Προς το περιεχόμενο

Project: Netbook με open elec 6 για media και χαλαρό desktop


k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας...

 

Όπως λέει και ο τίτλος ξεκίνησα να φτιάχνω ένα netbook για media player και χαλαρό desktop. Το πρώτο οκ, πεδίο δόξης λαμπρό! Τώρα, για το δεύτερο θέλω ένα πολύ χαλαρό desktop replacement, δηλαδή να μπορώ να σερφάρω στο ίντερνετ (έβαλα ήδη το chromium από τα ανεπίσημα repos), να κατεβάζω torrents (έβαλα το transmission client και daemon) έβαλα το tvheadend γιατί μπορεί να συνδεθεί με κάποια κεραία... Τι άλλο βάζω πχ. να μπαίνω σε φόρα; Skype δεν έχει, οπότε ψάχνω για sip... θέλω επίσης και emulators αλλά δε μου απάντησε ακόμα κανένας στο ερώτημα που έκανα! Επεξεργασία αρχείων εννοείται όχι (βίντεο, κείμενο, εικόνα, ήχο).

 

Για πείτε καμιά ιδέα;

 

Κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποια στιγμή κάπου είχε πάρει το μάτι μου για ένα add on του kodi που έπαιζες emulators.

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη ούτε αν δούλευε καλά. Κάνε ένα search.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα μικρό update για τι έχω βάλει μέχρι τώρα στο openelec μου!

 

Από βίντεο plugins:1Channel, Dbmc, Hellenic TV, Icefilms, muzu.tv, Navi-X, Phoenix, Veetle, Yify Movies HD, Youtube, Genesis, SportsDevil

 

Από audio: Hellenic Radio για κάνα δημοτικό!

 

Από software: Addon Installer, Axel Downloader, Chromium, dbmc, NaviX και transmission που συνδέεται πάνω στον file server μου (έχει transmission daemon) και transmission daemon!

 

PVR clients: vuplus (για το δορυφορικό δέκτη), tvheadend (για streaming από τον file server με τα usb-tv sticks!

 

Τι πρέπει να μπει: mail notification για gmail-yahoo-smtp, παιχνίδια ρετρο (το οποίο μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί ότι δοκιμάζω μου βγάζει dependencies not met στο retroarch)!!!

 

Εντυπώσεις: κανένα πρόβλημα πουθενά, σχεδόν! Τα κανάλια SD από τους δέκτες παίζουν με τον επεξερταστή στα 35-50%. Εκεί που τρώει νίλα είναι στα 720p καθώς ο επεξεργαστής φτάνει και στα 90% χρήση, χωρίς να κολλάει όμως... πάρα πολύ ομαλή κίνηση! Δεν είχα βέβαια την απαίτηση, είναι μικρή η οθόνη για να δεις ταινία έτσι κι αλλιώς. Δε λειτουργεί το touchpad, αλλά ψιλοαδιάφορο γιατί όλα τα κάνω με το πληκτρολόγιο και σπάνια συνδέω ποντίκι! Τραγική διαφορά σε ταχύτητα ανάμεσα στον ssd και στον hdd που είχα δοκιμάσει δεν είδα! Το γρήγορο boot έτσι κι αλλιώς οφείλεται στη διανομή, αλλά οκ, ωραίο είναι να έχεις ssd. Αποφάσισα επίσης να τον αφήσω μέσα, αντί να τον αντικαταστήσω με μεγαλύτερο ssd, γιατί έτσι κι αλλιώς media δεν έχω αποθηκευμένα στο netbook, αλλά τα τραβάω από το δίκτυο. Κι αν κατεβάσει κάποια στιγμή torrent πάλι φτάνουν τα 120GB του σκληρού! Στο 50ευρω είναι πλέον οι 120ριδες, ψιλοαξίζει η αγορά για τέτοιες υποτυπώδεις χρήσεις!

 

Σχόλια; Απόψεις; Ιδέες;

 

Κ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...