Προς το περιεχόμενο

reballing?

kidil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι γιατί εγώ δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις....

Πριν από λίγες μέρες το λάπτοπ μου έβγαλε blue screen  με κάτι για atikmdag.sys.... ύστερα από αυτό έπαψε να φορτώνει κανονικά τα windows (μόνο σε safe mode) και η οθόνη αρχικά έκανε γραμμές και ύστερα - μετά από επανεκκίνηση- έμενε μαύρη και είχα πρόσβαση μόνο από εξωτερική ( με τις ίδιες γραμμές).

Να μην τα πολυλογώ, γνωστός που το είδε είπε πως το πρόβλημα είναι στη κάρτα γραφικών (έγινε format, καθαρισμός) και πως επειδή το μηχάνημα είναι παλιό, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και πως μόνο reflow ή reballing  μπορεί ίσως να βοηθήσει.

Ψάχνοντας στο ίντερνετ κατάλαβα σε τι αναφέρεται αλλά δεν γνωρίζω που να απευθυνθώ.... Ξέρετε κάπου σχετικά αξιόπιστα; το λάπτοπ είναι Fujitsu Siemens amilo pi 2550 και η κάρτα ati radeon hd 2400 αν θυμάμαι καλά....

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δοκίμασε με πιστολάκι μαλλιών πάνω στο τσιπ και μόνωση στα τριγύρω μέρη. Μην το βάλεις στον φόρνου γιατί θα χαλάσεις τον φούρνο, καθιστώντας τον τοξικό για φαγητά ;)

Από ότι κατάλαβα, αυτό δεν είναι μια πολύ προσωρινή λύση; (για μέρες/ώρες).... Θα ήθελα κάτι πιο μόνιμο. ...

Αν θες πιο μόνιμο θες άλλο λαπτοπ.

Και στα μαγαζια σε χρεώνουν πολύ και ότι φτιάξουν διαρκεί μέχρι και 6 μήνες, με εγγύηση συνήθως 3 μήνες.

• Like 1

Το reball για να γίνει σωστά σημαίνει αφαιρούν το τσιπάκι και βάζουν νέο καλάι απο κάτω, εμ εξοπλισμό ακριβίας κτλ. Απο όσο ξέρω δεν το κάνει κανένας στην ελλάδα καλά, και να το κάνει κάτω απο 150 δεν θα έχει, που δεν αξίζει για το λάπτοπ ;)

Το reballing μπορεί να θεωρηθεί μόνιμη λύση.

Για το reflow ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, γιατί δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη επισκευή.

Tα Fujitsu/Siemens όμως, καίνε και το NEC/TOKIN και ίσως χρειάζεται αντικατάστασή του - όχι reflow/reballing.

H γνώμη μου είναι να το ελέγξει τεχνικός σε εξειδικευμένο συνεργείο.

Τι είναι το NEC/TOKIN; Πάντως μετά το φορματ το λάπτοπ άνοιξε κανονικά (φόρτωσε windows κ.τ.λ) αλλά όταν δοκιμάσαμε ένα screensaver κόλλησε και μετά το reboot παλι βλέπαμε μόνο σε εξωτερική οθόνη

Στην Ελλάδα δεν το κάνει κανένας όπως πρέπει, τσεκαρισμένο. Είδα μπροστά στα μάτια μου τύπο να στραβώνει κυριολεκτικά chip γραφικών απο θερμοκρασία σε mobo απο laptop και πήγε να το πατήσει με το δάχτυλο για να "σιάξει".

Το δάχτυλο πρέπει ακόμα να γράφει nVidia.

• Like 5

sundance μην εισαι απολυτος. Για να επισκευαστει η καρτα γραφικων θελει εμπειρια, γνωση και καταλληλο εξοπλισμο. Το γεγονος οτι μπροστα στα ματια σου καποιος ατζαμης υποτιθεμενος τεχνικος χωρις εμπειρια στο αντικειμενο διελυσε την μητρικη σου δεν παει να πει οτι κανενας δεν μπορει να το κανει. Επισης palpatin δεν στοιχιζει 150€ αλλα πολυ λιγοτερο. Εγω  πηγα σε τεχνικο πριν απο 2 χρονια κ ξεκολλησε μπροστα μου το chip απο την μητρικη και εβαλε καινουργιο και με χρεωσε εργασια 50€. Το μηχανημα λειτουργει ακομα τελεια κ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Επισης το ιδιο επαθε και η κοπελα μου και επισκευασε και το δικο της οπου και αυτο λειτουργει κανονικοτατα. Απλα καποιος ερασιτεχνης με το θερμομπιστολο ειναι αδυνατον να το κανει

• Like 1

sundance μην εισαι απολυτος. Για να επισκευαστει η καρτα γραφικων θελει εμπειρια, γνωση και καταλληλο εξοπλισμο. Το γεγονος οτι μπροστα στα ματια σου καποιος ατζαμης υποτιθεμενος τεχνικος χωρις εμπειρια στο αντικειμενο διελυσε την μητρικη σου δεν παει να πει οτι κανενας δεν μπορει να το κανει. Επισης palpatin δεν στοιχιζει 150€ αλλα πολυ λιγοτερο. Εγω  πηγα σε τεχνικο πριν απο 2 χρονια κ ξεκολλησε μπροστα μου το chip απο την μητρικη και εβαλε καινουργιο και με χρεωσε εργασια 50€. Το μηχανημα λειτουργει ακομα τελεια κ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Επισης το ιδιο επαθε και η κοπελα μου και επισκευασε και το δικο της οπου και αυτο λειτουργει κανονικοτατα. Απλα καποιος ερασιτεχνης με το θερμομπιστολο ειναι αδυνατον να το κανει

Θα ήθελα λοιπόν το μαγαζί αυτού του τεχνικού, εδώ ή σε πμ γιατί πραγματικά είναι τσάμπα αυτή η τιμή για την δουλειά που έκανε :)

• Like 3

φιλε μου ο μονοσ τροποσ ειναι με θερμοπιστολο για ενα με εναμιση λεπτο το πολυ με καλυμενα τα περιφερειακα αλλα και αυτο ειναι προσωρινο  σε μενα κρατησε σχεδων ενα χρονο χωρισ πολυ ζορισμα

για 3 μήνες εγγύηση(τοσο δινουν ολοι) δεν αξίζει τοσα χρήματα

Υπαρχουν τοσα diy για το θεμα οποτε ασχολησου μονος σου ή πουλα το καλύτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...