσωπικη εμπειρια ετσι γινεται αλλα δεν σε πειραζει.αν σε πειραζει πας και τον πληρωνεις αμεσως αν εχεις τα χρηματα.
washcloud Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/12/2024 στις 9:52 ΜΜ, Pilot200 είπε Όντως τώρα; Καλά και τι το παραπάνω προσφέρει τότε; Μιλάμε τώρα για συνταξιούχους των 500€ σύνταξη όπου για ελάχιστα περνάνε το όριο του ΚΟΤ-Β... Όπως ήδη σου είχαν πει, τρίχες κατσαρές "προσφέρονται" στους "ευάλωτους"... Όσο για το ΚΟΤ-Β, ναι μεν πάλι δεν είναι κάτι ουάου τα -4,5 λεπτά /ΚΒΩ, αλλά όταν μιλάμε για 1600 (2 άτομα), ε "κάτι" είναι κι αυτό (μισό €/μέρα - σχεδόν 20άρικο τον μήνα). Υπ' όψιν ότι για +160ΚΒΩ πάνω του ορίου (=1760/4μηνο) ΔΕΝ το χάνουν όλο, απλά πληρώνουν χωρίς έκπτωση τις +160. Και το πιο σημαντικό: αν δεν έχουν νυχτερινό, φρόντισε να μπει (42,16€ το κόστος ενεργοποίησης, άρα σε 2 μήνες το έχουν βγάλει, μη χάνοντας την έκπτωση ΚΟΤ), ώστε τουλάχιστον 1/3 της κατανάλωσης να είναι νυχτερινού, άρα μα μην περνάνε πια τόσο εύκολα το όριο. Αν και, προσωπικά, Spoiler θα έβρισκα κάποιον που "πειράζει μετρητές" επί πληρωμή (γύρω στο 80άρι η ταρίφα/4μηνο, αν στην περιοχή δεν έχουν αρχίσει οι μηνιαίες καταμετρησεις και αν δεν είναι ψηφιακό το ρολόι), έτσι ώστε και το ΚΟΤ να μη χάνουν πια στα σίγουρα, αλλά και να τους κατεβάσει και γενικά την κατανάλωση (όχι πάρα πολύ όμως, για να μη δώσουν στόχο), και ακόμη γενικότερα να μπορούν να χρησιμοποιούν ρεύμα (πχ για θέρμανση) χωρίς "περιορισμό". Αν μιλάμε για γερόντια που φυτοζωούν με συντάξεις πείνας και κουτσουρεμένες παρανόμως, ας γίνουν και αυτοί παράνομοι για να επιβιώσουν...(ΟΥΤΩΣ ή άλλως μας χώνουν νταβατζίδικα όλων εμάς των αλλονών, χρεώσεις για "απώλειες δικτύου" = "ρευματοκλοπή", οπότε τουλάχιστον ας κάνουν τα γερόντια "απόσβεση"....Για να μην πω για τα "χρηματιστήρια ενέργειάς των", και το @@&%^ της @**@ τους...). Σε περίπτωση που το σκεφτείς για "πείραγμα", και αν ο μετρητής είναι παλιός, άσε το "νυχτερινό" κατά μέρος, γιατί θ' αλλάξουν σε ψηφιακό, και μετά και πιο δύσκολο θα είναι το "πείραγμα", και αλμυρότερο. Όπως και να 'χει, να τους λες να ελέγχουν το ρολόι λίγο πριν το τέλος του 4μηνου, αν ακόμη βγαίνουν έναντι και εκκαθάριση στο 4μηνο, πχ 10-15 μέρες πριν την "επόμενη καταμέτρηση", ώστε αν δουν ότι με τον ρυθμό που πάνε θα ξεπεράσουν το όριο, και να "μαζευτούν" με τις καταναλώσεις...(θέλει λίγο μελέτη στον λογαριασμό για να υπολογίσει κανείς τί "καίει" κάθε μέρα και να μπορεί να προβλέψει αν θα περάσει ή όχι το όριο με τον ρυθμό που θα πηγαίνει, και μεγάλοι άνθρωποι να το κάνουν αυτό, κομμάτι δύσκολο...Αλλά "πρέπει"...Στην χειρότερη, "ας κάνουν τις κιλοβατώρες τους παξιμάδι" έτσι τυφλοσούρτικα, την τελευταία βδομάδα πριν την 4μηνιαία καταμέτρηση, αν ακόμη έχουν τέτοια...Συνήθως είναι η πρώτη βδομάδα του Δεκέμβρη, του Απρίλη και του Αυγούστου.) Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από washcloud 1
physnik Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Με τις νέες ώρες που θα ισχύσουν για το νυχτερινό θα τους μπιπ όσους έχουν ΚΟΤ και θέρμανση με ρεύμα και με δεδομένο ότι δεν μπορούν να πάρουν επίδομα θέρμανσης. Εκτος αν αλλάξει κάτι κάτι δραματικά με τα όρια κατανάλωσης από Γενάρη, όπως είχαν πει. Κατά τα άλλα μιλάνε και για μεγάλο όφελος με το νέο σύστημα. Μας δουλεύουνε κανονικά... Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από physnik 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, physnik είπε Με τις νέες ώρες που θα ισχύσουν για το νυχτερινό θα τους μπιπ όσους έχουν ΚΟΤ και θέρμανση με ρεύμα και με δεδομένο ότι δεν μπορούν να πάρουν επίδομα θέρμανσης. Εκτος αν αλλάξει κάτι κάτι δραματικά με τα όρια κατανάλωσης από Γενάρη, όπως είχαν πει. Κατά τα άλλα μιλάνε και για μεγάλο όφελος με το νέο σύστημα. Μας δουλεύουνε κανονικά... Απ οτι καταλαβα οι ωρες του νυχτερινου απο 8 γινονται 6. Βεβαια εκει που εχουν καταντησει οι τιμες, η διαφορά πρωϊνου-νυχτερινου ειναι ελαχιστη ή και ανυπαρκτη. Οπως εχω σημειωσει σε αλλο τοπικ, η τιμη του νυχτερινου του Δεκεμβρη ειναι ακριβοτερη απο τη τιμη του πρωϊνου του Νοεμβρη!
Greg29M Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 εγώ που έχω όριο στο ΚΟΤ Β' 1800 kwh δηλαδη 450 kWh το μηνα, αυτο το οριο αφορα μονο την ημερησια καταναλωση η συνολικα με την νυχτερινη ;
ekrepali Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 11 minutes ago, Greg29M said: εγώ που έχω όριο στο ΚΟΤ Β' 1800 kwh δηλαδη 450 kWh το μηνα, αυτο το οριο αφορα μονο την ημερησια καταναλωση η συνολικα με την νυχτερινη ; Την ημερήσια 1
physnik Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Απ οτι καταλαβα οι ωρες του νυχτερινου απο 8 γινονται 6. Βεβαια εκει που εχουν καταντησει οι τιμες, η διαφορά πρωϊνου-νυχτερινου ειναι ελαχιστη ή και ανυπαρκτη. Οπως εχω σημειωσει σε αλλο τοπικ, η τιμη του νυχτερινου του Δεκεμβρη ειναι ακριβοτερη απο τη τιμη του πρωϊνου του Νοεμβρη! Το θέμα δεν είναι η τιμή. Αυτό είναι έως και άνευ σημασίας. Αυτό που παίζει τον κύριο ρόλο είναι ότι όσοι έχουν ΚΟΤ με τη μείωση των νυχτερινών θα βγαίνουν πιο εύκολα εκτός ορίου και δεν θα παίρνουν την έκπτωση. Μιλάμε για κοινωνική πολιτική. Όχι αστεία...
ekrepali Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 11 hours ago, physnik said: Το θέμα δεν είναι η τιμή. Αυτό είναι έως και άνευ σημασίας. Αυτό που παίζει τον κύριο ρόλο είναι ότι όσοι έχουν ΚΟΤ με τη μείωση των νυχτερινών θα βγαίνουν πιο εύκολα εκτός ορίου και δεν θα παίρνουν την έκπτωση. Kαι θα πληρώσουν και ΥΚΩ σαν απλοί καταναλωτές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα