looneygeorge Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 εξαρτάται την χρήση. ναι θα σου μαζέψει cache αν παιζεις βαριά παιχνίδια, αν τρέχεις καμια δεκαριά εφαρμογες που κάνουν updates συνεχόμενα (κοινωνικά δύκτια κλπ).Ο σκοπός του cache ειναι να έχει έτοιμα τα δεδομένα που θα χρειαστείς για τις εφαρμογες που εχεις κατεβάσει προκειμένου να ελαχισοποιήσει το loading που θα χρειαστει.
nikos1965 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Το note αφού ηδη σκέφτηκες οτι είναι πολύ μεγάλο, τότε δε θα σε βολεύει. Και τωρα που είναι χειμώνας κομπλέ το βαζεις στις τσέπες του μπουφάν. Το καλοκαίρι θα πρέπει να φοράς μπανάνα. Επίσης το λειτουργικό είναι η μέρα με τη νύχτα. Και η μέρα είναι στο iOS. Αν δε θες να το κανεις restart να κλείνεις συνεχώς τις εφαρμογές, να κάνεις σε recovery mode cache wipe κτλ και να ψάχνεις συνεχώς ποια services και ποιες εφαρμογές να κανεις disable για να παει πιο γρήγορα και να κραταει η μπαταρία παρε το 5s. Αν δε σε νοιάζει να τα κάνεις αυτά τότε πάνε στο note που έχει πανέμορφη οθόνη και επιδόσεις που λόγο λειτουργικού πάνε τζάμπα. ρε παιδια ελεος ...ειναι δυνατόν να συγκρίνουμε το νοτε με το 5ς ?? φίλε μου έχεις κάποιον που να έχει το νοτε και να αντιμετοπιζει όλα αυτα που λες με το λειτουργικό?? αν δεν ξέρετε μην λέτε οτι θέλετε και μπερδεύεται τον κόσμο...με απλα λογια το νοτε ειναι φεραρι και το 5ς ζασταβα !!! 1
BACK12345 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Για κανενα λογο 5s, ειναι παλιο, υπερεκτιμημενο (κυριως λογω του μηλου), και οπως ολα τα iphone πολυ ακριβοτερο απ οτι αξιζει... brace yourselves, apple fanboys are coming 1
dimips Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 ρε παιδια ελεος ...ειναι δυνατόν να συγκρίνουμε το νοτε με το 5ς ?? φίλε μου έχεις κάποιον που να έχει το νοτε και να αντιμετοπιζει όλα αυτα που λες με το λειτουργικό?? αν δεν ξέρετε μην λέτε οτι θέλετε και μπερδεύεται τον κόσμο...με απλα λογια το νοτε ειναι φεραρι και το 5ς ζασταβα !!! Καλώς. Επειδη τα εχω δοκιμάσει και τα δυο λεω τη γνωμη μου. Απλά να ξες τη φεραρι του note 4 την οδηγεί ο mr Bean και το zastava ο Σουμαχερ στα νιάτα του.Επίσης να πω την αλήθεια το 5s αν βγει το επόμενο ios μπορεί να ψιλοχολένει αλλα τη δουλειά mail σερφαρισμα και social θα τη κάνει. Προς το παρον τα κάνει με το παραπάνω.
heavyrain Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Το note αφού ηδη σκέφτηκες οτι είναι πολύ μεγάλο, τότε δε θα σε βολεύει. Και τωρα που είναι χειμώνας κομπλέ το βαζεις στις τσέπες του μπουφάν. Το καλοκαίρι θα πρέπει να φοράς μπανάνα. Επίσης το λειτουργικό είναι η μέρα με τη νύχτα. Και η μέρα είναι στο iOS. Αν δε θες να το κανεις restart να κλείνεις συνεχώς τις εφαρμογές, να κάνεις σε recovery mode cache wipe κτλ και να ψάχνεις συνεχώς ποια services και ποιες εφαρμογές να κανεις disable για να παει πιο γρήγορα και να κραταει η μπαταρία παρε το 5s. Αν δε σε νοιάζει να τα κάνεις αυτά τότε πάνε στο note που έχει πανέμορφη οθόνη και επιδόσεις που λόγο λειτουργικού πάνε τζάμπα. αν δεν τρολλαρεις μαλλον ειχες μαιμου s6 ... ολα αυτα που λες δεν ισχυουν για κανενα λογο σε flagship ποσο μαλλον για το s6 και απλα παραπληροφορεις γιατι εμφανεστατα δεν ειχες την αυθεντικη συσκευη ...
dimips Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 αν δεν τρολλαρεις μαλλον ειχες μαιμου s6 ... ολα αυτα που λες δεν ισχυουν για κανενα λογο σε flagship ποσο μαλλον για το s6 και απλα παραπληροφορεις γιατι εμφανεστατα δεν ειχες την αυθεντικη συσκευη ... Μια χαρά αυθεντικό είναι και στο service που το πήγα μια φορά τα άλλαξαν αυτά που έπρεπε τζάμπα. Εσύ μάλλον δε δοκίμασες ακόμα το iOS. Ο μόνος λόγος που κρατάω το s6 είναι η οθόνη τίποτα άλλο και να δώσω και ένα μεγάλο μπράβο στη Samsung για αυτό το αριστούργημα. Δε καταλαβαίνω για πιο λόγο να έχω 8 πυρήνες για καλύτερη αυτονομία και να χρησιμοποιούνται οι 4 απ' αυτούς με 1,5ghz για τα απλά καθημερινά πράγματα και να κρατάει η μπαταρία 4 ώρες screen on όταν στο 6ρι που είχα κρατούσε 8 ώρες για τα ίδια πράγματα. Επίσης οι εφαρμογές κακογραμμένες. Επίσης με το ram management του S6 βάζω να ακούσω e-radio κι αν ανοίξω μετά 3-4 εφαρμογές μου κλείνει το ράδιο. Μην είστε κολλημένοι με τους πυρήνες έλεος πια. Σαν να μετράς στις κάμερα τα megapixel. Μπορεί να έχει 40 megapixel και ο φακός της να είναι "μεγεθυντικός". Ναι το iPhone είναι υπερκοστολογημένο σαν συσκευή συμφωνήσω. Αλλά πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για έρευνα και ανάπτυξη του των τόσο καλών software και λειτουργικού; Πως κατάφεραν να τα παντρέψουν με το hardware και να τα συνδυάζονται τέλεια; Πως γίνεται το 4s του αδερφού μου να συνεχίζει μετά από 5 χρόνια χωρίς factory reset-format κτλ να λειτουργεί κανονικά και τα android να θέλουν ντάντεμα στον 1 μήνα; Στο s6 χθες έκανα wipe cache και σήμερα το twitter πάλι καθυστερεί να με βάλει στα notification. Όσο για τα κόστη. Πάρε παράδειγμα το Playstation 4, έχει 350 ευρώ ενώ η sony ξόδεψε για έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας πάνω από 800 ευρώ αναλογικά για κάθε συσκευή PS4. Το ήξερε ότι δε θα μπορέσει να τη πουλήσει σε αυτή τη τιμή και άρχισε να κλείνει άλλα τμήματα της όπως τα Vaio μέχρι να κάνει απόσβεση. Το θέμα δεν είναι το πόσο ακριβό είναι το αλουμίνιο που φοράει το κινητό και οι πυρήνες για να βγάλεις ανάλογα τη τιμή. Το θέμα είναι τα ποσά που επενδύονται για ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτομιών που βρίσκονται πάνω σε αυτό που έχεις σήμερα αλλά και θα βρίσκονται πάνω στα υπόλοιπα μοντέλα. Αυτά είναι τα ακριβότερα. Και ναι η Apple είναι πρωτοπόρος σε αυτό όπως και η Sony. Τιμή απόσβεσης - τιμή επένδυσης σε νέες καινοτομίες - κέρδος μετόχων είναι μερικά απ' αυτά που συνυπολογίζονται σε κάθε συσκευή. Το iOS αναπτύσσεται από μια εταιρία ενώ το Android από δεκάδες και δεν δικαιολογούνται τα 700 ευρώ του S6 σε καμία περίπτωση για αυτό το λειτουργικό.
heavyrain Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Τι σχεση εχει αυτο το κατεβατο που εγραψες αδυνατω να καταλαβω. Προφανως τοτε επεσες σε ελλατωματικη συσκευη, αν ανατρεξεις στα απειρα θεματα του φορουμ θα δεις οτι εισα ενας απ το 2 αντε 3 που αναφερουν τετοια θεματα ενω το 99% θα σου πει οτι απλα δεν υφιστανται τετοια θεματα συγκεκριμενα για το s6. Η κακη διαχειριση ραμ ισχυει. Αλλα εισαι στο 5% που ενοχλειται. Εμενα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο ισα ισα που δεν καταναλωνει μπαταρια κρατοντας ανοιχτες τις εφαρμογες. Επισης το να λες οτι το s6 εχει μονο την οθονη να επιδειξει δειχνει οτι δεν γνωριζεις τι συσκευη εχεις στα χερια σου...δεν θα κατσω να το αναλυσω...googlaρε για το πως λειτουργουν οι πυρηνες η οθονη η ραμ κτλ Πληροφοριακα εχω και 2 συσκευες ios.
bella11311 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ ολους που μου απαντήσατε αν και πραγματικά δεν μπορω να αποφασίσω ακόμα...μάλλον προς το 5s πάω μιας και το ήθελα καιρό. Ειδα και ενα άλλο βέβαια που μου άρεσε αρκετά το htc one a9..καμία γνώμη για αυτο;
ziaba Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Συγκρινεις κοσμημα HTC One A9 Marshmallow out of the box με αντιπροπερσινα-προπερσινα ξινα σταφυλια 1
bella11311 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Συγκρινεις κοσμημα HTC One A9 Marshmallow out of the box με αντιπροπερσινα-προπερσινα ξινα σταφυλια Ειναι καλό δηλαδή το έχεις δοκιμάσει; Γιατι μου είπαν οτι για htc δεν ειναι πολυ καλο κολλάει..
ziaba Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 sense και κολληματα δεν πανε μαζι κανενα htc σειρας one δεν κολλαει 1
chris_g92 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδία μην τρελαθούμε,σήμερα καμία συσκευή δεν κολλάει.Εδώ πάει ρολόι το z2 μου με τον αρχαίο πλέον sd801 και ΄λέμε αν θα κολλάει το note4 και το a9?. Επίσης αυτά περι cache κάθε φορά που σβήνω την cache στο δικό μου κινητό πιο αργό γίνεται γιατί του σβήνω αρχεία που τα έχει για να κάνει πράγματα πιο γρήγορα. Εγώ θα σου πω όχι στο 5s γιατί είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά σήμερα σε συσκεύη 4 ιντσών με κακή οθόνη και κακή κάμερα σε σχέση πχ με το note 4. Αν έλεγες ότι θα πάρεις το 6s εκεί αλλάζει το πράγμα. Ακόμη και ένας i-phone user πιστεύω δεν θα σου έλεγε σήμερα να πάρεις 5s. Πίστεψε με καμία συσκεύη δεν κολλάει, απλά υπάρχουν κάποια άτομη που βάζουν βλακειές μέσα του τύπου battery doctor και clean master αυτά
BACK12345 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Όσο για τα κόστη. Πάρε παράδειγμα το Playstation 4, έχει 350 ευρώ ενώ η sony ξόδεψε για έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας πάνω από 800 ευρώ αναλογικά για κάθε συσκευή PS4. Το ήξερε ότι δε θα μπορέσει να τη πουλήσει σε αυτή τη τιμή και άρχισε να κλείνει άλλα τμήματα της όπως τα Vaio μέχρι να κάνει απόσβεση. Το θέμα δεν είναι το πόσο ακριβό είναι το αλουμίνιο που φοράει το κινητό και οι πυρήνες για να βγάλεις ανάλογα τη τιμή. Το θέμα είναι τα ποσά που επενδύονται για ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτομιών που βρίσκονται πάνω σε αυτό που έχεις σήμερα αλλά και θα βρίσκονται πάνω στα υπόλοιπα μοντέλα. Αυτά είναι τα ακριβότερα. Και ναι η Apple είναι πρωτοπόρος σε αυτό όπως και η Sony. Τιμή απόσβεσης - τιμή επένδυσης σε νέες καινοτομίες - κέρδος μετόχων είναι μερικά απ' αυτά που συνυπολογίζονται σε κάθε συσκευή. Το iOS αναπτύσσεται από μια εταιρία ενώ το Android από δεκάδες και δεν δικαιολογούνται τα 700 ευρώ του S6 σε καμία περίπτωση για αυτό το λειτουργικό. Εστω πως το iOS ειναι το καλυτερο λειτουργικο, εχει πεσει τρομερη ερευνα και αξιζει να το χρυσοπληρωσεις. Ακομα και ετσι, τα iphone αν και οι καλυτερες συσκευες της αγορας, ειναι απο τα χειροτερα vfm, οταν με τα ιδια χρηματα μπορεις καθε χρονο να παιρνεις ενα τουμπανο κινεζικο των 150 ευρω επι 5 χρονια. Ποτε δεν χωνεψα τα iphone οπως ειναι προφανες. Τωρα,αν εσυ πας και σκας 700αρικο για συσκευη με κοστος παραγωγης 100, και θεωρεις πως αξιζει, ε τοτε ενταξει, παιρνε iphone. Εγω ειπα τη γνωμη μου, τωρα ο ts ας παρει οτι του αρεσει περισσοτερο
StigmaX Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Σας ευχαριστώ ολους που μου απαντήσατε αν και πραγματικά δεν μπορω να αποφασίσω ακόμα...μάλλον προς το 5s πάω μιας και το ήθελα καιρό. Ειδα και ενα άλλο βέβαια που μου άρεσε αρκετά το htc one a9..καμία γνώμη για αυτο; Πρώτου καταλήξεις, περίμενε να μπει και κανένα fanboy τύπου dimips ακόμα στη συζήτηση, να γράψει και αυτός τρεις τέσσερις σελίδες ισχυρισμούς χωρίς καμία τεκμηρίωση. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στο νήμα, αλλά βλέπω ότι κάνεις δεν θυγει τα βασικά θέματα, και οι γνώσεις σου στο θέμα είναι επίπεδο καφενείο. Πάμε τώρα στο θέμα μας, το note 4 και το 5s αποτελούν συσκευές διαφορετικής κατηγορίας. Το note έχει περίπου τριπλασια επιφάνεια οθόνης, με το ανάλογο κόστος στο μέγεθος, αλλά και όλα τα καλά που συνεπαγονται αυτού. Βασικότερο όλων δεν βγάζεις τα μάτια σου. Η κατανάλωση multimedia περιεχομένου γίνεται πολύ ευκολότερη όπως και οποιαδήποτε εργασία θες να κάνεις με το τηλέφωνο πέραν την τηλεφωνικής κλήσης. Αν πιστεύεις ότι παραείναι μεγάλο, υπάρχουν παμπολλες επιλογές στις 5-5.2" που επιτρέπουν τη χρήση της συσκευής με το ένα χέρι. Android vs ios τώρα... Ξεκινώ λέγοντας ότι δεν είμαστε στο 2012. Το Android έχει κάνει άλματα, εκεί που το ios κάνει babysteps. Ξεκινάμε λέγοντας πως δεν κολλάει. Προβλήματα, σκαλωματακια και slowdowns θα σου κάνουν και τα δύο λειτουργικά εν έτη 2016, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του Android μετά την έκδοση 5.1 είναι περισσότερο ομαλή από το ios. Ένα απλό Web browsing στη σελίδα του ινσομνια με τις δύο συσκευές αποτελεί τρανη απόδειξη αυτού. Από εφαρμογές, πάνω κάτω τα ίδια. Δεν θα δεις διαφορές ανάμεσα στα δύο οικοσυστηματα. Η Ποιότητα κατασκευής έχει ανέβει από πλευράς Android. Και η σαμσουνγκ πλέον υιοθετεί πολυτελή υλικά, όπως και εταιρίες όπως η HTC ή η xiaomi. Συσκευές τους δεν έχουν τπτ να ζηλεψουν κατασκευαστικα από της συσκευές της Apple. Κλείνοντας, θα σου πρότεινα να μην πας σε μια παλιά συσκευή όπως το iPhone 5s. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Apple άφησε στο συρτάρι τις συσκευές με 4" οθόνη. Ο μόνος λόγος που θα δικαιολογουσε την αγορά μιας τέτοιας συσκευής είναι αν ήσουν απόλυτα συνδεδεμένη με το οικοσυστημα της Apple. Στα 250-350 υπάρχουν συσκευές που μπορούν να σου προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που θα σου δώσει ένα iPhone τριετιας.
bella11311 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Προφανώς και οι γνώσεις μου στο θέμα ειναι καφενείου γιαυτο και ζητάω γνώμες απο άτομα που ξέρουν καλύτερα ή έχουν κάποια απο αυτες τις συσκεύες.Το οτι ειναι διαφορετικής κλίμακας συσκευές το γνωρίζω αλλα απο την αρχή είπα οτι δεν με ενδιαφέρει να πάρω το πιο καινούριο κινητό αφου δεν μπορώ να δώσω 700 και 800 ευρω..Προσπαθώ να βρω ενα κινητό σε αυτα τα χρήματα που θα μου κρατήσει και που εχει αποδειχθει καλο και ας ειναι και παλιό..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα