Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να αναφέρω το εξής περιστατικό, που έγινε τέλος Δεκεμβρίου εδώ insomnia.gr . Το σκεφτόμουνα αρκετό καιρό, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να είναι εις γνώσιν των administrator και ίσως να μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον...

Πουλούσα ένα Α3 κινητό, και στην αγγελία έλεγα "όχι παζάρια"

Μου έστειλαν λοιπόν διάφοροι χρήστες μηνύματα σχετικά με αυτό, με τα γνωστά (παζάρια, παρόλο αυτά). Σε άλλους απάντησα, σε άλλους όχι, αναλόγως του ύφους.

Υπήρξε ένας χρήστης με 1 θετική αξιολόγηση όμως που έστειλε ένα 1ο μήνυμα γράφοντας για παζάρι, ζητώντας χαμηλότερη τιμή (χρησιμοποιώντας το username A). Εντός δύο λεπτών έστειλε ένα 2ο μήνυμα, σκέτο "στείλε μου το κινητό σου", από άλλο username B.

Επειδή για συγκεκριμένους λόγους κατάλαβα πως ήταν ο ίδιος χρήστης (παρόλο τα διαφορετικά usernames), δεν απάντησα σε κανένα από αυτά (με δεδομένο τα όσα έγραφα στην αγγελία για "όχι παζάρι", και με δεδομένο ότι είχα ενδιαφέρον από άλλους στην τιμή που είχα δηλώσει).

Στη συνέχεια, έστειλε 3ο μήνυμα με το username Β όπου έγραφε ότι "είμαι πολύ κακός χρήστης και θα με αξιολογήσει αρνητικά" και όταν του είπα ότι είχε στείλει πρώτα παζάρι, άρχισε να βρίζει και να συνεχίζει να εκβιάζει. Και συνέχισε με 4ο μήνυμα ξανά, με το ίδιο username Β πάλι, για να του το δώσω/επικοινωνήσω μαζί του.

Επειδή κατάλαβα ότι ήταν ο ίδιος χρήστης που έστειλε το πρώτο μήνυμα και του το είπα ότι έστειλε με το A+B username, το βούλωσε και άρχισε να είναι ευγενικός, αλλάζοντας συμπεριφορά 100%. Η συναλλαγή ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε, δεν είδα χειρότερα (είπε ότι βρήκε άλλο πιο φθηνό και καλό, κλπ).

Τα αρχικά των usernames νομίζω ήταν doper....... και antin.... (έσβησα το μήνυμα)

Υπάρχει δηλαδή ένα θέμα με τις αξιολογήσεις και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό, δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος με 1 θετική αξιολόγηση να εκβιάζει ένα χρήστη με 50+ θετικές, χωρίς καν να έχει γίνει η συναλλαγή (Δεν είναι θέμα αριθμού αξιολογήσεων βεβαίως, αλλά σε αυτό βασίστηκε ο αλητήριος για να εκβιάσει).

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει δηλαδή ένα θέμα με τις αξιολογήσεις και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό, δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος με 1 θετική αξιολόγηση να εκβιάζει ένα χρήστη με 50+ θετικές, χωρίς καν να έχει γίνει η συναλλαγή (Δεν είναι θέμα αριθμού αξιολογήσεων βεβαίως, αλλά σε αυτό βασίστηκε ο αλητήριος για να εκβιάσει).

Μην σε απασχολεί, επικοινωνείς με moderator ή κάνεις report την αγγελία και αναφέρεις ότι σε αξιολόγησαν χωρίς να έχει γίνει κάποια συναλλαγή και πέφτει σβήσιμο στην αξιολόγηση...

• Like 2
Δημοσ.

Εαν δεν υπαρξει συναλαγη δεν μπορει να γινει αξιολογηση.Παλιος κλασικος κανονας.

Δημοσ.

Μην σε απασχολεί, επικοινωνείς με moderator ή κάνεις report την αγγελία και αναφέρεις ότι σε αξιολόγησαν χωρίς να έχει γίνει κάποια συναλλαγή και πέφτει σβήσιμο στην αξιολόγηση...

Και ποιον θα πίστευε ο admin, αν ο άλλος έστελνε ότι έγινε, ή ότι εγώ τον είχα κοροϊδέψει ? Θα βασιζόταν στις αξιολογήσεις του κάθε χρήστη ? ή θα γινότανε access στα προσωπικά μηνύματα για να φανεί η αλήθεια ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου, εκείνος πρέπει να αποδείξει ότι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή κτλπ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...