Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας! Έχω ενα laptop hp pavilion 15-p138ng (από Γερμανία), με επεξεργαστή A10 5745m της AMD, κύρια (ενσωματωμένη) κάρτα γραφικών radeon HD 8610G, 8GB ram και δευτερεύουσα κάρτα γραφικών επίσης της AMD, την R7 M260 με 2gb μνήμη. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Σε διάφορες απόπειρες που έκανα να παίξω κάποια παιχνιδάκια, παρατήρησα πολύ χαμηλές επιδόσεις του υπολογιστή και γρήγορη άνοδο της θερμοκρασίας. Βέβαια, αφού ποτέ πριν δεν είχα laptop, θεώρησα πως πιθανόν όλα είναι φυσιολογικά και άφησα το θέμα ως έχει. Να αναφέρω πως τα requirements των παιχνιδιών που έπαιξα ήταν πολύ πιο κάτω από τις υποτιθέμενες δυνατότητα του υπολογιστή καθώς τα περισσότερα είναι αρκετά παλιά (gta iv, farming simulator 2015, nfs shift 2, nfs rivals). Στα 2 need for Speed έφαγα μεγάλη απογοήτευση καθώς στο ένα η απόκριση ήταν απελπιστικά αργή και στο άλλο κατάφερα κάπως να βελτιώσω την κατάσταση ρίχνοντας τα fps στο ελάχιστο μέσα από τις ιδιότητες της εφαρμογής. Αρκέστηκα στο ότι μπορούσα να παίξω το gta iv σχετικά ομαλά, αν και αυτό δεν ίσχυε πάντα. Πρόσφατα εγκαταστήσαμε το ίδιο παιχνίδι στο laptop ενός φίλου (Toshiba) με πολύ χαμηλότερες δυνατότητες από το δικό μου (i3 στα 2,4, Nvidia geforce 710 1gb, 4gb ram). Τότε λοιπόν συνέβη το αναπάντεχο (κατ'εμε). Το παιχνίδι άνοιξε πολύ γρηγορότερα απ'οτι σε εμένα και στο gameplay υπήρχαν ελάχιστα lagαρίσματα, πολύ λιγότερα απ'οτι σε εμένα, και μονο σε "δυσκολες" καταστάσεις. Απο εκεί και πέρα, πεπεισμένος πως το pc λειτουργεί τα παιχνίδια με την "μικρή" κάρτα γραφικών, άρχισα το ατελείωτο ψάξιμο! Μάταια όμως μέχρι και σήμερα! Χρησιμοποιώντας ενα tool της amd (amd system monitor) επαληθεύτηκα, καθώς έχοντας σε λειτουργία το gta iv, έκανα άμεση ελαχιστοποίηση και στο γράφημα της εφαρμογής, η HD 8610 δούλευε στα όρια σε αντίθεση με την R7 που ήταν στο 0. Να σημειώσω πως έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα πριν απευθυνθώ εδώ, εχω κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο Catalyst θέτοντας τα πάντα σε "υψηλη απόδοση", όπως και στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ενημέρωσα πρόσφατα τα bios, η κάρτα γραφικών φυσικά αναγνωρίζεται κανονικά και δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην διαχείριση συσκευών και γενικά έχω καλύψει τις προφανέστερες αιτίες οπότε το θέμα πιθανόν είναι λίγο βαθύτερο. Σε συζήτηση με τεχνικό της amd μέσω forum της, με παρέπεμψε στην εποπτεία χρήσης των καρτών γραφικών μέσω του Catalyst, λέγοντάς μου πως το system monitor είναι παλιά εφαρμογή και "unupdated"...στην εποπτεία του Catalyst, το μόνο που βλέπω είναι πως το gta iv λειτουργεί σε "υψηλή απόδοση"...λογικό αφού εγώ το επέλεξα. Πιστεύω όμως πως στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει και πως οι ενδείξεις του amd system monitor είναι αληθείς! Υπάρχει κάποιος τρόπος καταρχήν να εξακριβώσω με ποια κάρτα γραφικών λειτουργεί η κάθε εφαρμογή και αν όντως η R7 δεν μπαίνει σε λειτουργία, να την ενεργοποιήσω; Κάτι ακόμα! Σαν έσχατη λύση, δοκίμασα να απενεργοποιήσω την hd 8610g μήπως αναγκάσω την R7 να πάρει μπρος και τότε, το μόνο που συνέβη ήταν να μικρύνει η ανάλυση και να χαθούν οι επιλογές ενεργοποίησης του Catalyst με το δεξί κλικ! Αυτό το τελευταίο με έκανε να ανησυχήσω ακόμη περισσότερο. Για βοηθήστε ρε παιδιά γιατί ταλαιπωρούμαι πολύ καιρό.

• Like 1
Δημοσ.

Η μόνη επιλογή που βρίσκω στους drivers είναι το Crimson και το Catalyst. Υποτίθεται πως αυτά τα δύο εγκαθιστούν από μόνα τους drivers. Δεν έχω δηλαδή επιλογή για μεμονωμένο driver. Επίσης στην ενημέρωση λογισμικού της R7 μου λέει πως εχω ενημερωμένο λογισμικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...