takis3476 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη φορά γράφω εδώ... Έχω ένα προβληματάκι με την αναβάθμιση που θέλω να κάνω μετά από 7 χρόνια παρέα με έναν core 2 duo e8300.Αποφάσισα λοιπόν να φύγω από το 775 και να πάω στο 1150 socket. Βρήκα λοιπόν μια μητρική GA-H87M-HD3 στο στοκ του πλαίσιου και πήρα και ένα celeron G1840 (S-speq: SR1VK) και μια μνήμη (1 ντιμάκι) 4GB DDR3 1600MHZ της Kingston (HX316C10FR/4). Δυστυχώς έφαγα όλη τη μέρα μου σήμερα και δε μπόρεσα να τον ξεκινήσω τον υπολογιστή...Μου έκανε συνέχεια <<boot loop>>... (δούλευε ο ανεμιστήρας του cpu για 2 δευτερόλεπτα, μετά έσβηνε, μετά ξανά άναβε για 2 δευτερόλεπτα, μετά ξανά πάλι έσβηνε και όλο αυτό δε σταμάταγε αν δεν έβγαζα τη πρίζα...) Αυτή η Gigabyte στο site της Site: CPUSupport List αναφέρει ότι όλη η σειρά των cpu στο 1150 socket υποστηρίζεται από την έκδοση bios F8... Μάλιστα οι διαθέσιμες για κατέβασμα από το site της Site: Support& Downloads εκδόσεις BIOS είναι οι F8, F9 και F10. Δεδομένου ότι ο G1840 που αγόρασα είναι Haswell Refresh και ότι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα σε ένα φόρουμ της Gigabyte να αναφέρονται για τη συγκεκριμένη μητρική και παλαιότερες εκδόσεις της F8 (η έκδοση F3 και η έκδοση F5), υπάρχει το ενδεχόμενο η μητρική να φοράει bios που δεν υποστηρίζει τον G1840 επειδή είναι Haswell Refresh ?Δηλαδή να φοράει bios παλιότερο της F8 ?Κι αν όντως ισχύει αυτό, γιατί δε το αναφέρει η Gigabyte στο site της ?Τι θα μπορούσα να κάνω ?Ευχαριστώ.
~Palpatin~ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα και καλοσόρισες Θα μπορούσες να δανειστείς έναν επεξεργαστή απο φίλο για να κάνεις bios update. Μήπως για να ήταν στοκ η μητρική είχε θέμα και ήταν επιστραμένη?
takis3476 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Σαφώς ήταν επισκευασμένη...Εννοείται αυτό...Από ότι μπόρεσα να δω (γιατί και οι πωλητές είτε δε ξέρουν είτε δε σου λένε τι είχε και επισκευάστηκε...) είχαν κολλήσει τα 2 ποδαράκια της HDMI θύρας... Κατά τα άλλα η μητρική ήταν πεντακάθαρη χωρίς <<μουτζούρες ή φουσκωμένα πυκνοτάκια>>...Και φυσικά καθόλου σκόνη...Και πλήρη συσκευασία παρακαλώ...!!!Αλλά...Ακόμη δε τα έχω καταφέρει... Τώρα όσον αφορά το δανεικό επεξεργαστή... είναι ένα θέμα αυτό... αρκετά σοβαρό θα έλεγα...Όσοι από τους φίλους μου έχουν υπολογιστή, δεν έχουν με 1150 socket...Πάντως μίλησα με το πλαίσιο και αύριο θα πάω το σετάκι από κει για έλεγχο και ελπίζω αν είναι μόνο θέμα bios, να μου κάνουν την εξυπηρέτηση να το αναβαθμίσουν...Απλά δε ξέρω αν και κατά πόσο θα έχουν εύκαιρο επεξεργαστή στο 1150 socket, Haswell και όχι Haswell Refresh, για να κάνουν την αναβάθμιση του bios...Έμπλεξα...
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Το 8πινο βύσμα του τροφοδοτικού το σύνδεσες στη μητρική για να πάεει ρεύμα ο επεξεργαστής? Ποιο τροφοδοτικό έχεις και αν αυτό έχει 4πινο ή 8πινο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα