Προς το περιεχόμενο

LG 22MT47DC Public/Media Markt 119€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν λύθηκε το πρόβλημα με αυτά που είπε παραπάνω ο turbatos, πες μας μια πρώτη γνώμη αν ειναι οκ το monitor/tv ...

(Και κάτι που μόλις παρατήρησα: Τα 50Hz συχνότητα, δεν είναι "λίγα"?? Με την έννοια ότι η παλιά μου lg οθόνη - περίπου 12 ετών είναι στα 75Hz)

Δεν βρίσκω και πολλά βιντεάκια στο youtube....

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το φόντο που λέει ο turbatos. Μέσα από το μενού της οθόνης διορθώνεται συνήθως αυτό ή από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

Όντως δεν έχει σχέση με το φόντο. Τώρα στις ρυθμίσεις της οθόνης που λέτε δεν μπόρεσα να βρω κάτι τέτοιο :/

Ρυθμισεις -> Οθονη -> Αναλυση -> Αυτοματη επιλογή αναλυσης ή κατι σχετικο.

Settings -> Monitor / Screen -> Resolution - Adjust Resolution -> Automatically Adjust Resolution

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πήρα σήμερα την τηλεόραση κι έχω ένα θέμα με τη σύνδεση με το pc.. Το συνδεσα μέσω hdmibμε τον υπολογιστή μου και όταν είναι σε ανάλυση 1920*1080 δεν παίζει ολόκληρη η οθόνη, έχει ένα πλαίσιο γύρω γύρω αρκετό θέλω έλεγα κιόλας, το οποίο μένει μαύρο.. Αν την πάω 1600*900 παίζει κανονικά full screen αλλά μου δίνει μια αίσθηση "θολούρας" η εικόνα.. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω να δείχνει όλη η οθόνη και σε 1920*1080?

με γεια σου, τι εντυπώσεις έχεις απο την τηλεόραση σαν TV (και όχι ως monitor)...

Δημοσ.

Αν την εχεις βαλει στα Ελληνικα στις ρυθμισεις οθονης δεν βαζεις εκει που λεει "16:9" αλλα εκει που γραφει "μονο σκαναρ"

Δημοσ.

Όντως δεν έχει σχέση με το φόντο. Τώρα στις ρυθμίσεις της οθόνης που λέτε δεν μπόρεσα να βρω κάτι τέτοιο :/

Εγώ πάντως σε ανάλογο πρόβλημα η λύση ήταν το φόντο που χρειαζόταν συμπλήρωση.

Ενημέρωσέ μας για τη λύση που θα βρεις.

Δημοσ.

Αυτό με την αναλογία οθόνης το δοκίμασα αλλά στο hdmi μου είχε σαν ενεργές επιλογές μόνο το 16:9 και το 4:3.. Λοιπόν μετά από επικοινωνία με την lg με κατευθυνανε να ψάξω τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και όχι της τηλεόρασης και όντως μετά από αρκετό ψάξιμο το βρήκα.. Στις ρυθμίσεις της κάρτας είχε ένα μενού scaling options στο οποίο ρυθμιζες από το underscan (15%) έως overscan (0%).. Αυτό ήταν ακριβώς στη μέση και μου το έδειχνε έτσι.. Όταν το πήγα στο 0% κάλυψε κανονικά όλη την οθόνη χωρίς μαύρο πλαίσιο.. Και αντίστοιχα αν το πήγαινα προς το 15% μεγαλωνε ακόμα περισσότερο το πλαίσιο και μικραινε η εικόνα..

theosk σαν μόνιτορ δουλεύει στα 60hz..

τραβηξα καποιες φωτο που φαινεται τι εννοω ακριβως, οσο φαινονται δηλαδη γιατι ο φωτισμος δεν βοηθουσε..

post-231197-0-82460300-1454150955_thumb.jpg

post-231197-0-41449600-1454150980_thumb.jpg

post-231197-0-18797200-1454151002_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό με την αναλογία οθόνης το δοκίμασα αλλά στο hdmi μου είχε σαν ενεργές επιλογές μόνο το 16:9 και το 4:3.. Λοιπόν μετά από επικοινωνία με την lg με κατευθυνανε να ψάξω τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και όχι της τηλεόρασης και όντως μετά από αρκετό ψάξιμο το βρήκα.. Στις ρυθμίσεις της κάρτας είχε ένα μενού scaling options στο οποίο ρυθμιζες από το underscan (15%) έως overscan (0%).. Αυτό ήταν ακριβώς στη μέση και μου το έδειχνε έτσι.. Όταν το πήγα στο 0% κάλυψε κανονικά όλη την οθόνη χωρίς μαύρο πλαίσιο.. Και αντίστοιχα αν το πήγαινα προς το 15% μεγαλωνε ακόμα περισσότερο το πλαίσιο και μικραινε η εικόνα..

theosk σαν μόνιτορ δουλεύει στα 60hz..

θα κάνεις έναν κόπο να βάλεις μερικά κανάλια τηλεόρασης (καθώς και την ERT HD) και να μας πεις εντυπώσεις;

Δημοσ.

Είχα παλιά lg monitor. Υπάρχει μια ρύθμιση που θα σου λέει αυτόματο σκανάρισμα ή κάτι τέτοιο. Και αυτό που ανέφερες είναι λύση όμως.

Σε αυτά τα λεφτά επώνυμο full hd tv monitor δεν υπάρχει μην το σκέφτεστε μερικοί. Όσοι έχουν αμφιβολίες για το μέγεθος το έχουν στην βιτρίνα ο κώτσος και τα public. Για media δεν ξέρω.

Δημοσ.

Μόλις έβαλα ert HD.. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τρομερή "εμπειρία" στην παρακολούθηση ούτε είναι εξοικιωμενο το μάτι μου.. Παρ όλα αυτά μπορώ να σου πω ότι μεταξύ ert HD και απλής ερτ ή άλλα κανάλια η διαφορά είναι ξεκάθαρα εμφανής σε απόσταση 50-60 εκατοστά που παρακολουθώ αυτή τη στιγμή.. Ακόμα και στο λογότυπο της ερτ..

Vas93 όσο το έψαξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.. Στις ρυθμίσεις οθόνης είχε μόνο για την αναλογία και μετά ότι έχει να κάνει με φωτεινότητα, χρώματα, αντιθέσεις κλπ.. Και ακόμα και απ την lg μοθ είπαν να το ψάξω απ την κάρτα γραφικών.. Τέλος πάντων σημασία έχει ότι βρέθηκε εύκολα λύση..

Το έχει και το media Markt στο Περιστέρι τουλάχιστονπου είδα χθες.. Εγώ την πήρα από πλαίσιο γιατί είχα μια δωροεπιταγη αλλά δεν την είχε ανοιχτή τουλάχιστον στου Περιστερίου και είχε μόνο δύο κομμάτια, δηλαδή μετά την δική μου που έφυγε είχε μείνει ένα..

Μήπως ξέρει κανένας τι είναι το simplink?

Πάντως μέχρι στιγμής το μόνο που με ξενέρωσε που δεν είχα σκεφτεί, είναι ότι δεν έχει κάποια έξοδο ήχου να μπορείς να την συνδέσεις με κάποιο υποσύστημα κλπ

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και το σκέφτομαι λίγο μήπως άξιζε καλύτερα αυτή.. http://www.insomnia.gr/topic/597922-monitor-tv-samsung-lt24e390ew-149%E2%82%AC-kotsovolosgr/

Δημοσ.

Την τσίμπησα κι εγώ. 

Σαν τηλεόραση είναι αξιοπρεπής-μέτρια. Μπορεί να φταίει ότι την έχω πάνω στο γραφείο μου-στο 1 μέτρο απόσταση αλλά διαφορά στο ERT HD είδα μόνο στο λογότυπο του καναλιού. Μπορεί να φταίει και το περιεχόμενο της εκπομπής που έπαιζε εκείνη τη στιγμή βέβαια.
Σαν monitor είναι αξιοπρεπής προς το καλή. Με HDMI είναι καλύτερη από ότι περίμενα - συγκρίσιμη με το main monitor μου δηλαδη.

Γενικά θεωρώ ότι για τα 120€ αν κάποιος θέλει να την αξιοποιήσει και για τις 2 δυνατότητες της ως TV και ως monitor δηλαδή αξίζει.
Σαν τηλεόραση και ΜΟΝΟ δεν ξέρω αν είναι καλή αγορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...