Kalipsw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα σας, Εχω προσεξει ενα προβλημα στην φωτεινοτητα της οθονης. Εχω ενα λαπτοπ και συνηθως το εχω συνεχεια συνδεδεμενο με καλωδιο χωρις τη μπαταρια πανω. Καποιες φορες αποφασιζω να συνδεσω τη μπαταρια για να το μετακινησω. Οταν λοιπον το ξαναβαζω στη θεση του αφαιρω τη μπαταρια και βαζω το καλωδιο, για καποιο λογο η φωτεινοτητα της οθονης αλλαζει απο μονη της. Εκει δηλαδη που την εχω βαλει ας πουμε στο 100 τη φωτεινοτητα οταν παω στην επιφανεια εργασιας του λαπτοπ ξαφνικα απο μονη της πεφτει ας πουμε στο 70. Ο μονος τροπος που εχω βρει για να λυσω το προβλημα ειναι να σβησω τους drivers της καρτας γραφικων της intel (το λαπτοπ χρησιμοποιει 2 καρτες γραφικων μια της ιντελ και μια της nvidia) και να τους ξαναπερασω. Αλλα και παλι οταν βαζω τη μπαταρια και μετα την βγαζω και αφηνω το λαπτοπ μονο με καλωδιο, παλι η φωτεινοτητα αλλαζει αυτοματα χωρις να εχω κανει εγω καποια ρυθμιση για κατι τετοιο. Οποτε μαλλον θα υπαρχει καποια ρυθμιση σε αυτο το θεμα αλλα εγω δεν την ξερω οποτε για να το λυσω πρεπει να καθομαι να σβηνω τη καρτα γραφικων (ιντελ) και να τη ξαναβαζω. Και εννοειται παει λεγοντας με το που βαλω τη μπαταρια και την αφαιρεσω παλι τα ιδια. Τι μπορω να κανω για να το διορθωσω η να βρω πως ο υπολογιστης κανει απο μονος του αυτοματες ρυθμισεις φωτεινοτητας οταν βαζω και βγαζω τη μπαταρια. Και το περιεργο ειναι οτι οταν εχω ανοιχτο το παραθυρο του firefox η φωτεινοτητα ειναι εκει που την εχω βαλει αλλα μολις κατεβασω το παραθυρο και βλεπω μονο την επιφανεια εργασιας η φωτεινοτητα πεφτει :/. Εχω windows 8.1. Ευχαριστω για το χρονο σας.
bazzil Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Όταν βγάζεις το καλώδιο μειώνεται η φωτεινότητα για εξοικονόμηση ενέργειας στην μπαταρία. Όταν το συνδέεις στο ρευμα ξανα επανέρχεται. Μπορείς να ορίσεις στην διαχείριση ενέργειας στον πίνακα ελέγχου να μην μειώνει την φωτεινότητα όταν είναι με μπαταρία.
La_MoRt Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Πίνακας ελέγχουν-->σύστημα και ασφάλεια-->ρυθμίσεις παροχής ενέργειας-->στο αριστερό μενού θα πατήσεις εκεί που λέει για ρυθμίσεις οθόνης και θα το αλλάξεις. Έχει επιλογή για να ρυθμίσεις και όταν είναι σε μπαταρία αλλά και όταν είναι στο ρεύμα.
Kalipsw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Εβαλατη φωτεινοτητα φουλ να ειναι ακομακαι με μπαταρια αλλα παλι κανει το ιδιο πραγμα :/
La_MoRt Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Τότε τσέκαρε μήπως εκεί που σου είπα υπάρχει κάποιο ενεργοποιημένο power plan από όταν το πήρες και συνεχίζει και το αλλάζει.
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Εβαλατη φωτεινοτητα φουλ να ειναι ακομακαι με μπαταρια αλλα παλι κανει το ιδιο πραγμα :/ εαν το συστημα αποτελειται απο intel+dedicated κάρτα τότε στον πινακα ελέγχου του Itel HD Graphics έχει διάφορες επιλογές για την φωτεινότητα κλπ. επίσης,δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάζει η φωτεινότητα με κάποιο συνδιασμό fn+f key. αλλα και πάλι με χρήση μπαταρίας το να έχιες την φωτεινότητα τέρμα είναι λάθος λογική γιατι και την μπαταριά ρουφάς πιο γρήγορα και οικονομία δεν κάνεις.
Kalipsw Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δεν αλλαξε κατι υποθετω θα πρεπει να ξανακανω διαγραφη τον driven και να τον ξαναπερασω Χρισταρα12 δεν χρησιμοποιω τη μπαταρια μονο για να τομετακινησω το λαπτοπ για 5 λεπτα μονο με καλωδιο το λειτουργω
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δεν αλλαξε κατι υποθετω θα πρεπει να ξανακανω διαγραφη τον driven και να τον ξαναπερασω Χρισταρα12 δεν χρησιμοποιω τη μπαταρια μονο για να τομετακινησω το λαπτοπ για 5 λεπτα μονο με καλωδιο το λειτουργω και πάλι αυτό που παρατηρείς είναι απο κάποια κάρτα γραφικών είναι ενεργοποιημένη η διαχείριση ενέργειας,αναλόγως το χρώμα του φόντου η φωτεινότητα πέφτει η ανεβαίνει. εαν υπάρχει INTEL HD κάρτα γραφικών το αλλάζεις απο εκει πέρα. Είμαι κάτοχος και το έχω δει σε όλα τα λαπτοπ το συγκεκριμένο.
kisabos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Και μένα το ίδιο μου κάνει! Μόνο στον Mozilla.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα