Προς το περιεχόμενο

reballing?

kidil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θες να διερευνήσουμε τι επισκευή έχει γίνει;

http://www.ebay.com/itm/NVidia-GF-Go-8600M-fur-F-S-Amilo-xi2428-xi2528-xi2550-Pi2530-Pi2540-Pi2550-/321994612557?hash=item4af85fdf4d:g:N9oAAOSwvUlWrhr-

Στο παραπάνω link φαίνεται η κάρτα γραφικών που έχει το μηχάνημά σου.

Δυστυχώς είναι από τις λίγες κάρτες που έχουν μια πολύ δυνατή κόλλα [το κόκκινο υλικό που φαίνεται στις γωνίες του chip στην φωτογραφία] και δεν αφαιρείται καθόλου εύκολα σε σχέση με το υλικό που έχουν άλλοι κατασκευαστές το οποίο αφαιρείται σχετικά εύκολα.

Αν έχει γίνει reballing η κόλλα θα πρέπει να λείπει.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θες να διερευνήσουμε τι επισκευή έχει γίνει;

http://www.ebay.com/itm/NVidia-GF-Go-8600M-fur-F-S-Amilo-xi2428-xi2528-xi2550-Pi2530-Pi2540-Pi2550-/321994612557?hash=item4af85fdf4d:g:N9oAAOSwvUlWrhr-

Στο παραπάνω link φαίνεται η κάρτα γραφικών που έχει το μηχάνημά σου.

Δυστυχώς είναι από τις λίγες κάρτες που έχουν μια πολύ δυνατή κόλλα [το κόκκινο υλικό που φαίνεται στις γωνίες του chip στην φωτογραφία] και δεν αφαιρείται καθόλου εύκολα σε σχέση με το υλικό που έχουν άλλοι κατασκευαστές το οποίο αφαιρείται σχετικά εύκολα.

Αν έχει γίνει reballing η κόλλα θα πρέπει να λείπει.

Αλλά πρέπει να λύσει το λάπτοπ...λες να έκανε reflow;

Ανοιγμα το κάτω καπάκι θέλει και αφαίρεση του heatsink μόνο.

Τώρα αν έχει βάλει ταινίες ασφαλείας στις βίδες πρέπει να μπαίνουμε σε υποψίες καθώς ούτε ο κατασκευαστής δεν βάζει.

Να πω την αλήθεια, δεν σκοπεύω τώρα να το ανοίξω.... ας δουλέψει όσο αντέξει και βλέπουμε. Στη συζήτηση που κάναμε πάντως μου είπε ότι χρειάστηκε να τη περάσει στο μηχάνημα 2 φορές γιατί η κάρτα δεν ξεκόλλαγε.... και αν δεν έβγαινε με τη δεύτερη θα το άφηνε... και κάτι για τις μ.... κόλλες της Siemens....

Ξέρει κανείς κανένα αξιόπιστο πρόγραμμα για να ελέγχω τη θερμοκρασία;

Να πω την αλήθεια, δεν σκοπεύω τώρα να το ανοίξω.... ας δουλέψει όσο αντέξει και βλέπουμε. Στη συζήτηση που κάναμε πάντως μου είπε ότι χρειάστηκε να τη περάσει στο μηχάνημα 2 φορές γιατί η κάρτα δεν ξεκόλλαγε.... και αν δεν έβγαινε με τη δεύτερη θα το άφηνε... και κάτι για τις μ.... κόλλες της Siemens....

Mε το Hardware Monitor τα τσεκάρω εγώ.

Ε για να σου είπε και λεπτομέρεις θα το έκανεσωστά.

Για τις θερμοκρασίες:

https://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

• Like 1

Προσωπικά δεν βρίσκω λογική στο reballing. Δηλαδή τι; χάλασε η κόλληση ήταν κακή και βάζουμε άλλη; Το ίδιο υλικό δεν είναι και το άλλο που θα βάλουμε; Άρα μήπως δεν κάνει δουλειά το reballing και την κάνει το reflow? Να χάθηκε η κόλληση και να θέλει και άλλη μου φαίνεται απίθανο.

Για εμένα ξεκίνα από τα τσάμπα: Πιστολάκι στο full (~100C βγαζει) για κανενα 20λεπτο, και μόλις σβήσεις το πιστολάκι το πιέζεις λίγο. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube.

To NEC/TOKIN στα toshiba είναι μια πονεμένη ιστορία και ίσως ο λόγος που ποτέ δε κατάφερε να γίνει η toshiba σοβαρή και αξιόπιστη για εμένα τουλάχιστον. Χοντρικά είναι ο μετατροπέας ρεύματος φόρτισης και μπαταρίας. Υπερθερμαίνεται και χαλάει. ορίστε και ο οδηγός.

το είχα πάθει σε Toshiba του κουτιού πριν πολλά χρόνια. Το μηχάνημα απλά δεν ανοιγε νεκρό.

Σήμερα λοιπόν έμαθα μετα απο χρόνια τι έφταιγε με τον οδηγό που ανάρτησες. Πραγματικά το είχα απορία.

Απο τότε βέβαια δεν ξανα ακούμπησα Toshiba.

Θα ήθελα λοιπόν το μαγαζί αυτού του τεχνικού, εδώ ή σε πμ γιατί πραγματικά είναι τσάμπα αυτή η τιμή για την δουλειά που έκανε :)

Εδω βρηκα λυση. Επισης εχει και παγκο για self service κατι που δεν ειχα ξαναδει ποτε αν θες να επισκευασεις οτιδηποτε μονος σου. Απο κινητο μεχρι tablet κ τηλεκοντρολ τηλεορασης.Εχει ολα τα εργαλεια κ σε βοηθαει σε οτιδηποτε χρειαστεις. 

• Like 2

τι μοδα εχει γινει το reballing Και πιο μοδα οτι ολοι ξερουν το πως πρεπει να γινει ..

καταρχας αυτη η κοκκινη κολα βγαινει πανευκολα οταν την θερμανεις σωστα με πιστολι θερμου αερα ( οχι μπιστολακι για τα μαλλια .. ) 

επι9σης το reballing ειναι μια επισκευη που πολλες φορες ειναι μονοδρομος , γιατι καποια κολληση που εχει "χαλασει " οπως ειπε καπιος απο πανω .. μπορει να εχει ενωθει με καποια αλλη... και οσο reflow και να κανεις ...... δεν θα φτιαξει ποτε..

ΕΠΙΣΗΣ.. αυτο που βλεπω συνεχεια .. δωστου με το μπιστολακι , βαλο στον φουρνο , βαλτο στον ηλιο η δεν ξερω και εγω που αλλου .. 

ΑΝ ηταν τοσο απλο .. δεν θα υπηρχε λογος ουτε να υπαρχει εργαστηριο τετοιας επισκευης , αλλα ουτε να ειναι τοσο ακριβες αυτες οι επισκευες ..

το μονο που καταφερνεις ψηνοντας με τετοιο τροπο ενα chip ειναι η να δουλεψει για λιγο και μετα να ειναι παντελως αχρηστο ..

η να το κανεις εσυ παντελως αχρηστο ... οταν τα κανετε αυτα με δικη σας ευθυνη λεμε οκ .. ΑΛΛΑ μην τα προτεινετε και σε ανθρωπους που ψαχνουν να βρουν λυση με μια σωστη επισκευη....

τι μοδα εχει γινει το reballing Και πιο μοδα οτι ολοι ξερουν το πως πρεπει να γινει ..

καταρχας αυτη η κοκκινη κολα βγαινει πανευκολα οταν την θερμανεις σωστα με πιστολι θερμου αερα ( οχι μπιστολακι για τα μαλλια .. ) 

επι9σης το reballing ειναι μια επισκευη που πολλες φορες ειναι μονοδρομος , γιατι καποια κολληση που εχει "χαλασει " οπως ειπε καπιος απο πανω .. μπορει να εχει ενωθει με καποια αλλη... και οσο reflow και να κανεις ...... δεν θα φτιαξει ποτε..

ΕΠΙΣΗΣ.. αυτο που βλεπω συνεχεια .. δωστου με το μπιστολακι , βαλο στον φουρνο , βαλτο στον ηλιο η δεν ξερω και εγω που αλλου .. 

ΑΝ ηταν τοσο απλο .. δεν θα υπηρχε λογος ουτε να υπαρχει εργαστηριο τετοιας επισκευης , αλλα ουτε να ειναι τοσο ακριβες αυτες οι επισκευες ..

το μονο που καταφερνεις ψηνοντας με τετοιο τροπο ενα chip ειναι η να δουλεψει για λιγο και μετα να ειναι παντελως αχρηστο ..

η να το κανεις εσυ παντελως αχρηστο ... οταν τα κανετε αυτα με δικη σας ευθυνη λεμε οκ .. ΑΛΛΑ μην τα προτεινετε και σε ανθρωπους που ψαχνουν να βρουν λυση με μια σωστη επισκευη....

Κατά τη γνώμη μου η μόδα του reballing περνάει ήδη. Είναι για πιο παλιά μηχανήματα που πλέον (ή σε λίγο καιρό) δεν θα αξίζει να επισκευάσει κάποιος. Γενικά βλέπω να τελειώνει η επισκευή σιγά σιγά. Πάμε σε μηχανήματα (ειδικά φορητά) που πιο δύσκολα παθαίνουν τέτοιες ζημιές και ακόμα πιο δύσκολα επισκευάζονται. 

Για τις τιμές που είπες, είναι λογικό να πέσουν αφού οι επισκευές αφορούν αρκετά παλιά μηχανήματα.

• Like 1

Κατά τη γνώμη μου η μόδα του reballing περνάει ήδη. Είναι για πιο παλιά μηχανήματα που πλέον (ή σε λίγο καιρό) δεν θα αξίζει να επισκευάσει κάποιος. Γενικά βλέπω να τελειώνει η επισκευή σιγά σιγά. Πάμε σε μηχανήματα (ειδικά φορητά) που πιο δύσκολα παθαίνουν τέτοιες ζημιές και ακόμα πιο δύσκολα επισκευάζονται. 

Για τις τιμές που είπες, είναι λογικό να πέσουν αφού οι επισκευές αφορούν αρκετά παλιά μηχανήματα.

Και εγώ έλεγα ότι θα περάσει η εποχή του reballing αλλά δεν είναι μόνο τα πολύ παλία [dv9000] και τα μεταγενέστερα αλλά και τα καινούρια βγάζουν προβλήματα και όχι μόνο από ένα κατασκευαστή αλλά από όλους και ο λόγος είναι ότι δεν τα προσέχουν / συντηρούν καθόλου.

Εχω dv6000 που δεν έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα το πιο πιθανό επειδή δεν του έχει λείψει η συντήρηση στο σύστημα ψύξης ποτέ.

Για την κόκκινη κόλλα που αναφέρθηκε παραπάνω ότι βγάινει εύκολα όταν θερμανθεί δεν ισχύει στα fujitsu siemens που είχαν αφαιρούμενη gpu.

Ομοίως δεν ισχύει ότι κάποια κόλληση μπορεί να ενωθεί με διπλανή της χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

• Like 1

Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι δεν περναει τιποτα

Τα καινουργια μηχανηματα με fix επεργαστες και χωρις σοβαρα συστηματα ψυξης νομιζετε οτι δεν θα εχουν προβλημα;

Απλα ειναι ακομα στην εγγυηση και δεν εχουν βγει παραεξω

• Like 2

• 9 μήνες μετά...

Προς ενημέρωση, μιας και κοντεύει χρόνος και τελειώνει η εγγύηση επισκευής, το λάπτοπ με μέτρια καθημερινή χρήση εξακολουθεί και δουλεύει κανονικά.

Γενικά πάντως, νομίζω πως ανάλογα με τις ανάγκες πάει η παλαιότητα των μηχανημάτων και όχι ντε και καλά τα χρόνια. Μπορεί κάποιος με ένα λάπτοπ-αντίκα να καλυπτεται θαυμάσια για δουλειά γραφείου και κάποιος άλλος μηχάνημα μηνών να το βρίσκει ξεπερασμένο....

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σε όλα υπάρχει ένας μύθος έτσι και στις επισκευές υπάρχουν κάποιοι μύθοι.

Υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο για την προσωρινή ή μόνιμη επισκευή καρτών γραφικών και άλλων υποσυστημάτων υπολογιστών στο διαδίκτυο. Ο μεγαλύτερος μύθος στην βλάβη και επισκευή λόγω υπερθέρμανσης είναι ο μύθος της κακής κόλλησης.

Για χρόνια διαβάζαμε για βλάβες που οφείλοντουσαν στην αποκόλληση των επαφών των gpu chipsets λόγω χρήσης κακής ποιότητας κόλλησης (οικολογικής). Η αλήθεια είναι ότι δεν ευθύνεται η κόλληση αλλά τα κατασκευαστικά λάθη στα chipsets και τα μη ορθά σχεδιασμένα συστήματα ψύξης τους (οριακά).

Με λίγα λόγια υπέυθυνος για τις βλάβες τέτοιου είδους είναι το ίδιο το chip και το σύστημα ψύξης του. Ακόμα υπάρχουν φορές που οι ίδιες οι εταιρίες έχουν κάνει σοβαρά λάθη πχ εγκατάσταση περισσότερο θερμού επεξεργαστή σε έναν φορητό με μικρές δυνατότητες μόνο και μόνο για να πλασάρουν μηχάνημα καλύτερο με μεγαλύτερο κόστος κτήσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...