Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, παιδιά χαλαρώστε, δεν έχω κάνει overclock τις RAM αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει νόημα, ήταν outdated η υπογραφή, τη διόρθωσα και τώρα είναι καλά. Έκανα 5μιση ώρες memtest το ένα στικάκι RAM και δεν έβγαλε errors, τώρα κάνω και το άλλο (1μιση ώρα και δεν έχει errors, αλλά θα το αφήσω κάμποσες ώρες). Ένα ένα αποκλείω παραμέτρους να δω τι θα γίνει. Όπως το βλέπω μάλλον για μητρική το κάνω. Θα πάω την κάρτα αύριο σε ένα φίλο και θα προσπαθήσω να βρω ηχειάκι για τη μητρική για να ακούσω τυχόν μπιπ. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον :)

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενημέρωση: Λοιπόν, το 2ο στικ της RAM μετά από 12 ώρες memtest86 δεν έβγαλε ούτε ένα error οπότε αποκλείω τις μνήμες από την εξίσωση. Αλλά υπάρχουν και άλλες εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή γράφω αυτό το μήνυμα από τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας την 760! Η κάρτα δούλεψε κανονικότατα σήμερα που την δοκίμασα! Άρα ούτε και η κάρτα έχει κάποιο πρόβλημα, όπως σωστά υπέθεσα στο τέλος της πρώτης μέρας. Οπότε οι δύο τελευταίοι ύποπτοι είναι η μητρική και ο επεξεργαστής. Ο επεξεργαστής πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα 11 runs του Intelburntest και 1 ώρα OCCT χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με μέγιστη θερμοκρασία 67 βαθμούς, οπότε τον αποκλείω. Έμεινε λοιπόν η μητρική, η οποία απ'όσο φαίνεται έχει αναλαμπές.

TL;DR: Θα δω αν μπορέσω να αντικαταστήσω μητρική και επεξεργαστή με αυτά εδώ:

http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i3-4170-370ghz-lga1150-box-p-PER.558490

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h81m-hds-retail-p-PER.528706

Αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση μέχρι 190 ευρώ (+10 για ψύκτρα) είμαι όλος αυτιά.

Δημοσ.

Αυτός ο φίλος μπορεί να σου δώσει και μνήμες να δοκιμάσεις. Έχω μια επιμονή με το συγκεκριμένο error που έβγαλες ότι είναι μνήμες μη βιαστείς. Μπορεί να μην έχουν πρόβλημα αλλά να μην είναι συμβατές με τη μητρική σου.

Και όντως στο support list της μητρικής δεν αναγράφονται και μπορεί απλά να έχεις πέσεις στη περίπτωση.

Source.png Πηγή: support list memory

Για να παίξουνε σε αυτή τη συχνότητα έχεις ανοίξει μήπως κάποιο xmp profile, ή με το που της έβαλες έπαιξαν αυτόματα; Αν έχεις ανοίξει προφίλ κλείστο και παίξε με default σε πιο χαμηλές να δεις αν θα ξαναβγάλει δοκιμαστικά.

Δημοσ.

Το πρόβλημα μου δεν είναι το bluescreen, αυτό μπορεί να οφείλεται που έγραφε το shadowplay στα 18 bad sectors στον 2ο σκληρό δίσκο που είναι μηχανικός ενώ έπαιζα (shadowplay temp - shadow mode).

Το πρόβλημα μου είναι για ποιο λόγο δεν αναγνώριζε την κάρτα γραφικών (ούτε την dedicated αλλά και ούτε και την onboard) και δεν bootαρε ούτε καν στο bios.

Τέλος, θα πω για τελευταία φορά ότι ΔΕΝ έχω πειράξει τις μνήμες και επίσης ορίστε screenshot από το link που έστειλες που έχει τον κωδικό από τις μνήμες μου.

o48X1j0.png

Edit: Να πω επίσης ότι ο υπολογιστής έχει τις συγκεκριμένες μνήμες εδώ και 3 χρόνια και δουλεύει απροβλημάτιστα. Η μητρική αντίθετα έχει ένα σωρό κουσούρια, από μη αναγνώριση σιντιέρων μέχρι τις υπερβολικά αργές ταχύτητες του SSD μου και το lag στο UI του BIOS.

Δημοσ.

Ναι, δίκιο έχεις, δεν θυμόμουν το Β1 στον κωδικό. Παρεμφερείς μνήμες είναι όμως, error δεν έβγαλαν, 3 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας, δεν νομίζω να είναι αυτές το πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να το τεστάρω αφού το συγκεκριμένο bluescreen έχει προκύψει 2 φορές στους 3 μήνες και έγραφα στον προβληματικό δίσκο ενώ συνέβει και τις 2 φορές, οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα.

PS: Παρόλο που ο κωδικός είναι ο ίδιος στις μνήμες που παρέθεσες και στις δικές μου, οι δικές μου είναι διαφορετικές εμφανισιακά.

Δημοσ.

Εγώ απλά προσπαθώ να σε προλάβω για να μη πληρώσεις κάτι που μπορεί να μη φταίει. Καλό θα ήταν να εξαλείψεις τα πιθανα ενδεχόμενα με δοκιμές και υπομονή. Εκτός και αν ούτως ή άλλως είχες αποφασίσει να άλλαξεις τη μητρική σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω μνήμες πρόχειρες ούτε φίλο που θα μπορούσε να μου δανείσει. Πιστεύεις ότι ο υπολογιστής δεν αναγνώριζε την κάρτα γραφικών λόγω των μνημών;

Δημοσ.

Τα γράφω στο 1ο ποστ, αλλά όχι, πάλι προβλήματα είχε, αργούσε να ανοίξει, δεν έδειχνε καθόλου το logo της μητρικής και έκλεινε η οθόνη σε random στιγμές, δεν ξανάνοιγε, αλλά ο υπολογιστής συνέχιζε να δουλεύει.

Δημοσ.

Αν μπορείς δοκίμασε σε κάποιο σύστημα τη κάρτα γραφικών σου να σου φύγει αυτό αν φταίει εκείνη ή όχι.

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών δουλεύει τώρα, άλλαξα και το καλώδιο HDMI και παίζει μια χαρά. Ανοίγει κανονικότατα και γρήγορα και παίζει παιχνίδια τέλεια. Εγώ πιστεύω ότι κάποια επαφή από τη μητρική βραχυκυκλώνει και από το κούνημα που έκανα το κουτί βάλε βγάλε έφτιαξε. Θα περιμένω να δω αν θα μπορέσω να κάνω αναβάθμιση σύντομα και μάλλον θα προχωρήσω. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και ειδικά εσένα La_MoRt για το ενδιαφέρον :)

Edit: Και το πιο φανταστικό είναι ότι μόλις το έστειλα αυτό το μήνυμα πάλι έκλεισε :Ρ. Οπότε πάλι είμαι σκεπτικός...

Δημοσ.

Τον σκληρό με bad sectors τον έχεις ακόμα συνδεδεμένο? Αν ναι βάλτον στην άκρη και δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό. Αν πάλι κλείνει τότε μητρική.

Δημοσ.

Όταν προσπάθησα να αποσυνδέσω το μηχανικό μου έγραφε boot device not found, παρόλο που το boot device είναι ο SSD! Άνοιξα και τα boot options και πάτησα να ανοίξει με τον SSD για σιγουριά αλλά πάλι το έκανε. Δεν ξέρω τι να υποθέσω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...