Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη Νέα Υόρκη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι δημόσιοι «σταθμοί» που προσφέρουν δωρεάν WiFi και ονομάζονται Links. Βρίσκονται στη Third Avenue και προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 300Mbps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα ταχύτητα είναι κατά 30 φορές μεγαλύτερη από τη μέση ταχύτητα internet που διαθέτουν οι μισοί Αμερικανοί πολίτες. Τις υψηλές αυτές ταχύτητες επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι του Engadget, του Verge και του Gizmodo που δοκίμασαν την υπηρεσία.

Η LinkNYC εξαγοράστηκε τον περασμένο Ιούνιο από μια κοινοπραξία, της οποίας ηγείται το Sidewalk Labs της Google. Η εγκατάσταση των Links ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, ωστόσο η λειτουργία τους, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε beta στάδιο, ξεκίνησε μόλις σήμερα.

Προς το παρόν υπάρχουν 4 Links στη Third Avenue, τα οποία εκτείνονται από τον 15ο μέχρι τον 19ο δρόμο. Πέρα από το δωρεάν WiFi διαθέτουν δύο θύρες USB για φόρτιση συσκευών, καθώς και ένα tablet, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για πρόσβαση στους χάρτες και στο διαδίκτυο. Επιπλέον, όσοι χρήστες διαθέτουν ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο, μπορούν να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς χρέωση.

Σύμφωνα με το Engadget, το WiFi των Links έχει εμβέλεια 45 μέτρα. Το πλάνο περιλαμβάνει εγκατάσταση 500 συνολικά Links, τα οποία θα διαθέτουν διαφημίσεις, σε όλη την έκταση της πόλης μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου. Ο τελικός στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να έχουν εγκατασταθεί συνολικά 7.500 Links.

Link.png Site: TheNextWeb

Επεξ/σία από Perambulator
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μετακομιση τωρα που λεει και η Ζουγανελη

πως γινεται εν ετη 2016 να ειναι οι τιμες του ιντερνετ στο ταβανι ακομα εδω στην Ελλαδα δεν μπορω να το καταλαβω, που σε αλλες χωρες πληρωνουν 1/4 της τιμης και εχουν 5-6 φορες καλυτερες ταχυτητες. 

• Like 17
Δημοσ.

Εγω παλι "άκουγα" για πολύωρες διακοπες ρεύματος σε πάνω από το 50% των πολιτειών τωρα με τον χιονιά.. μηπως θα έπρεπε να λύσουν αυτο πρώτα ?

• Like 6
Δημοσ.

ειμαι 10 χρονια πελατης στην forthnet με tripleplay+novasports 24mb internet πληρωνω 40

και προχθες τους ζητησα σαν πελατης τοσα χρονια να μου κανουν ενα καλυτερα πακετο με αντι adsl να βαλουν vdsl και μου ζητησαν 10 ευρω...δλδ 50 ευρω...τους λεω τοσα χρονια πληρωνουμε 24αρα και πιανουμε μεσο ορο 15αρα και σας ζηταω καλυτερη προσφορα και αντι να μου την κανετε δωρο με βαζετε να πληρωσω αλλα 10 ευρω....με λιγα λογια παλι χρεωμενος βγαινω....

• Like 13
Δημοσ.

Εμένα μου κάνει συνέχεια αποσυνδεσεις το Internet δε ξέρω τι φταίει.Με μια κατευθυντικη καιραια να στοχεύει NY λέτε να διορθωθεί το πρόβλημα μου?

• Like 9
Δημοσ.

ειμαι 10 χρονια πελατης στην forthnet με tripleplay+novasports 24mb internet πληρωνω 40

και προχθες τους ζητησα σαν πελατης τοσα χρονια να μου κανουν ενα καλυτερα πακετο με αντι adsl να βαλουν vdsl και μου ζητησαν 10 ευρω...δλδ 50 ευρω...τους λεω τοσα χρονια πληρωνουμε 24αρα και πιανουμε μεσο ορο 15αρα και σας ζηταω καλυτερη προσφορα και αντι να μου την κανετε δωρο με βαζετε να πληρωσω αλλα 10 ευρω....με λιγα λογια παλι χρεωμενος βγαινω....

Το ότι πληρώνεις για 24, δε πάει να πεί ότι θα έχεις 24...καθώς η ταχύτητα εξαρτάται καιαπό τις δυνατότητες τιης περιοχής. Στη δικιά μου για πάρδειγμα το μέγιστο είναι 16.

Δημοσ.

Το ότι πληρώνεις για 24, δε πάει να πεί ότι θα έχεις 24...καθώς η ταχύτητα εξαρτάται καιαπό τις δυνατότητες τιης περιοχής. Στη δικιά μου για πάρδειγμα το μέγιστο είναι 16.

αυτό πάλι δεν ειναι δικαιολογία ας φτιάξουν τα δίκτυα τους, δεν μπορεί από την μια να θέλουν λεφτά αρκετα μάλιστα και να μην μπορούν να δώσουν προϊόν τις προκοπης

• Like 7
Δημοσ.

οχι φιλε δεν παει ετσι δυστυχως...και εγω 16 πιανω...το συμβολαιο τι γραφει...εας φτιαξουν τις γραμμες...δεν καταλαβαινω γιατι τους καλυπτεις????

Δημοσ.

οχι φιλε δεν παει ετσι δυστυχως...και εγω 16 πιανω...το συμβολαιο τι γραφει...εας φτιαξουν τις γραμμες...δεν καταλαβαινω γιατι τους καλυπτεις????

Μα δε τους καλύπτω....σου πασάρουν το 24 χωρίς να σου πουν ότι θα πιάνεις μέχρι 16.

Δημοσ.

kai το τραγικο ποιο ειναι....οτι αμα δεν ξερεις σου κλειδωνουν τη γραμμη στα 12 και πρεπει  τους παρεεις τηλεφωνο να στην ξεκλειδωσουν...και αμα τους ρωτησεις γιατιαυτο σου λενε την εξης δικαιολογια...για να μην εχει αποσυνδεσης η γραμμη σας....

παω σε εστιατοριο πληρωνω για σολωμο και τρωω τσιπουρα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...