Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες, ύστερα από τόσα χρόνια στο insomnia, χρειάζομαι και εγώ τα φώτα σας σε αυτό το περίπλοκο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Το PC

CPU: AMD A8-3850 2,90GHz

GPU: ASUS GTX 760 DirectCU II OC 2GB

MOBO: ASRock A75 Pro4

PSU: Corsair CX500

RAM: 8GB Kingston

Το pc μου τους τελευταίους 3 μήνες έβγαλε γύρω στα 5 BSOD, όλα με διαφορετικό ERROR message, εκτός από 2 που έλεγαν MEMORY_MANAGEMENT. Φτάνοντας στο σήμερα ενώ έπαιζα GTA V με ένα φίλο έφαγα πάλι το παραπάνω BSOD. Μετά από αυτό το pc άνοιγε (άναβαν πληκτρολόγιο και ανεμιστηράκια), αλλά δεν έδειχνε ούτε καν το logo της μητρικής. Έβγαλα την κάρτα γραφικών, το συνέδεσα στην onboard και το άνοιξα. Άνοιξε κανονικά. Υπέθεσα λοιπόν ότι η GTX παρέδωσε το πνεύμα και την ετοίμασα για εγγύηση (έχει ακόμα 3 μήνες, αγορασμένη τον Απρίλιο του 14). Έβγαλα λοιπόν τα driver της nvidia και προσπάθησα να εγκαταστήσω αυτά της amd. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η οθόνη έκλεισε (δεν υπάρχει σήμα) αλλά ο υπολογιστής παρέμεινε αναμμένος. Τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα και άνοιξε και πάλι κανονικά. Αυτή τη φορά τα drivers εγκαταστάθηκαν κανονικά (έκδοση 15.12). Μου ζητήθηκε update, το οποίο κατέβασα. 5 δευτερόλεπτα αφού ξεκίνησε εγκατάσταση του update έγινε ξανά το ίδιο πράγμα, η οθόνη έσβησε ενώ ο υπολογιστής όχι. Αυτή τη φορά όμως ο υπολογιστής δεν έφτανε καν στο logo της μητρικής, με επαννεκινήσεις κάθε 5 δευτερόλεπτα. Το άφησα να κρυώσει για λίγο και όταν τον ξανάναψα, ξεκίνησε κανονικότατα.

Έτρεξα 11 runs του Intel Burn Test χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτή τη στιγμή τρέχω OCCT χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι δεν είναι

Θερμοκρασίες: Ο επεξεργαστής έχει καινούρια ψύκτρα (4 μηνών) με καινούρια πάστα και θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι 67 στο OCCT, η γραφικών δεν έπιανε πάνω από 50 βαθμούς και το κουτί έχει 2 ανεμιστηράκια, ένα βάζει από μπροστά και ένα βγάζει από πίσω.

Software: Δεν άνοιγε ούτε καν το BIOS και ο υπολογιστής είναι φρεσκοφορμαρισμένος 2 εβδομάδων.

Ζητώ τα φώτα σας και λέω προκαταβολικά ευχαριστώ!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε μου απο αυτα που γραφεις μου κανει για μητρικη αλλα ας απαντησει κανενας πιο γνωστης.... Υπαρχει δυνατοτητα να δοκιμασεις το hardware σου σε αλλη μητρικη;;;

Δημοσ.

Φιλε μου απο αυτα που γραφεις μου κανει για μητρικη αλλα ας απαντησει κανενας πιο γνωστης.... Υπαρχει δυνατοτητα να δοκιμασεις το hardware σου σε αλλη μητρικη;;;

Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω την κάρτα σε κάποιο pc φίλου αύριο. Αυτή όμως δεν εξηγεί τις 2 επανεκκίνησεις στα καλά του καθουμενου με την on board. Και εγώ νομίζω ότι η μητρική μου αφήνει χρόνους.

Sent from my Mi 4i using Insomnia

Δημοσ.

Γι'αυτο σου λεω να τα δοκιμασεις σε αλλο κομπιουτερ... Να σιγουρεψεις οτι ΔΕΝ ειναι απο τα αλλα parts... Γιατι οπως γραφεις το εκανε και με την onboard, αρα μου κανει μονο μητρικη.... Αλλα σου λεω παλι.... Περιμενε τους γνωστες...

Δημοσ.

Άνοιξα λοιπόν το pc σήμερα το πρωί και έβαλα το memtest86 σε ένα φλασακι. Έκλεισα το pc έβγαλα το στικ της RAM που ήταν πιο μακριά από τον επεξεργαστή και προσπάθησα να τον ανοίξω αλλά δε άνοιγε. Έβγαλα το στικ που ήταν μέσα, έβαλα το άλλο σε αλλη θύρα κιόλας αλλά πάλι δεν άνοιγε. Τέλος τις έβαλα και τις δύο και πάλι δεν άνοιγε. Μυρίζει μητρική όλο και περισσότερο. Θα δοκιμάσω σήμερα την κάρτα γραφικών να σιγουρευτω και αν ανοίξει θα τρέξω memtest86.

Sent from my Mi 4i using Insomnia

Δημοσ.

Με ίδιο error σα και το δικό σου εγώ είχα θέμα με τις μνήμες μου. Αν κάποιος άλλος ξέρει κάτι παραπάνω ας πει ή ας με διορθώσει αν κάτι δε ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Όες φορές έχω αντιετωπίσει αυτό το μήνυμα ήταν για προβληματικές μνήμες. Τσέκαρε από το Manual της μητρικής σου ότι τις έχεις τοποθετήσεις στα σωστά σλοτ και πριν τις βάλεις καθάρισε με ένα πινελάκι ή καλύτερα με ένα φυσερό τυχόν σκόνη. Κάνεις ένα clear cmos βγάζοντας την μπαταρία για ένα λεπτό και στη συνέχεια τρέχεις memtest όπως έγραψα πιο πάνω.

Δημοσ.

Για να εχεις 1666 τις μνημες πρεπει να εχεις πειραξει το fsb...επισης οι συγκεκριμενες μνημες επειδη τις ειχα,δουλευαν οριακα στα 1670...επανεφερε τες στις στοκ ρυθμισεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...