Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστησα τον υπολογιστη πριν περιπου 5 χρονια. Οταν εβαλα τις ραμ στα 1-2 ddr3 slots (δηλαδη στο πρωτο απο δεξια μετρωντας και στο 3ο παλι μετρωντας απο δεξια) ο υπολογιστης δεν ανοιγε καθολου (παταγα κουμπι, ξεκιναγε να τρεχει για 1 δευτερολεπτο και εκλεινε και μετα παλι τα ιδια χωρις να κανει αυτο το μπιπ.) Ετσι δοκιμασα να βαλω τις ραμ στα 1-3 (στα 2 σλοτς δηλαδη τα δεξια) οπου ολα πηγαιναν οκ. Τελος παντων δεν το εψαξα γιατι δεν ειχα εμπειρια τοτε να δω οτι αυτο ηταν προβλημα. Πριν 2 χρονια εβαλα λοιπον εναν i5 πανω στο πισι αλλα οταν εβγαλα τον παλιο cpu ειδα 1-2 πινακια στραβωμενα, ωστοσο δεν εδωσα σημασια και εγκατεστησα κανονικα τον επεξεργαστη. Ολα δουλευουν αψογα αλλα δεν μπορω να βαλω τις ραμ να τρεξουν σε dual channel λογω του οτι αν δοκιμασω να βαλω dimms στα 2 αριστερα σλοτς δεν μπουταρει ο υπολογιστης. Σκεφτηκα λοιπον (τωρα πισω πισω.. :P) μηπως αυτα τα 1-2 πινακια προξενουν αυτο το προβλημα και λεω αν ειναι να βγαλω τον επεξεργαστη και να προσπαθησω να τα ισιωσω (γνωριζοντας φυσικα το ρισκο). Θα μπορουσαν 2 στραβωμενα πινακια να αποτελουν αιτια αυτου του προβληματος; Αξιζει η προσπαθεια;

Δημοσ.

Τα πινάκια ισιώνουν αλλά δε νομίζω να έχουν να κάνουν με το θέμα σου. Μάλλον η μητρική σου έχει θέμα. Έτσι όπως το γράφεις πάντως δεν καταλαβαίνω αν τα στραβωμένα πινάκια είναι στον παλιό ή στον καινούργιο επεξεργαστή.  

Αν θέλεις να τα ισιώσεις όμως μπορείς ή με ένα μηχανικό μολύβι, ή με ένα πολύ μικρό κατσαβιδάκι ή με μια κάρτα. Λίγο προσοχή θέλει μόνο αλλά γίνεται, μην το φοβάσαι.

Δημοσ.

Φυσικά και θα μπορούσαν να ευθύνονται.

Κατα 99.99% είναι αυτό το θέμα δηλαδή ;)

Αν έχεις σταθερό χέρι αξίζει!

5055156a01a9d.preview-620.jpg

:P

Τα πινάκια ισιώνουν αλλά δε νομίζω να έχουν να κάνουν με το θέμα σου. Μάλλον η μητρική σου έχει θέμα. Έτσι όπως το γράφεις πάντως δεν καταλαβαίνω αν τα στραβωμένα πινάκια είναι στον παλιό ή στον καινούργιο επεξεργαστή.  

Αν θέλεις να τα ισιώσεις όμως μπορείς ή με ένα μηχανικό μολύβι, ή με ένα πολύ μικρό κατσαβιδάκι ή με μια κάρτα. Λίγο προσοχή θέλει μόνο αλλά γίνεται, μην το φοβάσαι.

Δεν είναι AMD, είναι Ιντελ οπότε στο socket είναι τα πινάκια ;)

• Like 4
Δημοσ.

Φυσικά και θα μπορούσαν να ευθύνονται.

Κατα 99.99% είναι αυτό το θέμα δηλαδή ;)

Αν έχεις σταθερό χέρι αξίζει!

5055156a01a9d.preview-620.jpg

:P

Δεν είναι AMD, είναι Ιντελ οπότε στο socket είναι τα πινάκια ;)

Γράψε λάθος φίλε μου, άλλη εικόνα εντελώς είχα στο μυαλό μου...:)

Δημοσ.

Θα μπορουσε να ειναι ολα οκ σε ολο το συστημα και να φταιει η μητρικη; Μου φαινεται λιγο παραξενο να εχει θεμα καποιο σλοτ (και παει στο καλο ενα, αλλα 2 κατι παιζει) και να το διαβαζει αλλα να μην αναβει το πισι.

Δημοσ.

Θα μπορουσε να ειναι ολα οκ σε ολο το συστημα και να φταιει η μητρικη; Μου φαινεται λιγο παραξενο να εχει θεμα καποιο σλοτ (και παει στο καλο ενα, αλλα 2 κατι παιζει) και να το διαβαζει αλλα να μην αναβει το πισι.

Όπως τα περιγράφεις η σύνδεση του καναλιού Β απο επεξεργαστή σε μητρική δεν είναι ολοκληρωμένη. ;)

Ποιο απο όλα έχει πρόβλημα?

IgYk8bD.png

• Like 1
Δημοσ.

Αναγκαστικά θα πρέπει τα ισιώσεις πετύχει δεν πετύχει η εγχείριση. Δεν έχεις πολλές επιλογές, θα κάτσεις με στραβωμένα Pins και Single Channel; 

Δημοσ.

Όπως τα περιγράφεις η σύνδεση του καναλιού Β απο επεξεργαστή σε μητρική δεν είναι ολοκληρωμένη. ;)

Ποιο απο όλα έχει πρόβλημα?

IgYk8bD.png

Παρασκευη θα ανοιξω το μηχανημα γιατι τοτε θα μου ρθει η θερμοαγωγιμη οποτε θα ενημερωσω τοτε. 

Δημοσ.

Αναγκαστικά θα πρέπει τα ισιώσεις πετύχει δεν πετύχει η εγχείριση. Δεν έχεις πολλές επιλογές, θα κάτσεις με στραβωμένα Pins και Single Channel; 

Aν το ρίσκο είναι ή δουλέυει με single ή το κάνει και δεν δουλέυει καθόλου ή το φτιάχνει ναι. Δεν είναι αναγκασμένος να ρισκάρει.

"Αναγκαστικά", και αν χαλάσει? :-( Εχει επιλογή.

Δημοσ.

Οχι οτι θα δω διαφορα σε dual channel αλλα εχει την φαση του να πηγαινουν ολα ρολοι στο πισι και να το ξερεις :P

• Like 1
Δημοσ.

Οχι οτι θα δω διαφορα σε dual channel αλλα εχει την φαση του να πηγαινουν ολα ρολοι στο πισι και να το ξερεις :P

Θεαματική όχι, αλλά όσο να' ναι...

Περισσότερο παίζει ρόλο όμως ότι είναι ωραίο να πηγαίνουν όλα ρολόι. :)

Δημοσ.

99% τα πινάκια είναι το πρόβλημα, νομίζω κιόλας οτι παλιότερα κάποιος είχε το ίδιο θέμα. Ίσιωσέ τα, δεν θα γίνει τίποτα, ετσι κι αλλιώς και τωρα παίζει με -2.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια το εφτιαξα το πισι :) Τελικα 2 στραβωμενα πινακια ηταν και τωρα ολα πανε ρολοι. Παντως μου βγηκαν τα ματια τοσο μικρα που ειναι!

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...