Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 28/1/2016 στις 12:23 ΜΜ, liberostelios είπε

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα και τη φτώχια.

Δε διαφωνώ καθόλου με την ύπαρξη της προσωπικής επιδίωξης για οικονομική και επαγγελματική εξέλιξη, ούτε πιστέυω ότι πρέπει ο καθένας να δίνει τα μισά χρήματα σε φιλανθρωπίες, αλλά σίγουρα όσο περισσότερο χρήμα έχεις τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη που σε βαραίνει να βοηθήσεις την κοινωνία και τους συνανθρώπους σου. Άρα καλές οι πολυτέλειες, αλλά με μέτρο και "ταπεινότητα". Και, κυρίως, χωρίς την προσπάθεια για επίδειξη πλούτου.

Για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά συγνώμη δεν είναι δική μου ευθύνη να φροντίσω τους συνανθρώπους μου, καλώς ή κακώς η ζωή είναι άδικη, καλή η φιλανθρωπία και εκτιμώ όλους αυτούς σαν τον Bill Gates που κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν αλλά δεν πρόκειτε να νιώσω άσχημα που έχω περισσότερα χρήματα από κάποιον άλλον εφόσων τα έχω δουλέψει και κερδίσει, είμαι υπερ στο να βοηθήσουμε την κοινωνία και το είδος μας γενικότερα αλλά το απλά να τους προσφέρεις έτοιμη τροφή δεν βοηθάει κανέναν θα προτιμούσα να δώσω δισεκκατομύρια σε οργανισμούς όπως το CERN και την NASA παρά να ταΐσω όλη την αφρική για έναν χρόνο. Τέλος μετά από κάποιο σημείο η ταπεινότητα απλά σε κρατάει πίσω, δεν λέω ότι δεν είναι χρήσιμο να είσαι προσγειωμένος αλλά μετά από κάποιο σημείο απλά καταντάει βλακεία και σπατάλη. Συμφωνώ πάντως στο γεγονώς ότι αν είσαι πλούσιος αυτό δεν σου δίνει και το δικαίωμα να το τρίβεις στα μούτρα των άλλων που δουλεύουν σκληρά για πολύ λιγότερα χρήματα, γιατί όσο να'ναι είναι και θέμα τύχης το χρήμα ναι μπορεί να πήρες τις σωστές αποφάσεις αλλά πάντα παίζει ρόλο και η τύχη θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος στην θέση σου που βρέθηκε στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή!

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
  Στις 28/1/2016 στις 12:36 ΜΜ, miltoskat είπε

καλώς ή κακώς η ζωή είναι άδικη, καλή η φιλανθρωπία και εκτιμώ όλους αυτούς σαν τον Bill Gates που κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν αλλά δεν πρόκειτε να νιώσω άσχημα που έχω περισσότερα χρήματα από κάποιον άλλον εφόσων τα έχω δουλέψει και κερδίσει

Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά το "καλώς ή κακώς η ζωή είναι άδικη" δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Φυσικά, η ζωή είναι και θα είναι άδικη, αλλά αυτό που πρέπει να επιζητούμε ως κοινωνίες είναι να υπάρχει ισότητα ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. Το γράφω με κεφαλαία, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι ισότητα είναι να παίρνουμε όλοι τα ίδια λεφτά ή να έχουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες (όσο είναι δυνατόν) στο να πετύχουμε. Ούτε να απαγορεύουμε τον πλουτισμό, αλλά ούτε και να λέμε "ε, έτσι είναι τι να κάνουμε".

Και συμφωνώ, εν μέρη, ότι η φιλανθρωπία ως "ένα πιάτο φαγητό" δεν είναι λύση, αλλά σίγουρα είναι κάτι που είναι απαραίτητο σε κάποιες ακραίες καταστάσεις και πρέπει να γίνεται. Από εκεί και πέρα, πραγματική φιλανθρωπία είναι να προσφέρεις παιδεία και εκπαίδευση στα άτομα που δεν την έχουν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιδιώξουν μόνοι τους την όποια προσωπική τους επιδίωξη.

Ο καθένας κάνει ότι πιστεύει, φυσικά, αλλά νομίζω ότι η δουλειά μας ως κοινωνία είναι να τον "πιέζουμε" να βοηθάει περισσότερο. Να κάνεις τα "γούστα" σου, αλλά να τα περιορίσεις σε έναν βαθμό που θα σου επιτρέπει να βοηθάς και λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

νομιζω ο μονος πραγματικος τροπος βοηθειας ειναι η γνωση , να μαθεις κατι στον αλλον που θα τον κανει πιο αυτονομο , να μην σε εχει αναγκη και να μην εχεις και εσυ την εννοια της αναγκης του.

το να δωσεις χρηματα νομιζω ειναι ο χειροτερος τροπος ο οποιος κατα την γνωμη μου αλαφρυνει τις ευθυνες του δοτη ως εκπληρωμενο χρεος και κανει τον ληπτη  εξαρτημενο απο τετοιες κινησεις απαξιωνοντας οτι η φυση τον προικισε . 

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 28/1/2016 στις 1:25 ΜΜ, liberostelios είπε

Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά το "καλώς ή κακώς η ζωή είναι άδικη" δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Φυσικά, η ζωή είναι και θα είναι άδικη, αλλά αυτό που πρέπει να επιζητούμε ως κοινωνίες είναι να υπάρχει ισότητα ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. Το γράφω με κεφαλαία, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι ισότητα είναι να παίρνουμε όλοι τα ίδια λεφτά ή να έχουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες (όσο είναι δυνατόν) στο να πετύχουμε. Ούτε να απαγορεύουμε τον πλουτισμό, αλλά ούτε και να λέμε "ε, έτσι είναι τι να κάνουμε".

Και συμφωνώ, εν μέρη, ότι η φιλανθρωπία ως "ένα πιάτο φαγητό" δεν είναι λύση, αλλά σίγουρα είναι κάτι που είναι απαραίτητο σε κάποιες ακραίες καταστάσεις και πρέπει να γίνεται. Από εκεί και πέρα, πραγματική φιλανθρωπία είναι να προσφέρεις παιδεία και εκπαίδευση στα άτομα που δεν την έχουν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επιδιώξουν μόνοι τους την όποια προσωπική τους επιδίωξη.

Ο καθένας κάνει ότι πιστεύει, φυσικά, αλλά νομίζω ότι η δουλειά μας ως κοινωνία είναι να τον "πιέζουμε" να βοηθάει περισσότερο. Να κάνεις τα "γούστα" σου, αλλά να τα περιορίσεις σε έναν βαθμό που θα σου επιτρέπει να βοηθάς και λίγο παραπάνω.

Συμφωνώ απόλυτα ότι θα ήταν καλό να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες όπως λες για όλους αλλά σε έναν πλανήτη με 7.000.000.000 ανθρώπους αυτό είναι απλά ανέφικτο δυστυχώς. Και το γεγονώς ότι κάποιος έχει το χρήμα αλλά δεν το σκορπίζει από εδώ και από εκεί είναι τελείως λογικό γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν θα είχε φτάσει ποτέ εκεί που είναι, δεν είναι στον χαρακτήρα του αυτό, και πολύ λίγοι είναι αυτοί που δίνουν όντως για να βοηθήσουν οι περισσότεροι το κάνουν για να γλιτώσουν φόρους ή για λόγους δημοσιότητας. Και καλώς ή κακώς το να έχεις πολύ χρήμα και να μην βοηθάς αυτούς που δεν έχουν δεν σε κάνει κακό άνθρωπο, απλά δεν σε κάνει ούτε καλό, κάποια πράγματα είναι απλά αυτό που είναι.

Το γεγονώς ότι ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού του πλανήτη δεν έχει στον ήλιο μοίρα και όμως συνεχίζουν και αναπαράγωντε φέρνωντας στον κόσμο παιδιά που στην καλύτερη δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα και στην χειρότερη θα πεθάνουν από την πείνα δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα (πέρα από το πρόβλημα του υπερπληθισμού) στο οποίο ερχόμαστε μετά και κατηγορούμε τους πλούσιους που δεν κάνουν φιλανθρωπίες για να τους βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους! Δυστυχώς εξαπλωνόμαστε σαν καρκίνος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, και όσο άσχημο και να ακούγεται αυτό δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τις τριτοκοσμηκές χώρες!

Δημοσ.
  Στις 28/1/2016 στις 7:56 ΠΜ, lupus_Hegemonia είπε

Eπειδή προφανώς και ΔΕΝ έχετε δουλέψει σε τέτοιους κολωσσούς (έχει τύχη να δουλέψω σε διαφημιστικές, πρώτες σε παγκόσμια κατάταξη), οι εταιρείες αυτές είναι "τέρατα", είναι εντελώς απρόσωπες και αποσκοπούν μόνο στην ολοένα αύξηση των κερδών για το 1% των "ανθρώπων" που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη...

...Οπότε, λογικές αυτές οι δηλώσεις των υπευθύνων της Apple. Όσο αφορά το ότι "δεν θα τα πάρουν μαζί τους"... δεν καταλαβαίνετε ότι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ, πολύ πιο πανίσχυρο απ' την ηρωίνη, το όπιο, την μαριχουάνα, το τσιγάρο κτλ., είναι ΤΟ ΧΡΗΜΑ! Όσο βγάζεις, τόσο περισσότερο ξοδεύεις, τόσο πιο πολύ θες να βγάλεις περισσότερο.

Αυτό που λές είναι πολύ σωστό. Όσο πιο πολλά χρήματα κάνουνε οι μεγαλοεθνικές τόσο πολύ εθίζονται στο χρήμα που μια μικρή πτώση στον......ρυθμό ανάπτυξης μπορεί να αντιστρέψει τα οικονομικά δεδομένα.

Μπορώ να σου πώ οτι πριν μερικά χρόνια αισθάνθηκα τρομερή ντροπή όταν κάποιος συννάδερφος μου σε τράπεζα της Nέας Υόρκης το 2012 άρχιζε να με χλευάζει σαν Έλληνα λέγοντας μου οτι σε ένα συνέδριο επενδητών κάποιο μεγαλοεπενδητής ρώτησε των Cook άμα θα ήταν καλή ίδεα με τα έξτρα λεφτά που είχε η εταιρία τότε να αγόραζε την Ελλάδα. Με σχόλια τόσο υποτιμητικά όπου έλεγαν αφού το έκανα να έφερναν την Ακρόπολη στην Silicon Valley πέτρα πέτρα μαζί με άλλα υποτιμητικά όπως να πχ να φιλοξενούμε για διακοπές όλους τους εργαζομένους της APPLE για 2 εβδομάδες τον χρόνο. Θα μπορείτε να φανταστείτε πόσοι οπό αυτούς θα έχονται και θα απαιτούνε ειδική μεταχείρηση γιατι η εταιρία "αγόρασε" την Ελλάδα. 

http://eveningharold.com/2015/01/28/apple-to-buy-greece-as-a-holiday-home/

http://www.bloombergview.com/articles/2015-05-11/apple-could-make-money-by-bailing-out-greece

Ένα πράγμα που ξέρω είναι οτι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης οικονομικής κρίσης και το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτεται ό κόσμος θα είναι να παίνει τελευταιας τεχνολογίας κινητά και Laptops. Η Apple βασίζεται στο μοντέλο με το οποίο κάθε ιδιοκτήτης Iphone θα αλλάζει συσκευή κάθε 2 χρόνια και PC κάθε 3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...