Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα πήρα ένα UPS και ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό:

-Έχω συνδέσει πάνω στο UPS ένα πολυμπριζο. Μπορώ την ώρα που είναι "σε λειτουργια" να προσθέτω, πάνω στο πολυμπριζο, κι άλλες συσκευές(π.χ. φορτιστή τηλεφώνου, φωτιστικό)

-Αν έχω καταλάβει σωστά, το UPS κρατάει σε λειτουργια οτιδήποτε έχεις συνδεμενο πάνω του,ώστε σε κάποια διακοπή ρεύματος να το απενεργοποιησεις με ασφάλεια. Αν τύχει όμως και δεν είσαι παρών την ώρα που θα γίνει η διακοπή ρ. και περάσει ο χρόνος που σου παρέχει το UPS,τότε τι συμβαίνει; (είναι σαν να μην είχες UPS πάνω στη συσκευή που είχες συνδέσει;)

-Αν γίνει η διακοπή ρ. και κλείσω τις συσκευές που έχω τοποθετημένες, κλείνω ΚΑΙ το UPS;

Δημοσ.

1) Μπορείς αρκεί να μη ξεπερνάει σε κατανάλωση watt τα watt που μπορεί να αποδώσει το ups σου. Καλό είναι να έχεις "αέρα" πάντα και να μην είσαι οριακά, δηλαδή αν το σύνολο της κατανάλωσης σου είναι 300 και το ups αποδίδει 350 δεν είσαι καλά να έχεις λίγο περιθώριο μεγαλύτερο.

2)Αν λείπεις στη διακοπή ρεύματος μετά την ώρα που θα αντέξει το ups θα κλείσει από μόνο του και όταν επιστρέψεις απλά θα το ξανά ανοίξεις και θα παίξει, καλό είναι να μη συμβαίνει πολύ συχνά αυτό για να μη "πεθάνουν" οι μπαταρίες γρήγορα. Υπάρχουν και τα smart ups που μπορούν να κλείσουν τις συσκευές αυτόματα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να είσαι οκ, δε ξέρω αν έχεις κάτι τέτοιο στο δικό σου. Αλήθεια ποιο είναι;

3)Αν οι συσκευές που είναι τοποθετημένες στο ups είναι όλες κλειστές και δε τραβάνε ρεύμα δε χρειάζεται να το κλείσεις το ups.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...χρειάζεται αποφόρτιση και φόρτιση το ups ανά χρονικά διαστήματα η απλά το συνδέουμε και το αφήνουμε όπως είναι?

Δημοσ.

1) Μπορείς αρκεί να μη ξεπερνάει σε κατανάλωση watt τα watt που μπορεί να αποδώσει το ups σου. Καλό είναι να έχεις "αέρα" πάντα και να μην είσαι οριακά, δηλαδή αν το σύνολο της κατανάλωσης σου είναι 300 και το ups αποδίδει 350 δεν είσαι καλά να έχεις λίγο περιθώριο μεγαλύτερο.

2)Αν λείπεις στη διακοπή ρεύματος μετά την ώρα που θα αντέξει το ups θα κλείσει από μόνο του και όταν επιστρέψεις απλά θα το ξανά ανοίξεις και θα παίξει, καλό είναι να μη συμβαίνει πολύ συχνά αυτό για να μη "πεθάνουν" οι μπαταρίες γρήγορα. Υπάρχουν και τα smart ups που μπορούν να κλείσουν τις συσκευές αυτόματα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να είσαι οκ, δε ξέρω αν έχεις κάτι τέτοιο στο δικό σου. Αλήθεια ποιο είναι;

3)Αν οι συσκευές που είναι τοποθετημένες στο ups είναι όλες κλειστές και δε τραβάνε ρεύμα δε χρειάζεται να το κλείσεις το ups.

Πήρα το APC Back-UPS 1400 VA shuko

Υπολογίζω πως το PC μου βγάζει γύρω στα 450watt, αρά έχει αρκετό τζόγο πιστεύω.

Δημοσ.

1400*0.6 =  840 watt περίπου μέγιστη ισχύς .  Δεν θα το λεγά απλά αρκετό τζόγο  :P

Δημοσ.

Απαντήθηκε αν σε καλύπτει ή όχι. Αλλά πως τα έβγαλες τόσα? Πάρε έναν μητρητή κατανάλωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...