Προς το περιεχόμενο

Mode σε Fan Controller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

'Εχω ένα fan controller της zalman στο οποίο θέλω να προσθέσω ένα διακόπτη on/off επειδή ο υπολογιστής είναι στο δωμάτιο και κάνει αρκετό θόρυβο όταν υπάρχει απόλυτη ησυχία. Θα ήθελα να με βοηθήσετε πως μπορεί να γίνει αυτό.

Σκεφτόμουν να βάλω ενα διακόπτη on/off στην 12v έξοδο του τροφοδοτικού και να τον ραβήξω στην φάτσα του κουτιού έτσι ώστε με το πάτημα του διακόπτη να σταματάνε όλοι οι ανεμιστήρες πλην της cpu.

Αυτό ομως δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει μιας και δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα ηλεκτρολογικά.

Σας προσθέτω από κάτω τις φωτογραφίες του fan controller. Ευχαριστώ πολύ

zm-mfc1_front.jpg

zm-mfc1_back.jpg

Δημοσ.

Καλημερα! αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις εναν διακόπτη πριν την συνδεση οπως στην φωτο! (με δικια σου ευθυνη)

P1010065.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Καλημερα! αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις εναν διακόπτη πριν την συνδεση οπως στην φωτο! (με δικια σου ευθυνη)

P1010065.jpg

Αυτό που δείχνεις δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει, με αυτή τη συνδεσμολογια δίνει είτε 12 v είτε 5 αν δεν κάνω λάθος

Για να κλείνεις τελείως τους ανεμηστηρες θα βάλεις ένα διακόπτη με 2 επαφές θα κόψεις το κίτρινο καλώδιο και θα ενώσεις της 2 άκρες στο διακόπτη

Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει, με αυτή τη συνδεσμολογια δίνει είτε 12 v είτε 5 αν δεν κάνω λάθος

Για να κλείνεις τελείως τους ανεμηστηρες θα βάλεις ένα διακόπτη με 2 επαφές θα κόψεις το κίτρινο καλώδιο και θα ενώσεις της 2 άκρες στο διακόπτη

Οχι ετσι οπως λες θα δινει παντα 5v αν δεις την εικονα στο "αρσενικο" δεν υπαρχει κοκκινη καλωδιο  ;)

παντως για να μην σε παροθμε στον λαιμο μας δες και κατι ετοιμο  :ph34r:

Link.png Site: http://www.ebay.com/itm/4-Pin-Molex-Extension-Sleeved-Cable-w-On-Off-Toggle-Power-Switch-36-inch-/400696513855

• Moderators
Δημοσ.

Και ομως εγω σωστα τα ειπα και αυτο που εστειλες στο ebay αυτο που ειπα εγω κανει

Τελικα στην εικονα που εδωσες εσυ πιο πανω ο διακοπτης γυρναει απο 12V σε 5V

Αν παρει ενα απλο διακοπτη 2 επαφων και κοψει το κιτρινο καλωδιο και το συνδεσει στο διακοπτη θα ειναι το on off , παρολα αυτα το παιδι θελει να συνεχεισει να εχει ρευμα στον ανεμηστηρα του επεξεργαστη , που σε περιπτωση που το τροφοδοτει πανω απο το controller θα εχει θεμα γιατι με το διακοπτη θα ακυρωνει ολο το fan controller

O διακοπτης που βαζεις εσυ στην εικονα παει τα 12V στην μια θεση τα 2 κιτρινα και στην αλλη θεση εχει να περνει 5V

Στην ουσια ακυρωνει την γραμμη τον 12 o διακοπτης και περνει την γραμμη τον 5V

post-339798-0-75308100-1453918796_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ανεμιστήρας της cpu δεν θα είναι πάνω στον controller θα είναι πάνω στην mobo, εγώ το μόνο που θέλω είναι απλά ένας διακόπτης να σβήνει τελείως τον controller και συνεπώς όλους τους ανεμιστήρες που είναι πάνω σε αυτό.

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ανεμιστήρας της cpu δεν θα είναι πάνω στον controller θα είναι πάνω στην mobo, εγώ το μόνο που θέλω είναι απλά ένας διακόπτης να σβήνει τελείως τον controller και συνεπώς όλους τους ανεμιστήρες που είναι πάνω σε αυτό.

Τοτε απλα παρεμβαλεις ενα διακοπτακι στο κιτρινο καλωδιο

• Like 1
Δημοσ.

Τοτε απλα παρεμβαλεις ενα διακοπτακι στο κιτρινο καλωδιο

Μόλις έκανα την "πατέντα" και πραγματικά λειτουργεί άψογα σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...