Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μα i7 6700k θα πάρεις αν και μόνο χρειάζεσαι το επιπλέον single core, αν πραγματικά χρησιμοποιείς εφαρμογές που χρειάζονται αυτό το λίγο καλύτερο single core. Υπάρχει μια διαφορά υπέρ του 6700k σε ανά πυρήνα δύναμη, αλλά δεν είναι τεράστια, πάνω από 5-8 fps κατά μέσο όρο δεν είναι στα πιο τελευταία παιχνίδια, είναι σχεδόν αμελητέα η διαφορά. Ο 5820k θα βγει πολύ πιο futureproof και ας υστερεί περίπου 10% σε single core, στην περίπτωση αυτή ότι χάνει σε single ο 5820k κερδίζει πολύ περισσότερο σε multi. Ταπεινή μου γνώμη, ότι ο 5820k είναι προτιμότερος, από εκεί και πέρα ο καθένας ας επιλέξει ότι θέλει. Εγώ όπως και ο babis ts θα επιλέγαμε 5820k, μιας και είναι αλλού σε δύναμη και θα κρατήσει πολύ περισσότερο από τον 6700k σε βάθος χρόνου, όχι τόσο στα games, αλλά σε αξιοποιήσιμη επεξεργαστική ισχύ γενικότερα. Αν κάποιος θαρρεί πως ο 6700k είναι πιο κοντά στις ανάγκες του ας πάει σε 6700k συμφωνώ και επαυξάνω, απλά λέω πως έχει το πράγμα για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις του στυλ ο skylake είναι κάργα δυνατότερος από haswell στα games, ενώ η διαφορά δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο. 1
seloner Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο που λες φιλε ειναι τελιως υποθετικο γιατι δεν μπορεις να εισαι βεβαιος ποτε θα γινει αυτη η αξιοποιηση στους επιπλεον πυρηνες και threads.Εισαι 100% σιγουρος οτι οταν θα γινει αυτο ο συγκεκριμενος cpu θα ειναι συμβατος με τις απαιτησεις της εποχης εκεινης;Και δυο επεξεργαστες ειναι θηρια απλα για μενα η μεγαλυτερη διαφορα ειναι για καποιον που ασχολειται με editing και rendering και οχι στο gaming.
BabisTs Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ναι το παρακολουθησα αλλα και τι σημαινει οτι ειναι σωστο;Σε stock παντα o i7 6700K εχει πιο καλο single thread οποτε και καλυτερες επιδοσεις στα games.Γιατι καποιος που στοχευει στο gaming πχ να παρει τον i7 5820k ;Ο μονος λογος ειναι το sli.Υπαρχει κατι αλλο ;Και αν συνυπολογισουμε και το oc ειναι και που θα πεσεις ,εστω οτι πεφτεις σε μαπα chipset και δεν φτανεις το single core performance του ι7 6700k τι κανεις; Ε ρε μπουκάλι που θα σηκώσει ο 5820Κ :devil: :devil: !!!! ""Αστειέυομαι πάντα"" Τις καλύτερες επιδόσεις του 6700Κ πως τις ορίζεις 1-2-3-4-5-6-7-8 frames ... συγνώμη ίσως να είπα πολλά...Ο 5820Κ απλά βρίσκεται για μένα αλλού από θέμα επιδόσεων χωρίς να υστερεί στα games καθόλου.... Anyway Είπες την άποψη σου και είπα την δικιά μου ... ο Ts έχει την κρίση να αποφασίσει για το τι θέλει και τι του προτείνουμε εμείς ... έτσι για να μην φεύγουμε από το θέμα! 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ε αυτό λέω, ο καθένας παίρνει ότι νομίζει καλύτερο για τον ίδιο. Δεν είμαι υποθετικός, η διαφορά μεταξύ skylake και haswell στα games δεν είναι τεράστια, είναι max 10 fps, για εμένα αποτελεί καλύτερο value ένας 5820k από έναν τετραπύρηνο με hyper threading με 10% περισσότερη ανά πυρήνα δύναμη, στα ίδια χρήματα βέβαια. Δεν λέω ότι είμαι σίγουρος πότε θα αξιοποιηθεί και τι και ούτε αν θα είναι συμβατός ο 5820k στο μέλλον με τις απαιτήσεις της εποχής εκείνης, εγώ απλά λέω ότι ο 5820k θα κρατήσει περισσότερο, έχει 2 επιπλέον πυρήνες με ht. Από εκεί και πέρα ας αποφασίσει ο ts, εκείνος άλλωστε άνοιξε αυτό το θέμα, δεν θα αρχίσουμε τα vs ξανά, είναι αμαρτία . 1
seloner Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ε αυτό λέω, ο καθένας παίρνει ότι νομίζει καλύτερο για τον ίδιο. Δεν είμαι υποθετικός, η διαφορά μεταξύ skylake και haswell στα games δεν είναι τεράστια, είναι max 10 fps, για εμένα αποτελεί καλύτερο value ένας 5820k από έναν τετραπύρηνο με hyper threading με 10% περισσότερη ανά πυρήνα δύναμη, στα ίδια χρήματα βέβαια. Δεν λέω ότι είμαι σίγουρος πότε θα αξιοποιηθεί και τι και ούτε αν θα είναι συμβατός ο 5820k στο μέλλον με τις απαιτήσεις της εποχής εκείνης, εγώ απλά λέω ότι ο 5820k θα κρατήσει περισσότερο, έχει 2 επιπλέον πυρήνες με ht. Από εκεί και πέρα ας αποφασίσει ο ts, εκείνος άλλωστε άνοιξε αυτό το θέμα, δεν θα αρχίσουμε τα vs ξανά, είναι αμαρτία . Ειπα εγω οτι skylake haswell εχουν μεγαλη διαφορα;Απλα ο φιλος ζητησε χρηση για all around χρηση και gaming και φτασαμε να προτεινουμε τον 5820k.Δεν θεωρεις οτι εινα πολυ overkill;Δηλαδη που αμεσα θα τον αξιοποιησει συγκριτικα με 1151 υλοποιηση; Εγω λεω και οτι με εναν i5 θα την κανει την δουλεια του,γιατι αυτα τα επιπλεον λεφτα να μην τα διαθεσει για καρτα γραφικων;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ απλά είπα την άποψή μου πάνω στο θέμα 6700k ή 5820k. Για αυτά που θέλει ο ts όντως και σε i5 6600k να πάει άνετος θα είναι και με λεφτά στην τσέπη. Αναμένουμε απάντησή του λοιπόν. 1
LionHurt1982 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Κατ αρχην να σας ευχαριστησω ολους για τη συνδρομη σας. Πολυ σημαντικες οι λεπτομερεις που μου δινεται. Λοιπον...Καρτα γραφικων θα μπει ετσι κι αλλιως η 980ti. Αρα το να κοψω απο cpu για να παω σε καλυτερη gpu δν εχει νοημα πλεον. .Αυξηθηκε το budget μου οπως προειπα. Απλα πλεον οικονομικα "αντεχω" και την χ99 με 5820κ.Το γεγονος βεβαια οτι σκοπευω να δωσω τοσα χρηματα με κανει να θελω το ψαξω περισσοτερο για να κανω τη καλυτερη δυνατη αγορα. Καλυτερη δυνατη αγορα με την εννοια του futureproof. Εχω ηδη τον 3770κ οποτε δν σκοπευω να παω σε i5. Ξερω οτι ειναι overkill η αγορα με βαση τις αναγκες μου και ξερω οτι ηδη ο 3770κ με καλυπτει με το παραπανω στη χρηση που κανω, ομως εχω αποφασισει να τα διαθεσω αυτα τα χρηματα οποτε ας μη σταθουμε σε αυτο το κομματι. Χρηση all around και οποτε υπαρχει χρονος βαρια games. Επισης για πρωτη φορα αν αυτο βοηθαεισκεφτομαι να ασχοληθω και με overclock. Για να σας προλαβω παλι,Οθονη θα αλλαχτει και αυτη μεχρι το καλοκαιρι σε 2k με sync tech μεχρι να σταθεροποιηθει λιγο η ποιοτητα τους και η τιμη τους( ακουω για πολλες επιστροφες οθονων και δν θελω να ρισκαρω ακομα)
RigasGR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Φιλε αν και απο Ζ170 εχεις παει στο Χ99, περιμενε τους Broadwell-e Αλαζεις σε πολυ ποιο καινουργιο επεξεργαστη. Αν και για games που τον θες και οι 2 για μενα ιδια κανουν τι 5820 τι 6700, αφου η καρτα κανει την διαφορα. Μην ρωτησεις γιατι πηρα εγω 6700Κ, ετυχε και πηρα 1200 ευρω bonus στην δουλεια, και μου μεινανε και ρεστα.
LionHurt1982 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Κατι παρομοιο ετυχε και σε μενα οικονομικα γι αυτο και αποφασισα να ξοδευθω..βλακεια για πολλους και για μενα αλλα αυτο το μικροβιο της αναβαθμισης πολυ ασχημο.. ειχα καταληξει σε z170 χωρις να το πολυσκεφτω σκεπτιμενος πως ειναι καινουρια πλατφορμα..θιξατε το θεμα της χ99 οποτε δν μπορω να πω οτι δν την ειχα σκεφτει ή οτι την ειχα αποκλισει τελειως
RigasGR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αν εχεις τον 3770Κ ειναι ενας αξιολογος επεξεργαστης ακομα και σημερα. Εγω προσωπικα θα επερνα Broadwell-e που ο ποιο low end θα ειναι καλητερος απο τον 5820Κ και με παραπανω αν δεν κανω λαθος πηρηνες. Οπωτε ποιο μακροχρονια αναβαθμιση. Απλα δεν μπορουσα να περιμενω Ιουλιο του 2016..... 1
seloner Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Φιλε τι βλακεια και εγω στην θεση σου το ιδιο θα εκανα Για οθονη να ξερεις οτι η http://www.amazon.de/Acer-Predator-XB271HUbmiprz-Reaktionszeit-H%C3%B6henverstellbar/dp/B017DG09WM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1455041429&sr=8-1&keywords=acer+xb271hu εχει φτιαξει το quality control στις τελευταιες παρτιδες.Μην περιμενεις να πεσουν οι τιμες συντομα παντως.
DigitalElf Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Να την παρεις εχει και 5 χρονια εγγυηση. Και να την κανεις registry στην Asus. Ειναι καλητερη της hero και ας εισαι λιγο παραπανω απο το οριο χρηματων. 5 χρονια εγγυηση???
RigasGR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 5 χρονια εγγυηση??? Ναι κανονικα τοσο εχει, ασχετα αν το κανουν γαργαρα εδω , οπως και η OC series της Asrock. Aλλα ετσει οπως το πανε εδω σε λιγο θα δινουν 1 χρονο.........σε μερικα χρονια. παντως μεχρι την Ζ97 σε Sabertooth εδεινε 5 χρονια το E-SHOP.
LionHurt1982 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Φιλε τι βλακεια και εγω στην θεση σου το ιδιο θα εκανα Για οθονη να ξερεις οτι η http://www.amazon.de/Acer-Predator-XB271HUbmiprz-Reaktionszeit-H%C3%B6henverstellbar/dp/B017DG09WM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1455041429&sr=8-1&keywords=acer+xb271hu εχει φτιαξει το quality control στις τελευταιες παρτιδες.Μην περιμενεις να πεσουν οι τιμες συντομα παντως. χαχαχα. Παντως δν ειχα παρει χαμπαρι για την XB271HU.. Αν εχεις τον 3770Κ ειναι ενας αξιολογος επεξεργαστης ακομα και σημερα. Εγω προσωπικα θα επερνα Broadwell-e που ο ποιο low end θα ειναι καλητερος απο τον 5820Κ και με παραπανω αν δεν κανω λαθος πηρηνες. Οπωτε ποιο μακροχρονια αναβαθμιση. Απλα δεν μπορουσα να περιμενω Ιουλιο του 2016..... Το χω σκεφτει και αυτό,να παρω τωρα την 980τι και να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι...αλλα όπως λες και συ δυσκολο να περιμενω Καλησπερα φιλε μ!εχουμε τον ιδιο επεξεργαστη i7 6700k..!εγω προσωπικα εχω την msi z170A GAMING M5 με gpu msi gtx970 και μνημες corsair 2800 ddr4!ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την μητρικη...!!και σε 8εμα ποιοτητας...ολα αψογα...και σε 8εμα ηχου....απλα το καταευχαριστη8ηκα...!!απο overclock αλο τπτ....πολυ ευκολο μενου και κλοκαρει πολυ αννετα σε υψηλες συχνοτητες χωρις μπλε ο8ονες!εγω τον i7 6700k στα 4600mhz τον δουλευω χωρις κανενα προβλημα!υποστηριζει επισεις κ usb 3.1!!η λεξη κρυσταλλο ειναι λιγο για να σου περιγραψω την ποιοτητα ηχου που βγαζει...!οσο αναφορα το update για τους ι7 και ι5...το εχει ειδη ενημερωσει και ολα βαινουν καλως...!!για μενα επειδη την δουλευω εδω και 6 μηνες ειναι πολυ καλη επιλογη και 8α συνεργαστει αψογα κ με την καρτα γραφικων σου....! Καλησπέρα και σε σενα. αν παω σε ζ170 τελικα είμαι μεταξυ asus rog hero και msi gaming m7. οποτε χρησιμα όλα αυτά που μου αναφέρεις για την msi Αν κοιτάς σε mobo των 200+ ευρώ για τον 6700Κ πιο συμφέρουσα αγορά είναι η πλατφόρμα Χ99 από το 1151....Ο 5820Κ κάνει με μεγάλη άνεση ότι και ο 6700Κ και ακόμα περισσότερα με μόνο 30 ευρώ παραπάνω.Αν κοίταζες σε mobo budjet για τον 6700Κ δεν θα στο πρότεινα μια και θα είχαν μεγάλη διαφορά οι δύο πλατφόρμες Στα συν για μενα οι Χ99 μητρικες που μου αρεσουν περισσοτερο. Ετσι για να ξεφυγουμε λιγο από τις cpu
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ναι κανονικα τοσο εχει, ασχετα αν το κανουν γαργαρα εδω , οπως και η OC series της Asrock. Aλλα ετσει οπως το πανε εδω σε λιγο θα δινουν 1 χρονο.........σε μερικα χρονια. παντως μεχρι την Ζ97 σε Sabertooth εδεινε 5 χρονια το E-SHOP. Επειδή σκεφτόμουν να πάρω saber όταν άλλαξα σε Ζ87, από ότι θυμάμαι μετά την 3ετία η επόμενη 2ετία αφορά συγκεκριμένα parts της μητρικής και όχι ολόκληρη. Τρέχα γύρευε είπα και κατέληξα σε Hero.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα