Προς το περιεχόμενο

Autocad + what GPU???? Req. assistance.

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος θέλει να σχοληθεί με το εν λόγο πρόγραμμα αλλά περισσότερο για ημιεπαγγελματικούς σκοπούς.

Έχει έναν υπολογιστή P4 2,4GHz, 512ddr 333 και 40άρι δίσκο.

Ποιά κάρτα γραφιικών πρέπει να βάλει για να παίξει αξιόλογα το σύστημα με το εν λόγο πρόγραμμα?

Τα υπόλοιπα είναι καλά ή χρειάζεται αναβάθμηση ???

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

File egw spoudazw Viomixaniko Sxedio k kanoume mathima panw se auto to prog, to mono pou exw na sou pw einai oti ola ta pc stin aithousa einai pio arxaia k apo tin gh. To pc tou filou sou einai super k me on-board karta grafikwn tha petaei.

Δημοσ.

σίγουρα! μην ακους αυτούς που λένε ότι θέλει super pc το autocad (αλλά στην ουσία το θέλουν για games!!!!).σε ένα laptop 5 χρονών με κάρτα γραφικών ανύπαρκτη και cpu 200 mmx , τρέχει άψογα το 2004.φυσικά όχι πολλά πολλά με 3d και rendering (εκεί ανεβαίνουν οι απαιτήσεις).σίγουρα αυτό που έχει είναι υπεραρκετό και ότι κάρτα και να βάλει δεν θα έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Και εγώ είμαι της άποψης στο autocad καλύτερα να επενδύσεις σε μεγαλύτερο monitor παρά σε κάρτα. Αλλά αν μιλάμε για 3d animation/studiomax etc. 9500->FireGL Rulez :shock:

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι το Autocad δεν χρειάζεται καμία "ειδική" κάρτα για να αποδώσει τα μέγιστα. Συμφωνώ ακόμα στο ότι το 2004 είναι παράλογα βαρύτερο από τις προηγούμενες εκδόσεις (2002 & 2000) χωρίς να παρέχει ουσιαστικές βελτιώσεις, πέρα από 2-3 επιλογές στην εκτύπωση και αναβαθμισμένο look σε κάποιες παλέτες εργαλείων. Γενικά το Autocad είναι πίσω σε υποστήρηξη hardware, σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα, αλλά η διάδοσή του το κρατά στην κορυφή.

Βέβαια μην ακούω ότι "πετάει" το 2004 σε 200MMX, γιατί σαφώς και ΔΕΝ ισχύει...σε λίγο θα μας πείτε ότι πετάει και το Architectural Desktop βρε παιδιά... :shock:

Εγώ σε P4@3GHz με 512MB DDR400 + i865 chipset και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ διαφορά στην ταχύτητα από το 2002 στο 2004...το δε Architectural 2004, ζορίζει εμφανώς το σύστημα σε σχέση με το απλό Autocad, ίσως περισσότερο και από το αντίστοιχο Archicad 8.0

Δημοσ.

τρέχει άψογα (με τον περιορισμό για 3D) είπα φίλε imagine.όχι πετάει.φυσικά είναι υποκειμενική η ταχύτητα πάντα.τουλάσχιστον σε 2D σχεδιασμό δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον mmx.απλά ήθελα να τονίσω ότι αναλογικά του "ονόματός" του δεν έχει τρελές απαιτήσεις...φιλικά

Δημοσ.
Και εγώ είμαι της άποψης στο autocad καλύτερα να επενδύσεις σε μεγαλύτερο monitor παρά σε κάρτα. Αλλά αν μιλάμε για 3d animation/studiomax etc. 9500->FireGL Rulez :shock:

Μια ερωτησούλα φίλε ilos:

έχεις κάνει αυτήν την μετατροπή και είδες διαφορά? Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ το Maya, είχα δει και διάφορα bechmarks που έδειχναν απο λογικές έως τρελές διαφορές στην απόδοση. Έκανα λοιπόν την μετατροπή κανονικά σε FireGL X1, αλλά διαφορές δεν μπορώ να πω ότι είδα (παρα μόνο στα games που δεν είχα antialiasing αν δεν αποτόμαι, και επιπλέον ένα performance drop), με αποτέλεσμα να τους σουτάρω.

Δημοσ.

Για να πιάσει επιτυχώς η μετατροπή πρέπει:

1) Να πιάσει ΕΠΙΤΥΧΩΣ πρώτα η μετατροπή σε 9700pro και μετά

2) Να πιάσει ΕΠΙΤΥΧΩΣ η μετατροπή από 9700pro->FireGL (και να βρείς φυσικά τους απαραίτητους ειδικούς drivers). Αν δεν συμβεί κάποιο από αυτά άστα βράστα...

Ένας φίλος μου σε studiomax που έκανε επιτυχώς την μετατροπή μου ρίχνει στα αυτιά που έχω μια 9500pro.

Δημοσ.

Αυτό για την προηγούμενη μετατροπή σε 9700 (γιατί σε 9700pro λίγο δύσκολο) δεν θυμάμαι να το είχα διαβάσει. Πάντως τους ειδικούς drivers τους είχα βρει, τους είχα πειράξει μέσω του RuvaTuner, η κάρτα αναγνωριζόταν παντου ώς FireGL X1 (προφανώς χαμηλότερου χρονισμού από μία κανονικη) αλλά τα αποτελέσματα ήταν αυτά που προανέφερα...

Δημοσ.

συγγνώμη αν είναι άσχετη ή βλακώδης η ερώτησή μου αλλα αυτη η "μετατροπή" τι ακριβώς είναι??

εγω έχω μια 9600 μπορώ να την μετατρέψω :shock: ?

Δημοσ.

με προβολάκια ή χωρίς ? :shock:

η δικιά μου είναι 9600pro με 256 ram, παίρνει αναβάθμιση ????

με ενδιαφέρουν μόνο σχεδιαστικές εφαρμογες και όχι παιχνίδια

Δημοσ.

Σε όλα τα σχεδιαστικά προγράμματα η κάρτα γραφικών εμπλέκεται στο τι βλεπουμε στην οθόνη. Δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο το παραγόμενο σχέδιο. Έτσι στο autocad δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κάρτα vga. H διαφορά φαίνεται αρκετα σε 3d studio viz- max. Δοκιμαστε με 8 φώτα να γυρίσετε το μοντέλο και θα καταλάβετε. Και παλι σε αυτη την περιπτωση δεν επηρεαζεται η παραγωγη του σχεδίου. Αργει αυτό που βλεπουμε στην οθόνη όταν δουλεύουμε και όχι το τελικό rendering ή το animation που κανουμε. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις όπως κάποιες πανάκριβες καρτες που βοηθούν τον επεξεργαστη στη διαδικασία του rendering, κάρτες τυπου quadro, 3dlabs wildcat, κτλ. Φυσικά πρόκειται για επαγγελματικές λύσεις και χρησιμοποιούνται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...