Προς το περιεχόμενο

Mini Jack Vs Digital Optical

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το ηχοσύστημα Logitech z906, το οποίο υποστηρίζει αναλογική σύνδεση με mini jack 3.5mm και ψηφιακή σύνδεση με οπτική ίνα. Θέλω να το συνδέσω σε υπολογιστή MacBook Pro.

Ποιος από τους δυο τρόπους σύνδεσης δίνει την καλύτερη ποιότητα και γιατί (με βάση του ηχοσυστήματος και της ποιότητας που δίνει το macbook πάντα)?

Δημοσ.

Θεωρώ ότι το DAC του logitech θα είναι ανώτερο από του MAC. Επίσης, θα έχεις μεγαλύτερη διαδρομή σε ψηφιακό έτσι, οπότε και καλύτερη ανοχή στο θόρυβο (αν και αμελητέα η απόσταση). Οπότε opοπτική για εμένα.

Δημοσ.

Θεωρώ ότι το DAC του logitech θα είναι ανώτερο από του MAC. Επίσης, θα έχεις μεγαλύτερη διαδρομή σε ψηφιακό έτσι, οπότε και καλύτερη ανοχή στο θόρυβο (αν και αμελητέα η απόσταση). Οπότε opοπτική για εμένα.

H οπτική όμως δεν δίνει συμπιεσμένο ήχο?

Δημοσ.

Τι σημαίνει συμπίεση; Ή, μάλλον, για να το πω πιο σωστά, για τι είδους και σε τι πηγή συμπίεση μιλάμε;

Αν μιλάς για απώλεια ποιότητας, δεν υπάρχει. Η (όποια) απώλεια έχει υπάρξη κατά την ψηφιοποίηση του ήχου σου. Η συμπίεση για να περάσει το ψηφιακό σήμα (κι όχι ο ήχος, με την έννοια που τον ξέρουμε), είναι μη απωλεστική, δηλαδή χωρίς απώλεια πληροφορίας. Ουσιαστικά είναι κωδικοποίηση (encoding). Τα ίδια δεδομένα θα μετατρέψει σε αναλογικό σήμα ο MAC, με αυτά που θα μετατρέψει σε αναλογικό σήμα το Logitech.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σημαίνει συμπίεση; Ή, μάλλον, για να το πω πιο σωστά, για τι είδους και σε τι πηγή συμπίεση μιλάμε;

Αν μιλάς για απώλεια ποιότητας, δεν υπάρχει. Η (όποια) απώλεια έχει υπάρξη κατά την ψηφιοποίηση του ήχου σου. Η συμπίεση για να περάσει το ψηφιακό σήμα (κι όχι ο ήχος, με την έννοια που τον ξέρουμε), είναι μη απωλεστική, δηλαδή χωρίς απώλεια πληροφορίας. Ουσιαστικά είναι κωδικοποίηση (encoding). Τα ίδια δεδομένα θα μετατρέψει σε αναλογικό σήμα ο MAC, με αυτά που θα μετατρέψει σε αναλογικό σήμα το Logitech.

Εννοώ συμπίεση, πχ σε kbps. Δεν ξέρω και καλά βέβαια. Επεξ/σία από Simos805

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...