Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα περιεργο θεμα τις τελευταιες μερες.

Καταρχην ειμαι με windows 10 32bit και εχω 2 οθονες σε extended desktop mode.

Oποτε μεγαλωνω το παραθυρο ενος προγραμματος τραβωντας απο την ακρη του παραθυρου ωστε να απλωθει και στις 2 οθονες αρχιζει και ακουγεται ενας χαμηλος στατικος θορυβος απο τα ηχεια ο οποιος δυναμωνει οσο μεγαλωνει το παραθυρο του προγραμματος.

Οταν το παραθυρο ειναι μονο στην μια οθονη και συγκεκριμενα καλυπτει τα 2/3 της ο θορυβος φευγει.Απο τα 2/3 και μετα αρχιζει και ακουγεται οσο μεγαλωνει το παραθυρο και πιο εντονα.

Δεν εχω κανει καμια αλλαγη σε hardware ουτε και σε προγραμματα.Τα drivers της καρτας γραφικων ειναι τα τελευταια και επισης τα drivers της καρτας ηχου ειναι μια χαρα καθως οτι drivers και να επιλεξω ο θορυβος παραμενει ακομα και οταν απενεργοποιω εντελως τα drivers.

Ο θορυβος σταματαει εντελως οταν κλεισω το προγραμμα (οποιοδηποτε προγραμμα,το κανει σε ολα).Στο desktop πχ δεν εχω καθολου θορυβο.

H καρτα που εχω ειναι η gforce 8400GS.

Εβαλα προσφατα τα win10,πριν ειχα τα 8 και δεν εκανε τετοιο θορυβο.Τα win10 ειναι ενημερωμενα οσον αφορα τα updates τους.

Καμια ιδεα?

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ.

Αν αλλάξεις κάρτα πιθανότατα θα σταματήσει και αυτό θα σημαίνει οτι κάποιος πυκνωτής ή πηνίο πνέει τα λοίσθια καθώς του ζητάς πολλά (σε συνδιασμό με τα Windows 10 ή/και τους οδηγούς τους).

• Like 2
Δημοσ.

Αν έρχεται απο τα ηχεια γιατι δεν το γραφεις

Ειναι η σάρωση, κανει παρεμβολές στο audio, πιθανόν να μην διορθώνετε, εκτος αν αλλαξεις καρτα οθονης με αμφίβολα αποτελέσματα

• Like 1
Δημοσ.

Αν έρχεται απο τα ηχεια γιατι δεν το γραφεις

Ειναι η σάρωση, κανει παρεμβολές στο audio, πιθανόν να μην διορθώνετε, εκτος αν αλλαξεις καρτα οθονης με αμφίβολα αποτελέσματα

το προσθεσα τωρα.Οταν λες σαρωση τι εννοεις?Γιατι εψαχνα ωρες σε ξενα site και δεν βρηκα απολυτως καμια παρομοια περιπτωση.Ρωταω για να το χρησιμοποιησω σαν search word μαζι με τις υπολοιπες μηπως βρω κατι.Καρτα οθονης εννοεις καρτα γραφικων φανταζομαι.

Οποτε που οφειλεται το θεμα μου?Στα win10?Γιατι πριν με τα 8 δεν το ειχα.Καποιο θεμα με τα drivers της καρτας γραφικων και την συμβατοτητα τους με τα win10 μου κανει

Δημοσ.

Η καρτα γραφικών προσπαθώντας να παει το παράθυρο στις δυο οθονες δημιουργεί θόρυβο "κοβει την σάρωση στα δυο". γιατι στην ουσία ειναι εκτός προδιαγραφών αυτο που θέλεις να κάνεις (ενα παράθυρο σε δυο οθόνες) δεν το έχω ξανά ακούσει

Σε τι εξυπηρετεί;

Δημοσ.

Η καρτα γραφικών προσπαθώντας να παει το παράθυρο στις δυο οθονες δημιουργεί θόρυβο "κοβει την σάρωση στα δυο". γιατι στην ουσία ειναι εκτός προδιαγραφών αυτο που θέλεις να κάνεις (ενα παράθυρο σε δυο οθόνες) δεν το έχω ξανά ακούσει

Σε τι εξυπηρετει?

Δεν ειναι αυτο το θεμα γιατι οπως εγραψα ο θορυβος αρχιζει να δυναμωνει απο τα 2/3 της πρωτης οθονης.Δεν θα μπορουσε δηλαδη να ξερει οτι θα το τραβηξω περα απο το πλαισιο της ωστε να αρχιζει να κανει θορυβο,θα εκανε απο την στιγμη που το παραθυρο περναει στο πρωτο pixel της δευτερης οθονης.Αρα δεν ειναι αυτο.

Χρησιμοποιω 2 οθονες σε extended desktop setup απο το 2002 επειδη δουλευω προγραμματα μουσικης παραγωγης τα οποια επειδη ειναι πολυπλοκα στο UI,σε 2 οθονες ειναι πολυ πιο ευχρηστα.Eπισης το να εχεις μονιμα ανοιχτο τον explorer και 2-3 προγραμματακια μικρα στην 2η οθονη ειναι πολυ εργονομικο.Ε οποτε καταλαβαινεις οτι το συστημα αυτο δουλευει μια χαρα απο εποχη win98,ειναι native λειτουργια των windows εδω και παρα πολλα χρονια να δουλευουν σε extended desktop mode.

E απο τα win98 πρωτη φορα με τα win10 ειχα τετοιο προβλημα,γι αυτο νομιζω οτι μαλλον καποιο bug υπαρχει στους τελευταιους drivers της nvidia.Το να κανω καποιο rollback στους drivers ηθελα να το αφησω τελευταιο.Επισης φοβαμαι και την πιθανοτητα τα win10 να τα περασουν παλι μονα τους τα καινουργια σε καποιο update,καθως ως γνωστον τα win10 εχουν μια μεγαλη ταση να περνουν νεες πρωτοβουλιες..

Δημοσ.

Πατα το κουμπι full screen να δεις οτι δεν το κανει

το κανει και fullscreen.Μονο οταν ειναι minimized η κλειστο εντελως σταματαει ο θορυβος.Και το κανει με ολα τα προγραμματα ακομα και με τον explorer

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Αν ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα που έχει σκούρο φόντο στο κάνει πάλι; Π.χ. άνοιξε ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων που να δείχνει μαύρο φόντο και μεγάλωσε το να δεις αν στο κάνει και εκεί. Το irfan view ανοίγει σίγουρα με μαύρο φόντο.

Επίσης δοκίμασε να απομακρύνεις τις οθόνες (την μια από την άλλη) και ακόμα να απομακρύνεις τα ηχεία ώστε να μην είναι κοντά στις οθόνες.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Αν ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα που έχει σκούρο φόντο στο κάνει πάλι; Π.χ. άνοιξε ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων που να δείχνει μαύρο φόντο και μεγάλωσε το να δεις αν στο κάνει και εκεί. Το irfan view ανοίγει σίγουρα με μαύρο φόντο.

Επίσης δοκίμασε να απομακρύνεις τις οθόνες (την μια από την άλλη) και ακόμα να απομακρύνεις τα ηχεία ώστε να μην είναι κοντά στις οθόνες.

Κατεβασα ενα μαυρο wallpaper 3840x1080 (για να καλυψει και τις 2 οθονες) και δοκιμασα.Οταν το ανοιξα στον viewer των windows και το μεγιστοποιησα να γεμισει και τις 2 οθονες τον εκανε κανονικα τον θορυβο σαν να ηταν ασπρο.Αλλα μολις πατησα να το εμφανισει σαν slide show ο θορυβος σταματησε.Επισης ανοιξα σε fullscreen (να γεμιζει και τις 2 οθονες) ενα αλλο προγραμμα με πιο γκρι μαυρο background και ειχε μεν παλι θορυβο αλλα πιο λιγο απο το προγραμμα με το ασπρο background.Τι λες να παιζει?

Update (ευχαριστο!) : Επειδη εγραψες να τσεκαρω τα ηχεια και τις οθονες,ετοιμαζομουν να γραψω οτι δεν ειναι αυτο γιατι ειναι στην ιδια θεση 10+ χρονια (οντως δεν ηταν αυτο).Αλλα λεω μηπως ειναι κανα καλωδιο ηχου που ειναι αγκαλια με κανα καλωδιο ρευματος?Και ναι.Ηταν αυτο.Το καλωδιο ηχου που ξεκιναει απο το out της καρτας μου (καρτα ηχου εσωτερικη) και παει στα ηχεια μου ηταν αγκαλια με το καλωδιο ρευματος των οθονων!Μολις τα χωρισα ο θορυβος σταματησε!

Ακομα ομως αναρωτιεμαι γιατι ο θορυβος δεν ηταν ενιαιος αλλα μεγαλωνε οσο μεγαλωνε καποιο παραθυρο προς την δευτερη οθονη.Περιεργη φαση?Εχει καποια σχεση με το χρωμα που ειπες,αν ειναι ανοιχτο η σκουρο?Δηλαδη αλλαζει κατι στο ρευμα που τραβαει η οθονη οταν δειχνει το ασπρο,οποτε αφου αυξανονται τα watt που τραβαει η οθονη για να δειξει το ασπρο,αυξανεται και η παρεμβολη στο καλωδιο του ηχου που ηταν κολλητα?Κατι τετοιο καταλαβα.Παντως ειναι υποθεση για να μπει σε βιβλιο εκπαιδευσης μηχανικων Η/Υ,αρκετα ξεχωριστη..!

Ευχαριστω για την εμπνευση!

Δημοσ.

Φυσικά και αλλάζει κάτι. Όσο ποιο φωτεινή είναι η εικόνα τόσο περισσότερο ρεύμα τραβάει να φωτίσει την οθόνη. Το ρεύμα το τραβάει ο inverter που ενεργοποιεί και ορίζει τον φωτισμό στις λάμπες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...