Προς το περιεχόμενο

Windows 10 boot lag !

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω ένα θεματάκι με το Sony vaio Flip 15, από τότε που έβαλα SSD (Kingston V300 240GB) και εγκατέστησα τα windows 10, τις περισσότερες φορές κατά την εκκίνηση τρώει ένα σκάλωμα στην log-in screen (verbose message: preparing Windows) μέχρι και 40" (κανονικά μπαίνει άμεσα στο desktop).

Υπάρχει τρόπος να δω λεπτομερώς που κολλάει τόση ώρα, πέρα από το μήνυμα "preparing windows"?
Έχω δοκιμάσει τα πάντα από εγκατάσταση παλιών/νέων drivers, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συσκευών και services/startup apps αλλά τίποτα.  

Δημοσ.

Δοκίμασε να βγάλεις ότι συσκευή - καλώδιο έχεις πάνω στον υπολογιστή σου.

Μόνο έναν εξωτερικό δίσκο, το δοκίμασα κ αυτό αλλά τίποτα...

Δημοσ.

Εγω θα δοκιμαζα ενα startup repair για αρχη, αλλιως παιζει να ειναι και κανα driver.

Το έκανα 2 φορές και άλλες 2 καθαρή εγκατάσταση. Τίποτα...

Source.png Πηγή: https://support.microsoft.com/en-us/kb/929135%27%5DClean">https://support.microsoft.com/en-us/kb/929135']Clean[/url] boot Δοκίμασε να κάνεις ένα ξεκίνημα σε clean boot να δεις αν στο κάνει.

Δουλεύει κανονικά, μετά από μερικά reboot και αφού ανοίξω σιγά σιγά όλα τα services και startup apps το κάνει ξανά αλλά όχι άμεσα, μπορεί δηλαδή να απενεργοποιήσω κάτι, να το ενεργοποιήσω ξανά και στα πρώτα 2 reboot να είναι οκ και μετά αρχίζει να το κάνει ξανά. Δεν υπάρχει σωτηρία :-P

Δημοσ.

Άρα το πρόβλημα πρόερχεται από κάποιο driver που δε φορτώνεται στο safe mode. έχεις κάνει update όλους τους drivers από το site του κατασκευαστή σου; Επίσης τα 10 ήταν προεγκατεστημένα ή έκανες αναβάθμιση από 8 ή 7?

Δημοσ.

Άρα το πρόβλημα πρόερχεται από κάποιο driver που δε φορτώνεται στο safe mode. έχεις κάνει update όλους τους drivers από το site του κατασκευαστή σου;

Η Sony έχει παρατήσει το τμήμα όπως πιθανώς γνωρίζεις, στην σελίδα λέει πως οι περισσότεροι drivers παρέχονται στο windows update και 2-3 που πρέπει να εγκατασταθούν για το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι οι ίδιοι με των 8.1
Δημοσ.

Η Sony έχει παρατήσει το τμήμα όπως πιθανώς γνωρίζεις, στην σελίδα λέει πως οι περισσότεροι drivers παρέχονται στο windows update και 2-3 που πρέπει να εγκατασταθούν για το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι οι ίδιοι με των 8.1

Έχεις κάνει αναβάθμιση σε 10 από 8 ή 7 ή έχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση;

Δημοσ.

Έχεις κάνει αναβάθμιση σε 10 από 8 ή 7 ή έχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση;

Τα έχω δοκιμάσει και τα 2. Το θέμα είναι πως υπάρχει τρόπος με κάποια logs που μπορώ να κάνω εξαγωγή να δει κάποιος που γνωρίζει που τρώει το σκάλωμα, το άλλο θέμα είναι που θα βρω αυτόν που θα βγάλει άκρη με τα logs. Δοκίμασα στο forum της Microsoft που κάποιος τύπος είχε παρόμοιο πρόβλημα και του βρήκαν λύση, ανέβασα και τα logs αλλά δεν έχω λάβει απάντηση ακόμη...
Δημοσ.

Τι δίσκος είναι; Έχεις βάλει και το software του δίσκου;

Kingston v300 240GB. Με τελευταία έκδοση software, το παράξενο είναι πως πηγαίνει σφαίρα γενικότερα, στα benchmarks πιάνει πολύ μεγάλα νούμερα. Το κακό είναι πως δεν μπορώ να περάσω την εργοστασιακή έκδοση των windows 8 γιατί έσβησα το διαμέρισμα επαναφοράς ώστε να δω αν το κάνει και στα 8.

Δημοσ.

Εμένα κάτι μου λέει ότι ο δίσκος σου τρώει σκάλωμα μπορεί και με το software για δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις από το start-up και δες αν το ξανακάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...