Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 2 κρατημένους για τον φίλο που δεν επικοινώνησε. ΑΝ θέλει κάποιος 50 ευρώ/ κομμάτι να μου πει. Αθήνα μόνο, χέρι με χέρι κέντρο.

EDIT: Τελείωσαν. Μακάρι να είχα και άλλους να δώσω.

Επεξ/σία από Konstantin77
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην εφορεία το χεις δηλώσει πως θα κάνεις ενδοκοινοτικές αγορές σαν επιχείρηση?

Αυτό ρώτησα; Προφανώς και είμαι ΟΚ με αυτά για να με νοιάζει μόνο που το δηλώνω στο Amazon

Πρέπει να πας στο My account Και θα δεις στα settings 

Απο εκεί δηλώνεις το ΑΦΜ και περιμένεις να το ελέγξουν.

Απο κει και πέρα φτηναίνει το amazon :)

Ευχαριστώ @giopa62, το έκανα και περιμένω. (edit: το πήρε αμέσως)

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αγορές από την έκγριση του ΑΦΜ και μετά θα είναι με τιμολόγιο;

Ή αν πάρω κάτι τελείως εκτός δραστηριότητας έχω την επιλογή να μην κοπεί τιμολόγιο;

Δημοσ.

Αυτό ρώτησα; Προφανώς και είμαι ΟΚ με αυτά για να με νοιάζει μόνο που το δηλώνω στο Amazon

Ευχαριστώ @giopa62, το έκανα και περιμένω. (edit: το πήρε αμέσως)

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αγορές από την έκγριση του ΑΦΜ και μετά θα είναι με τιμολόγιο;

Ή αν πάρω κάτι τελείως εκτός δραστηριότητας έχω την επιλογή να μην κοπεί τιμολόγιο;

Ξέρω να σου απαντήσω μόνο στο πρώτο. 

Ναι. Το ΦΠΑ μηδενίζεται. Δεν το πληρώνεις καν. 

Για αντικείμενα εκτός δραστηριότητας δε ξέρω τι γίνεται. Δεν έχει χρειαστεί να αγοράσω. Πρόσεχε γιατί πρέπει να κάνεις κάποια δήλωση στην εφορία για τις αγορές αυτές. (ρώτα λογιστή, δε ξέρω λεπτομέρειες)

Δημοσ.

Ξέρω να σου απαντήσω μόνο στο πρώτο. 

Ναι. Το ΦΠΑ μηδενίζεται. Δεν το πληρώνεις καν. 

Για αντικείμενα εκτός δραστηριότητας δε ξέρω τι γίνεται. Δεν έχει χρειαστεί να αγοράσω. Πρόσεχε γιατί πρέπει να κάνεις κάποια δήλωση στην εφορία για τις αγορές αυτές. (ρώτα λογιστή, δε ξέρω λεπτομέρειες)

Γνωρίζω τη διαδικασία, απλά αν πρόκειται να πάρω πχ ρούχο από amazon, που κανονικά δεν θα έκοβα τιμολόγιο αν το έπαιρνα από Ελλάδα επειδή δεν σχετίζεται με τη δραστηριότητά μου, αντίστοιχα δεν θα πρέπει να κόψω τιμολόγιο και από amazon.

Θα ψάξω κι άλλο το my account, εδώ μου ξέφυγε χθες το VAT Registration :P

Κάπου θα υπάρχει η απάντηση

Δημοσ.

Ανοιξε 2ο λογαριασμο με αλλο email στο αμαζον και κρατα τον εναν για τιμολογια και τον αλλον για αποδειξεις.

Δημοσ.

Ανοιξε 2ο λογαριασμο με αλλο email στο αμαζον και κρατα τον εναν για τιμολογια και τον αλλον για αποδειξεις.

thanks

Δημοσ.

Δεν ειναι στανταρ ο τροπος με τον οποιο στελνει το amazon. Αναλογα με το μεγεθος του πακετου,το κοστος των αντικειμενων και την τυχη μπορει να ερθει απο απλο γραμμα η συστημενο η κουριερ χωρις να το ξερεις...

Το αν ερχεται σαν απλο πακετο μπορεις να το καταλαβεις αφου φυγει η παραγγελια απο αυτους, απο το αν εχει tracking οταν πας να δεις τιςβπαραγγελιες σου. Αν δεν εχει ειναι απλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...