Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η AMD θα “ανοίξει” την τεχνολογία GPU στους developers. Ο Nicolas Thibieroz, Senior Engineering Manager της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα το GPUOpen, την πρωτοβουλία της εταιρείας που θα παρέχει κώδικα και συνοδευτική τεκμηρίωση σε developers για PC, αγκαλιάζοντας το open source και την συνεργατική ανάπτυξη με την κοινότητα.

Ο Nicolas Thibieroz δήλωσε σχετικά: “Τα παιχνίδια στις κονσόλες συχνά αξιοποιούν low-level GPU χαρακτηριστικά, που δεν είναι εκτεθειμένα στο PC με παρόμοια λειτουργικότητα, δημιουργώντας διαφορετικά –και συνήθως λιγότερο αποδοτικά – μονοπάτια ανάπτυξης κώδικα στο PC. Ακόμα χειρότερα, ιδιόκτητες βιβλιοθήκες ή αλυσίδες εργαλείων με “black box” APIs εμποδίζουν τους developers από το να έχουν πρόσβαση στον κώδικα, για λόγους συντήρησης, μεταφοράς (porting) ή βελτιστοποίησης. Το game development στο PC απαιτεί κλιμάκωση σε πολλαπλά επίπεδα ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικά διαφορετικών αναλύσεων οθόνης”.

Αν αναρωτιέστε πως η AMD σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα, παρακάτω ο Thibieroz είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικός. “Η πλήρης και ευέλικτη πρόσβαση στην πηγή των εργαλείων, σε βιβλιοθήκες και εφέ αποτελεί βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας GPUOpen της AMD. Μόνο μέσω της πρόσβασης σε ανοιχτό κώδικα, οι developers θα είναι σε θέση να τροποποιούν, να βελτιστοποιούν, διορθώνουν, μεταφέρουν και να μαθαίνουν από το λογισμικό. Ο στόχος μας; Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η ανάπτυξη εκπληκτικών τεχνικών graphics και βελτιστοποιήσεων στα PC games”.

Ήδη, η AMD έχει αναρτήσει διάφορα τεχνικά άρθρα για να βοηθήσει τους developers να κατανοήσουν την λειτουργία και να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία, και λέει πως σύντομα θα είναι στην διάθεση τους περισσότερο περιεχόμενο.

Link.png Site: Slashdot

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η amd καλά θα κάνει να τα φήσει αυτά και να πάρει πίσω την απόφαση της για λήξη υποστήριξης των σειρών 5 και 6. και να βγάλει και κανέναν driver για τα linux, 15.10 ακόμη δεν δουλεύει με τον 4.2 κερνελ!

• Like 6
Δημοσ.

η amd καλά θα κάνει να τα φήσει αυτά και να πάρει πίσω την απόφαση της για λήξη υποστήριξης των σειρών 5 και 6. και να βγάλει και κανέναν driver για τα linux, 15.10 ακόμη δεν δουλεύει με τον 4.2 κερνελ!

Έχεις δοκιμάσει τους open source drivers; Εγώ, προσωπικά, έχω να πω ότι από τότε που έβγαλα του proprietary και γύρισα σε open source δεν έχω κανένα πρόβλημα, ενώ πριν υπήρχαν αρκετά θέματα.

• Like 6
Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει τους open source drivers; Εγώ, προσωπικά, έχω να πω ότι από τότε που έβγαλα του proprietary και γύρισα σε open source δεν έχω κανένα πρόβλημα, ενώ πριν υπήρχαν αρκετά θέματα.

Για games είναι προβληματικοί, καθώς δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση τις επιδόσεις του κλειστού driver και οι διακυμάνσεις στην απόδοση είναι τεράστιες από gpu σε gpu.

Τέλος χρησιμοποιώντας τους open source δεν έχεις υποστήριξη της τελευταίας έκδοσης opengl. 

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux-45-amdgpurad&num=1

Επι του θέματος, πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή κίνηση.

• Like 4
Δημοσ.

<p>η αλλιως, το ριχνουν τελειως στην open τεχνολογια, μπας και γλυτωσουν την αναποφευκτη χρεωκοπια.</p>

Όπως κάνει και ή Google με το android και τους xda-developers?

• Like 13
Δημοσ.

η αλλιως, το ριχνουν τελειως στην open τεχνολογια, μπας και γλυτωσουν την αναποφευκτη χρεωκοπια.

Θα ήθελες πολύ να χρεωκοπήσει η AMD ε;;

• Like 4
Δημοσ.

Σωστη κινηση μηπως και βελτιωθει καπως η κατασταση στα console ports.Ελεος ρε παιδια,μερικοι μαγνητιζονται και βγαζουν τη χολη τους καθε φορα που βλεπουν θεμα για AMD.Ουτε το ψωμι σας να ετρωγε,υποψιν οτι εχω gtx 970 για να μην χαρακτηριστω funboy

• Like 6
Δημοσ.

Θα ήθελες πολύ να χρεωκοπήσει η AMD ε;;

οχι βεβαια. κατι τετοιο θα εκανε κακο στον ανταγωνισμο και οι αγαπημενοι μου intel επεξεργαστες θα γινοντουσαν πιο ακριβοι.

δυστυχως ομως, το γεγονος παραμενει οτι η AMD ειναι στα προθυρα χρεωκοπιας.

• Like 1
Δημοσ.

οχι βεβαια. κατι τετοιο θα εκανε κακο στον ανταγωνισμο και οι αγαπημενοι μου intel επεξεργαστες θα γινοντουσαν πιο ακριβοι.

Από τα στοιχεία που έχω διαβάσει κατά καιρούς μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. 

Τελείως πρόχειρα έχουμε, PS4 και xbox one, data mining systems, rendering stations και μια αρκετά μεγάλη βάση σε pcs δεν νομίζω να φέρνουν μια εταιρία προς την πτώχευση.

Είσαι αρκετά υπερβολικός στην άποψή σου,

• Like 3
Δημοσ.

Σωστός...

Δημοσ.

Τελείως πρόχειρα έχουμε, PS4 και xbox one, data mining systems, rendering stations και μια αρκετά μεγάλη βάση σε pcs δεν νομίζω να φέρνουν μια εταιρία προς την πτώχευση.

amd gpu εχω αλλα ειναι κινηση απελπισιας γιατι παει για χοντρο φουντο. Οχι απλα παει κατα διαολου και εχει τεραστια χρεη που καλυπτει με τραπεζικο δανεισμο μονο φετος επεσε η αξια της γυρω στο 33%. Ετσι εσπασαν εταιρικα τα τμηματα gpu(κατω απο το κομματι radeon) και cpu ωστε αν συνεχιστουν τα εφιαλτικα σεναρια να υπαρξει εκκαθαριση στην εταιρια.

Δημοσ.

ου, πεταει η εταιρεια:

http://www.techpowerup.com/mobile/219376/amd-reports-2015-fourth-quarter-and-annual-results.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...